Δικάναλος για τα Monitor Audio BR2

Re: Απάντηση: Δικάναλος για τα Monitor Audio BR2

Πέρασα από ένα μαγαζί αλλά δεν μου άρεσε και τόσο η αντιμετώπιση που είχα γιατί μόλις άκουσαν τα λεφτά που θέλω να διαθέσω δεν ήταν πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί μου.Μου είπαν μάλιστα ότι σε αυτά τα ποσά δεν ακούνε και τα παίρνουν έτσι τα μηχανήματα...Και είχα πάρει και τα ηχεία από εκεί!

δεν ξέρω αν αντιβαίνει στους κανόνες του φόρουμ, σημειώνω απλά πως τέτοια καταστήματα καλό είναι να κατονομάζονται...

Πέρασα από ένα μαγαζί αλλά δεν μου άρεσε και τόσο η αντιμετώπιση που είχα γιατί μόλις άκουσαν τα λεφτά που θέλω να διαθέσω δεν ήταν πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί μου.Μου είπαν μάλιστα ότι σε αυτά τα ποσά δεν ακούνε και τα παίρνουν έτσι τα μηχανήματα...Και είχα πάρει και τα ηχεία από εκεί

Απίστευτο φτύσιμο :AFADF0:
Τους αξίζει να τους αναφέρεις....

Δεν πειράζει...απλά δεν θα ξαναπάω από εκεί!Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν!Τι να κάνουμε δεν θέλω να πάω σε πολυκατάστημα,ήθελα να έχω μια διαφορετική προσέγγιση.
Πάντως γύρισα λίγο και μου πρότειναν να φέρω και τα ηχεία μου μαζί και να φέρει κ ενισχυτή που δεν είχε εκεί μόνο για να τον ακούσω,και ας διαθέτω "μόνο" 400ε.

Άκουσα Nad 315 και μου άρεσε!Είχε περισσότερο μπάσο από τον t-amp.Αν πήγαινα σε King rex ,θα μου έλειπε το μπάσο όπως τον t-amp;Γιατί είναι παραπλήσια νομίζω.
Ακόμα θέλω να ρωτήσω ο dared και γενικά οι λάμπες έχουν μπάσο;
Είμαι ανάμεσα σε Nad,Rotel,Dared,King Rex,audiolab,pioneer a6

Δεν πειράζει...απλά δεν θα ξαναπάω από εκεί!Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που έχουν την διάθεση να ασχοληθούν!Τι να κάνουμε δεν θέλω να πάω σε πολυκατάστημα,ήθελα να έχω μια διαφορετική προσέγγιση.
Πάντως γύρισα λίγο και μου πρότειναν να φέρω και τα ηχεία μου μαζί και να φέρει κ ενισχυτή που δεν είχε εκεί μόνο για να τον ακούσω,και ας διαθέτω "μόνο" 400ε.

Άκουσα Nad 315 και μου άρεσε!Είχε περισσότερο μπάσο από τον t-amp.Αν πήγαινα σε King rex ,θα μου έλειπε το μπάσο όπως τον t-amp;Γιατί είναι παραπλήσια νομίζω.
Ακόμα θέλω να ρωτήσω ο dared και γενικά οι λάμπες έχουν μπάσο;
Είμαι ανάμεσα σε Nad,Rotel,Dared,King Rex,audiolab,pioneer a6

Το θεμα αντιμετωπισης σου,δυστυχως δεν ειναι πρωτογνωρο και εισαι πολυ επιεικης απεναντι τους και απο την μια μπραβο σου σαν πτυχη του χαρακτηρα σου,αλλα απο την αλλη καποια πραγματα πρεπει να λεγονται,γιατι μονο για καλο ειναι. Θελω να πιστευω πως οποιος σε αντιμετωπισε ετσι,δεν θα ηταν ιδιοκτητης της επιχειρησης,αλλα καποιος ασυνειδητος υπαλληλος,γιατι σε διαφορετικη περιπτωση,ειμαστε για κλαματα γενικοτερα...
Οσον αφορα το θεμα μας τωρα,ναι μεν σου αρεσε ο nad,αλλα στο θεμα του περισοτερου μπασου,τον ακουσες ταυτοχρονα με τον δικο σου και με το ιδιο ''πακετο'' δοκιμων? Γιατι αναπλα θυμασαι πως επαιζε ο δικος σου στον χωρο σου,η συγκριση δεν ειναι σωστη... Παντως ο nad ειναι μια πολυ αξιολογη επιλογη στην κατηγορια του. Μπορεις να ριξεις και ματια σε marantz,επισης αξιολογο μηχανημα. Οσον αφορα τους λαμπατους,ασφαλως και εχουν μπασο,αλλα για να εχεις ( γνωμη μου παντα...) καποια αντιστοιχα αποτελεσματα οδηγησης σε σχεση με την ΑΒ η την Δ ταξη,θα πρεπει να ανεβεις δραματικα σε χρηματα. Θεωρω πως εισαι σε καλο δρομο στην ανζητηση σου...-bye-

Αν και ανεβαίνω σε κατηγορία τι λέτε για τον Vincent sv129 , Dared vp16 ,Audiolab 8000s ή sa.

Πάρε τον πιό φθηνό YBA ή Lavardin,που θα βρείς ν' ακούσεις μουσική.Αργότερα παίρνεις και καλύτερα ηχεία.

Απο λαμπάτους (άν θές να μπείς στο μαγικό κόσμο της λάμπας),πήγαινε ν' ακούσεις με τα ηχεία σου,τον Jadis Orchestra.

Μην αγοράζετε μηχανήματα,που θα τ' αλλάξετε σ' ένα χρόνο και μην σκορπίζετε τα χρήματά σας...

Αν δεν έχετε τώρα,μαζεύτε περισσότερα και κάνετε υπομονή.

Λοιπόν φιλαράκο έδωσα τον Hafler μου σε ένα φίλο με Monitor Audio (δεν θυμάμαι μοντέλο) και μας έφυγε ο τάκος...
Σημειωτέον πως πριν οδηγούνταν τα ηχειάκια με δύο Behringer ΕP-1500.
Για να καταλάβεις ο ήχος όντως ήταν μόνιτορ (όνομα κα πράμα).
Σα να ακούς με ακουστικά...
Που σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι.
Πάντως όπως και να έχει λάθη δεν υπήρχαν...
Αυτό που μένει περισσότερο αν ακροαστείς, είναι το αψεγάδιαστο χαμηλό!
Κάτσε να χώσω και το λίνκ γιατί είναι δυσεύρετοι και λίγοι (χαζοί σαν και μένα) τους πουλάνε σαν μεταχείρες...

http://www.dv247.com/invt/10422/

Πραγματι...μας εφυγε ο τακος...
Ο Hafler οδηγει τα Monitor Audio 703 PMC.
Εχει τετοιο χαμηλο,που εβγαλα το REL STRATA στις αγγελιες,για πουλημα...

Last edited:
Πάρε τον πιό φθηνό YBA ή Lavardin,που θα βρείς ν' ακούσεις μουσική.Αργότερα παίρνεις και καλύτερα ηχεία.

Απο λαμπάτους (άν θές να μπείς στο μαγικό κόσμο της λάμπας),πήγαινε ν' ακούσεις με τα ηχεία σου,τον Jadis Orchestra.

Μην αγοράζετε μηχανήματα,που θα τ' αλλάξετε σ' ένα χρόνο και μην σκορπίζετε τα χρήματά σας...

Αν δεν έχετε τώρα,μαζεύτε περισσότερα και κάνετε υπομονή.

Σε τι τιμές είναι αυτά;Γιατί αν κατάλαβες δεν έχω πολλά....
Σωστά τα βρήκα;Αυτά εννοείς;
http://www.sonus-hifi.gr/homepage.php
http://www.lavardin.com/lavardin-gammeE.html

Vincent δεν ξέρω. Δεν τα έχω ακούσει.
Dared όχι. Δεν έχει καθόλου δυνατότητες οδήγησης, χρειάζεται κόρνα για να αποδώσει.
Audiolab ναι. Τίμιο μηχάνημα που αξίζει τα λεφτά του.

Σκέφτομαι και για μεταχειρισμένο Nad 3020 ή Mousical Fidelity B1.

Last edited:
Τελικά περιμένω τα δύο παραπάνω από eBay.Θα έρθουν και θα δοκιμαστούν για να καταλήξω.

Απάντηση: Re: Δικάναλος για τα Monitor Audio BR2

και θα επιστρεψεις οτι δεν σου κανει?
για δωσε link!!!

Δεν ξέρω τι θα κάνω....μπορεί να τους κρατήσω κ τους δύο.Αλλιώς θα δώσω αγγελία.

Σε τι τιμές είναι αυτά;Γιατί αν κατάλαβες δεν έχω πολλά....
Σωστά τα βρήκα;Αυτά εννοείς;
http://www.sonus-hifi.gr/homepage.php
http://www.lavardin.com/lavardin-gammeE.html

Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος YBA που φτιάχνεται στην Κίνα κι είναι πολύ καλός(~1500).Υπάρχει ακόμα η φθηνή ευρωπαϊκή σειρά της ΥΒΑ Refinement.

Εχει κι η Lavardin σχετικά φθηνό μηχάνημα γύρω στα ~1500.

Τα πρώτα μπορείς να τα ακούσεις εδώ,τα δεύτερα δύσκολο...

Last edited:
Χθες ετυχε να ακουσω εναν καινουργιο advance ,101 αν θυμαμαι καλα το μοντελο,στα 2Χ50 watts εκ των οποιων τα 15 αν αλλαξεις την πολωση των τρανζιστορ με διακοπτη στο πισω μερος του,τα βγαζει σε ταξη Α. Καλος μου φανηκε και ειναι στα χρηματα που ζητας,αν δλδ καταλαβα καλα,στα 300-350 ευρω. Τον ακουσα με καποια τριδρομα quadral με cd marantz 5001 και το αποτελεσμα ηταν παρα πολυ ενδιαφερον,αλλα αυτο εσυ θα το κρινεις με καποια ακροαση σου.-bye-

Έχεις δίκιο για φίλε audioj,σε αυτά τα λεφτά παίζω.Γιαυτό και στράφηκα στα μεταχειρισμένα.Απλά είναι καιρός μετά τα ηχεία να αλλάξω τον t-amp με έναν άλλο ενισχυτή για να πάρω το λίγο μπάσο που θέλω σε rock-metal ακούσματα.Στην κλασσική και στα ηλεκτρονικά καλά τα πάει.
Τώρα περιμένω να μου έρθουν από Αγγλία.1η μου αγορά από eBay (κατά λάθος πήρα δύο ενισχυτές,νόμιζα θα έχανα τον έναν από τους δύο.δεν πειράζει ή σαλόνι ή αγγελία ο ένας)...για να δούμε θα πάνε όλα καλά...

(δεν βρίσκω το thread με έναν συφορουμίτη που έλεγε για τον Musical Fidelity B1...αν γίνεται να μου το δείξετε....να μιλήσουμε λίγο για αυτό)

Μόλις μου έφτασε ο Musical Fidelity B1.
http://www.auctiva.com/hostedimages...,220940448,220940558&formats=0,0,0,0&format=0

Και που αλλού θα το πώ αν δεν το πω εδώ!Πρώτη μου αγορά από eBay,και ανησυχούσα λίγο.Τώρα αν ξέρετε να μου πείτε μερικά πράγματα...
κοιτάξτε και τις φότο ,έχει κάτι σαν βίδα πίσω που λέει "FUSE" και πάνω του γράφει fuse 5x20mm 1A-240V/2A-120V .peak consumption 200w.
Να το βάλω όπως μου ήρθε από Αγγλία στο ρεύμα;Μετά με το βύσμα τι να κάνω να βάλω αντάπτορα ή να το βγάλω το αγγλικο και να βάλω το δικό μας;
Τέλος να το πήγαινα για service να το κοίταγε κάποιος;Να του έβαζε και καλύτερο καλώδιο ρεύματος και να μέτραγε και μέσα τι γίνεται...
Προενισχυτή μου είπε ο αγγλος ότι μπορώ να βάλω σε line in...ισχύει;

Αν έχεις αντάπτορα βάλε αντάπτορα.
Αν είναι να αγοράσεις (ακριβό) αντάπτορα, άλλαξε καλύτερα το βύσμα.
Δεν νομίζω ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η αλλαγή καλωδίου.
Λογικά από Αγγλία σου έχει έρθει με τη σωστή ασφάλεια.

Αξίζει να κάνω καμιά αναβάθμιση-service;έχω δώσει ήδη 160euro (μαζί με τα μεταφορικά)Το καλώδιο είναι λεπτό-απλό.
Κάποιος τον είχε τον Β1 ,αλλά δεν θυμάμαι ποιός.