Δικαναλος για Tannoy sensys DC2 με passthrough και phono,χαμηλο μπατζετ.

FINIX

AVClub Fanatic
22 November 2010
12,543
Χαιρετω τους συνφορουμιτες,δωστε μου τα φωτα σας..
Χωρος περι τα 13τ.μ,ακροαση στα 3μετρα..
Μηχανακια AV ONKYO TX SR 876,ΗΧΕΙΑ ΤANNOY SENSYS DC2 με 89db ευαισθησια..12αρι sub της Crystal Audio,πηγες Philips DVD963sa και SONY BDP-S790,πικαπ ενα παλιο της Kenwood με σκοπο αναβαθμισης με καποιο φθηνο project.
Μπατζετ 300 ευρω βαρια βαρια δυστυχως..

Θα ηθελα να μου προτεινεται καποιο δικαναλο σ αυτην την κατηγορια τιμης με passthrough και phono για να ακουω μουσικουλα σε επιπεδο καλυτερο απ αυτο που ακουω με τον ONKYO,και ισως καποια καλωδια ηχειων και rca (αν σ αυτην την χαμηλη κατηγορια μπορω να ακουσω διαφορες)σκεφτομαι την φθηνη σειρα της mogami σε καλωδια ηχειων, απο rca δεν γνωριζω για μικρο μπατζετ.

Εχω ψαξει αρκετα σε μεταχειρισμενα απο αγγελιες, σε μαγαζια και στο ebay (δεν βρηκα ευκαιριες που περιμενα συνηθως πιο ακριβα τα βρισκω τουλαχιστον σε δικαναλους).

Μεχρι τωρα σοβαρος υποψηφιος ο Audiolab 8000s(εχει pass,δεν εχει phono oμως),πουληθηκε δυο φορες απο ιδιωτες στα 200 ευρω δεν τον προλαβα,τον εχει ο Ορφεας στα 390(θα κανω μια νυξη αν μπορει να μου κατεβασει τιμη).
Προσπαθησα να κυνηγησω τον Arcam FMJ A28 (απο ιδιωτη δεν τον προλαβα) και τον DIVA A80 στο ebay(δεν εστελνε Ελλαδα).

Pionner A30 καινουργιος με εγγυηση στα 240ευρω,εχει pass και phono,αλλα δεν γνωριζω αν μου δωσει το κατι παραπανω,δεν ξερω για τον Α50 που ειναι classD ξεφευγει απο το μπατζετ,ισως σε μεταχειρισμενο αν βρω.

HK 3390 καινουργιος στα 300 ευρω,δεν ακουω και πολυ καλα λογια.

Ενδιαφερον ακουγονται στα μεταχειρισμενα ο Advance Acoustic Map 101 και 305,οπως και ο Thoule spirit IA60,δεν εχουν pass oμως, δεν θελω να βαζω βγαζω καλωδια, εκτος αν εχετε να προτεινετε αλλη συνδεσμολογια,πχ, αν συνδεσω τον AV στις πανω μπορνες των Τannoy και τον δικαναλο στις κατω ανοιγοντας μονον τον εναν καθε φορα,γινεται?

Τι γνωμη εχετε γι αυτα τα μηχανακια σε σχεση με τα ηχεια και τον χωρο μου?τι αλλο προτεινετε?

Για τον HK 3390 έχω την εντύπωση ότι πρέπει να βάζεις και να βγάζεις γέφυρες και καλώδια στα preamp και main amp για δικάναλη και πολυκάναλη λειτουργία. Δεν ξέρω πόσο βολικό σου είναι αυτό. Τσέκαρε το στο manual στη σελίδα 19
http://www.harmankardon.com/images/media/HK3390_OM_EN.pdf.

Μαλλον εχεις δικιο,τον εβαλα γιατι υπηρχε στον καταλογο με τους 2καναλους με pass, αλλα πρεπει να ειναι λαθος..

το budget δε βγαίνει για κάτι καλό.

Μερικές σκέψεις / τροφή για σκέψη
Aν ακούς απο δύο ηχεία δεν έχεις καμία ανάγκη για πολυκάναλο ενισχυτή...
Σε 13τμ, ηχεία δαπέδου δεν έχουν απολύτως κανένα νόημα... ζμειά κάνουν.
Σε 13τμ sub έχει νόημα μόνο σε ταινίες με εκρήξεις και τζέρτζελο στις χαμηλές συχνότητες...

Αν πουλήσεις μπορείς με πα´νω κάτω τα ίδια χρήματα να πάρεις αυτοενισχυόμενα πχ tannoy 601Α ή Μ-Αudio ΜΑ ΒΧ5ή8 ή Focal CMS 40η50 (κάνε ακροάσεις).
Προσθέτεις ένα dac σαν το mambo του Βασίλη και είσαι έτοιμος!
Αν θέλεις έλεγχο και απο άλλη συσκευή (πλην pc) θα χρειαστείς το volume ενός pre ή προσθήκη ψηφιακού volume στο mambo ή ένα άλλο dac/pre, αλλά ανεβαίνει το κόστος.

Με τα παραπάνω θα έχεις σαφή βελτίωση σε δικάναλο πρόγραμμα και μια χαρά ήχο στις ταινίες σου...
εντελώς τσάμπα...

εχω και την υπολοιπη σειρα της Τannoy δηλάδη 5.1,τo sensys dcc και τα dc1 πισω(δεν τα αναφερα γιατι δεν ηταν επι του θεματος),ηταν σε μεγαλυτερο δωματιο παλιοτερα και ενδεχομενως να ξαναπανε,δεν θελω να τα δωσω προς το παρον,ευχαριστω παντως για την τοποθετηση.

Κατάλαβα, εφόσον μπορεί να πάνε σε μεγαλύτερο χώρο όντως δεν συμφέρει να τα δώσεις.

Αν θυμάμαι καλά ο οικονομικότερος σε ζελατίνα είναι ένας Μαραντζ (PM600x).
Σε μτχ ο audiolab 8000 που πιστεύω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με το χαρακτήρα και την ευκολία των DC2.

απ οτι βλεπω στον "μπουσουλα" Μαραντζ με pass ξεκινα ο PM7003 στα 550ευρω,στα υποψιν ο pionner A-A9-J σε μτχ. (εχω ακουσει καλα λογια) και ο Βeri A500 αμφοτεροι χωρις passthrough οποτε ειναι σε δευτερη μοιρα.

Το πέρασα και εγώ αυτό το πρόβλημα και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον δικαναλο ενίσχυση απευθείας και όχι μέσω pass through, συνδεοντας την έξοδο της προενισχυσης (αν διαθέτει ο av ενισχυτής σου) σαν είσοδο στον δικαναλο και να οδηγησεις έτσι τα κυρία ηχεία σου. Το καλο θα είναι ότι θα έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου στις δικάναλες ακροάσεις. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να παίζεις με δυο ποτενσιομετρα για το volume το οποίο είναι λίγο μπελάς στην αρχή αλλά με δοκιμές θα βρεις ποια είναι η στάθμη του δικαναλου που να παίζει σωστά και μετα απλά ανεβάζοντας volume στον av θα ανεβαίνει και στα εμπρός ηχεία. Αν το δοκιμασίες πιστεύω ότι θα πειστείς.

Ακη δεν θελω να το ρισκαρω ετσι,Πανοραμιξ αν θυμαμαι σωστα διαβαζοντας κατα καιρους τα νηματα για δικαναλο ηχο ειχες και εσυ τα Τannoy,ποιον ενσχυτη θα μου προτεινες απο τους παραπανω η καποιον αλλον?ακουω πιο πολυ μεταλ και κλασσικη..ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Ακη δεν θελω να το ρισκαρω ετσι

Δεκτό, αλλά δε ρισκάρεις τίποτα έτσι. Απλά αυξάνεις το κέρδος της προενίσχυσης έτσι.
Πάντως κοίτα και την περίπτωση ενός αμιγώς τελικού ενισχυτή. Στις αγγελίες μπορείς να βρεις κάτι που θα σου ταιριάζει.

Στα χρηματα αυτα ειναι λιγο δυσκολο καθως το ηχειο πεφτει αρκετα σαν εμπεδηση (κατω των 4ω) και η αδυναμια οδηγησης φαινεται στα μπασα. Οχι στο χαμηλο.Απο την αλλη για να μην ακουστει μουντο θελει ζεστο ενισχυτη. Κι εγω μαλλον σε marantz θα ελεγα και θα ακουγα σιγουρα και αρκαμ

Απάντηση: Re: Δικαναλος για Tannoy sensys DC2 με passthrough και phono,χαμηλο μπατζετ

Το πέρασα και εγώ αυτό το πρόβλημα και θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον δικαναλο ενίσχυση απευθείας και όχι μέσω pass through, συνδεοντας την έξοδο της προενισχυσης (αν διαθέτει ο av ενισχυτής σου) σαν είσοδο στον δικαναλο και να οδηγησεις έτσι τα κυρία ηχεία σου. Το καλο θα είναι ότι θα έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου στις δικάναλες ακροάσεις. Το κακό είναι ότι θα πρέπει να παίζεις με δυο ποτενσιομετρα για το volume το οποίο είναι λίγο μπελάς στην αρχή αλλά με δοκιμές θα βρεις ποια είναι η στάθμη του δικαναλου που να παίζει σωστά και μετα απλά ανεβάζοντας volume στον av θα ανεβαίνει και στα εμπρός ηχεία. Αν το δοκιμασίες πιστεύω ότι θα πειστείς.

Στη περίπτωση του av passthrough, στο δικάναλο ο ενισχυτής θα παίζει solo... ο ΑV είναι κλειστός και εκτός αλυσίδας... δεν υπάρχει πρόβλημα υποβάθμισης του ήχου.

Re: Απάντηση: Re: Δικαναλος για Tannoy sensys DC2 με passthrough και phono,χαμηλο μπα

Στη περίπτωση του av passthrough, στο δικάναλο ο ενισχυτής θα παίζει solo... ο ΑV είναι κλειστός και εκτός αλυσίδας... δεν υπάρχει πρόβλημα υποβάθμισης του ήχου.
Αυτο ειναι το θεμα ,οτι προφανως τα προενισχυτικα σταδια του ολοκληρωμενου θα ειναι καλυτερα απο του av σε δικαναλη ακροαση.

Φυσικά και είναι!

Όποιος θέλει να ακούει τις μουσικές του σε επίπεδο hifi, βγάζει απο την αλυσίδα οτιδήποτε απο AVR.

Στα χρηματα αυτα ειναι λιγο δυσκολο καθως το ηχειο πεφτει αρκετα σαν εμπεδηση (κατω των 4ω) και η αδυναμια οδηγησης φαινεται στα μπασα. Οχι στο χαμηλο.Απο την αλλη για να μην ακουστει μουντο θελει ζεστο ενισχυτη. Κι εγω μαλλον σε marantz θα ελεγα και θα ακουγα σιγουρα και αρκαμ
Aν τον αντιλαμβανομαι σωστα μου λες οτι τα ηχεια χρειαζονται βαρβατο ενισχυτη να αποδοσουν τα μεγιστα,μαλλον πανω απο την κατηγορια τιμης τους και οτι τελικα δεν ειναι και τοσο ευκολο ηχειο παρα μονο στα χαρτια.

πάνω κάτω ναι. Είναι δυσκολούτσικο. Και σκέψου πως όταν είχε πρωτοβγεί έπαιζε κοντά στο χιλιάρικο σαν κόστος αγοράς. Ε, αναλογικά αν το πάρεις θέλει και αντίστοιχης τιμής ενισχυτή. Δεν είναι ιδιαίτερα παράδοξο. Και βασικά drive θέλει, όχι watt.

Re: Απάντηση: Re: Δικαναλος για Tannoy sensys DC2 με passthrough και phono,χαμηλο μπα

Αυτό δεν το ήξερα. Τότε έτσι πάω πάσο.

πάνω κάτω ναι. Είναι δυσκολούτσικο. Και σκέψου πως όταν είχε πρωτοβγεί έπαιζε κοντά στο χιλιάρικο σαν κόστος αγοράς. Ε, αναλογικά αν το πάρεις θέλει και αντίστοιχης τιμής ενισχυτή. Δεν είναι ιδιαίτερα παράδοξο. Και βασικά drive θέλει, όχι watt.

Θέλει drive για να βγάλει σωστά τη "μποτιά".

Impedance reaches a minimum of 2.96 ohms at 99 Hz.

http://www.soundandvision.com/content/tannoy-sensys-loudspeaker-system-ht-labs-measures