δικαναλος ηχος και ενεργο subwoofer

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,011
καλησπερά λιγο πολυ καποιοι απο εδω μεσα θυμουνται το συστηματακι μου.εχω βαλει και μια καινουργια φωτο με τις αλλαγες που έχω κανει στον χωρο και ταυτοχρονα σας παραθετω και καποιες αποριες :D

Λοιπον...τα συγκεκριμενα ηχεια δεν παιζουν μπασατα (δεν βουιζουν οπως καποια) τωρα αυτο δεν ξερω εαν οφειλεται επειδη ειναι full range ή ετσι παιζουν τα συγκεκριμενα. Ετσι και εγω μια μερα...μου εσκασε στο μυαλο να βαλω ενα sub που ειχα στην ακρη της creative...παιδια δεν ξερω εαν ειναι κανγκουρια αλλα σαν να ακουσα κατι που μου ελειπε.... εσεις τι γνωμη έχεται περι τουτου;

επισης στον ενισχυτη πισω έχει 2 εξοδους...sub1 και sub2...πλην ομως εμενα πισω στο woofer έχει 2 εισοδους για left και right(διοτι ειναι 2.1) τι καλωδιο θα χρειαστω;τι μαρκα προτεινεται;...επισης για να μην αγοραζω αυριο αλλο καλωδιο σε περιπτωση αναβαθμισεις θελω κατι καλουτσικο(μερχρι 50-60 ευρο)(τα van de hull λενε για μπασο ηχο;)

προς το παρων παντως λεω να το αφησω έτσι...για αργοτερα θα ηταν καλυτερα να παρω κατι πιο σωστο;και εαν ναι...παλι θέλω γνωμες :)

τελος η θεση που το έβαλα ειναι σωστη(δεξια διπλα απο τον πυργο);και για να μην ανοιγω αλλο θέμα...ειμαι στα προθυρα να παρω το ifi κανενα καλωδιο usb καλης ποιοτητας?!μου ειχαν πει καποια παιδια απο εδω για το belkin gold series αλλα δεν το βρισκω ελλαδα.

***και για να μην ανοιγω αλλο θεμα...προς το παρων παιζω με την καρτα ηχου x-fi creative πλην ομως η εξοδος για μπασο δεν δουλευει...ξερει κανεις τι παιζει; συγχωρεεστε με για το πληθος ερωτησεων αλλα το έκανα για να μην γεμιζω με θεματα το φορουμ.

σας ευχαριστω για μια ακομα φορα.

Μπορείς να βάλεις φώτο με τις εισόδους-εξόδους sub και ενισχυτή;

και για να μην ανοιγω αλλο θεμα...προς το παρων παιζω με την καρτα ηχου x-fi creative πλην ομως η εξοδος για μπασο δεν δουλευει...ξερει κανεις τι παιζει; συγχωρεεστε με για το πληθος ερωτησεων αλλα το έκανα για να μην γεμιζω με θεματα το φορουμ.

Στις ιδιότητες της κάρτας (στο mixer των windows),έχει ορίσει 2.0 ή 2.1 ήχο;

Για το sub τώρα.
Κανονικά για να πεις πως μια τέτοια εφαρμογή ωφελεί κάπως,πρέπει να απαλλάξεις τα ηχεία από τις συχνότητες που θα αναπαράγει το sub,δηλαδή να κροσάρεις (ανάλογα με τις δυνατότητες του)σε κάποιο σημείο,50-60-70 Hz.

Την θέση που θα το τοποθετήσεις,μπακαλίστικα,μπορείς να την βρεις με ένα νήμα.
Από την θέση ακρόασης μέτρα μέχρι το τουίτερ των ηχείων,σημείωσε τη στο νήμα και μετά τοποθέτησε το sub έτσι έτσι το νήμα να πέσει ελάχιστα πιο μπροστά από εκεί που υποτίθεται πως βρίσκεται ο μαγνήτης του sub.

Για να καταλάβεις τι ζητάμε,ψάχνουμε απλώς τον τρόπο να έρχονται όλες οι συχνότητες ταυτόχρονα στα αυτιά μας.Κανονικά γίνεται με μέτρηση,κλπ αλλά στην ανάγκη...

Οκ.
Χρειάζεσαι ένα καλώδιο από mini jack σε minijack (σε καμιά περίπτωση ακριβό) από τον υπολογιστή στο sub,εκεί που λέει center sub,στα inputs.
Ορίζεις στις ιδιότητες του ήχου 2.1 ηχεία κι έτοιμος.

Στις ιδιοτητες εχει την επιλογη 2.0/2.1…είναι μαζι…για να παιξουν οι αλλοι έξοδοι πρεπει να μπει 5.1 από οσο ξερω…αλλα όταν παω να βαλω 5.1 μου το γυρναει σε 2.0/2.1
Το σθβ παιζει 80hz…από την εφαρμογη της καρτας…αλλα δεν νομιζω να ισχυει αλλα όπως και να χει σιγουρα παιζει πιο χαμηλα…
Και όταν λες ελαχιστα πιο μπροστα ποσο ελάχιστα;δλδ η αποσταση sub-θεση ακροασης θα είναι σε μικροτερη από ότι το ηχειο με την θεση ακροασης;…και όταν λες να το τοποθετησω που;δεξια αριστερα μπροστα πισω;

εβαλα και φωτογραφιαγια πως το εχω εγω και αλλες φωτο με τις εξοδους ενισχυτη και sub.

Attachments

• 201773-creative-gigaworks-t3-ports.jpg
    201773-creative-gigaworks-t3-ports.jpg
    25.1 KB · Views: 189
  • 220093-nad_c326bee.jpg
    220093-nad_c326bee.jpg
    211.9 KB · Views: 187
Re: Απάντηση: δικαναλος ηχος και ενεργο subwoofer

Οκ.
Χρειάζεσαι ένα καλώδιο από mini jack σε minijack (σε καμιά περίπτωση ακριβό) από τον υπολογιστή στο sub,εκεί που λέει center sub,στα inputs.
Ορίζεις στις ιδιότητες του ήχου 2.1 ηχεία κι έτοιμος.

θες να πεις απο minijack σε rca...δεν ακουω ηχο το εχω κανει! επισης εκανα ενα τεστ με το sub ακουω μεχρι 15hz...χωρις το sub απο 35hz και πανω...

Last edited:
Δοκίμασε το παρακάτω.
Δεξί κλικ στο μεγαφωνάκι στην taskbar>Συσκευές αναπαραγωγής
Δεξί κλικ στην κάρτα ήχου>ιδιότητες.
Στην καρτέλα που εμφανίζεται πας στις Βελτιώσεις και ενεργοποιείς αυτό που λέει "προστασία χαμηλής συχνότητας"
Στις ρυθμίσεις παρακάτω,μπορείς να ορίσεις την αποκοπή (βάλε 40-50hz).
Εκεί επίσης σου λέει αν έχει εντοπίσει και το sub.

(Μιλάμε πάντα για σύνδεση από τον υπολογιστή κατ´ευθείαν στο sub,έτσι; )

ναι απο την καρτα ηχου στο sub...βεβαι τι ειναι καλυτερο να το κουμπωσω στην καρτα ηχου ή στον ενισχυτή;

τις βελτιωσεις που λες δεν τις βλεπω..:P

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.png
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.png
    35.3 KB · Views: 165
Last edited:
Για αυτό μιλάω.
Αν δεν έχει,κάπου θα το έχει η κονσόλα της creative,δεν μπορεί...

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.JPG

το βρηκα ειναι στο digital audio s/pidf και αυτο με την προστασια το ενεργοποιω;

Απάντηση: Re: δικαναλος ηχος και ενεργο subwoofer

το βρηκα ειναι στο digital audio s/pidf και αυτο με την προστασια το ενεργοποιω;

Ναι.
Αφού όμως συνδέεσαι αναλογικά κι όχι με spdif,δεν κάνεις τίποτα...

Η Creative,δεν έχει δική της κονσόλα;
Εκεί θα βρεις την άκρη.

Αλλιώς βάλτο κατευθείαν από τον ενισχυτή κι άστο όπως είναι να γλιτώσεις.

εχει αυτην την χαζομαρα...αλλα επειρεάζει τα ηχεια που εχω οχι την εξοδο...
το εβαλα 50hz και +12db ... αλλα το αλλο παλι παιζει στα πιο χαμηλα...

Attachments

125.4 KB · Views: 85
εδω λεει οτι φαινεται...αλλα μπορει να μην το βλεπει σαν sub...γιατι σε μια αλλη χαζομαρα που βαζεις τα ηχεια σε αποσταση και κανεις τεστ κτλ δεν εχει sub...ουτε εχει τεστ για sub ενω για τα ηχεια εχει...ξερω γω...

Attachments

195.4 KB · Views: 80
Εκεί που λέει channel assignment λογικά μπορείς να ορίσεις τι θα παίζει που.
Για δοκίμασε...

Βάλτο στον ενισχυτή τότε να καθαρίσεις.
Δεν βλέπω να βρίσκεις άκρη.
Σύνδεσε και τα δυο κανάλια επάνω του κι είσαι έτοιμος.

οσο αφορα τα αλλα ερωτηματα;...για την μελοντικη αγορα ενως sub?! τι εχεις να πεις....και τις διευκρινησεις περι θεσεως...!

Για την θέση στα είπα στην αρχή.
Όσο πιο συμμετρικά και ευθυγραμμισμένο,τόσο το καλύτερο.Πειραματίσου με τις θέσεις που μπορείς να το βάλεις.
Το belkin είναι πολύ καλό,πάρτο απ´έξω αν μπορείς.

Για το sub,γενικώς είμαι κατά αν και έχω πειραματιστεί στο παρελθόν.Είναι πολύ δύσκολο να το ταιριάξει κανείς σωστά,να το ευθυγραμμίσει χρονικά,κλπ.
Αλλά αν σε εσένα προσθέτει εκεί που θέλεις και σου αρέσει,δεν βλέπω τον λόγο γιατί όχι.
Για ενδεχόμενη αναβάθμιση πάντως,να ξέρεις πως θα πρέπει να δώσεις αρκετά για κάποιο αξιόλογο που να κάνει για μουσική και να έχει τις απαραίτητες ρυθμίσεις κι ευκολίες.