Δίκτυο internet

Nikk32

New member
7 March 2008
28
Έχω στο υπόγειο το γραφείο μου ό, που και το άσύρματο router που δίνει internet στον υπολογιστή μου. Στον πάνω όροφο στο καθιστικό έχω το home cinema με το panasonic Blu-ray BD35 που έχει θύρα ethernet για update κλπ.
Η ερώτησή μου είναι πως μπορώ να έχω ενσύρματο internet και στον όροφο?

Ευχαριστώ για την όποια απάντησή σας.

Νομίζω με το Home Plug της Belkin... αν και θα συνιστούσα πρώτα να διαβάσεις αν έχει τυχόν προυποθέσεις... πχ να είναι στον ίδιο πίνακα οι πρίζες ή κάτι τέτοιο...

http://www.plaisio.gr/Peripherals/W...F5D4076CR-Powerline-Gigabit-Kit-F5D4076CR.htm

-bye-

Είναι κι αυτό, δεν το σκέφτηκα. Νομίζω ότι προϋπόθεση για να λειτουργήσει είναι να υπάρχει μονοφασική παροχή ρεύματος, ή αν η παροχή είναι τριφασική, οι 2 πρίζες να είναι στην ίδια φάση......

Ερώτηση ανίδεου: έχοντας το router στο υπόγειο μπορώ να βάλω άλλο modem στον όροφο?
Και πως μπορώ να ξέρω αν δύο μπρίζες είναι στην ίδια φάση? Έχω τριφασικό.

Last edited:
modem άλλο δεν θα βάλεις, χρειάζεσαι ένα "σταθμό" δίπλα στο ps3, δηλαδή.... χρειάζεσαι ένα ethernet hub/switch (προϋποθέτει καλώδιο από το υπόγειο στον όροφο), ή ένα wifi access point (αυτό είναι ασύρματο, οπότε δεν χρειάζεσαι καλώδιο, θα πρέπει όμως το modem/ router που έχεις να είναι και wifi....) , ή αυτό που σου έγραψαν τα παιδιά.

Το αν είναι στην ίδια φάση οι πρίζες (αν δεν έχεις αποτύπωση του ηλεκτρικού δικτύου σε χαρτί) θα στο πει ο ηλεκτρολόγος σου....

Αν μιλαμε για συνδεση μεταξυ υπογειου και ισογειου(και οχι πχ υπογειου και 1ου οροφου) τοτε κατα πασα πιθανοτητα(δεν θα εχεις προβλημα με σημα κλπ) θα μπορεις με ενα απλο repeater-access point να μοιρασεις internet και στο ισογειο.

Αν μιλαμε για συνδεση μεταξυ υπογειου και ισογειου(και οχι πχ υπογειου και 1ου οροφου) τοτε κατα πασα πιθανοτητα(δεν θα εχεις προβλημα με σημα κλπ) θα μπορεις με ενα απλο repeater-access point να μοιρασεις internet και στο ισογειο.

κάθε όροφος έχει δικό του πίνακα, σημαίνει κάτι?

κάθε όροφος έχει δικό του πίνακα, σημαίνει κάτι?
Δεν μιλαω καν για τη λυση του homeplug, αλλα για αλλη διαφορετικη λυση:
αγοραζεις ενα router των 40-80 που μπορει να λειτουργησει και ως repeater και ετσι αυτο αναλαμβανει να μοιρασει ιντερνετ στο πανω οροφο(μεσω του wifi σηματος που πιανει απο κατω).

Δεν μιλαω καν για τη λυση του homeplug, αλλα για αλλη διαφορετικη λυση:
αγοραζεις ενα router των 40-80 που μπορει να λειτουργησει και ως repeater και ετσι αυτο αναλαμβανει να μοιρασει ιντερνετ στο πανω οροφο(μεσω του wifi σηματος που πιανει απο κατω).

ok, κατάλαβα.
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια