Δικτυο με PC και Mac μεσω airport

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Εχω ενα πισι και ενα μακ μινι σε ενα αλλο δωματιο και θελω μεσω ασυρματου να βλεπω τα αρχεια που εχει το πισι...πως γινεται;

στο μακ μινι τρεχω το boxee, μεσω ασυρματου δικτυου μπορω να κανω stream αρχεια mkv 720p - 1080p απο το pc;
για bluray rips φανταζομαι το bitrate ειναι πολυ μεγαλο και δεν γινεται..

Θα πας στο Mac στα System Preferences -> File Sharing και θα επιλέξεις το φάκελο(ους) που θέλεις να βλέπει το δίκτυο σου. Επίσης στο Options κοίταξε να είναι ενεργοποιημένο το "Share files and folders using SMB (Windows)".
Το αν μπορείς να βλέπεις ταινία 1080p εξαρτάται από την ταχύτητα και το σήμα που θα έχεις από το ασύρματο δίκτυο.

σε ευχαριστω για την απαντηση.
Αυτα τα εχω κανει ηδη αλλα οταν παω στο mac > networks δεν εχει καπου να συνδεθω..αυτο ψαχνω..

το δικτυο στο pc ειναι το κλασικο workgroup, μηπως θελει να κανω κατι στο ρουτερ ή στο firewall του pc;

Στο menu του finder πήγαινε στο Go -> Connect to Server... και πάτα το κουμπί του browse. ΑΝ δεν βλέπεις πάλι το pc, στο server address, γράψε:

smb://thn.ip.tou.pc.sou/fakelo pou kaneis share

Λογικά πρέπει να στο δείξει ακόμη κι αν έχεις password protected θα σε ρωτήσει για username/password.

Αν είναι στο ίδιο υποδίκτυο τότε θα φαίνετια στο Network το pc, και από εκεί θα συνδεθείς σε ότι είναι shared.

εγω εφτιαξα workgroup με ονομα WORKGROUP

δε συνδεομαι χειροκινητα με μια δ/νση smb:// ....