Δίκτυο Οπτικών Ινών από "Inalan"

Re: FTTH: Inalan.gr

Με εταιρικό λογικά θα δίνουν μεγαλύτερο όγκο αλλά και αυτό κάπου θα σταματάει. Με τι κόστος άραγε και ποσα ΤΒ το μήνα. . Upload/download ;

Με συνεχές streaming ελληνικών καναλιών από Γερμανία (νόμιμη υπηρεσία μέσω itunes), όλη μέρα εκτός τη νύκτα που κοιμόμαστε, δεν ξεπεράσαμε ποτέ τα 220gb το μήνα, με όριο 300gb που μας δίνει εδώ ο πάροχος.

Μάλλον κάποιοι έλληνες το παραέκαναν μου φαίνεται.

Απάντηση: FTTH: Inalan.gr

Συγνώμη αλλά το καταπίνετε αμάσητο λίγο μου φαίνεται. Αν το πρόβλημά τους είναι το reselling όπως ισχυρίζονται, ας κάνουν τις σχετικές αγωγές και ας διακόψουν τη σύνδεση στους συγκεκριμένους χρήστες που κάνουν reselling. Όταν πουλάς 100/100 unlimited, είναι unlimited. Πλέον δεν είναι unlimited αλλά υπό συγκεκριμένο data plan. Το 10% το πιάνεις αν τερματίσεις τη γραμμή σου στο down ή στο up για 72 ώρες. Και εσείς το αποδέχεστε έτσι απλά;

Για μένα αυτό με το reselling είναι απλώς μια δικαιλογία. Τους έπεσαν χρήστες που δεν ταιριάζουν με το στατιστικό μοντέλο που είχαν στο μυαλό τους και προσπαθούν να σωθούν χωρίς να αναβαθμίσουν το δικό τους uplink. Αν κάτι τέτοιο το έκανε ο ΟΤΕ στις VDSL2 θα ουρλιάζανε όλοι, τώρα το κάνουμε γαργάρα.

Fair use policy (FUP) έχουν οι περισσότεροι ISPs στο εξωτερικό, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες ταχύτητες. Τα caps μάλιστα συνήθως είναι πολύ κάτω από τα 3.3TB της Inalan.

Επίσης, το "απεριόριστο" ούτε εμένα μου αρέσει σαν ορολογία, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι χρησιμοποιούν τη λέξη όπως οι εταιρείες κινητής, όπου και το δικό τους "απεριόριστο" έχει από πίσω πάντα FUP. Δεν λέω ότι κάνουν καλά, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν τρέχει τίποτα (πια) για αυτές..

Δεν λέω ότι μου αρέσει αυτός ο περιορισμός, αλλά τον θεωρώ δίκαιο για 100/100 και 27 /μήνα. Αν σε κάποιον δεν αρέσει, δεν είναι υποχρεωμένος να συνδεθεί. Ας πάει στον ΟΤΕ με τα 50/5 στο +50% κόστος, χωρίς όμως FUP.

Απάντηση: Re: FTTH: Inalan.gr

Fair use policy (FUP) έχουν οι περισσότεροι ISPs στο εξωτερικό, ειδικά όταν μιλάμε για μεγάλες ταχύτητες. Τα caps μάλιστα συνήθως είναι πολύ κάτω από τα 3.3TB της Inalan.

Επίσης, το "απεριόριστο" ούτε εμένα μου αρέσει σαν ορολογία, αλλά θα μπορούσε κανείς να πει ότι χρησιμοποιούν τη λέξη όπως οι εταιρείες κινητής, όπου και το δικό τους "απεριόριστο" έχει από πίσω πάντα FUP. Δεν λέω ότι κάνουν καλά, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν τρέχει τίποτα (πια) για αυτές..

Δεν λέω ότι μου αρέσει αυτός ο περιορισμός, αλλά τον θεωρώ δίκαιο για 100/100 και 27 /μήνα. Αν σε κάποιον δεν αρέσει, δεν είναι υποχρεωμένος να συνδεθεί. Ας πάει στον ΟΤΕ με τα 50/5 στο +50% κόστος, χωρίς όμως FUP.
+1

Αν έχει FUP, να το γράφει και στις διαφημίσεις της - όχι μόνο στο συμβόλαιο. Το ότι έχουν οι περισσότεροι FUP δε το δέχομαι, πως προκύπτει το "περισσότεροι"; Πρώην ανατολικές χώρες δεν έχουν, Σουηδία δεν έχει, Φινλανδία δεν έχει. Αλλά και Ελλάδα, η HCN δεν έχει, οι VDSL providers δεν έχουν. data caps στην Ελλάδα έχουν μόνο οι εταιρείες κινητής, και φυσικά η χρήση της λέξης "απεριόριστα" από αυτές είναι απάτη.

Δε με πειράζει το FUP, με πειράζει η δικαιολογία περί reselling που χρησιμοποίησαν. Είναι τουλάχιστον ατυχής. Αν τους έκαναν reselling μπορούσαν με άλλο τρόπο να λύσουν το πρόβλημα.

Είχα γράψει πριν μήνες ότι η εταιρεία είναι ασόβαρη και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να μείνει στον χώρο.
Κοιτάξτε τι ανάρτησε στο facebook.
Μου το έστειλε φίλος που περιμένει να συνδεθεί πριν από το Πάσχα και τον πήγαιναν από μήνα σε μήνα.

Αυτό πραγματικά δεν το έχω ξαναδεί.
Ιδιωτική εταιρεία να κάνει κάλεσμα σε δυνητικούς πελάτες......
Εμπρος σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους..... :flipout:

inalan.png

Χωρίς πρόθεση υπεράσπισης της INALAN και έχοντας διαβάσει τα σχετικά έγγραφα του δήμου Γαλατσίου, φαίνεται ότι η προισταμένη του Τεχνικού Τμήματος του δήμου έδωσε αρχικά άδεια για τομές με συγκεκριμένες προδιαγραφές και τιμές και στη συνέχεια αρνήθηκε άλλη άδεια προβάλλοντας νέες προδιαγραφες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πολλά μέλη άλλου forum που κατοικούν στο δήμο και περιμένουν να συνδεθούν με την εταιρεία, έχουν αρχίσει πρωτοβουλίες είτε με επιστολές και μηνύματα είτε ζητώντας συνάντηση με το δήμαρχο, για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε άλλους δήμους δεν έχουν παρουσιαστεί παρόμοια φαινόμενα και οι εργασίες προχωρούν και οι συνδέσεις γίνονται. Επομένως, κάτι συμβαίνει στο συγκεκριμένο δήμο.

Αν εχει δικιο, να προβει σε μηνυσεις, οχι να ζηταει απο τον κοσμο να βγει στους δρομους

Να καταθέσει μήνυση κατά του δήμου και να περιμένει (η εταιρεία και οι υποψήφιοι συνδρομητές) να εκδικαστεί η υπόθεση, γα να προχωρήσει ή όχι το έργο;
Τι θα έλεγες εσύ αν ήσουν υποψήφιος συνδρομητής;

Σαν τι να ελεγα δηλαδή;
Δεν θα ασχολιομουν καθολου.
Απλά πραγματα
Αν αργοτερα αντιμετωπισει και οικονομικό πρόβλημα, θα φωναξει τους συνδρομητες να πανε εξω από καμια τράπεζα με πλακατ για να τους δωσει δανειο;
Ειχαμε τους οπαδους των ποδοσφαιρικών ομαδων, τωρα θα εχουμε και οπαδους τηλεπικοινωνιων :flipout:

Όταν σχηματίστηκε η εταιρεία, αυτό ηταν το business plan που σκεφτηκαν;
Προχωράμε και αμα βρουμε καποια δυσκολια, θα ξεσηκώσουμε το κοσμο;
Αν δεν σου φαινεται παραλογο όλο αυτό, μαλλον έχουμε εντελως διαφορετικο σκεπτικο για το πως πρεπει να λειτουργει μια εταιρεια -bye-

Ότι έχουμε διαφορετική αντίληψη για το συγκεκριμένο θέμα, είναι σίγουρο.

Σε ότι αφορά στον κόσμο, όταν αντιμετωπίζει το τέρας της γραφειοκρατίας αλλά και της διαφθοράς, σίγουρα ξεσηκώνεται και το λιγότερο που κάνει είναι να διαμαρτυρηθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Υπαρχουν και τα δικαστηρια φιλε μου.
Δεν ζουμε στην άγρια δυση