Δίκτυο Οπτικών Ινών από "Inalan"

Για όλες τις περιπτώσεις είναι καλό να υπάρχει ανταγωνισμός .
Παράπονο δεν έχω αυτός είναι και ο λόγος που παραμένω συνδρομητής τόσα χρόνια .
Το στοίχημα όμως ήταν να έχω υψηλή ταχύτητα και στο wi-fi ,επιλογή Router με wi-fi 6 ,συμβατό με τον πάροχο (inalan)μετά από έρευνα αγοράς .
Καθόλου κακή μέτρηση με wi-fi😋και με τα λεφτα που έδωσα για το Router.
IMG_0344.jpeg

Attachments

• IMG_0343.jpeg
    IMG_0343.jpeg
    1.8 MB · Views: 68
Εμένα με βάλανε πίσω από CG-NAT πριν μερικές βδομάδες χωρίς να πούνε τίποτα και τώρα μου ζητάνε 6€ για να έχω static ip.
Λέω να πάω μια βόλτα από HCN να δω τι παίζει κι εκεί, μια που με τα ίδια λεφτά θα έχω 3πλή+ ταχύτητα, απεριόριστα σταθερά και κάποια λεπτά σε κινητά. (Ασχέτως αν δεν χρησιμοποιώ καν το σταθερό)
1€ ειναι η στατιc

1€ ειναι η στατιc
Παλιά αυτό. Και πριν 2 βδομάδες που ρώτησα, αλλά και 5 λεπτά πριν που πήρα ξανά, 6€ είπαν πως έχει.
Αλλά τουλάχιστον έκανα αναβάθμιση σε 1/1Gbps με 33,6€. Αν δω πως δεν μπορώ να παρακάμψω το NAT με κάποιο cloudflare tunnel ή άλλο τρόπο, τότε I'll bite the bullet.
Αλλά δεν καίγομαι και τόσο, πιο πολύ το είχα για το Plex να βλέπω κανα επεισόδιο όταν είμαι εκτός και υπερβολικά σπάνια για να συνδεθώ στον unraid server μου να δω κάτι.

Eμενα παντως 1 με χρεώνουν. μαλλον θα αλλαξει οταν λυξει η 2ετια του 1GB.

Αν εχεις δικο σου ρουτερ και δε θες το NAT, γιατί δεν το κανεις bridge και να βάλεις και ένα DDNS ?

Eμενα παντως 1 με χρεώνουν. μαλλον θα αλλαξει οταν λυξει η 2ετια του 1GB.

Αν εχεις δικο σου ρουτερ και δε θες το NAT, γιατί δεν το κανεις bridge και να βάλεις και ένα DDNS ?
Μπορεί να είχες πετύχει κάποια προσφορά με την δέσμευση, όπως είχα 200 αντί για 100 αν έκανα δέσμευση κι εγώ. Είχα την εντύπωση πως ήταν γύρω στα 2€ βέβαια, αλλά μάλλον θυμάμαι λάθος.
Για αυτό έκανα και 2η ερώτηση και πάλι μου είπαν πως είναι 6€ και πως άλλαξε λίγο καιρό πριν.

Προς το παρόν έχω το ΟΝΤ τους, μετά είναι το USG και μετά ένα switch. Παλιότερα μου είπαν πως δεν μπορούσαν να κάνουν bridge σε οικιακές γραμμές, οπότε έπαιζα με DMZ στο USG μου κι εκεί έκανα όλο το routing, port forwarding κλπ. Δούλευαν κανονικά όλα και ήμουν κομπλέ.
Πριν κανα δυο βδομάδες, μου είπαν πως μπορούν πλέον να κάνουν bridge και σε οικιακές συνδέσεις, απλώς θα χρειαστεί (πιθανότατα) να αλλάξω το ΟΝΤ μου και να κάνω και δέσμευση 2 χρόνια (δεν κατάλαβα γιατί, αλλά τέλος πάντων).
Μέσω του duckdns (τρέχει στο home-assistant που έχω στήσει), είχα πάντα την public ip και μέσω CNAME την είχα κανονικά στο domain μου. Αλλά τώρα με το CG-NAT, δεν έχω πλέον public ip δική μου, οπότε όχι μόνο μέσω domain δεν μπορώ να μπω, αλλά ούτε καν με καρφωτή την ip.

βλεπω "διπλα" αυτο

View attachment 234510
Αν δεν πάω τελικά σε static ip, η λύση της IPv6 είναι αυτή που θα κοιτούσα σήμερα.

Ημαρτον με το αλατι στην πληγη μας :p

Συμπλήρωσε την φόρμα από Παρασκευή BLACK FRIDAY 29/11 έως και ΚΥΡΙΑΚΗ 1/12 και γίνε ο επόμενος νέος πελάτης που θα εκμεταλλευτεί την ΠΡΟΣΦΟΡΑ της ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ! 💣🔥 Έχεις κουτί στην πολυκατοικία σου; ΤΕΛΕΙΟ! ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΛΕΠΤΟ! 💨💸

💣🔥-70% στο νέο πακέτο 1Gbps, ΜΟΝΟ 10,2€​

Μάθε αν μπορείς να συνδεθείς άμεσα και κάνε τη συμφωνία της ζωής σου! 📡💥 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για νέους πελάτες! Μην περιμένεις, το ρολόι τρέχει! 🕐💨

*Η Προσφορά ισχύει με δεσμευτικό συμβόλαιο 24 μηνών, και η εκπτωτική τιμή εφαρμόζεται τους πρώτους 6 μήνες.

*Η λήψη της προσφοράς γίνεται μόνο μέσω συμπλήρωσης της σχετικής φόρμας του site από 29/11 έως και 1/12, αφορά αποκλειστικά νέες συνδέσεις και με την προυπόθεση άμεσου προγραμματισμού σύνδεσης.

*Ισχυει μόνο για οικιακούς πελάτες & οικιακούς χώρους.

* Τα αιτήματα εξυπηρετούνται βάσει χρονικής προτεραιότητας.

1000/1000 έρχεται σήμερα, με το voucher και επειδή είμαι ο πρώτος στην "πολυκατοικία", 17€ τον μήνα +8€ η τηλεφωνία.
Το θέμα δεν είναι τόσο η τιμή όσο η ταχύτητα.
Παρασκευή μεσημέρι πήρα τηλέφωνο, Την ίδια ημέρα έκανα ηλεκτρονικά τα χαρτιά, σήμερα, Τρίτη θα έρθουν για την εγκατάσταση.
Από τον ΟΤΕ, ένα μήνα μετά, ακόμη ψάχνουν να βρουν το σπίτι! :ROFLMAO:

Τους πετυχαίνω μια μέρα να τραβάνε γραμμές στην απέναντι μεριά του πεζοδρομίου. Ρωτάω έναν τύπο αν θα βάλουν κι από την άλλη μεριά, μέσα στο στενό.
Την επόμενη μέρα με παίρνει ένας από inalan και μου λέει να βγω λίγο στο μπαλκόνι να δει κάτι.
"Α εκεί είσαι; Εύκολο είναι."
Την άλλη μέρα είχα ίντερνετ.

P.S. Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η HCN επι 2 χρόνια ήταν στο προηγούμενο στενό και δεν μπορούσε να έρθει, γιατί έπρεπε λέει να πάρει άδεια από δήμο, νομό, αρχαιολογία, κάποιο υπουργείο γιατί είναι κοντά το παλιό υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, και μάλλον κι από τον παπά της ενορίας για να δει αν είμαι ακόμη εν ζωή.

Παίρνω έναν φίλο προχθές που δουλεύει στο noc της Inalan.
"Έλα ρε! Καλημέρα! Πως πάει; Άντε, θα με έχεις και πελάτη τώρα, όταν πέφτει το δίκτυο θα σου τα ζαλίζω!"
"Μπα... θα φύγω, δεν παίζει"
"Γιατί ρε; Μια χαρά δουλίτσα, κοντά στο σπίτι σου"
"Δεν είναι πια, άσε, τρέχουμε"
"Τι εννοείς;"
"Μετέφεραν το noc στον Άλιμο"
Παύση...
"Έχει φτάσει η inalan στον Άλιμο;"
"Όχι"
Άλλη μία παύση...
"Ε πως... "
"Δουλεύουμε με Cosmote και Vodaphone"
"??? μα... "

Για να μην γκρινιάζετε μερικοί μερικοί, ούτε το noc της Inalan δεν έχει Inalan! :ROFLMAO:

Σε άλλα νέα, 11:00 ήταν το ραντεβού σήμερα, 11:00 χτυπάει το κουδούνι ο τεχνικός.
11:10 ανακαλύπτει ότι το σήμα στον κόμβο μου δεν έχει φτάσει σωστά.
11:25 σκάει μύτη τεχνικός να το αποκαταστήσει.
13:00 που τελείωσε η όλη εγκατάσταση (να τραβήξει οπτική από το κουτί στο σπίτι μου, μέσα από σωλήνες κλπ και να στοκάρει την τρύπα) είχα συνδεθεί ήδη σε 1GBps!

Παρασκευή μεσημέρι πήρα τηλέφωνο, Την ίδια ημέρα έκανα ηλεκτρονικά τα χαρτιά, σήμερα, Τρίτη θα έρθουν για την εγκατάσταση.
Από τον ΟΤΕ, ένα μήνα μετά, ακόμη ψάχνουν να βρουν το σπίτι! :ROFLMAO:

Πεστους παιδια αν δεν το βρισκετε παρτε την Inalan που το βρηκε σε less than week. :)

Εν αναγκη αν δεν εχετε την τεχνογνωσια αγοραστε την

• Haha
Reactions: Tzimisce
To σύνδεσα πρόχειρα στο δίκτυο να παίρνω πλέον από Inalan (ακόμη της Nova είναι ενεργό).
Παρήγγειλα και καλύτερο switch για να το "ματσακωνίσουμε" στο τροφοδοτικό του...

Το περίεργο είναι ότι το upload είναι πιο κοντά στην ονομαστική ταχύτητα από ότι το download.

1739282025190.png

Εμένα μου κόβει λίγο το USG νομίζω και είμαι συνήθως στο 960-980, αλλά καιρό έχω να το κοιτάξω.
Έχεις τίποτα IDS/IPS/whatever ανοιχτό και σου κόβει από εκεί; Λέεεεω γω τώρα, μπορεί να είναι κάτι τελείως άσχετο ή και απλώς τυχαίο

Όχι...
Είχα τα DNS της google, αλλά και με αυτόματους δεν βλέπω κάποια διαφορά.

Οι DNS δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις ταχύτητες που βλέπεις.
Δοκίμασε και σε 1-2 διαφορετικούς server στο speedtest.net μήπως και πρόκειται για θέμα routing προς συγκεκριμένο προορισμό.
Εάν το βλέπεις σε πολλούς προορισμούς, είναι θέμα access, φόρτος στο G.PON.

Επειδή στις G.PON συνδέσεις είναι spiked η κίνηση και σε επίπεδο aggregate συνήθως σε μικρά νούμερα, από τεστ σε τέστ δηλαδή μπορεί να βλέπεις διαφορά λόγω αυτής της συμπεριφοράς περισσότερο παρά να πρόκειται για κάτι άλλο πιο σύνθετο.

• Like
Reactions: Tzimisce