Δίκτυο Οπτικών Ινών από "Inalan"

Τελικά ήρθαν και μου το "έστρωσαν".
Ήρθε και το down εκεί που ήταν το up.
Θα κάτσω το ΣΚ να αλλάξω και το SSID να λέει ποιο είναι το password για να μην το ξεχνάω.
Θέλω να δω αν θα συνδεθούν όλες οι "έξυπνες" συσκευές αυτόματα πάνω του επειδή θα έχει το ίδιο όνομα με το παλιό.

Καλά, αυτά είναι ψιλοπράγματα σε αυτές τις ταχύτητες.
Κάθισα και βρήκα και το password του admin στο router, ρύθμισα κάποια static ip που ήθελα (nas, raspberry κλπ) και όλα μια χαρά.
Τώρα γιατί δεν το δίνουν και σου δίνουν μόνο του user, δεν ξέρω.

Καλά, αυτά είναι ψιλοπράγματα σε αυτές τις ταχύτητες.
Κάθισα και βρήκα και το password του admin στο router, ρύθμισα κάποια static ip που ήθελα (nas, raspberry κλπ) και όλα μια χαρά.
Τώρα γιατί δεν το δίνουν και σου δίνουν μόνο του user, δεν ξέρω.
Και πώς το βρηκες;

Εύκολα. :ROFLMAO:

Τους έστειλα σε μήνυμα αυτό που προτείνω για να μην τους κλειδώσω από έξω, μου είπαν ότι δεν μπορούν να περάσουν 256 χαρακτήρες (wtf?) και θα τους στείλω κανένα πιο βατό όταν το αλλάξω πάλι.

Εύκολα. :ROFLMAO:

Τους έστειλα σε μήνυμα αυτό που προτείνω για να μην τους κλειδώσω από έξω, μου είπαν ότι δεν μπορούν να περάσουν 256 χαρακτήρες (wtf?) και θα τους στείλω κανένα πιο βατό όταν το αλλάξω πάλι.
Για να το αλλαξεις, πρεπει να γνωριζεις το παλιο ομως.

Καλημέρα σε όλους
Την Τετάρτη 5/11 έκλεισε το ραντεβού να έρθει ο τεχνικός για την εγκατάσταση νέας σύνδεσης 1gbps ftth στο διαμέρισμα.
Πρότειναν από την εταιρεία να μην κάνω ακόμα διακοπή με τον προηγούμενο πάροχο (nova) και να την κάνω μετά την εγκατάσταση.
Υπάρχει κάτι που από μεριάς μου θα πρέπει να προσέξω παραπάνω κατά την όλη διαδικασία?
Τα καλώδια ethernet από το ρούτερ στις συσκευές που είχα χρειάζονται αναβάθμιση τώρα με την οπτική? Η παλιά ήταν απλή 100αρα.
Μου ζήτησαν να υπάρξει πρόσβαση στη ταράτσα γιατί μπορεί να χρειαστεί. Μένω στον 2ο όροφο, τι μπορεί να χρειαστεί η ταράτσα?
Σημειωτέον πρώτος στην πολυκατοικία με inalan θα είμαι

Καλημέρα,

Η υπάρχουσα ethernet καλωδίωση που έχεις κατά 99% θα είναι μια χαρά με τις νέες ταχύτητες. Μην ασχοληθείς καθόλου, αν δεν παρατηρήσεις προβλήματα.

Πρόσβαση στην ταράτσα εκτιμώ ότι θέλουν αν σκοπεύουν να ανεβάσουν την ίνα εξωτερικά.

Με το καλό λοιπόν..

• Like
Reactions: earlylars88
Να προσέξεις να μην κάνουν προχειροδουλειά και τρέχεις κάθε λίγο και λιγάκι με αποσυνδέσεις.
Αν γίνεται, να ρίξουν ακόμη και τσιμεντάκι στα σημεία που θα περάσει η ίνα.

Πρόσβαση στην ταράτσα θέλουν αν οι όροφοι προς τα πάνω είναι περισσότεροι από τους ορόφους προς τα κάτω.
Αν είσαι π.χ. στον 5ο και η πολυκατοικία έχει 6 ορόφους, είναι πιο εύκολο να το ρίξουν από την ταράτσα και να περάσουν μέσα από ένα σπίτι παρά να το τραβάνε και να καρφώνουν σε 4 άσχετα μπαλκόνια.

Η ταράτσα τι σχέση έχει; Σε μένα πέρασαν τις οπτικές (5) για κάθε όροφο μέσα από την χοντρή αλουμίνια κάθετη σωλήνα που στηρίζει τα κάγκελα στο κλιμακοστάσιο. Κλασσική πατέντα που δεν φαίνεται πουθενά καμία οπτική , ούτε μπορεί να γίνει ζημιά (εκτός αν αποφασίσετε να αλλάξετε τα κάγκελα στο κλιμακοστάσιο). Δίπλα στο σκαλοπάτι σε κάθε όροφο έκαναν μια τρύπα και ψάρεψαν την οπτική η οποία με κανάλι μπήκε στο floor box και μετά σε κάθε διαμέρισμα.

Άλλο είναι μάναμ να βάζεις οπτική σε πολυκατοικία, άλλο σε ένα σπίτι στον 5ο όροφο.
Άντε να συνεννοηθείς με τους άλλους 4 να μπεις στο μπαλκόνι τους για να κάνεις τρύπες και να περνάς την οπτική του 5ου.

Η ταράτσα τι σχέση έχει; Σε μένα πέρασαν τις οπτικές (5) για κάθε όροφο μέσα από την χοντρή αλουμίνια κάθετη σωλήνα που στηρίζει τα κάγκελα στο κλιμακοστάσιο. Κλασσική πατέντα που δεν φαίνεται πουθενά καμία οπτική , ούτε μπορεί να γίνει ζημιά (εκτός αν αποφασίσετε να αλλάξετε τα κάγκελα στο κλιμακοστάσιο). Δίπλα στο σκαλοπάτι σε κάθε όροφο έκαναν μια τρύπα και ψάρεψαν την οπτική η οποία με κανάλι μπήκε στο floor box και μετά σε κάθε διαμέρισμα.
Η Ιναλαν παει εξωτερικα το δικτυο

Μάλιστα. Οπότε αν έχεις έτοιμη εγκατάσταση οπτικής ίνας στην πολυκατοικία και θες inalan,, πάνε όλα στράφι; Νέα εγκατάσταση τελείως;
Όπως και με ΔΕΗ.

Βάζει νεα floorbox και καλωδίωση και δεν πατάει πάνω σε αυτή της cosmote/nova/voda

Οποτε αν ερθουν και οι 3, θα εχεις 3 εγκαταστάσεις.

Δεν έχουν βγάλει ένα standard.

Αλλα θα μου πεις εδώ πηρε καμια 20αρια χρόνια να έχουμε usb-c φορτιστες σε όλα τα κινητά

Εξαρτάται πότε έγινε η εγκατάσταση.. Οι νέες εγκαταστάσεις όπως η δική μου πριν 2 μήνες, συνδυάζουν και την μελλοντική εγκατάσταση από ΔΕΗ γι αυτό έβαλαν 2 κατανεμητές, 2 σωλήνες από το πεζοδρόμιο κλπ. Εγιναν δικαστήρια μου είπαν κια κέρδισε η ΔΕΗ γιατί απαίτησε να έχει δικό της δίκτυο οπότε τώρα είναι υποχρεωτικό να τα βάζουν διπλά. Τα floor box βέβαια δεν αλλάζουν.
Οσοι έχουν παλιές εγκαταστάσεις, ναι θα χρειαστεί ξανά σκάψιμο και νέος κατανεμητής.

• Like
Reactions: takisot and k.m.
Μια δουλειά ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ δεν μπορεί να γίνει ποτέ σε αυτή την χώρα. Θα κάνουν τα σπίτια του κόσμου σουρωτήρια, ότι γουστάρει κάνει η κάθε εταιρεία.
Εξωτερικά ο άλλος, υπόγεια ο άλλος, δικό της δίκτυο ο άλλος, μια σωστή νοικοκυρεμένη δουλειά δεν μπορεί να γίνει ποτέ.
Μπαίνει οπτική ίνα στην χώρα. Βγάλτε ρε ηλίθιοι 10 κανόνες να τηρούνται από όλους.

Έπρεπε να μπει ένα standard από εεττ και να τα ορίζει, τροπο, είδος ίνας κτλ

Πρέπει να μπορείς να φτιάξεις σπιτι με προεγκατασταση και να τους λες εκεί ειναι συνδεθείτε. Οχι να σου λένε δεν μπορώ ο σωλήνας ειναι φ12 και εγώ θελω φ15

Σε εμένα πάντως η ΔΕΗ έβαλε ένα κεντρικό wallbox στο ισόγειο όπου όλοι οι πάροχοι πρέπει να τερματίζουν και έκανε την εγκατάσταση σε κάθε όροφο με ξεχωριστό κουτάκι, ανεξάρτητα αν είναι πελάτες της.