Δικτυο σε 2 pc

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
Εχω ενα προβλημα , και δεν ξερω να το λυσω.Υπαρχουν 2 pc .Ενα Htpc πανω στο ρουτερ το οποιο συνδεεται με το ρουτερ την on telecom κατευθειαν με ethernet και στο γραφειο ενα αλλο pc το οποιο συνδεεται με ασυρματα με το ρουτερ με το Tp-Link (ενα ασυρματο στικακι , με ταχυτητα μεχρι 300mbs).
H ethernet στο Htpc ειναι φυσικα 1000αρα.
Δεν θελω να πιασω καμμια εξωπραγματικη ταχυτητα , επειδη ξερω οτι με το συγκεκριμενο ρουτερ δεν μπορω.
Αλλα 1mb/sec ειναι εξωφρενικα λιγο ! Κανω κατι λαθος? θελω να του ριξω ασυρματα ενα Mkv στο δισκο του , και θελει περιπου 2-3 ωρες !!
Υπαρχει λυση?

Πρωτον TP-Link = fail στο wireless...αποδοση πολυ ασχημη....
Δευτερον το ρουτερ της On (Pirelli?) ειναι 54mbps...
το στικακι με το ρουτερ εχουν οπτικη επαφη?
με τι κλειδωνεις το wifi?WEP,WPA,WPA2?

το στικακι ειναι σχετικα κοντα , με σχεδον πολυ καλο σημα.Κλειδωνει σε WPA2..
Aν ειναι να παρω αλλο στικακι αν εχεις να προτεινεις κατι , γιατι μου εχει βγει το λαδι

ε δεν φταιει το στικακι...αφου το ρουτερ σου ειναι στα 54mbps μην περιμενεις ταχυτητες....
1-1.5mb/s θα εισαι...

εχεις μηπως να προτεινεις ρουτερ? οχι κατι πανακριβο..αν δεν σε κουραζω δηλαδη

Εγω θα πηγαινα σε Netgear....σχετικα φθηνα και πολυ καλα...
κοιτα για το DGN2200..modem router,να το βγαλεις της On..ετσι κι αλλιως για κλαματα ειναι...

σε ευχαριστω παρα πολυ Γιωργο - θα κανω οτι ειπες

Από περιέργεια, δοκίμασα ασύρματα την αντιγραφή απ' τον server μου στο laptop, μιάς ταινίας Avi, 1Gb.

Laptop: HP Pavilion dv9000 series
Modem/Router: Netgear DG834Gv4 (με ontelecoms)
Κλείδωμα: WPA/PSK
Wifi signal: Excellent
Ταχύτητα: 1,6 Mb/sec

Ενσύρματη αντιγραφή (100Mbps)
Ταχύτητα: 8,2 Mb/sec

Οπότε υποθέτω ότι τα 54Mbps που διαφημίζουν τα ασύρματα Modem/Routers, είναι πολύ αισιόδοξα νούμερα. Θεωρητικά, με 54Mbps, θα έπρεπε να "πιάνω" 4,5 Mb/sec.

Για να εχεις καλη μεταφορα μεταξυ ασυρματου θα πρεπει να το μελετησεις το θεμα και κοινως να τα σκασεις σε dual band συσκευες...
αλλιως...απλα δεν...

Συσκευες που παιζουν 2.4Ghz και 5Ghz...
Μιας και οι περισσοτερες οικιακες συσκευες (τηλεφωνα κλπ κλπ) παιζουν στα 2.4G,δημιουργουν παρεμβολες στο σημα...Στα 5 ομως ειναι καθαρο και αυτο συνεπαγεται μεγαλυτερη ταχυτητα..
Ταχυτητα που παιζει και 8-8,5 mb/s.

Last edited:
Από περιέργεια, δοκίμασα ασύρματα την αντιγραφή απ' τον server μου στο laptop, μιάς ταινίας Avi, 1Gb.

Laptop: HP Pavilion dv9000 series
Modem/Router: Netgear DG834Gv4 (με ontelecoms)
Κλείδωμα: WPA/PSK
Wifi signal: Excellent
Ταχύτητα: 1,6 Mb/sec

Ενσύρματη αντιγραφή (100Mbps)
Ταχύτητα: 8,2 Mb/sec

Οπότε υποθέτω ότι τα 54Mbps που διαφημίζουν τα ασύρματα Modem/Routers, είναι πολύ αισιόδοξα νούμερα. Θεωρητικά, με 54Mbps, θα έπρεπε να "πιάνω" 4,5 Mb/sec.

Το πραγματικό ωφέλιμο bandwidth των 54Mbps (802.11g) είναι περίπου 20Mbps.. όπως και το πραγματικό ωφέλιμο bandwidth των 11Mbps (802.11b) ήταν κάτω από 5Mbps.

Το 802.11n πηγαίνει καλύτερα..

εγω με τις συμβουλες του Γιωργου , το αλλαξα το ρουτερ και πηρα netgear router + wifi stick.Με τον συνδυασμο αυτο εφτασα ασυρματα μεχρι 5mb/sec , σταθερα 4,7-4,4,8
Με το παλιο στικακι πανω TPLink εφτασε μεχρι και 6,5 αλλα η ταχυτητα δεν ηταν σταθερη.Σου εδειχνε δηλαδη τοσα για αρχη και επεφτε μεχρι και 4,2.Αφησα λοιπον τον συνδυασμο netgear.

Το πραγματικό ωφέλιμο bandwidth των 54Mbps (802.11g) είναι περίπου 20Mbps.. όπως και το πραγματικό ωφέλιμο bandwidth των 11Mbps (802.11b) ήταν κάτω από 5Mbps.

Το 802.11n πηγαίνει καλύτερα..

ετσι....2 με 2.2mb/s στην καλυτερη των περιπτωσεων...