Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

ΠΑΝΟΣ ΚΤΕΝΙΔΗΣ

Established Member
8 July 2006
292
Χρειαζομαι να δικτυωσω htpc, nmt player, κλπ, με το κεντρικο pc που εχω ολα τα αρχεια μου.

Επειδη οι απαιτησεις σε bandwidth οσο πανε και αυξανονται οπως επισης και τα καλωδια, σκεφτικα τη λυση με μπριζες ethernet μεσω της ηλεκτρικης εγκαταστασης του σπιτιου (τις μπριζες του ρευματος, που τετοιες εχω αφθονες).

Ειδα επισης οτι η Hellas on Line, αν δεν κανω λαθος δινει κατι τετοιες για τη δικτυωση της Iptv της. (Δουλεουν σωστα, ποσο bandwidth προσφερουν;)

Εχει δοκιμασει κανεις μια τετοια λυση να μας πει αν αξισει τον κοπο;

Εχετε καποια μαρκα να προτεινετε; Εχω ακουσει οτι τα level one ειναι αρκετα καλα.

Λειτουργουν πανω σε πολυμπριζο ή θελουν αποκλειστικα δικη τους μπριζα ρευματος;

Μιλαμε για το ιδιο διαμερισμα, σε πολυκατοικια 20ετιας, αρα νομιζω οτι δεν εχω τριφασικο ρευμα που μπορει να ειναι μια πηγη προβληματων. Βεβαια δεν ξερω και πως να το επιβεβαιωσω.

Ευχαριστω.

Άντε πάλι... Πάλι σε τρώει ο ποπός σου για κατσκευές...
Εγώ χρησιμοποιώ τέτοιες συσκευές και τις έχω πάρει από Πλαίσιο. Μιά χαρά δουλεύουν αλλά για Internet, δεν τις έχω χρησιμοποιήσει γιά στριμάρισμα.
Παλιά θά έπρεπε (σε περίπτωση που έχεις τριφασικό στο σπίτι) να δουλεύουν πάνω στην ίδια φάση, τώρα νομίζω δεν ισχύει αυτό.
Θα σου πούν τα παιδιά πιό αναλυτικά...

Αν θες HD streaming και αξιοπιστία το ξεχνάς.

Εχουμε δοκιμάσει κατα καιρούς διαφορα και τα αποτελεσματα ηταν μη σταθερα και συνήθως απογοητευτικά.

UTP καλωδιάκι is the only way.

utp για φτιάξεις gigabit δίκτυο, μία απλή λύση που με βοήθησε να ξεπεράσω τα εμπόδια και τις κακοτεχνίες με κανάλια και τρυπήματα είναι η τηλεφωνική καλωδίωση που έχει στο σπίτι.

Περνάς το utp μέσα από την υπάρχουσα τηλεφωνική καλωδίωση ανοίγοντας τα κουτιά που υπάρχουν ψηλά στους τοίχους...

Το μόνο που απομένει μετά είναι λίγο στοκάρισμα, αν τα κουτιά είναι στοκαρισμένα και βαμμένα...

Πανο μακρια (αν θες να βλεπεις HD)...
Την ιδια φαεινη ιδεα ειχακαι εγω, αγορασα ενα σχετικο προιον και η εικονα ειχε τρελα σπασιματα... Ευτυχως μπορεσα και το επεστρεψα..
Για απλο ιντερνετ παντως, καλο ηταν..

Καταρχην ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

Το μονο που με τρωει ειναι το χερι μου, να κουβαλαω τους σκληρους μεσα εξω και ειπα μπας και γλυτωσω.

Φυσικα το θελω για να βλεπω HD, αρα με σωσατε απο νεα πεταμενα λεφτα. Να 'στε καλα.

Το προβλημα που εχω ξεκινησε απο την ιδεα να δικτυωσω τα players που υπαρχουν (htpc, nmt) με το pc που κραταω ολα τα αρχεια μου.

Το πρωτο που σκεφθηκα ηταν η ασυρματη δικτυωση και πηγα και αγορασα ενα wireless access point της linksys (ειναι Cisco στην ουσια) το WAP4400N που ειναι και n και υποτιθεται πιανει ταχυτητες μεχρι 300 mbps. Η πρωτη καρτα pci που πηρα ηταν της Cisco για καλυτερη συμβατοτητα επισης n και επισης για ταχυτητες μεχρι 300 mbps. Φυσικα δεν ξεπερασε το 1.5 mbps. Η δευτερη ηταν TP Link παλι n παλι η ιδια ταχυτητα αν και αυτη στις καλες της στιγμες αγγιξε και τα 2.4 mbps.

Η αποσταση απο το access point ειναι 1,5 - 2 μετρα το μεγιστο. Μεσολαβει ενας λεπτος τοιχος αλλα υπαρχουν και ορθανοικτες πορτες. Η ποιοτητα του σηματος που εδιναν και οι 2 καρτες απο εξαιρετικη ως αριστη. Να μη ξεχασω οτι εγιναν ολα τα τρικ που θα μπορουσαν να γινουν με καινουργιους driver, νεα set up κλπ.

Πριν τρελαθω φερνω το laptop να δω αν φταιει το access point, και αυτο στη στιγμη και χωρις καμμια ρυθμιση πιανει ευκολα ταχυτητες 40-50 mbps, αρκετες μεχρι και για bluray.

Σ' αυτο το σημειο και πριν τα πεταξω ολα μαζι απ το μπαλκονι σκεφθηκα τις μπριζες.

Θα προτιμουσα απειρως την ασυρματη δικτυωση και σ' αυτην θα επιμεινω μεχρι τελικης πτωσεως, αλλα καταλαβαινετε οτι ειπα να εξετασω τα παντα μεχρι να βρω τη λυση.

Ολες οι ιδεες και προτασεις ευπροσδεκτες. Το δουλεμα λιγο με το μαλακο παρακαλω γιατι λογω εποχης ειναι και οι μπαλκονοπορτες ανοιχτες και θα φυγουν ολα μαζι σε καμμια στιγμη εκρηξης του μεσογειακου ταπεραμεντου.

Πάνο, Δες αν μπορείς να ανοίξεις τα κουτιά που περνάνε τα τηλεφωνικά καλώδια, είναι η καλύτερη λύση.....

Βρε παιδια, ας μην ξεχναμε οτι πραγματικη ερευνα για τις επιπτωσεις των ασυρματων δικτυων ΔΕΝ εχουν γινει (γιατι αραγε?).... Ας μην ψηνομαστε και στο σπιτι...

Πραγματικα, αν και λιγο αχαρο, βαλε ενα καλωδιακι CAT6 [ερχεται και η οπτικη ινα (υποτιθεται, λεμε τωρα)] σε ενα καναλακι χαμηλα στο σοβατεπι και καθαρισες.

Καταλαβαινω...αλλα... το καλωδιο δεν ξεπεραστηκε ακομα - ειναι γρηγορο, αξιοπιστο και φτηνοτερο απο ολα τα ασυρματα gadgetakia.

Καλο ψαξιμο! -bye-

Απάντηση: Re: Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Βρε παιδια, ας μην ξεχναμε οτι πραγματικη ερευνα για τις επιπτωσεις των ασυρματων δικτυων ΔΕΝ εχουν γινει (γιατι αραγε?).... .............

δεν θα διαφωνήσω καθόλου επ´ αυτού....

:grandpa:

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις τους.

Μαλλον επεισθην και παω για τρυπες στους τοιχους.

Που αγοραζουμε καλο και φθηνο ασπρο καλωδιο cat6 γιατι θα χρειαστω καμμια 50αρια μετρα;

Κωνσταντακατος ηλεκτρικα - πηρα 50 μετρα προ εβδομαδας, τιμη καταλογου περι τα 40 ευρω (περιπου 78 λεπτα το μετρο - εξαρταται τι εκπτωση θα σου κανει).

Ισως να υπαρχει και φτηνοτερο, αλλα δεν το εψαξα.

Φιλε antid0t σ' ευχαριστω για την απαντηση.

Ειναι λευκο ελπιζω, γιατι απ οσο εχω ψαξει γκρι υπαρχουν σχεδον παντου, λευκο δεν μπορω να βρω.

Θα το περασω τοιχο τοιχο πανω στο σοφατεπι και οσο λιγοτερο διακρινεται τοσο καλυτερα.

Θα γκρεμισω εναν τοιχο για μπει απ τη μπαλκονοπορτα, αλλον δεν αντεχω με τιποτα.

Εξετασε να το βαλεις σε πλαστικό ηλεκτρολογικό καναλάκι.

Υπάρχει πολύ ψιλό που είναι ότι πρέπει (αυτοκόλλητο και με ''κουμπωτό'' καπάκι).

Ειναι πολύ καλύτερο αισθητικά απο χυμα καλώδιο (το οποίο πάντα θα ψιλοειναι φιδάκι).

Πριν πεταξεις παντως τα ασύρματα (αν και ξαναλέω ότι το καλώδιο ειναι η μόνη σιγουρη λύση) τσεκαρε αν εχουν βγει firmware update με το Final N πρότυπο (προσφατα τελειοποιήθηκε - μέχρι τώρα ήταν Draft N).

Μια ερώτηση και από εμένα...
Εάν θέλω να συνδέσω το pc μου ή το router μου με την τηλεόραση (Samsung 46B750) χρησιμοποιώντας την ενσύρματη καλωδίωση CAT6 μέσα από τα κουτιά και τα κανάλια του σπιτιού μου, στο τέλος θα μπορώ να streamάρω αρχεία *mkv χωρίς κολλήματα και, γενικά, προβλήματα;
Ευχαριστώ!

Η καλωδίωση θα είναι η τελευταία πηγή πιθανών προβλημάτων (εφόσον έχει υλοποιηθεί σωστά φυσικά).

Στη θέση σου θα ανησυχούσα περισσότερο για όλους τους υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας.. -bye-

Re: Απάντηση: Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Μια ερώτηση και από εμένα...
Εάν θέλω να συνδέσω το pc μου ή το router μου με την τηλεόραση (Samsung 46B750) χρησιμοποιώντας την ενσύρματη καλωδίωση CAT6 μέσα από τα κουτιά και τα κανάλια του σπιτιού μου, στο τέλος θα μπορώ να streamάρω αρχεία *mkv χωρίς κολλήματα και, γενικά, προβλήματα;
Ευχαριστώ!

Κανένα πρόβλημα, το έχω κάνει εδώ και ένα χρόνο, προχώρα άφοβα...

Φιλε antid0t σ' ευχαριστω για την απαντηση.
Ειναι λευκο ελπιζω, γιατι απ οσο εχω ψαξει γκρι υπαρχουν σχεδον παντου, λευκο δεν μπορω να βρω.
Θα το περασω τοιχο τοιχο πανω στο σοφατεπι και οσο λιγοτερο διακρινεται τοσο καλυτερα.
Θα γκρεμισω εναν τοιχο για μπει απ τη μπαλκονοπορτα, αλλον δεν αντεχω με τιποτα.
Να βοηθήσω λίγο ακόμα :
Υπάρχουν δύο τύποι καλωδίων, τα μονόκλωνα και τα πολύκλωνα. Κάθε τύπος θέλει το ΔΙΚΟ του ΤΖΑΚ RJ45 για τερματισμό. Το πολύκλωνο είναι πιο ακριβό, αλλά πιο εύκαμπτο. Το μονόκλωνο είναι πιο φτηνό, αλλά μπορεί να σε δυσκολέψει στις γωνίες (δεν καμπυλώνει τόσο όσο το πολύκλωνο).
Για την τοποθέτηση υπάρχουν τρείς τρόποι :
ρόκα (που πρέπει να καρφώνονται σε ίσες αποστάσεις για να φαίνονται όμορφα)
Θερμοκόλληση, ή σιλικόνη σε θέσεις όπως και για τα ρόκα.
Κανάλια - συνήθως λευκό χρώμα (όπου δεν σε ενδιαφέρει πλέον το χρώμα του καλωδίου). Θέλουν τρυπάνι, ούπα, βίδες
εγώ προτιμώ τα κανάλια

Απάντηση: Re: Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Κανάλια - συνήθως λευκό χρώμα (όπου δεν σε ενδιαφέρει πλέον το χρώμα του καλωδίου). Θέλουν τρυπάνι, ούπα, βίδες
εγώ προτιμώ τα κανάλια

Το λεπτό καναλάκι έχει αυτοκόλλητο... δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το οποίο λεπτό για να περάσει μόνο δίκτυο είναι μια χαρά. Το χοντρό είχε βίδες και τρυπήματα (αλλά από εκεί χωράνε να περάσουν ολόκληρες πλεξούδες...)

Re: Απάντηση: Re: Δικτυωση htpc με ethernet απο μπριζες ρευματος

Το λεπτό καναλάκι έχει αυτοκόλλητο... δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το οποίο λεπτό για να περάσει μόνο δίκτυο είναι μια χαρά. Το χοντρό είχε βίδες και τρυπήματα (αλλά από εκεί χωράνε να περάσουν ολόκληρες πλεξούδες...)
Kαι στο πολύ λεπτό δεν μένεις μονο με την κολλα κανά καρφάκι έστω το βάζεις, αλλιώς κινδυνεύεις να σου μεινει στον αέρα!