billpeppas
Supreme Member
Έτσι είχε πάει η Maxell soundbase που είχα πάρει κάποτε!
&
Τα τωρινά surround (πάνω σε βάσεις-κολόνες) που έχω στο σαλονάκι μας είναι σε σχετικά μη προσβάσιμο σημείο για τα παιδιά, στριμωγμένα στις γωνίες, ανάμεσα σε έπιπλα. Συν τοις άλλοις, νομίζω ότι έχουν φάει τα ψωμιά τους και πρέπει να τα αλλάξω, γιατί κάθε φορά που πρέπει να παίξουν δυνατό ήχο, ακούγεται ένα άσχημο «τρίξιμο» (ή ίσως σαν 50 άτομα να σκίζουν ταυτόχρονα 3 φύλλα χαρτί ο καθένας!)
Αλλά ας υποθέσουμε ότι τα αλλάζω (με ένα κλάσμα του μπάτζετ που θα προοριζόταν για ηχομπάρα), και ας πούμε ότι βρίσκεται λύση για το αφανές πέρασμα των καλωδίων τους από τον ενισχυτή προς την όποια θέση τους (εμένα μου φαίνονται Κβαντική ΙΙ αυτά), σε αυτό το καινούριο σαλόνι πώς να τα βάλω κάπου ώστε να μην εμποδίζουν (ακόμα και αισθητικά, εδώ που τα λέμε/γράφουμε);
Ιδανικά πρέπει να μπουν παραπλεύρως και λίγο πίσω από τον καναπέ που είναι απέναντι από την τηλεόραση; Ή όχι; Με δεδομένο αυτόν τον χώρο και τη διάταξη, πού θα μπορούσα εν τέλει να βάλω πίσω ηχεία;
Όταν έβαλα στη σκέψη μου τις μπάρες με ξεχωριστά surround ηχεία (σαν δεύτερη επιλογή, λόγω του ίδιου θέματος χωροθέτησης), σκέφτηκα ότι στην έσχατη περίπτωση θα τα βάζω κοντά στην τηλεόραση, κι όταν θα θέλουμε να δούμε ταινία θα τα μεταφέρω σε δύο τραπεζάκια δίπλα/πίσω από τον καναπέ! Διαδικασία που ίσως να τη βαριόμουν με τον καιρό, βέβαια! Αν κι αυτά, μολονότι ασύρματα, έχουν τον μπελά των έξτρα καλωδίων για το ρεύμα τους, το οποίο δεν το είχα σκεφτεί αρχικά! Χα!
Επίσης, όταν κάνετε αναφορά σε δυνατότητα για ήχο ανώτερο του 5.1, μάλλον εννοείτε ότι πρέπει να αλλάξω κάποια στιγμή ενισχυτή, αφού ο RX-V365 δεν υποστηρίζει κάτι άλλο πάνω από DTS.
Τα surrounds αναγκαστικά σε βάσεις δαπέδου όπως βλέπω το σχέδιο σου, δεν βλέπω άλλη λύση δυστυχώς.
Και δεν βλέπω και κάποια πιθανή αλλαγή orientation του συστήματος και των θέσεων ώστε να μπουν ας πούμε τα περισσότερα ηχεία σε βάσεις τοίχου π.χ.
Δύσκολο το θέμα σου!