Δίλημμα 46S20 ή PK550 50άρα

gkesi

Established Member
19 June 2006
128
Ας με βοηθήσει κάποιος να αποφασίσω. Περιμένω εδώ και ένα μήνα την LG PK 550 αλλά σκεφτόμουν και την PANASONIC S20 50". Μιας και η LG αργεί να έρθει βρήκα την S20 46" στα 950 . Εσείς τι με συμβουλεύεται να κάνω?

Re: Δήλιμα 46S20 ή PK550 50άρα

η διαφορά στην τιμή είναι 130-140 ευρώ και 5 ίντσες
Είμαι υπέρ της PK550 (αφού αυτήν επέλεξα κι εγώ. (είχα παρόμοιες ανησυχίες)

Τι απόσταση θέασης θα έχεις;

Oi LG Plasma πάντως, ακόμα έχουν θέμα με το Image retention...

Εγώ δεν είδα κάτι πέρα απο το αρχικό μενού ρυθμίσεων (50PK550). Την προσέχω για αρχή αλλά δε μένει κάτι για πολύ ώρα... Σε λίγο δε θα κρατηθώ και θα παίξω και κανένα παιχνίδι να την ζορίσω!

Η απόσταση θέασης είναι από 3 έως 3,8 m.

βρήκα την S20 46" στα 950 .
Φίλε πού τη βρήκες τόσο φτηνά να πάω να τη χτυπήσω εγώ που δεν το σκέφτομαι; Στο skroutz την έχει 1050 σε άγνωστο μαγαζί και 1100 σε γνωστό!

Στο SATURN στο σταθμό λαρίσης, είχε 5-6 τεμάχια όλο κι όλο. Την δίνουν και με άτοκες δόσεις χωρίς πιστωτική, μέσω τραπέζης. 949 υρουλάκια.

Πχ...

The only really serious complaint we have with the 50PK790 is the way bright and colourful image elements, such as the Sky News logo, can leave ghostly remnants on the screen long after they're supposed to have disappeared. Although the problem will probably diminish as the 50PK790's plasma panel sees more use, it's a shame to see it so noticeably present initially. It seems LG's plasma TVs suffer more from this problem at first than similar tellies from other manufacturers.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49305414-2,00.htm

Οne thing that isn't improved from previous LG PDPs, though, is image retention. During the review period, the 50PK990 would often suffer from visible retention even if the video causing it was only displayed for a short period of time (10 seconds or so). Image retention is where static on-screen images such as TV station logos or video game score counters leave shadows of themselves on the screen, even if they are no longer present in the video signal. Fortunately, none of the retention I encountered stuck around for too long, and cleaned up quickly after using LG's own “White Wash” pattern.

http://www.avforums.com/reviews/LG-50PK990-Plasma-HDTV-Review.html

Παντως 50">>46" οποτε μεταξυ των δυο θα αγοραζα την LG...

Πχ...

The only really serious complaint we have with the 50PK790 is the way bright and colourful image elements, such as the Sky News logo, can leave ghostly remnants on the screen long after they're supposed to have disappeared. Although the problem will probably diminish as the 50PK790's plasma panel sees more use, it's a shame to see it so noticeably present initially. It seems LG's plasma TVs suffer more from this problem at first than similar tellies from other manufacturers.

http://reviews.cnet.co.uk/televisions/0,39030218,49305414-2,00.htm

Οne thing that isn't improved from previous LG PDPs, though, is image retention. During the review period, the 50PK990 would often suffer from visible retention even if the video causing it was only displayed for a short period of time (10 seconds or so). Image retention is where static on-screen images such as TV station logos or video game score counters leave shadows of themselves on the screen, even if they are no longer present in the video signal. Fortunately, none of the retention I encountered stuck around for too long, and cleaned up quickly after using LG's own “White Wash” pattern.

http://www.avforums.com/reviews/LG-50PK990-Plasma-HDTV-Review.html

Παντως 50">>46" οποτε μεταξυ των δυο θα αγοραζα την LG...

Δεν ξέρω τι λένε οι δοκιμαστές πάντως στην δική μου (περυσινό μοντέλο) κατάφερα να δω IR μια ή δυό φορές στην αρχή που την έιχα και έπαιζε με χαμηλές ρυθμίσεις μετά από μπάρες ταινίας, η οποία έφυγε σε 2-3 λεπτά τηλεοπτικού. Δεν έχω δει ποτέ σε μενού ή άλλο και δεν μιλάω μόνο για τη δική μου, αλλά και άλλες 5 PQ που έχουν πάρει γνωστοί μου.
Τώρα αν οι δοκιμαστές φουλάρουν την αντίθεση με 5-10 ώρες στο κοντέρ, ναι μπορεί να είδαν κάτι, αλλά μετά το ''στρώσιμο'' των 200 ωρών είναι πολύ δύσκολο να δει κανείς κάτι.
Μια και την έχω σπίτι μου, είναι φυσικό να μεταφέρω αυτό που βλέπω.

Βλέπω ότι οι υποψήφιοι αγοραστές αγχώνονται με πράγματα που δεν είναι άξια λόγου στην πράξη. Τέτοια είναι από διαπίστωσα μόνος μου το IR με το οποίο ασχολούμαι πια μόνο για κατάθεση γεγονότων καθώς και το πόσες ώρες μπορεί να παίζει συνεχόμενα (!!!) μια πλάσμα, πράγμα με το οποίο δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου γιατί απλούστατα η δική μου παίζει ότι νάναι σχεδόν όλη μέρα :twoguns:

Εγω παντως προτιμω 100 φορες το image retention απο τα πλαστικα χρωματα , την μετρια αντιθεση και το μαυρο-γκρι σκουρο των LCD...

ΥΓ. Ουτε και εγω ασχολουμαι να το δω...αλλωστε τηλεοραση αγορασα οχι πυρηνικο αντιδραστηρα (που ελεγε και καποιος)...

Ούτε ir όυτε burn-in δεν έχω δεί και μόλις χθές πέρασα τις 200 ώρες.Χτύπα την 50άρα η ίντσες μετράνε πολύ είδικά σε bd.

Συμφωνώ και με τον Υπερίωνα και με τον Βασιλιά.
Δεν θέλω να υποτιμήσω τις άλλες τεχνολογίες γιατί θεωρώ ότι κάθε μία έχει τα υπέρ και τα κατά της, πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πλάσμα μου.
Επίσης συμφωνώ και με το ότι το μέγεθος μετράει! Η 50αρα μου φαινόταν μικρή.... πριν την αγοράσω με τόσες ώρες που πήγαινα και κοιτούσα στα μαγαζιά!!!:2thumb22sup:

θα συμφωνησω 50>>>46 αλλα κ παλι θα επερνα την πανασονικ.....

Πιστευω σε πλασμα σε σχεση με την Lg ειναι καλυτερες.

+s20!!!!

Γνωστος μου πηρε προσφατα την 50PS3000 , σε τηλεοπτικο σημα δεν παρατηρησα σημαντικες διαφορες με την δικια μου 50U10...

Mε λιγα λογια μια χαρα τηλεορασεις ειναι και οι plasma LG...ισως αν το ψαξουμε αρκετα να βρουμε καποια σημεια μικρης υπεροχης των Panasonic σε εικονα αλλα μην ξεχναμε οτι και αυτες υπερτερουν σε αλλους τομεις οπως πιο συγχρονα μενου και καλυτερος σχεδιασμος...

Γνωστος μου πηρε προσφατα την 50PS3000 , σε τηλεοπτικο σημα δεν παρατηρησα σημαντικες διαφορες με την δικια μου 50U10...

Mε λιγα λογια μια χαρα τηλεορασεις ειναι και οι plasma LG...ισως αν το ψαξουμε αρκετα να βρουμε καποια σημεια μικρης υπεροχης των Panasonic σε εικονα αλλα μην ξεχναμε οτι και αυτες υπερτερουν σε αλλους τομεις οπως πιο συγχρονα μενου και καλυτερος σχεδιασμος...

Και ενίοτε στην τιμή!
Γενικά, είναι τηλεοράσεις που αγοράζεις και μένεις απίστευτα ευχαριστημένος το ίδιο πιστεύω και για τις Samsung. Για τις Panasonic δεν χρειάζονται καν συστάσεις.