Διλημμα αγορας νεας LCD TV 32'

Xavi

New member
6 April 2008
17
Καλησπερα φιλοι.Ειμαι νεος στο forum,αυτο αλλωστε ειναι μολις το πρωτο μου μηνυμα εδω περα, το οποιο βρηκα ψαχνοντας στο inetrnet να βρω καποιες πληροφοριες ή γνωμες απο καποιους που κατεχουν το αθλημα καλυτερα απο εμενα ή θα εχουν να μου πουν κατι παραπανω.Προκειται να αγορασω αμεσα μια νεα LCD TV η οποια θα ειναι 32 ιντσες (αυστηρα, λογο χωρου) και με budget μεχρι 700 ευρω. Κανοντας μια ερευνα αγορας κατεληξα αναμεσα σε 4 μοντελα τα οποια σας παραθετω ευθυς αμεσως:
  1. LG 32LB75/76 619 EURO
  2. SAMSUNG LE32R86W 698 EURO
  3. LG 32LG5000 695 EURO
  4. PHILIPS 32PFL7762D 698 EURO
Διαβαζοντας τα χαρακτηριστικα καθε TV ειδα οτι και οι 4 ειναι πανω-κατω τα ιδια μονο που η πρωτη παιζει στα 24fps ενω καμμια αλλη δεν το εχει αυτο, η τριτη ειδα οτι εχει δυναμικη αντιθεση 50.000:1 (αληθεια γιατι εχει τοση μεγαλη δυναμικη αντιθεση;) και την θυρα RS232C (γνωριζεται την λειτουργια της;) και οσο για την δευτερη και τεταρτη,εχω ηδη μια Samsung lcd 32' και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος χωρια που μου αρεσει παρα πολυ το design της συγκεκριμενης tv (μιας και εχει λευκο πλαισιο με μαυρη την υπολοιπη TV) και για την PHILIPS ,αυτην την ειχα δει εδω και παρα πολυ καιρο και μου αρεσε. Με ενδιαφερει παρα πολυ το θεμα παρακολουθησης hd ταινιων για αυτο στα υποψιν εχω βαλει την πρωτη τηλεοραση η οποια παιζει σε 24fps. Πιστευεται οτι τα 24fps θα <<δειξουν>> σε μια 32αρα η ειναι απλα ενα κολπο για να πουλησουν αυτο το μοντελο;.Οσο για την LG με τα 50.000:1 δυναμικη αντιθεση αυτο ειναι αληθινο;.Θα εχει δηλαδη η τηλεοραση αυτη μια εξαιρετικη απεικονιση χρωματων και μαυρου;.Το ξερω οτι σας ζαλισα με τις ερωτησεις μου αλλα νομιζω οτι πουθενα αλλου εκτος απο εδω δεν θα μπορεσω να ακουσω <<ελευθερες>> και κατατοπιστικες γνωμες :2thumb22sup:.
Κατα σειρα φθινουσας αξιολογησης (1->καλυτερη, 4->χειροτερη) πως θα ταξινομουσατε τις παραπανω τηλεορασεις;
Ευχαριστω εκ των προτερων ολους τους συμφορουμιτες που θα διαθεσουν λιγο απο τον χρονο τους για να μου απαντησουν:)

Και η LG5000 θα χει 24p,είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο και κατά τη γνώμη μου παρ την.Το 50.000:1 είναι πλασματικό καθώς η αντίθεση επί της οθόνης ειναι το σημαντικό νούμερο,παρ όλα αυτά παρ την

Ευχαριστω πολυ Geo!.Θα ηθελα να σε ρωτησω (εσενα και οποιον αλλον ξερει) ομως που μπορω να βρω το data sheet της συγκεκριμενης tv γιατι στο επισημο σαιτ της lg δεν βρισκω το συγκεκριμενο μοντελο,ειναι οντος σιγουρο οτι αυτο το μοντελο ειναι 24fpw;

Να'σαι καλα φιλε,μολισ το ειδα και ειναι οντος αληθεια.Τελικα μαλλον κλινω προσ LG μερια :idea:!!!

Δεν θέλω να σε επηρεάσω φίλε Xavi, αλλά η μετάβαση από Samsung σε LG μπορεί να σου κακοφανεί...
Έψαχνα για TV, για φουλ χρήση Blu-Ray, επί 3 μήνες και την καλύτερη εικόνα την έβλεπα σε Samsung (συγκρίσιμες με τηλεοράσεις ίδιας χρηματικής αξίας πάντα...) και την χειρότερη σε LG. Ψεύτικα χρώματα και πολύ κακή απόδοση στις γρήγορες σκηνές.

Όσο για τα 24p θα σου πω από πρώτο χέρι:
Αποφάσισα τελικά και έσκασα 1080 ευρώ για να πάρω την, καλύτερη 32άρα για πολλούς, Philips 32PFL9632. Έχω να σου πω τρια πράγματα:
-Συγκρίσημη με την εικόνα της 7762 έχει έλαχιστες διαφορες.
-Τα 24p δεν τα βλέπω πουθενα
-Δεν αποθηκεύει τις προσωπικές επιλογές εικόνας, πράγμα που κάνουν οι Samsung και Sony. (καθε φορά που αλλάζω απο HDMI σε αναλογική TV πρέπει να μεταβάλλω: αντίθεση, φωτεινότητα, sharpness, 100Ηz, κλπ, κλπ,...)

Με λίγα λόγια θέλω να πω πως πρέπει να ψάξεις τα πάντα και μάλιστα πολύ βαθια πριν αποφασίσεις. Προσωπικά τολμώ να πω πως μετανιώνω που δεν πήρα την Samsung 32R86 να μου μείνουν και καμιά 400ριά ευρώ.

Μολις διαβασα το post σου Μιke και οφειλω να πω οτι με προβληματισες καθοτι ειχα σχεδον αποφασισει για LG μερια.Πονταρω πιο πολυ στο γεγονος οτι αυτη η TV (32LG5000) ειναι ολοκαινουργια και διαβασα οτι με αυτη τη σειρα η LG ξεπερναει τα παιδικα προβληματα που ειχε στις αντιστοιχες προηγουμενες σειρες οπως: χρωματα,αντιθεση κλπ.Βεβαιως και τωρα θα το ψαξω πιο βαθια μιας και προκειτε για αγορα τηλεορασης την οποια θα βαλω στο νεο μου σπιτι και θελω αν μη τι αλλο να πιασουν τοπο τα λεφτα μου!

Μολις διαβασα το post σου Μιke και οφειλω να πω οτι με προβληματισες καθοτι ειχα σχεδον αποφασισει για LG μερια.Πονταρω πιο πολυ στο γεγονος οτι αυτη η TV (32LG5000) ειναι ολοκαινουργια και διαβασα οτι με αυτη τη σειρα η LG ξεπερναει τα παιδικα προβληματα που ειχε στις αντιστοιχες προηγουμενες σειρες οπως: χρωματα,αντιθεση κλπ.Βεβαιως και τωρα θα το ψαξω πιο βαθια μιας και προκειτε για αγορα τηλεορασης την οποια θα βαλω στο νεο μου σπιτι και θελω αν μη τι αλλο να πιασουν τοπο τα λεφτα μου!

Αν θελεις να πιασουν τοπο τα λεφτα σου δωσε κατι παραπανω (περι τα 800 ευρω) και παρε μια πλασμα 42".

Στις 32" δεν μπορεις να δεις την διαφορα ΒluRay με DVD εκτος και καθεσαι στο 1 μετρο.