Δίλημμα EX710-HX700

loop

New member
1 October 2010
11
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ.
Ψάχνω να αγοράσω μια 40" (δεν μπορώ να πάω πιο πάνω) και μετά από αρκετό ψάξιμο,έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο : EX710-HX700.
Θα μου πείτε ότι η HX700 δεν βγαίνει πια,αλλά μπόρεσα να την βρώ περίπου στα 970 .Τα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μέχρι 1100-1200 και η χρήση της θα είναι λίγο από όλα.(μην μου πείτε για plasma,έχω πάρει την αποφασή μου :chinscratch:)
Ανάμεσα σε αυτές τις δύο,ποιά μου προτεινετε (ως πιο ειδικοί),η αληθεια είναι το 3D δεν με νοιάζει.
Αν έχετε κ κανένα άλλο μοντέλο από philips η sony στα ίδια περίπου χρήματα, πείτε μου να το κοιτάξω!

Περιμένω τις απόψεις σας.

Last edited:
Τώρα η CRT που έχω είναι στα 2 μέτρα.Η LCD θα πάει λίγο πιο πίσω,οπότε γύρω στα 2,30μ.
Το μέγεθος των 40" νομίζω είναι οκ.Δεν μπορώ να πάω πιο πάνω.

Καταρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί η Sony «κατήργησε» μοντέλα όπως η ΝΧ500 και ΗΧ700 χώρις να βγάλει αντικαταστάτες, όπως έκανε με την ΕΧ700.

Στις 2 που λες, έχουμε 200Hz (vs 100Hz), «συμβατικό» οπίσθιο φωτισμό (vs LED) και αντανακλαστικό γυαλί (vs ματ/αλουμίνιο).

Για μένα το μόνο συν της ΗΧ700, είναι τα 200Hz. Δε μου αρέσει το γυαλί-καθρέφτης (αν και πρότεινα στον αδερφό μου και πήρε την 40ΝΧ500!), ενώ σε άλλους αρέσει εμφανισιακά και δεν τους ενοχλεί τόσο η αντανάκλαση. Επίσης σε καμία Sony LED, σε όλα τα καταστήματα που έχω πάει, δεν έχω δει «κώνους» ή σκιαρές γωνίες. Ή είναι αυτές διαλεγμένες μία-μία, ή το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται (παρά μόνο σε προβληματικές).

Ανάλογα με γούστα σου και την έμπνευση σου, αποφάσισε.

δεν υπαρχει διλημμα ...
να παρεις την samsung LE40C750 3D ειναι καλυτερη εχει και σωστο media player που θα τον εκτιμησεις..

οι sony ουτε υποτιλους δεν μπορουνε να παιξουνε..

Επίσης σε καμία Sony LED , σε όλα τα καταστήματα που έχω πάει, δεν έχω δει «κώνους» ή σκιαρές γωνίες. Ή είναι αυτές διαλεγμένες μία-μία, ή το πρόβλημα αυτό δεν υφίσταται (παρά μόνο σε προβληματικές).

Υπογραμμισα την μαγικη λεξη.

Πως να δεις τις ατελειες στο καταστημα? Πρακτικα ειναι αδυνατον λογω ρυθμισεων και φωτισμου.

δεν υπαρχει διλημμα ...
να παρεις την samsung LE40C750 3D ειναι καλυτερη εχει και σωστο media player που θα τον εκτιμησεις..

αντε παλι η κασετα....δεν ειναι το παν οι media player..

σε καθε περιπτωση αν δεν υπαρχει προβλημα με τις αντανακλασεις καλυτερα ΗΧ700

αντε παλι η κασετα....δεν ειναι το παν οι media player..

σε καθε περιπτωση αν δεν υπαρχει προβλημα με τις αντανακλασεις καλυτερα ΗΧ700

δεν ενοειτε να δωσεις τοσα λευτα και να μην εχει media player της προκοπης.
Ειναι ταλαιπωρια οι εξωτερικοι players και επιπλεον εξοδο.
Επισης η c750 εχει pvr και ειναι 3D

ξεχνας ομως οτι δεν θεωρουν ολοι 1η προτεραιοτητα αυτο το χαρακτηριστικο,ουτε βεβαια το 3D

Το PVR είναι τρομακτική ευκολία , το ίδιο και ο player .
Η C750 παίζει καλά

Απο τις δυο που αναφερονται ψηφιζω EX700.

H σειρα NX εχει πολυ εντονες ανακλασεις (χειροτερες και απο πολλες πλασμα) και η εικονα λογω του πανελ Sharp που δεν εχει οτι καλυτερο κυκλοφορει δεν με εχει πεισει.

Τον εξώτερικο media player τον έχω ήδη, οπότε για μένα δεν είναι-ήταν κριτήριο.

Μετά απο μια βόλτα για πολλοστή φορά στα μαγαζία αποφάσισα να αγοράσω την ΗΧ700.

Ως άσχετος που είμαι, νομίζω ότι δεν υπάρχουν διαφορές οι οποίες να μπορούν να φανούν με γυμνό μάτι ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα.Πάντα μιλάω για αυτό που μπορεί να δει ο καθένας μας σε ένα μαγαζί.
Από εκεί και πέρα η απόφασή μου θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

Μέχρι τώρα πάντως είμαι ενθουσιασμένος με την εικόνα που βλέπω.Βέβαια το μέτρο συγκρισης που έχω είναι μια CRT 21",οπότε δεν είναι κ πολυ αξιόπιστο.
Ευχαριστώ όλους όσους μπήκαν στην διαδικασία να μου απαντήσουν.:music-smiley-005:

Η EX 710 πέρα απο ομορφότερο σχεδιασμό λόγω λεπτότερου κάδρου γυρωθεν, τί διαφορές έχει με την ΕΧ 700; έχει διαφορετικό πάνελ Samsung SPVA αντι για Sharp; διαφορετικό επεξεργαστη;

Απάντηση: Re: Δίλημμα EX710-HX700

δεν υπαρχει διλημμα ...

Έχει media player και παίζει από το δίκτυο.
Η 710 είναι λεπτή και πολύ πιο όμορφη από την άλλη.

Με γεια σου.

θεωρω οτι η ΗΧ700 εχει εντονες αντανακλασεις στην επιφανεια της οθονης!!
οι ΕΧ700 κ 710 θεωρω οτι υπερτερουν σε εικονα κ σιγουρα σε γωνια θεασης!

Re: Απάντηση: Δίλημμα EX710-HX700

Η EX 710 πέρα απο ομορφότερο σχεδιασμό λόγω λεπτότερου κάδρου γυρωθεν, τί διαφορές έχει με την ΕΧ 700; έχει διαφορετικό πάνελ Samsung SPVA αντι για Sharp; διαφορετικό επεξεργαστη;

H σειρα EX εχει SPVA. H σειρα HX εχει Sharp.

Ριξε μια ματια και εδω...

http://www.sony.co.uk/product/t32-ex-series/kdl-40ex713