Δίλημμα για αγορά 65ρας τηλεόρασης

Duran

New member
29 January 2018
36
Καλησπέρα παιδιά,

λόγω μίας επιδότησης που θα πάρω, συν ότι ήρθε η στιγμή να αντικαταστήσω την τηλεόρασή μου για να δώσω αυτήν που είχα στον πατέρα μου (του κάηκε η παλιά που είχε), αποφάσισα να πάω από μία 55ρα σε μία 65ρα.

Η απόσταση θα μεγαλώσει λίγο και θα είναι περίπου 3 μέτρα πλέον, 2.90, γιατί θα την κουμπώσω και στον τοίχο.. Την τηλεόραση την θέλω κυρίως για gaming (εχω series x, ps5 κτλ)και 4k ταινίες είτε κατεβασμένες, είτε από Netflix κτλ. Οι τιμές βγαίνουν εξαιτίας της επιδότησης και κάποιων άλλων deals που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διάφορα καταστήματα. Είμαι ανάμεσα σε αυτες:

Sony XR65X95J 65: 1549
LG 65C15LA: 1649
Sony XR65A80J 65": 1649
Samsung QE65QN700AT 65": 1749
Samsung QE65Q95TD: 1149

Να αναφέρω τα εξής:

To δωμάτιο δεν είναι ιδιαίτερα φωτεινό, ούτε με πολλές αντανακλάσεις

Είμαι τύπος που κρατάει την τηλεόραση αρκετά χρόνια, γι αυτό κουμπώνω πάντα και την 5ετη εγγύηση (Στις τιμές που αναφέρω είναι μέσα οι εγγύήσεις)

Παίζω αρκετές ώρες το ΣΚ, οπότε λίγο με αγχώνει το θέμα με το burn in και να αποδεχθώ ότι κάποια στιγμή, η τηλεόραση θα παραδώσει πνεύμα

την 8Κ Samsung την σκέφτομαι μόνο σαν feature proof, όταν με το καλό θα εχουμε 8κ content, αλλά η τιμή στην Q95T είναι πολύ καλή ρε γμτ...

Με την Sony XE90 που ήμουν πριν ήμουν αρκετά ευχαριστημένος, και από το android tv ui και από την απόδοση.

Όποιος έχει να μου δώσει κάνα tip για να αποφασίσω κι εγώ επιτέλους, θα το εκτιμήσω!

Από τον κωδικό για τη C1 φαίνεται πως η αγορά θα γίνει από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων. Επίσης, οι αναφερθείσες τιμές για τα υπό εξέταση μοντέλα δεν είναι πολύ συμφέρουσες, σε σύγκριση με τις προσφορές που υπήρχαν τον περασμένο Φεβρουάριο ή νωρίτερα. Δηλαδή, αν η έκπτωση/επιδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άμεση ημερομηνία... λήξης, ίσως θα είναι χρήσιμο να περιμένεις μερικές εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, αν γίνονται τακτικά compensation cycles και δεν έχεις πολύ ψηλά τη φωτεινότητα (OLED light) στο (HDR) gaming υλικό, η C1 μάλλον είναι η καλύτερη λύση (προς το παρόν, με δώρο soundbar από την LG).

Για ταινίες, Xbox, ps5 και 3 μέτρα απόσταση θέασης θα σου πρότεινα
Sony XR-75X90J

• Like
Reactions: SWISSTEC
Από τον κωδικό για τη C1 φαίνεται πως η αγορά θα γίνει από συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων. Επίσης, οι αναφερθείσες τιμές για τα υπό εξέταση μοντέλα δεν είναι πολύ συμφέρουσες, σε σύγκριση με τις προσφορές που υπήρχαν τον περασμένο Φεβρουάριο ή νωρίτερα. Δηλαδή, αν η έκπτωση/επιδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς άμεση ημερομηνία... λήξης, ίσως θα είναι χρήσιμο να περιμένεις μερικές εβδομάδες. Σε κάθε περίπτωση, αν γίνονται τακτικά compensation cycles και δεν έχεις πολύ ψηλά τη φωτεινότητα (OLED light) στο (HDR) gaming υλικό, η C1 μάλλον είναι η καλύτερη λύση (προς το παρόν, με δώρο soundbar από την LG).

κοίτα την επιδότηση μπορώ να την εξαργυρώσω εντός δύο μηνών. Λες να περιμένω; Θα παίξουν ακόμη καλύτερες προσφορές;

@sosimple: Nai η αλήθεια είναι ότι η τιμή στην Q95t με ζορίζει, ειναι χαμηλά.

@stempi: όντως; 75 ίντσες στα 3 μέτρα; Δεν είνα overkill?

Εγώ με την 75αρα είμαι στα 2.40 με 2.50 απόσταση και είμαι μια χαρά. Στα 3 μέτρα σε ένα μήνα θα λες ότι μπορούσες και μεγαλύτερη. Δεν ξέρω ίσως να είμαι υπερβολικός αλλά για μένα το μέγεθος είναι το βασικότερο σε μια τηλεόραση. Χίλιες φορές 75 lcd πάρα 65 oled.

κοίτα την επιδότηση μπορώ να την εξαργυρώσω εντός δύο μηνών. Λες να περιμένω; Θα παίξουν ακόμη καλύτερες προσφορές;

Είναι καλύτερα να περιμένεις, εκτός αν χρειάζεσαι το soundbar. Δηλαδή, για τιμή πώλησης κοντά στα 1800 ευρώ, για την 65" C1, χωρίς να υπολογίζονται δωροεπιταγές και η έκπτωση/επιδότηση. Το πρόβλημα είναι πως κοιτάζεις μόνο σε ένα κατάστημα, με αποκλειστικό κωδικό, άρα υπάρχει κάπως μεγαλύτερο ρίσκο. Επίσης, μια 75"-77" θα είναι εντάξει στα τρία μέτρα για ταινίες/σειρές, όμως ίσως δε σε βολέψει στο gaming, ανάλογα και με το παιχνίδι.

Πάρε SONY X95J δεν θα το μετανιώσεις. Φοβερή εικόνα , πολλές δυνατότητες. Και μέχρι να πάρεις ηχόμπαρα βαθμονομεί τον χώρο σου η tv και ανάλογα παίζει ο ήχος.

Πάρε SONY X95J δεν θα το μετανιώσεις. Φοβερή εικόνα , πολλές δυνατότητες. Και μέχρι να πάρεις ηχόμπαρα βαθμονομεί τον χώρο σου η tv και ανάλογα παίζει ο ήχος.

To θέμα ήχου το'χω λύσει (χάρη και πάλι σε αυτό το αγαπημένο φόρουμ), αλλά είναι όντως τόσο καλή η X95J όσο το φαντάζομαι; Ήμουν φοβερα ευχαριστημένος από την προηγούμενη Sony γι αυτό και ρωτάω γιατί στα "χαρτιά" αυτή η τηλεόραση υπόσχεται διάφορα. Βέβαια είναι ακόμη τσουχτερή (το λέω πάντα σε σύγκριση με τις OLED)

Με έχετε βοηθήσει με τις απαντήσεις σας, αλλά με εχετε βάλει σε ακόμη περισσότερες σκέψεις αχχαχαχα

Πολυ καλη είναι η συγκεκριμένη, αλλά χτυπάει τιμες oled οπότε ευκαιρία δεν το λες σίγουρα. Επίσης γιατί να την προτιμήσει σε σχεση με την πολύ φθηνότερη σαμσουνγκ 95t.. 400€ παρακάτω και το rtings τουλάχιστον τη βγάζει και λιγο ΚΑΛΥΤΕΡΗ. (Βαζω σύγκριση με την παρόμοια σε ποιότητα 90t μιας και δεν εχει την. 95t).

Πολυ καλη είναι η συγκεκριμένη, αλλά χτυπάει τιμες oled οπότε ευκαιρία δεν το λες σίγουρα. Επίσης γιατί να την προτιμήσει σε σχεση με την πολύ φθηνότερη σαμσουνγκ 95t.. 400€ παρακάτω και το rtings τουλάχιστον τη βγάζει και λιγο ΚΑΛΥΤΕΡΗ. (Βαζω σύγκριση με την παρόμοια σε ποιότητα 90t μιας και δεν εχει την. 95t).
Η Samsung QE65Q95TD είναι με ADS (like IPS) panel,ενώ η QE65Q95ΤΑ είναι με VA.

• Like
Reactions: sosimple
Σίγουρα δεν την λες ευκαιρία, αλλά με τις OLED είσαι με την έννοια του burn in και με την samsung το παίζεις ρουλέτα για να βρεις καθαρό panel σύμφωνα πάντα με αυτά που γράφουν (στα ανάλογα θέματα εδώ στο forum) οι διάφοροι χρήστες των συγκεκριμένων προαναφερθέντων μοντέλων της samsung.