Δίλημμα για νέα dSLR

Το θέμα είναι και τι μαγαζί θα βρώ εκει στην Βοστώνη.
H K20D παίζει στα $1100 και με μία all-risk εγγύηση 3 ετών θα πάει στα $1300 χωρίς φακό. Οπότε είμαστε στα 800 ήδη.

Θέλουμε και φακό μετά..

δες και λίγο τα εδώ καταστήματα....

σκέτο σώμα 909 ευρώ (κατερέλος),
με τον πολύ καλό για all around 18-250 στα 1.229 ευρώ.
Αξίζει πια να πάρεις από Αμερική? Δεν το νομίζω....

δες και λίγο τα εδώ καταστήματα....

σκέτο σώμα 909 ευρώ (κατερέλος),
με τον πολύ καλό για all around 18-250 στα 1.229 ευρώ.
Αξίζει πια να πάρεις από Αμερική? Δεν το νομίζω....

Συμφωνώ.. και με μικρό ρισκο μπορείς να την παρεις από το Pixmania σε πολύ καλή τιμή...

http://www.pixmania.com/gr/gr/78187...7255&aftrack=TWpJMk1EczFNakE1OzEyMTYyODQ3ODE7

έχετε δίκιο παιδιά.. πολύ παράξενο πάντως να είναι ίδια τιμή με USA!

Έχω την Κ20 κ μόνο καλά λόγια μπορώ να πω......τα γράφω άλλωστε κ στο θέμα μου.
Είμαι λοιπόν προκατειλημμένος, οπότε ότι κ να πω...

Γιατί να μην κάνει;Εννοείς αν θα ταιριάζει ο φακός στη μηχανή;Αν θα "κουμπώνει";Εννοείται πως ναι.

thanks ncups, γιατί κάποιο πουλί μου σφύραγε οτι οι φακοί VR2 της Νικον δεν παίζουν στην D70.

Μιχάλη, τι φακουδάκι προτείνεις να φορέσω στην K20D? Σιγμα 17-70 ?
Η τον φακό του κιτ και όταν ξαναμαζεύψω ευρά να τα ακουμπήσω για κάτι καλό?

sokos μεταξύ των δύο φακών του κιτ κ του sigma 17-70, εννοείται ότι ο 17-70 είναι ...αλλού... κ ως κατασκευή, κ φυσικά πιο ευρυγώνιος, σαφώς πιο φωτεινός, καλύτερη κ ταχύτερη εστίαση και και και... έχει όμως κ 300 ευρώ περίπου...από την στιγμή που τον αγόρασα δεν ξαναέβαλα τον φακό του κιτ.

Μιχάλη το έπιασες το νόημα :)

Τι κάνουμε τώρα?
Μένουμε στην D70 και να πάω να χτυπήσω τον φακό που έβαλε ο ncups απο πάνω ή K20D κιτ?

Decisions, decisions...

Το θέμα είναι ότι εάν πάρεις κάποιον φακό κιτ με τη μηχανή, βγαίνει σε δελεαστική τιμή.
Πχ με την Κ10D η Pentax έδινε τον πολύ καλό 16-45/4, στα 3/5 της κανονικής του τιμής.

Δεν τον βλέπω με την Κ20D σε πακετάκι, όμως υπάρχει πακέτο με τον πολύ καλό για all around 18-250. Ο τελευταίος έχει κανονικά 460 ευρώ, όμως σε κιτ επιβαρύνει την τιμή 320 ευρώ. Τόσο κάνει και ο Sigma 17-70. Ο οποίος είναι περίπου το ίδιο πράγμα, ένας -πολύ κοντύτερος- all around (γιατί τίμιος μεν είναι, φακός όμως αξιώσεων όχι ακριβώς...)

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να συγκρίνουμε τον 17-70 που είναι 2.8 με 4.5, με τον 18-250 φακό που είναι 3.5 με 6.3.
Σαφώς καλύτερος ο "μικρός"....προσωπική άποψη πάντα...:a0210:

Εάν συγκρίνεις μόνο από μέγιστο διάφραγμα, σκέψου πως το 2.8 το κρατάει όμως πολύ λίγο, ήδη είναι 3.2 στα 24mm και 4.0 στα 40mm. Μετά, ότι στα ανοικτά διαφράγματα -όπως δείχνουν τα τεστ- τα άκρα του είναι παρακάτω του μετρίου σε ανάλυση. Εάν το τελευταίο αποτελεί το κύριο κριτήριο, ο 18-250 είναι σαφώς ανώτερος από ό,τι δείχνουν τουλάχιστον τα δύο σχετικά τεστ του photozone.de.
Φυσικά και ο 17-70 και ο 18-250 της "μαμάς" έχουν σοβαρό πρόβλημα με βινιετάρισμα στα ανοικτά διαφράγματα στο ευρυγώνιο.

Επειδή σε κιτ έρχεται στην ίδια ακριβώς τιμή με τον κανονικά αρκετά φθηνότερο 17-70, είναι νομίζω μία αξιόλογη πρόταση για κάποιον που θέλει φακό all around. Όχι ότι ο 17-70 είναι άσχημος φυσικά.

Εξυπακούεται ότι για allround φακός ο 18-250 ή κάτι αντίστοιχο 18-200 κτλ είναι ότι πρέπει.
Από εκεί κ πέρα, στα χρήματα αυτά αυτοί οι φακοί είναι πολύ καλές επιλογές κ οι δύο. Βινιετάρισμα λογικό να έχουν λοιπόν...ότι πληρώνεις παίρνεις σε αυτά άλλωστε.
Εγώ έχω τους δύο 17-70 κ 18-200 της sigma κ μεταξύ των δύο, εμένα πάλι λέω, το αποτέλεσμα στα ίδια χιλιοστά είναι καλύτερο του "μικρού".
Για allround όμως ο "μεγάλος" είναι πολύ καλός. Για ταξίδια ολιγοήμερα που δεν θέλω να κουβαλώ μαζί μου 2ο φακό, ο 18-200 που έχω είναι σούπερ.
Από κ πέρα, αν δίνεις χρήματα τότε αγοράζεις σοβαρά εργαλεία!

Καμία σχέση ο "απλός" 18-200 της Sigma. Το "μέτριος" είναι μάλλον επιεικής ως χαρακτηρισμός. Άλλο ο νέος 18-200 os.

Απάντηση: Re: Δίλημμα για νέα dSLR

Καμία σχέση ο "απλός" 18-200 της Sigma. Το "μέτριος" είναι μάλλον επιεικής ως χαρακτηρισμός. Άλλο ο νέος 18-200 os.
Πράγματι ο OS είναι ένας φακός όχι μόνο με σταθεροποιητή αλλά κ με καλύτερα χαρακτηριστικά, απλά δεν ξέρω αν είναι καλή επιλογή αφού πληρώνεις σταθεροποιητή όταν οι pentax έχουν τέτοιο στο σώμα τους. Αυτός ήταν κ ο λόγος που εγώ δεν τον επέλεξα, πιθανότατα να έκανα κ μ@λ...:BDGBGDB55:

να πάρω ένα κιτακι D60 να μου μείνουν λεφτά και για να φακούλι ακόμη?

Ας το κάνω το ερώτημα πιο.... φιλοσοφικό..

Πάτε Αμέρικα και έχετε 800 για χάλασμα και μια D70.
Τι κάνετε? :)

Εξαρτάται.

Εάν δεν σκοπεύεις να αλλάξεις σώμα στα επόμενα 1-2 χρόνια, παίρνεις φακό.
Διαφορετικά ο 18-70 που έχεις δεν είναι σοβαρός λόγος από μόνος του να παραμείνεις σε σύστημα Nikon. Φυσικά η D60 είναι μία πολύ καλή πρόταση στην εισαγωγική-εισαγωγικότατη μάλλον- κατηγορία (καθώς υπάρχει τάση δημιουργίας νέων κατηγοριών). Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλες καλές -ή και ενδεχομένως καλύτερες- προτάσεις.

χεχεχε, πάλι άκρη δεν βγάζουμε :)

Το θέμα είναι, να μείνω στην D70 ή με αυτά τα λεφτά μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο?