Δίλημμα... LG 65C1 OLED vs 75NANO916 LCD

kost.papad1980

Established Member
29 May 2015
161
Καλησπέρα φίλοι μου. Είμαι σε αναζήτηση καινούργιας τηλεόρασης μιας και άλλαξε η απόσταση της τηλεόρασηςκαι πήγε στα 3.5 μέτρα περίπου οπότε η 50αρα μου φαίνεται λίγο μικρή πλέον.... Ξαι το δίλημμα μου είναι να προτιμήσω 65 και oled ή75αρα και led.... Κυρίως βλέπω netflix και ταινίες κατά 80% και ένα μικρό 20% (και πολύ λέω) tv. Πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω μιας και ότι έχω δει σε live είναι σε καταστήματα οπότε δεν γνωρίζω οως θα συμπεριφερθουν σε κανονικές συνθήκες πλην demo.

Αν δεν έχεις πολύ φωτεινό χώρο, μια OLED είναι ιδανικότερη λύση. Παρ' όλα αυτά, για 3.5 μέτρα απόσταση θέασης, θα είναι καλύτερη επιλογή μια 75"-77". Προς το τέλος Νοεμβρίου, η (77") C1 θα στοιχίζει λιγότερα από 3000 ευρώ και κοντά στην άνοιξη κάτω από 2500 ευρώ.

Το θέμα είναι ότι δεν θέλω να ξεφύγω σε τέτοιες τιμές.... Κοιτάω μέχρι ταβάνι τα 2000. Αυτή την στιγμή βρίσκω την 75nano916 ή την 915 σε τιμή κοντά στα 1600. Όπως και την c1 την 65 σε εκείνη την τιμή περίπου. Γιαυτό και το δίλημμα μου.

Δύσκολο το θέμα σου. Δεν μπορώ να βοηθήσω αλλά καλά κάνεις και δεν κρίνεις στο μαγαζί, διάβασε καλύτερα reviews από έμπιστα μέρη παρά να κρίνεις στο μαγαζί. Για την ιστορία, την C1 όταν την ανοίγεις στη STANDARD ρύθμιση, είναι απλά ΤΡΑΓΙΚΗ η εικόνα, καμία σχέση με το τι μπορεί να κάνει με 5 λεπτά ρυθμίσεων, αμφιβάλω αν σε οποιοδήποτε μαγαζί ασχολείται κανένας.

OLED και μικραίνεις την απόσταση.
Ή 75αρα-80αρα και θυσιάζεις εικόνα, παίρνεις όμως 75αρα 80αρα της προκοπής, όχι την Nano, Sony XH ή Samsung Q70.

Μέχρι 2000 ευρώ, ίσως πετύχεις την 77" LG A1, προς το τέλος της τρέχουσας χρονιάς (πιο πιθανό, την επόμενη). Αλλιώς, για 77" OLED, θα πρέπει να περιμένεις για συνδυασμό προσφορών (μείωση τιμής, επιστροφή χρημάτων μέσω πόντων, prepaid κάρτα δώρο), μάλλον στις αρχές του 2021. Εναλλακτικά, εκτός από τις προαναφερθείσες λύσεις σε LCD, μπορείς να δεις και τις 75" Sony XH9505 (2020) και X95J (2021). Αν θα γίνει σχετικά σύντομα η αγορά, κοντά στα 1800 ευρώ θα είναι καλές επιλογές.

Αυτή τη στιγμή η Sony XH95 1599€

Ευχαριστώ πολύ. Είναι βέβαια εκθεσιακές τηλεοράσεις.... Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και επέλεξα την oled 65C14lb. Ελπίζω να είναι καλή η κίνηση θα δείξει....

• Like
Reactions: gmirtzakis
Ευχαριστώ πολύ. Είναι βέβαια εκθεσιακές τηλεοράσεις.... Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας και επέλεξα την oled 65C14lb. Ελπίζω να είναι καλή η κίνηση θα δείξει....
Πήρες τηλέφωνο; Όπως και να έχει καλύτερη η Oled!