Δίλημμα με nova, panasat...

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Συνδρομητής από Σεπτέμβριο, με τον νέο δέκτη 1110 και κάρτα που παίζει μόνο σε αυτόν. Μετά από μερικές δικές μου ενοχλήσεις, ότι θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο δέκτη, τελικά σήμερα μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν:

1. Αλλαγή της κάρτας με άλλη, που θα παίζει σε άλλο δέκτη.
  2. Αλλαγή του 1110 με παλιότερο μοντέλο - 910 νομίζω μου είπαν.
  3. Δεν θα πληρώσω τίποτα...

Αυτό που με ανησυχεί είναι η αλλαγή του δέκτη. Πόσο χειρότερο είναι το παλιό μοντέλο (910) σε σχέση με το νέο;
Δυστυχώς, δεν έχω ακόμα νέο δέκτη (αναποφάσιστος :flipout: ), και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον 8000 (Γενάρη; ) δεν φαίνεται να αγοράζω σύντομα (ανέβηκε και το φουρνάκι στα 500...).

Τι λέτε να κάνω; Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον 1110 (πέρα του ότι πιάνει μόνο νόβα και δεν έχει HDD). Ο 910 πόσο χειρότερος είναι;
Θα υπολείπεται σε εικόνα/δυνατότητες;

Συνδρομητής από Σεπτέμβριο, με τον νέο δέκτη 1110 και κάρτα που παίζει μόνο σε αυτόν. Μετά από μερικές δικές μου ενοχλήσεις, ότι θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο δέκτη, τελικά σήμερα μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν:
Αυτό που με ανησυχεί είναι η αλλαγή του δέκτη. Πόσο χειρότερο είναι το παλιό μοντέλο (910) σε σχέση με το νέο;
Δυστυχώς, δεν έχω ακόμα νέο δέκτη (αναποφάσιστος :flipout: ), και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον 8000 (Γενάρη; ) δεν φαίνεται να αγοράζω σύντομα (ανέβηκε και το φουρνάκι στα 500...).

Τι λέτε να κάνω; Δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με τον 1110 (πέρα του ότι πιάνει μόνο νόβα και δεν έχει HDD). Ο 910 πόσο χειρότερος είναι;
Θα υπολείπεται σε εικόνα/δυνατότητες;
Πήγαινε στον 910.

Τα κατάφερες τελικά βλέπω. Well done. Μπορείς να μας ενημερώσεις (αν θες) με το τι παίχτηκε τελικά στις διαπραγματεύσεις; Και εκείνο το 269 ευρώ που σου είχαν ζητήσει, πως έγινε τελικά 0;

Last edited:
Καλά, ούτε και εγώ κατάλαβα :flipout: Πάντως, δεν τους απείλησα ότι θα διακόψω την συνδρομή. Αν σας ενδιαφέρει, μπορώ να εξιστορήσω όλο το περιστατικό, και με τους 3 που μίλησα. Η δική μου η εντύπωση είναι ότι τελικά εξαρτάται από το ποιον θα μιλήσεις στο τηλέφωνο. Μίλησα με 3. Ο 1ος και η 3η μου το ξέκοψαν. Η δίνω 269, ή τίποτα. Η 2η είχε πει ότι θα με έπαιρνε τηλέφωνο την Δευτέρα, και τελικά πήρε σήμερα. Είναι η μοναδική που ασχολήθηκε με την υπόθεση μου.

Όμως, σήμερα που μου είπαν αυτό, δεν ξέρω τι να κάνω.
Σκεύτομαι για dream. Θα παίζει όμως καλά τα της νόβα; :blush:
Και μέχρι να έρθει ο dream (αν έρθει :flipout: ), θα είναι καλός ο 910;

Ο 800άρης παίζει μια χαρά την κάρτα της νόβα.
Μόλις τον πάρεις θα σου πω τι πρέπει να γράψεις στο cccam.cfg για να είσαι ΟΚ.

Μια που φαίνεται να ξέρεις, χρειάζεται να αγοράσω και κάποιο irdeto cam; ή παίζει σε κάποια έτοιμη υποδοχή;

Λοιπόν, σήμερα πήγα στην νόβα (πολύ μακριά ήταν και έκανα αμάν να τους βρω), και μου αλλάξαν δέκτη και "κάρτα".
Η πρώτη εντύπωση: απογοήτευση :flipout:
Πήραν πίσω τον νέο δέκτη, και μου έδωσαν έναν μεταχειρισμένο 910, με τηλεχειριστήριο μάρκας "silver". Ο 910 σε σχέση με τον 1110 είναι χειρότερος από όλες τις απόψεις (καλά, εκτός από μια...).
Εμφανισιακά είναι χάλια, αλλά και η εικόνα του κλάσεις χειρότερη από τον 1100.
Με τον που τον σύνδεσα, μου έκανε εντύπωση το πως χειροτέρεψε η εικόνα αμέσως - στην ίδια τηλεόραση πάντα.
Ταυτόχρονα, έχω την εντύπωση ότι δεν μου άλλαξαν την κάρτα. Νομίζω ότι μου έδωσαν την ίδια ακριβώς κάρτα. Είναι δυνατόν;;;;

Τελικά, γιατί μου άλλαξαν τον δέκτη αφού το θέμα ήταν η κάρτα, και λύνονταν με άλλο τρόπο; :chinscratch:

Πάντως, ο τύπος που ήταν στην εξυπηρέτηση πελατών ήταν εντελώς κακή επιλογή. Βρίζονταν μπροστά μου με τον προϊστάμενο που μου εξουσιοδότησε την αλλαγή. Και μόνο που τον άκουγα, μου ήρθε να ζητήσω διακοπή επί τόπου. Ο τύπος φερόταν άσχημα σε όλους. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει από που πληρώνεται...

Απάντηση: Re: Δίλημμα με nova, panasat...

Μια που φαίνεται να ξέρεις, χρειάζεται να αγοράσω και κάποιο irdeto cam; ή παίζει σε κάποια έτοιμη υποδοχή;

Στο κατω κατω ο 800αρης δεν εχει CI!!!!!

Βέβαια, έχει η skystar HD2 CI. Έτσι δεν είναι; (Είχα αγοράσει και αυτό πακέτο...)

Re: Απάντηση: Δίλημμα με nova, panasat...

Ο 800άρης παίζει μια χαρά την κάρτα της νόβα.
Μόλις τον πάρεις θα σου πω τι πρέπει να γράψεις στο cccam.cfg για να είσαι ΟΚ.

Παιδια εχω το ιδιο προβλημα με την καρτα την καινουργια τις Νοβα. Δεν παιζει σε αλλο δεκτη. Αν αγορασω τον dm800 τι πρεπει να ρυθμισω στο cccam.cfg

Αν η κάρτα σου είναι κλειδωμένη σε συγκεκριμένο δέκτη, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να παίξει αλλού, ότι δέκτη και να αγοράσεις...

Τελικά η κάρτα που σου έδωσαν παίζει σε άλλο δέκτη? Με λίγα λόγια ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗ ?.. Μπορείς να το δοκιμάσεις?

Τώρα που είπατε για Panasat και με οδηγό το τελευταίο άρθρο του Κώστα Πρέντα στο satleo βρήκα ποια είναι η εταιρεία που κατασκευάζει τους διαβόητους δέκτες . Λέγεται Altech UEC και τη γκάμα των προιόντων της θα τη βρείτε στο γνωστό site που αναφέρει όλους τους δέκτες της αγοράς sat-receiver-world.com. Θα βρείτε όλα τα μοντέλα της Panasat.

Εγω στο εν λογο site σαν pansat τους βλεπω και οχι panasat!
Σας μοιαζει κανενας απο αυτους σαν εκεινους που εδεινε η nova την περιοδο 99-01??
Εναν απο αυτους τους μαυρους θυμαμαι!

Last edited:
Re: Απάντηση: Δίλημμα με nova, panasat...

Σημερα το πρωι μετα απο διακοπη ρευματος (μαλλον τυχαιο γεγονος γιατι εχω πολυμπριζο surge arrest) o Pace 810 μου παρουσιασε προβλημα , συγκεκριμενα εδειχνε κανονικα το πρωτο καναλι που ειχα ρυθμισει απο τα FTA (4 Fun TV για οσους το εχουν ακουσει) αλλα μολις εδινα εντολη να αλλαξει καναλι εκανε reset απο μονος του και μετα απο καποια δευτερα το εδειχνε...τα δε καναλια της NOVA δεν τα εδειχνε καθολου...

Ετσι βγηκα στην αγορα και πηρα οποιον δεκτη βρηκα μπροστα μου (εδω στην Ζακυνθο που μενω λιγες οι επιλογες...) και ο οποιος ειναι ενας VENEX , made in China...

http://www.shls.gr/product.asp?catid=2505

Μαλιστα εγω τον πηρα 88 ευρω...εχει εξοδο HDMI αλλα δινει μονο 576i (δεν κανει upscaling) και δεν λαμβανει HD βεβαια (οχι οτι εβλεπα και κανενα γιατι στον Hotbird ειναι ολα συνδρομητικα ετσι και αλλιως) , παρολα αυτα ειμαι αρκετα ευχαριστημενος απο την εικονα που δεν φαινεται να ειναι χειροτερη απο του PACE 810 ενω τα καναλια αλλαζουν με την ταχυτητα του φωτος (πολυ πιο γρηγορος απο τον 810)...αυτα...-bye-

Σε αλλο φορουμ διαβασα οτι τους βγαζει η ιδια εταρεια με τους yumatu...

Τελος παντων για 88 ευρω ειναι σουπερ αγορα για οποιον θελει να βλεπει NOVA και κανα FTA...