Δίλημμα με nova, panasat...

Λοιπόν, σήμερα πήγα στην νόβα (πολύ μακριά ήταν και έκανα αμάν να τους βρω), και μου αλλάξαν δέκτη και "κάρτα".
Η πρώτη εντύπωση: απογοήτευση :flipout:
Πήραν πίσω τον νέο δέκτη, και μου έδωσαν έναν μεταχειρισμένο 910, με τηλεχειριστήριο μάρκας "silver". Ο 910 σε σχέση με τον 1110 είναι χειρότερος από όλες τις απόψεις (καλά, εκτός από μια...).
Εμφανισιακά είναι χάλια, αλλά και η εικόνα του κλάσεις χειρότερη από τον 1100.
Με τον που τον σύνδεσα, μου έκανε εντύπωση το πως χειροτέρεψε η εικόνα αμέσως - στην ίδια τηλεόραση πάντα.Μήπως δεν είναι ρυθμισμένος να κάνει output σε RGB?
Ταυτόχρονα, έχω την εντύπωση ότι δεν μου άλλαξαν την κάρτα. Νομίζω ότι μου έδωσαν την ίδια ακριβώς κάρτα. Είναι δυνατόν;;;;

Τελικά, γιατί μου άλλαξαν τον δέκτη αφού το θέμα ήταν η κάρτα, και λύνονταν με άλλο τρόπο; :chinscratch:

Πάντως, ο τύπος που ήταν στην εξυπηρέτηση πελατών ήταν εντελώς κακή επιλογή. Βρίζονταν μπροστά μου με τον προϊστάμενο που μου εξουσιοδότησε την αλλαγή. Και μόνο που τον άκουγα, μου ήρθε να ζητήσω διακοπή επί τόπου. Ο τύπος φερόταν άσχημα σε όλους. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει από που πληρώνεται... Σε ποιο καταστημα πήγες αν επιτρέπεται;

Με τον που τον σύνδεσα, μου έκανε εντύπωση το πως χειροτέρεψε η εικόνα αμέσως - στην ίδια τηλεόραση πάντα.Μήπως δεν είναι ρυθμισμένος να κάνει output σε RGB?
Ταυτόχρονα, έχω την εντύπωση ότι δεν μου άλλαξαν την κάρτα. Νομίζω ότι μου έδωσαν την ίδια ακριβώς κάρτα. Είναι δυνατόν;;;;

Τελικά, γιατί μου άλλαξαν τον δέκτη αφού το θέμα ήταν η κάρτα, και λύνονταν με άλλο τρόπο; :chinscratch:

Πάντως, ο τύπος που ήταν στην εξυπηρέτηση πελατών ήταν εντελώς κακή επιλογή. Βρίζονταν μπροστά μου με τον προϊστάμενο που μου εξουσιοδότησε την αλλαγή. Και μόνο που τον άκουγα, μου ήρθε να ζητήσω διακοπή επί τόπου. Ο τύπος φερόταν άσχημα σε όλους. Μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει από που πληρώνεται... Σε ποιο καταστημα πήγες αν επιτρέπεται;

Είχα πάει στα κεντρικά της νόβα, σε κάτι ερημιές... Ο τύπος στην εξυπηρέτηση πελατών εκεί είχε πραγματικά κακή συμπεριφορά, και επίσης έβριζε τον προιστάμενο που ενέκρινε την αλλαγή.
Υποθέτω αλλάζουν δέκτη γιατί ο νέος είναι προγραμματισμένος να κλειδώνει την κάρτα με τον εαυτό του, ότι κάρτα και αν βάλεις μέσα.
Κάρτα και εμένα μου έδωσαν την ίδια, αφού την άλλαξαν με κατάλληλη συσκευή.
Και εγώ είχα την εντύπωση ότι ο παλιός δέκτης έπαιζε χειρότερα...

Πλέον όμως την σταμάτησα, δεν είμαι συνδρομητής...

Πέρυσι τον Σεπτέμβριο... Ήταν εκεί που έχουν και τον εξοπλισμό τους (είχε κάτι τεράστια δορυφορικά πιάτα στην οροφή...)

Βρε παιδί μου τί βάσανα και τί τραβάτε μερικοί.... :stupido3:
Πραγματικά το λέω με πολύ καλή διάθεση.
Εγώ ας πούμε , ο κουνιάδος μου και κανα δυο ακόμα , με τον Panasat 1110
δεν έχουμε κανένα πρόβλημα , ..... μα κανένα !!! :stupido3:
Και δόξα το Θεό , γενικά το κατέχουμε το άθλημα αρκετά καλά !
Τί να πω....

Αν βλέπεις κυρίως νόβα σε μια τηλεόραση, γιατί να έχεις πρόβλημα;

Τα προβλήματα αρχίζουν αν έχεις πολλούς δορυφόρους, θες να δεις HD εκπομπές ή το πιο πιθανό να θες να βλέπεις νόβα σε περισσότερες από 1 τηλεοράσεις στο σπίτι...

Αν μιλάμε όμως για μόνο 1 τηλεόραση και μόνο 1 δορυφόρο, μια χαρά είναι ο 1110...

Ερωτηση στους πιο γνωστες των δορυφορικων , λογω προβληματος με τον Venex 3329 (αργη αποκριση στο τηλεκοντρολ) τον πηγα πισω και πηρα τον Venex 5119 , θεωρητικα χειροτερο μοντελο δηλαδη χωρις HDMI και USB , ελα ομως που μου φαινεται οτι εχει καλυτερη εικονα...πως εξηγειται αυτο?

Μηπως το ολοκληρωμενο που φοραει (ΑLi 5119) ειναι καλυτερο?

Μα τι έγινε κι αν σου έδωσαν...πιο μάπα δέκτη; Ο στόχος σου δεν ήταν να ξεπαντρέψεις την κάρτα ώστε να παίζει σε δέκτη της ελεύθερης αγοράς και επιλογής σου; Ο στόχος επετεύχθη και ...δεν κάνουν την χάρη σε όλους, οπότε...μην το πεις ούτε στον παπά!

Δεν ειναι πιο μαπα ο δεκτης , το αντιθετο μαλιστα , το φθηνοτερο μοντελο (κατα 10 ευρω) και παλιοτερο, μεσω scart δειχνει καλυτερα ορισμενα καναλια πχ. ANT1 απο οτι ο 3329 μεσω HDMI...σε αλλα καναλια που ειχαν καλυτερη εικονα πχ. Αλτερ δεν βλεπω διαφορα...

Μηπως τελικα για να εχει ο 3329 USB , PVR και HDMI σε χαμηλη τιμη του εβαλαν πιο φθηνο tuner?

Αβυσος η ψυχη του Κινεζου...

Γιάννη μήπως η διαφορά που βλέπεις είναι γιατί κάνει διαφορετική συσκευή το upscaling; Μήπως πριν με το HDMI γίνονταν από το δέκτη, και τώρα με το scart από την U10;

Δεν ειναι αυτο γιατι ο 3306 δεν κανει Upascaling απλως εδινε εως 576p , η διαφορα προφανως ειναι στο tuner η στον επεξεργαστη που κανει αποκωδικοποιηση του σηματος...-bye-