Δίλημμα subwoofer

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
Ήθελα τη γνωμη σας για το παρακατω διλημμα.

εχω στο σαλονι μου (35τ.μ.) ενα home cinema οπου αποτελειται απο:

denon avr 4306 (μοντελο 2006)
ηχεια
(left-right) mission volare v63
κεντρικο: δεν υπαρχει
περιφερειακα: mission m7ds Δίπολα
subwoofer: paradigm ps-1200 v3 (οχι το reference)

βρηκα σε τιμη 400 ευρω (καινουργιο) το subwoofer mission V6as,οπου ειναι και το sub που υπηρχε σαν πακετο με τα παραπανω ηχεια.

οσον αφορα το paradigm, εχω παρατηρησει οτι δεν ματσαρει σωστα με τα volare v63 οχι τοσο ηχητικα, αλλα χρονικα. οταν το ενεργοποιω δηλαδη απο τον denon (lfe+main) παρατηρω οτι χρονικα υστερει, σαν να προσθετει μια ουρα στο σχετικα γρηγορο μπασο των volare.(το sub βρισκεται σε γωνια, χωρις προς το παρον δυνατοτητα μετακινησης)

σκεφτομουν οτι το sub V6as,ισως φτιαγμενο με την ιδια νοοτροπια /υλικα με τα ηχεια μου ισως αποδωσει καλυτερα σε αυτον τον τομεα.

για να ειμαι ειλικρινης, sub χρησιμοποιω σχεδον μονο για ταινιες, καθως στην μουσικη τα mission με καλυπτουν.(στην μουσικη, ειναι πιο εντονο το συναισθημα οτι υστερει σε ταχυτητα για αυτο και το αποφευγω)

αποριες:

1) το mission V6as στα ξενα site το βλεπω με ενισχυτη 350 watt, ενω απο εκει που το βρηκα Ελλαδα προς αγορα, αναφερει 250watt. τι ισχυει ;

2) ενω για το paradigm εχω διαβασει μερικα θετικα/αρνητικα (μουσικο,αποδοση/1note sub, use only for 60 hz anδ above,) για το mission περα απο τα τυπικα, δεν βρισκω καμια πληροφορια ως προς το πως παιζει. αυτο ειναι αρνητικο ; (αγνωστο/ αδιαφορο sub) ;

λογω του οτι εχω αποφασισει αν αγορασω το mission, το paradigm θα το χαρισω στον αδελφο μου (αρα ουσιαστικα δεν κερδιζω απο πωληση του ωστε να μειωθει το κοστος αγορας του νεου) αξιζει η αντικατασταση ;

δεν εχω αξιωσεις να κατεβει πιο χαμηλα απο το paradigm (να ακουω πχ. τα 20-25 hz θεωρω οτι δεν ακουγονται και στα 2, μαλλον απο 30-35 και μετά).

Πως μπορω ομως να ειμαι σιγουρος (αφου το καταστημα δεν το διαθετει προς ακροαση) οτι τελικα δεν θα σερνει ο ηχος του επανω στα volare ;
Να εμπιστευθω την λογικη οτι ο τροπος κατασκευης (καμπινας/κωνου) των volare ειναι ιδιος με του subwoofer οποτε και αυτο θα εχει πιο γρηγορο/σφιχτο μπασο απο το paradigm ;

παρακατω παραθετω ιστοσελιδα με τα χαρακτηριστικα των mission.(μεταξυ αλλων των volare και του subwoofer)

http://www.superfi.co.uk/index.cfm/page/moreinfo.cfm/product_id/2050
αν καποιος φιλος εχει καποια αποψη για το αν αξιζει να κανω την αγορα, παρακαλω ας βοηθησει.

Last edited:
να συμπληρωσω οτι ενω το paradigm εχει τρια bass reflex, το μισσιον εχει μονο ενα. αυτος ειναι παραγοντας για παραμορφωσεις απο στροβιλισμους, ή απλα εχει να κανει με την υλοποιηση του καθε ενος ; (συγνωμη δηλωνω ασχετος)
Σας εβαλα αρκετες αποριες μαζεμενες, αλλα δυστυχως απαντησεις δεν μπορω να βρω αλλου.

Δοκιμασε να βουλωσεις τα μπασ ριφλεξ απο το σαμπ που εχεις με τα ειδικα καλυματα και μετα ξανα ακου τα αποτελεσματα.

Ξεκινα πρωτα με το 1 και κανε δοκιμες με 2 και με 3.

Επειδή έχω τα mission V62, και το φυλλάδιο που είχαν μέσα όταν τα αγόρασα λένε μέσα και για το mission V6as γράφει ότι είναι 350watt..!!!

Δοκιμασε να βουλωσεις τα μπασ ριφλεξ απο το σαμπ που εχεις με τα ειδικα καλυματα και μετα ξανα ακου τα αποτελεσματα.

Ξεκινα πρωτα με το 1 και κανε δοκιμες με 2 και με 3.

το ειχα δοκιμασει στο παρελθον, καθως και διαφορες μετατοπισεις (οσο εφταναν τα καλωδια) ομως και παλι ειχα την αισθηση οτι οταν επαιζα με LFE+MAIN με τον denon διαπιστωνα οτι χανοταν-λερωνοταν η αισθηση της ταχυτητας των mission. (το μπασο σκαει γρηγορα και σβηνει γρηγορα)
δεν ξερω αν φταιει το οτι ενα woofer 12αρι εκ φυσεως δεν εχει τον ελεγχο-ατακα σφιχτου μπασου οπως τα μικροτερα woofer των v63, ή παιζει καποιο ρολο και η καμπινα στην ολη ιστορια.

θα μου πεις, οι χαμηλες εξ ορισμου δεν ειναι γρηγορες οπως οι αλλες συχνοτητες, αλλα ελα που με το paradigm οταν δηλωσω τα v63 small για να πανε ολες στο sub εχω καλυτερη αισθηση του γεμισματος του χωρου, ομως ακουω πλεον το μπασο να μην εχει την ιδια ταχυτητα, σαν πιο χαλαρο ενα πραγμα, ενω τα v63 ακουγονται με πιο πολυ νευρο και ταχυτητα μαζι με ελεγχο.

Last edited: