ΔΙΛΗΜΜΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ??????

nikolara

New member
16 August 2007
55
Καλησπέρα και από εμένα στο forum, με αυτό το θέμα θα ήθελα την βοήθεια/ γνώμη σας σε ένα μου μικρό δίλημμα. Θα πραγματοποιήσω μια αγορά τηλεόρασης και ακόμα δεν έχω καταλήξει κάπου……Για να μην μακρηγορώ και σας κουράζω έχω καταλήξει στα παρακάτω μοντέλα :

PHILIPS 37 PFL 7662D – 1920 x1080 Full HD-
SHARP LC 37XD1 – 1920 x1080 Full HD-
TOSHIBA 37X3030D -1920 x1080 Full HD-
SONY KDL 40D3000 -1366x768 100 Hz 24p-
PANASONIC VIERA TH 42PX705 –PLASMA-

Η απόσταση που θα βλέπω είναι περίπου 3,80 με 4,00 μέτρα . Πως την βλέπετε την επιλογή που έχω κάνει???? Λέτε για κάποια από τις παραπάνω ή να δω και κάτι άλλο????? Εσείς τι μου προτείνεται????? Σας ευχαριστώ εκ τον πρότερων!!!!!!!!!

Απάντηση: Re: ΔΙΛΗΜΜΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ??????

Αυτες οι δυο ειναι οι καλυτερες σε αυτην την τιμη.

Και όχι μόνο.
Όταν η μια δεν έχει καλη ομοιομορφία panel , όταν η άλλη δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα όπως το hallo ή όπως το γεγονός της μη καλής out of the box χρωματικής ακρίβειας της τρίτης τι άλλο μένει?

Re: Απάντηση: Re: ΔΙΛΗΜΜΑ...ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ??????

Και όχι μόνο.
Όταν η μια δεν έχει καλη ομοιομορφία panel , όταν η άλλη δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα όπως το hallo ή όπως το γεγονός της μη καλής out of the box χρωματικής ακρίβειας της τρίτης τι άλλο μένει?

Γεια σου Μανωλη.-bye-

Θυμασαι που ελεγες για την Samsung R86? Tελικα το πηρε το ΕΙSA award.

Πάντως είναι αξιοσημείωτο πως από τις πέντε προτεινόμενες οι πιο πολλοί προτιμάμε τις μόνες δύο που δεν είναι Full HD.

Και όχι μόνο.

Να υποθέσω το κάτω του μετρίου greyscale ή αλλιώς χάλια μαύρα ? :smile:

Παιδία κατ’αρχην ειλικρινά σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας, για να είμαι ειλικρινής όμως εξεπλάγην , λίγο, από τις επιλογές σας…. Θα συμφωνήσω με το ερώτημα του g10rg0s , πως απορρίπτετε με τόση ευκολία τα full hd μοντέλα????? Προφανώς είναι κάτι που δεν ξέρω….. όπως και να’ χει το πράγμα σας ευχαριστώ!!!!!!!!! Πάντως εάν υπάρχουν και άλλες προτάσεις ,που δεν τις έχω αναφέρει, είτε σε lcd είτε σε plasma είναι ευπρόσδεκτες…… μίας και η αγορά έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη.......

Πάντως είναι αξιοσημείωτο πως από τις πέντε προτεινόμενες οι πιο πολλοί προτιμάμε τις μόνες δύο που δεν είναι Full HD.

Τι να την κανεις την Full HD στις 37"? Ειναι πολυ μικρο το μεγεθος για να φανει διαφορα. Αλλωστε για μια καλη εικονα δεν μετραει ο αριθμος των Pixel , παιζουν πολλα αλλα πραγματα ρολο. Scaling , deinterlacing , χρωματικη ακριβεια , contrast κτλ.

Για παραδειγμα η κορυφαια τηλεοραση κατα γενικη ομολογια στις 50" η Pioneer 508XD εχει αναλυση 1366x768.

Παιδία κατ’αρχην ειλικρινά σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας, για να είμαι ειλικρινής όμως εξεπλάγην , λίγο, από τις επιλογές σας…. Θα συμφωνήσω με το ερώτημα του g10rg0s , πως απορρίπτετε με τόση ευκολία τα full hd μοντέλα????? Προφανώς είναι κάτι που δεν ξέρω….. όπως και να’ χει το πράγμα σας ευχαριστώ!!!!!!!!! Πάντως εάν υπάρχουν και άλλες προτάσεις ,που δεν τις έχω αναφέρει, είτε σε lcd είτε σε plasma είναι ευπρόσδεκτες…… μίας και η αγορά έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του Σεπτέμβρη.......

Φίλε υπάρχουν αρκετά threads για τις τηλεοράσεις που αναφέρεις και θα βρεις μπόλικες πληροφορίες. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

Επίσης έχε υπόψη πως όλοι δικαιούμαστε να έχουμε άποψη, αλλά δεν έχουν όλες οι απόψεις την ίδια βαρύτητα. ;)

Τι να την κανεις την Full HD στις 37"? Ειναι πολυ μικρο το μεγεθος για να φανει διαφορα. Αλλωστε για μια καλη εικονα δεν μετραει ο αριθμος των Pixel , παιζουν πολλα αλλα πραγματα ρολο. Scaling , deinterlacing , χρωματικη ακριβεια , contrast κτλ.

Για παραδειγμα η κορυφαια τηλεοραση κατα γενικη ομολογια στις 50" η Pioneer 508XD εχει αναλυση 1366x768.

Μα αυτό ακριβώς θεώρησα αξιοσημείωτο. Το γεγονός πως τα 1080ρια panel έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους για να φτάσουν τα "καλά" HD Ready. Θέμα χρόνου είναι υποθέτω.

Μα αυτό ακριβώς θεώρησα αξιοσημείωτο. Το γεγονός πως τα 1080ρια panel έχουν δρόμο ακόμα μπροστά τους για να φτάσουν τα "καλά" HD Ready. Θέμα χρόνου είναι υποθέτω.

Tα πανελ μια χαρα ειναι. Για να κανεις ομως scaling απο SD στα 1920x1080 χρειαζεσαι 4 φορες πιο ισχυρο επεξεργαστη απο οτι για να κανεις στα 1366x768 με οτι συνεπαγεται αυτο για το κοστος ερευνας και εξελιξης αλλα και κατασκευης. Για να μην μιλησω και για το de-interlacing η τα 100 Hz γιατι τοτε μιλαμε για πολλαπλασια επεξεργαστικη ισχυ.

Γι' αυτο οι πιο πολλες τηλεορασεις Full ΗD εχουν προβλημα με τα σηματα χαμηλης αναλυσης , γιατι για να συμπιεστει το κοστος δεν χρησιμοποιουνται τα (ακριβα) chip που θα επρεπε κανονικα. Γι 'αυτο και καθυστερουν οι Full HD 100 Ηz μεχρι να βρεθουν οι λυσεις που να επιτρεπουν χαμηλο κοστος και καλο αποτελεσμα ταυτοχρονα.

Last edited:
Καλησπερα κι απο εμενα -bye-
Θα συμφωνησω με το φιλο Rivers. Το σημαντικοτερο ολων ειναι η τεχνολογια που φοραει η καθε τηλεοραση, παντε φυσικα σε συνδυασμο με ενα καλο πανελ. Και ας μην ξεχναμε και το ρητο παιδες..."SIZE DOES MATTER!!!" :grandpa: