Δίλλημα για αγορά Audio-Home Theater

Τι προτεινω εγω:

1. Ελεγχος καταστασης των JBL (σερβις). Αν δουλευουν σωστα τα χρησιμοποιεις σαν main.
2. Αγορα πολυκαναλου AV. Mε 1000 ευρω εισαι οk.
ΑΝ ο AV δεν οδηγει σωστα τα JBL, αγορα δικαναλου φτηνου τελικου. Ακομα και μεταχειρισμενου. Κοστος 500-600 ευρω.
3. Ιnwall τοσο ρηχα δεν ξερω αν υπαρχουν. Οποτε, ή κανεις καμια διακοσμητικη "πατεντα" (πχ, εκει που θα φυτευτει το καθενα βαζεις τον γυψοσανιδα να σου κολλησει μια "κορνιζα" απο γυψοσανιδα εκει που θα παει το καθε ηχειο)

To το κεντρικο δεν γινεται να το βαλεις εκει που θες...
Καλυτερα μην το βαλεις καθολου, και το παιζεις phandom με τα L&R

bonus & +

Εννοείς χαμηλότερη γιατι στην ουσία τώρα με αυτά θα φτιαχτούν το 3.1 μπροστα, και δεν θα παρθούν τα 2 πισω φαντάζομαι, που προς το παρών τα ψάχνουμε για να τα φυτέψουμε.
Σαν brand name/ ποιοτητα ηχείου, είναι στην ίδια κλίμακα με τα άλλα που λέμε?

Εννοείς χαμηλότερη γιατι στην ουσία τώρα με αυτά θα φτιαχτούν το 3.1 μπροστα, και δεν θα παρθούν τα 2 πισω φαντάζομαι, που προς το παρών τα ψάχνουμε για να τα φυτέψουμε.
Σαν brand name/ ποιοτητα ηχείου, είναι στην ίδια κλίμακα με τα άλλα που λέμε?

Ναι, εννοώ σαν 3.1

Τώρα για το άλλο που ρωτάς, σαν brand name σου λέω ότι αν ποτέ χρειαστείς service τα παιδιά είναι δίπλα σου ( τα χρεια´στηκα στα δικά μου και με εξυπηρέτησαν άψογα). Σαν ποιότητα επειδή είναι θέμα υποκειμενικό θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Πάντως σαν value for money είναι πολύ δυνατά

Τι προτεινω εγω:

1. Ελεγχος καταστασης των JBL (σερβις). Αν δουλευουν σωστα τα χρησιμοποιεις σαν main.
2. Αγορα πολυκαναλου AV. Mε 1000 ευρω εισαι οk.
ΑΝ ο AV δεν οδηγει σωστα τα JBL, αγορα δικαναλου φτηνου τελικου. Ακομα και μεταχειρισμενου. Κοστος 500-600 ευρω.
3. Ιnwall τοσο ρηχα δεν ξερω αν υπαρχουν. Οποτε, ή κανεις καμια διακοσμητικη "πατεντα" (πχ, εκει που θα φυτευτει το καθενα βαζεις τον γυψοσανιδα να σου κολλησει μια "κορνιζα" απο γυψοσανιδα εκει που θα παει το καθε ηχειο)

To το κεντρικο δεν γινεται να το βαλεις εκει που θες...
Καλυτερα μην το βαλεις καθολου, και το παιζεις phandom με τα L&R

bonus & +

Ρε συ Ντίνο, έχεις βαλθεί να με τρελάνεις έτσι ?!?!?!
Τι είναι πάλι τούτα...
Τα αμινα ειναι 4.5εκ βάθος ... έχω ακρόαση σήμερα στις 19:00... έχει κανεις άλλος εμπειρία απο αυτά?
Ιδανικά θα μπορούσαν να παίξουν σαν περιφερειακά αυτά που έχουμε θέμα και ώς κεντρικό πάνω στην κατασκευή του τζακιού...!

θα χρειαστεί να τσεκάρω κάτι άλλο εκτός απο τον ήχο σε αυτά? ολες οι υπόλοιπες προδιαγραφές τους (brand name/ εγγυήσεις/ ποιότητα κατασκευής) είναι δεδομένες και αποδεκτές?

Ναι, εννοώ σαν 3.1

Τώρα για το άλλο που ρωτάς, σαν brand name σου λέω ότι αν ποτέ χρειαστείς service τα παιδιά είναι δίπλα σου ( τα χρεια´στηκα στα δικά μου και με εξυπηρέτησαν άψογα). Σαν ποιότητα επειδή είναι θέμα υποκειμενικό θα πρέπει να αποφασίσεις εσύ. Πάντως σαν value for money είναι πολύ δυνατά

Thanks FragoulisNaval. Θα τα τσεκάρω και αυτά!

Εμεις θα λέμε και εσύ θα αποφασίζεις αναλόγως. Βασικά μην αγχωθείς κιόλας.

1) Τα front L/R καλό θα ήταν να έχουν περισσότερο αέρα απο τους τοίχους/βιβλιοθήκη... με 60-80cm θα γλίτωνες ανεπιθύμητες παρενέργειες απο τη ανεπιθύμητη συμμετοχή του χώρου σε αυτά που ακούς. (οπότε αυτό που γράφεις, να τα κρύψεις όσο γίνεται στη βιβλιοθήκη, κάνω πως δεν τον είδα...:grandpa:) φαντάσου το σύστημα ως θεμελειώδες στοιχείο του χώρου και όχι σαν υποχρεωτικό κακό (αμα πίσεις τη γυναίκα σφύρα μου... λολ)
2) Το sub ok... αρκεί να μην κλίσεις καμιά εξάτμιση (εκτόνωση) και να μην έρχεται σε επαφή με κάτι άλλο, εκτός απο το πάτωμα.
3) το κεντρικό (απ'ότι καταλαβαίνω δεν παίζει η ιδέα για μεταφορά του κάθε φορά που θα δεις ταινία?) καλό θα είναι να τοποθετηθεί οριζόντια και όχι κατακόρυφα και να έχει μια έστω μικρή κλίση προς τη κεντρική θέση ακρόασης στο καναπέ (σημείο σύγκλισης των front και rear)
4) την tv την βλέπω πολύ κοντά στο τζάκι... αν εξασφαλίσεις ότι δεν θα καταπονείται απο την εξαγωγή θερμότητας ok, αλλά σιγούρεψέ το πρώτα και μετά βάλε τη βάση για να μην έχεις άλλα μερεμέτια στη πορεία ή βλάβη.
5) in ceiling σε γυψοσανίδα... καλό θα ήταν να τα φέρεις λίγο πιο κοντά στο καναπέ (το πολύ ένα μέτρο απο τη θέση ακρόασης) και να εξασφαλίσεις πολύ καλή τοποθέτηση γιατί μπορεί να έχεις τριξίματα (ανιχνεύσιμα κατά την αναπαραγωγή). για βάθος μονάδων και προδιαγραφές τοποθέτησης δεν έχω ιδέα - δε μπορώ να βοηθήσω
6) Για ενισχυτή, ο μόνος τρόπος για κάτι εντός budget, προδιαγραφών των ηχείων και του χώρου, είναι μεταχειρισμένος......... για καινούριο υπολόγισε απο Marantz SR6006 και πάνω...

:ernaehrung004:

Ρε συ Ντίνο, έχεις βαλθεί να με τρελάνεις έτσι ?!?!?!
Τι είναι πάλι τούτα...
Τα αμινα ειναι 4.5εκ βάθος ... έχω ακρόαση σήμερα στις 19:00... έχει κανεις άλλος εμπειρία απο αυτά?
Ιδανικά θα μπορούσαν να παίξουν σαν περιφερειακά αυτά που έχουμε θέμα και ώς κεντρικό πάνω στην κατασκευή του τζακιού...!

θα χρειαστεί να τσεκάρω κάτι άλλο εκτός απο τον ήχο σε αυτά? ολες οι υπόλοιπες προδιαγραφές τους (brand name/ εγγυήσεις/ ποιότητα κατασκευής) είναι δεδομένες και αποδεκτές?

Που θα πας να τα ακουσεις ???

Ο Βαγγελης (ο εμπευστης / ιδιοκτητης) ειναι συμμαθητης μου.
(Ναι... οταν πηγαιναμε σχολειο. Νομιζω πως και αυτος καταφερε να το τελειωσει λιγα χρονια μετα απο εμενα :flipout:)

Πες του οτι σε εστειλα εγω και οτι του ζητω να σε προσεξει.
Αν δεν ειναι ο Βαγγελης εκει, δεν ξερω κανεναν αλλον...

Ο Βαγγελης (ο εμπευστης / ιδιοκτητης) ειναι συμμαθητης μου.
(Ναι... οταν πηγαιναμε σχολειο. Νομιζω πως και αυτος καταφερε να το τελειωσει λιγα χρονια μετα απο εμενα :flipout:)

Πες του οτι σε εστειλα εγω και οτι του ζητω να σε προσεξει.
Αν δεν ειναι ο Βαγγελης εκει, δεν ξερω κανεναν αλλον...

Σε ευχαριστώ Ντίνο... θα ψάξω να τον βρώ... αλλα κάποιος Δημήτρης μου έκλεισε το ραντεβου! Αν έχεις κατι να μου προτείνεις ως προς τι πρέπει να προσέξω στα ηχεία αυτά, στον ηχο κλπ (καθοτι είπαμε άσχετος με απαίδευτο αυτί) ευπρόσδεκτο!!!

Ασχετος και εγω επισης απο αυτα τα ηχεια....

Να τους πεις να σου τα βαλουν να τα ακουσεις ΧΩΡΙΣ να παιζει sub.
Εχω την εντυπωση οτι αυτο που θα ακους δεν θα ειναι αναλογο της τιμης τους... Μην απογοητευτεις ομως, θα βρουμε λυση

Εχω την εντυπωση οτι αυτο που θα ακους δεν θα ειναι αναλογο της τιμης τους... Μην απογοητευτεις ομως, θα βρουμε λυση

:2thumb22sup: thanks!

Όπως ακριβώς το είπες... Για το δικό μου απαιδευτο αυτί, τα 800 για ένα ηχείο 40αρι με αυτή την ακουστική δεν τα θεωρώ λογικά... Παρόλα αυτά ίσως είναι μονόδρομος για τα περιφερειακά!!!

Για πες μας βρε Jaco τι ακουσες?

800 ευρω το ενα ???????

Τι εννοεις "40αρι"?

Εννοώ ότι τεχνολογικά τα παιδιά είναι πολύ μπροστά, αλλα ουσιαστικά απευθύνονται σε άλλο κοινο!
Α) Τα παιδια εκεί έχουν ένα γενικότερο attitude
Β) Ναι το καθε ενα (οχι ζευγος) κάνει 800 ευρώ
Γ) Μιλάω για ένα που ήταν 40W ηχείο
Δ) Το άπειρο αυτί μου δεν έπεσε απο την ταραχή και την συγκίνηση... αλλά για περιφερειακά που δεν θες να κρεμονται οπως στη καφετερια (πολυ ευστοχο), είναι ιδανικά.
Ε) What is next? Ει) 1600 για αυτα και ένα ενισχυτή... και τα JBL για αρχή? η Ειι) το ψάχνουμε κι αλλο?

υπάρχουν και πολύ πιο οικονομικές λύσεις σε εντοιχιζόμενα ηχεία που θα μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά των surround.
https://progressive.gr/lista.asp?ka...xomeno=&thePage=1&theInterval=15&theProvoli=1
Τα jbl τελικά λες να τα αξιοποιήσεις? Νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να βεβαιωθείς γιαυτό είναι να ξεκινήσεις τις ακροάσεις. Για πες πάλι το συνολικό budget γιατί κάπου στην πορεία σα να σε έχασα. Πάντως από ενισχυτή για το χώρο αυτό και για αξιοπρεπείς επιδόσεις σε μουσική θα πήγαινα κάπου μεταξύ denon 2313/3313 και marantz 6006/6007 (ο 7 είναι ο φετεινός οπότε μάλλον θα είναι πιό τσιμπιμένος ή από παραεισαγωγή στα επίπεδα τιμής αντιπροσωπειας του παλιότερου με το ρίσκο της εγγύησης όμως). Από εκεί και κάτω νομίζω πως οι συμβιβασμοί θα είναι αρκετά σοβαροί με δεδομένο το μέγεθος του χώρου. Έχε υπόψην σου πως γενικά τα surround ηχεία είναι αυτά με τη μικρότερη ποσότητα πληροφορίας και συνήθως δηλώνονται και small. Ειδικά τα inwall θα τα δηλώσεις μικρά σίγουρα. Οπότε μην κοιτάς για υπερβολές. Με το κεντρικό έχεις ένα θεματάκι και νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι να το έχεις παράτερα σε τραπεζάκι με μακρύ καλώδιο και να το σέρνεις μπροστά από το τζάκι όταν βλέπετε ταινίες. Για ηχεία περιμένω να ξαναπεις λίγο το budget.

Δυστυχως τα inwall εχουν βαθος γυρω στα 9-10 εκατοστα. Το κενο που αφηνει πισω της η γυψοσανιδα ειναι 7. (Ιακωβε εισαι απολυτα σιγουρος για αυτο?)

800 ευρω ειναι απελπιστικα ακριβα, δεν θα αγοραζα προσωπικα με ΚΑΜΙΑ κυβερνηση. Μηπως να δουμε και την περιπτωση ONWALL ? (Για τους τοιχους, στο υψος που ηθελες εξ αρχης)
Κομψα για σαλονι σιγουρα ποιο φτηνα απο αυτα που ακουσες, και ακουστικα ας μην σχολιασω καλυτερα.

Δυο μοντελα που μου ερχονται στα γρηγορα στο μυαλο, ειναι τα παρακατω:

_ Martin logan vignette

_ Waterfall elora

Σας ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις.
Panoramious το budget είναι κανονικά στα 2000 αλλά και 200-300 πάνω μπορούν να βρεθούν... Το θέμα είναι να κανόυμε τη δουλειά όσο γίνεται καλυτερα στην πιο κατάλληλη τιμή... (αυτή τη χρυσή τομή που ψάχνουν πάντα όλοι να βρουν.... Μηχανήματα που κάνουν 5000 ευρώ και που θελουμε να τα πάρουμε για 1000... )!!!
Επίσης το κεντρικό δεν θα ήθελα να το μεταφέρω κάθε τόσο αλλα να βρω μια θέση που να έχει τη μικρότερη ¨χασουρα¨ και να είναι εκεί σταθερά. Γιατί δεν παίζει δίπλα στο τζάκι? τόσο μεγάλο θέμα λέτε να δημιουργήσει?

Ντινο ναι, το ταβάνι είναι στα 6.5-7 εκ, (τώρα γιατί δεν του έδωσα 3-4 εκ ακόμα ας μην το συζητήσουμε... Προφανώς δεν είχα βρει εγκαίρως την παρέα εδώ.
Τα onwall είναι πάντα μια επιλογή, (το πρωτο αλλα και το παντοτινο εναλλακτικό πλάνο στην εσχάτη !!!) θα ψάξω να δω και αυτά που προτείνεις.

Πάντως για μπροστινά έκλεισα την Τρίτη να άκουσω τα sensor 7 στο audio show ... Αυτός προτείνει να τα ακούσουμε σαν στερεό ηχεία και όχι σαν 5.1... Συμφωνείται!? η άσχετοσυνη επίσης είναι αγχωτικη επίσης γιατί θα πρέπει να καταλάβεις και να κρινεις ενα ηχειο όταν το ακούς χωρίς να έχεις μετρό σύγκρισης!!! Θα είναι ενδιαφέρον αν μη τι άλλο!

Last edited:
onwall έχεις το παράθυρο από τη μια πλευρά οπότε αποκλείονται. Το ταβάνι έχει τελειώσει? είναι ενιαία γυψοσανίδα ή δοκάρι? Αν είναι δοκάρι κλπ δεν πρέπει να έχεις και ιδιαίτερο κόστος να το κατεβάσεις πέντε πόντους ακόμα. Ή ίσως με κάποια πατούρα 2-3 πόντων τα βολέψεις. Αλλιώς ακόμα και σε κομψές κολώνες να πας θα έχεις θέμα με τα καλώδια. Ναι άκου τα στέρεο τα zenzor. με home cinema συμπέρασμα δε βγάζεις. Άσε που ψάχνεις και για μουσική οπότε... Άκουσε τα και με denon 2313/3313 αν γίνεται. Κυρίως πρόσεχε μη στα βάλει με κανένα δικάναλο γιατί τζάμπα θα ενθουσιαστείς. Και τα monitor audio επίσης έχουν αξιοπρεπείς κολώνες (σειρά bronze) ενώ μια ακόμα λύση θα ήταν τα jamo 606. Μια πάρα μα πάρα πολύ καλή λύση θα ήταν να βρεθείς με τον bull και να ακούσεις αυτά: http://www.geometricharmony.com/Products_Diamond Είναι μάλλον εκτός προυπολογισμού αλλά ποιός ξέρει... Ίσως να καταλήξετε κάπου. Είναι και πολύ εντάξει παιδί (τι παιδί... μαντράχαλος) και αποπνέει ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Και τα συγκεκριμένα ηχεία είναι απίστευτο vfm και από εμφάνιση στα κάνει ότι θες. Ίσως ματσάρετε και ηχεία στην οροφή με αυτά... Όταν το μάστορα τον έχεις σπίτι σου η φάση είναι αλλιώς.