δίλλημα με αγορά καινούριας τηλεόρασης 47''-50''

bergodor

New member
31 October 2008
76
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Παρακολουθώ αρκετό καιρό το Forum αλλά αυτό είναι το πρώτο μου post και έτσι θα'θελα καταρχήν να σας συγχαρώ για την πάρα πολυ καλή δουλειά που έχετε κανει όλοι σας :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ας περάσω λοιπόν στο πρόβλημά μου. Ξεκίνησα την έρευνα αγοράς καινούριας τηλεόρασης πριν από μερικούς μήνες και είχα καταλήξει στην philips 47pfl9703 κυρίως λόγω του ambilight. Θα μου πείτε βέβαια οτι δεν είναι κριτήριο επιλογής τηλεόρασης το ambilight αλλά για μένα όπως και για αρκετούς άλλους πιστεύω είναι πολύ βασικός παράγοντας για τη μοναδική εμπειρία θέασης που προσφέρει! Μέχρι πρόσφατα λοιπόν δε μπορούσα να φανταστώ οτι 8α έπερνα άλλη τηλεόραση εκτός απο philips! Έλα όμως που πριν απο μερικές μέρες έπεσε στην αντίληψή μου πως η pioneer KURO LX 5090 έχει πλέον τα ίδια λεφτα με την 47pfl9703 και από όλα όσα έχω διαβάσει από σας έχω πειστεί για το ότι είναι μια από τις καλυτερες τηλεοράσεις αυτη τη στιγμή! Εδώ λοιπόν είναι που χρειάζομαι τη βοή8ειά σας παιδιά!
Την τηλεόραση θα τη χρησιμοποιώ για τηλεοπτικό σήμα, για προβολή ταινιών με dvd (και συντομα blue ray) και για συνδεση με υπολογιστή κυριως παλι για προβολή ταινιων και ξένων σειρών! Η απόσταση θέασης είναι 4-4,5 μέτρα. Αλήθεια πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα στο διαμπερές σαλόνι μου με την KURO κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε τι βαθμό?
Σημείωση: η αγορά της τηλεόρασης 8α γίνει κοντά στο Πάσχα.

Περιμένω με ανυπομονησία τις γνώμες σας :)
Σας ευχαριστώ εκ τω πρωτέρων και ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post!

Παιδιά ειλικρινά θα το εκτιμούσα πολύ αν με βοηθούσε κάποιος εδώ! Έχω διαβάσει όλα τα threads που αφορουν και τις δυο τηλεοράσεις που προανεφερα καθώς επίσης και αρκετά reviews γι'αυτες στο ίντερνετ αλλά δηστυχώς οι γνώσεις μου γύρω από τις τηλεοράσεις γενικότερα είναι περιορισμένες(τα λίγα που ξέρω τα διάβασα εδώ φυσικά:a0210:)!

Το μόνο σίγουρο που καταλαβαινω είναι πως η 5090 είναι σαφώς καλύτερη από την 9703 στα σημεία (π.χ. το καλύτερο μαύρο που υπάρχει vs όχι και τόσο καλό μαύρο και για lcd κ.α.)

Σε άλλους τομείς όμως, όπως για παράδειγμα στο τηλεοπτικο σήμα τι γίνεται? Η pioneer σαν πλάσμα θα έχει σίγουρα καλό τηλεοπτικό αλλά από την άλλη και η philips έχει δυνατή επεξεργασία τηλεοπτικου!Ποιος κερδίζει εδω???

Σε τελική ανάλυση κατα πόσο θα μπορέσω να διακρίνω εγω την υπεροχή της μίας ή της άλλης με το άπειρο μάτι μου (το οποίο έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να βλέπει σε μια 24αρα Sony trinitron)???

Βοηθήστε με λοιπόν σας παρακαλώ να διαλέξω την καταλληλότερη τηλεόραση για μένα με τις πολύτιμες γνώσεις σας!

P.S.1 : Η σωστή σειρά χρήσης της TV είναι πρώτα dvd (και στην πορεια Blue Ray), μετά σύνδεση με pc για προβολή ταινιων και ξένων σειρών και τέλος για τηλεοπτικο.

P.S.2 : Μένω μόνιμα στην Κω και έτσι δηστυχώς δεν υπαρχει η δυνατότητα να δω τις τηλεοράσεις απο κοντά:( Πριν το Πάσχα που θα γίνει η αγορά βέβαια θα έχω ανέβει Αθήνα ευελπιστώντας να τις δω και τις 2 από κοντα! Μεχρι τότε όμως.... you are all I've got!!!

Γεια χαρα

Προσωπικη αποψη οτι η 5090 δεν συγκρινεται με καμια αλλη τηλεοραση της αγορας (απο οσες εχω δει τουλαχιστον) και σιγουρα ειναι πολυ ανωτερη σε ολα απο την 9703.

Καλες αγορες.

+1 Για την pionner, η τηλεοραση πραγματικα, ειναι μια κλαση τουλαχιστον παραπανω απο οποια αλλη κυκλοφορει στην αγορα.
Εχε υποψην οτι στην τιμη της Pionner δεν περιλαμβανονται τα ηχεια και η βαση.

Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση απάντηση! Δεν λέω, εντυπωσιακό το ambilight αλλά τελικά αφού θα υπάρχει (μεχρι το Πασχα και με ατοκες δοσεις βεβαια) η οικονομική δυνατοτητά να αγοράσω την καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο οπως λέτε κ 'σεις, δεν χωράει αμφιβολία πως η KURO τελικά είναι μονόδρομος!

Αλήθεια πιστεύετε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει πέσει κ'άλλο η τιμή της η με αυτά που ακούγονται για αυξήσεις εως και 30% λόγω ισχυρου γιεν παίζει να αυξηθεί κιόλας???

Απάντηση: Re: δίλλημα με αγορά καινούριας τηλεόρασης 47''-50''

Ευχαριστώ παιδιά για την άμεση απάντηση! Δεν λέω, εντυπωσιακό το ambilight αλλά τελικά αφού θα υπάρχει (μεχρι το Πασχα και με ατοκες δοσεις βεβαια) η οικονομική δυνατοτητά να αγοράσω την καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο οπως λέτε κ 'σεις, δεν χωράει αμφιβολία πως η KURO τελικά είναι μονόδρομος!

Αλήθεια πιστεύετε πως μέχρι το Πάσχα θα έχει πέσει κ'άλλο η τιμή της η με αυτά που ακούγονται για αυξήσεις εως και 30% λόγω ισχυρου γιεν παίζει να αυξηθεί κιόλας???
Οντως κατι ακουγετε για αυξηση τιμων, θα το δουμε φανταζομαι στο αμεσο μελλον.
Να ξερεις παντως οτι ο Λημναιος στην στοα Φεξη την ειχε σε 12 ατοκες δοσεις μεχρι προχτες...τωρα ομως οχι,καλο ειναι λοιπον να παρακολουθεις συνεχεια μηπως εμφανιστει κατι καλο με ατοκο διακανονισμο.
Και να ξερεις οτι υπαρχει καλυτερη τηλεοραση απο την 5090.....PIONNER KRP500:a0210:.... αλλα ποσο εχει;:BDGBGDB55:

Ευχαριστώ και πάλι φιλε Γιώργο! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου για την KRP500 αλλά δηστυχώς η τιμή της ξεφεύγει κατά πολύ του budget και δε νομίζω να πέσει και αισθητά μέχρι το Πάσχα:(
Δεν βαριέσαι μωρε πιστεύω πως θα την παλέψω και με την δεύτερη καλυτερη τηλεόραση της αγορας :-Ρ Αν φυσικά η τιμή της μεχρι το Πάσχα πέσει ή τουλάχιστον παραμεινει στα ίδια επίπεδα με τώρα!

Να'σαι καλά φίλε Yperion :) Την σκρουτζάρω σχεδόν σε καθημερινή βάση απλά όταν θα ανέβω και Αθήνα πιστεύω θα'ναι καλύτερα από άποψη επικοινωνίας- εξυπηρέτησης!

Και κάτι τελευταίο που θα'θελα να ρωτησω: Σκέφτομαι να αγοράσω και ένα home cinema και επειδή δε μ'αρέσουν -καθαρά απο αισθητική άποψη- τα ηχεία της (ουτε τα πλαϊνά αλλά ούτε και το από κάτω) , πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα εάν την συνδέσω κατευθείαν με το home cinema και βγάζω τον ήχο αποκλειστικά από κει???

Απάντηση: Re: δίλλημα με αγορά καινούριας τηλεόρασης 47''-50''

Να'σαι καλά φίλε Yperion :) Την σκρουτζάρω σχεδόν σε καθημερινή βάση απλά όταν θα ανέβω και Αθήνα πιστεύω θα'ναι καλύτερα από άποψη επικοινωνίας- εξυπηρέτησης!

Και κάτι τελευταίο που θα'θελα να ρωτησω: Σκέφτομαι να αγοράσω και ένα home cinema και επειδή δε μ'αρέσουν -καθαρά απο αισθητική άποψη- τα ηχεία της (ουτε τα πλαϊνά αλλά ούτε και το από κάτω) , πιστεύετε ότι θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα εάν την συνδέσω κατευθείαν με το home cinema και βγάζω τον ήχο αποκλειστικά από κει???
Φυσικα ...οχι.Ο κουμπαρος μου εχει τη lx 5080 με εαν soundbar 4000 yamaha+sub και ειναι μια χαρα :a0210:.

Να' στε κάλα φίλοι μου! Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος Γενάρη θα έχω ανέβει Αθήνα και ελπίζω να την δω και απο κοντά! Αλήθεια ξέρετε μήπως που θα την έχουν σίγουρα στημένη για να μη γυρνάω άδικα όλα τα μαγαζιά της Αθήνας???

Αν όλα πάνε καλά (και μ' αυτό εννοώ απλά να μην ανέβει δραματικά η τιμή της τους προσεχεις μήνες) τότε μέχρι το Πάσχα, που θα υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα, θα την έχω αγοράσει :)

Να' στε κάλα φίλοι μου! Θέλω να πιστεύω πως μέχρι το τέλος Γενάρη θα έχω ανέβει Αθήνα και ελπίζω να την δω και απο κοντά! Αλήθεια ξέρετε μήπως που θα την έχουν σίγουρα στημένη για να μη γυρνάω άδικα όλα τα μαγαζιά της Αθήνας???

Αν όλα πάνε καλά (και μ' αυτό εννοώ απλά να μην ανέβει δραματικά η τιμή της τους προσεχεις μήνες) τότε μέχρι το Πάσχα, που θα υπάρχει και η οικονομική δυνατότητα, θα την έχω αγοράσει :)
την εχω δει στο fnac στο μολ στο μαρουσι :a0210:

Να'σαι καλά αγόρι μου! Με γλίτωσες απο αρκετό τρέξιμο! Ελπίζω βέβαια να την έχουν ακόμα στημένη μέχρι το τέλος του μήνα που θα ανέβω Αθηνα!