Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Status
Not open for further replies.
Mου αρκεί...

"""Ίσως το επόμενο μπουκάλι με οξέα να προσγειωθεί στα μούτρα τους. """

Είναι ένα σχήμα λόγου που λέγεται "μεταφορά". Στη συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει: "Με αυτά που λένε καλλιεργούν κλίμα έντασης και οργής στις τάξεις των οικονομικών μεταναστών και των χαμηλόμισθων στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πράξεις ανεξέλεγκτης βίας, κάποιες από τις οποίες πιθανόν να στρέφονται εναντίον των ίδιων των κκ. Καρατζαφέρη και Πλεύρη".

Εντάξει τώρα; ήμουν αρκετά σαφής;

Κάθε άλλο, Πέτρο. Γιατί να τους πετάξουμε στη φωτιά? Απλώς, θεωρώ λάθος όταν κάποιος βρίσκει χώρους ''εκτόνωσης'' μέσω της ψήφου του. Απο 'κει και πέρα, ο καθένας με τις απόψεις του. Όλοι χωράμε στο παρόν σύστημα.

Γιαννη αυτο ισως μπορουμε να το συζητησουμε εκτος του παροντος νηματος.Ειναι ουσιαστικο να ακουμε ο ενας τις αποψεις του αλλου,αλλα οχι σε κλιμα εντασης και αντιδικιων.Εξ αλλου νομιζω οτι η διαφωνια μας συνισταται ως προς την εκτονωση.Θα ηταν πολυ χρησιμο να ακουσω τις αποψεις σου

Γιαννη αυτο ισως μπορουμε να το συζητησουμε εκτος του παροντος νηματος.Ειναι ουσιαστικο να ακουμε ο ενας τις αποψεις του αλλου,αλλα οχι σε κλιμα εντασης και αντιδικιων.Εξ αλλου νομιζω οτι η διαφωνια μας συνισταται ως προς την εκτονωση.Θα ηταν πολυ χρησιμο να ακουσω τις αποψεις σου

Θα βρεθεί σίγουρα κάποια ευκαιρία στο μέλλον...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Τουλάχιστον μπορώ να χαίρομαι που η νοημοσύνη μου μου επιτρέπει να έχω επιχειρήματα.... όπως και το θάρρος της γνώμης μου, και τα κότσια να λέω ευθέως ό,τι έχω να πω...

Εδώ που δεν έχει γουρούνια μπάτσους για να βρίσουμε, εσύ τι κάνεις αλήθεια?

Eδώ καθόμαστε και απολαμβάνουμε κάποιον που χρησιμοποίησε διαφορές που είχαμε με άλλο forum, για να μας υπενθυμίσει ότι εμείς είμαστε αυτοί που τροποποιούμε τίτλους. Εκτός του ότι θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκονται τέτοιου είδους μικροδιαφορές σε ένα θέμα σαν αυτό που συζητάμε εδώ, ο κύριος έχοντας υποτίθεται κιόλας ικανοποιηθεί από την αλλαγή του τίτλου, όχι μόνο επέμεινε στα περί "παραληρήματος", αλλά όταν αναγάστηκε να το αλλάξει μας πέταξε και μια ειρωνική καληνύχτα.

Ε όχι………………………

Έχασα μεγάλο μέρος της συζήτησης αλλά επανέρχομαι.

Θεωρώ ότι η ευαισθησία των μελών DIMA, BIOS για το τσουβάλιασμα των ψηφοφόρων Καρατζαφέρη είναι υπερβολική. Επίσης η άποψη ότι δεν ασκείται κριτική στις θέσεις των αριστερών κομμάτων εδώ μέσα στο φόρουμ δεν ισχύει, αφού έχουμε γράψει ίσως χιλιάδες μηνύματα επικριτικά και χλευαστικά.

Αλήθεια δεν είναι για γέλια η άποψη του ΚΣ της ΚΝΕ (εν έτει 2009) ότι το τείχος του Βερολίνου ήταν απολύτως αναγκαίο για να μην μολυνθούν οι "καλοί" εργάτες κομμουνιστές της DDR από τους κακούς καπιταλιστές της BRD (http://www.kne.gr/berlin) ? Λες και με τα τείχη μπορούσαν να καλύψουν τις όποιες ανικανότητες και αβελτηρίες του συστήματος.

Από την άλλη όποιος μπαίνει στην πολιτική ή ασχολείται με τα κοινά, πρέπει να ξέρει ότι γίνεται δημόσιο πρόσωπο, επομένως μπορεί να δεχθεί κριτική για κάθε ενέργειά του ή την πολιτική του, όχι όμως και για την προσωπική του ζωή όταν αυτή μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Άρα καλώς ασχολούμαστε...

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η δήλωση του Καρατζαφέρη έγινε "τυχαία" ή "παρασύρθηκε" από τους συνεργάτες του. Μάλλον στοχευμένη ήταν. Από το 2007 κ.ε. ο Καρατζαφέρης είχε αλλάξει πολιτικό λόγο κι είχε προσπαθήσει να θάψει όλες τις παρόμοιες δηλώσεις και να μεταβάλει το ΛΑΟΣ σε ένα καθαρά δεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα με την ελπίδα να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Και θα έλεγα τα πήγε πολύ καλά σε αυτό.

Στη μάχη της διαδοχής δεν πήρε θέση καθώς περίμενε ότι η Ντόρα θα επικρατήσει, επομένως αυτός θα δεχόταν τα απόνερα του τσουναμιού, άρα θα ωφελούνταν πολιτικά. Η τελική επικράτηση Σαμαρά και μάλιστα σε ένα σώμα 800.000 ψηφοφόρων έδειξε ότι η ΝΔ θα μετακινηθεί σε πιο "καθαρές" δεξιές θέσεις, άρα ο πρώτος χαμένος θα είναι ο ίδιος ο Καρατζαφέρης.

'Ετσι η λύση για τον Καρατζαφέρη είναι να αλλάξει το πολιτικό λεξιλόγιο και να μεταβληθεί σε κύριο εκφραστή των μικροαστικών στρωμάτων που νιώθουν να συνθλίβονται από την παρουσία των μεταναστών. Και δεν είναι καθόλου μικρή δεξαμενή. Πρόκειται για 400.000-600.000 άτομα κυρίως στην Α' και Β' Αθηνών, στη νησιωτική Ελλάδα, στην Πάτρα.

Με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και τη μετατροπή των περιφερειών σε μονοεδρικές περιφέρειες, τα μικρά κόμματα χάνουν κάθε πιθανότητα εύκολης εκπροσώπησης. Έτσι μόνο με ένα καθαρά ρατσιστικό λόγο έχει πιθανότητα εκλογής βουλευτών στην περιφέρεια της Ομόνοιας, του Μεταξουργείου, της Πλατείας Αττικής, στα Πετράλωνα, κλπ.

Αυτά....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Eδώ καθόμαστε και απολαμβάνουμε κάποιον που χρησιμοποίησε διαφορές που είχαμε με άλλο forum, για να μας υπενθυμίσει ότι εμείς είμαστε αυτοί που τροποποιούμε τίτλους. Εκτός του ότι θεωρώ απαράδεκτο να εμπλέκονται τέτοιου είδους μικροδιαφορές σε ένα θέμα σαν αυτό που συζητάμε εδώ, ο κύριος έχοντας υποτίθεται κιόλας ικανοποιηθεί από την αλλαγή του τίτλου, όχι μόνο επέμεινε στα περί "παραληρήματος", αλλά όταν αναγάστηκε να το αλλάξει μας πέταξε και μια ειρωνική καληνύχτα.
Ε όχι………………………

Ξεκαθάρισα αρκετές φορές ότι το πρόβλημα μου δεν είναι η αντιμετώπιση αυτού του κάποιου, αλλά η ασυλία προς άλλους...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούν

Εμένα καθόλου πάντως. Ούτε τον ξέρω ούτε συμφωνώ μαζί του ιδεολογικά. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τη βαρύτητα του post που ανέφερα, δε μπορώ να κανω κάτι, και δεδομένου ότι είσαι και η ανώτατη ηγεσία εδώ μέσα, δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε άλλο, εχεις πει την τελευταία σου λέξη, θεωρείς ότι το post είναι άξιο να παραμένει εκεί και είναι εναρμονισμένο με το επίπεδο του forum... report εξάλλου δε βλέπω το λόγο να πατήσω, ο καθείς κρίνεται απ'τα γραπτά του, και από τις απαντήσεις που δεν έδωσε όταν ζήτησα διευκρινήσεις...

Δειξε μου σε παρακαλώ το ποστ γιατι κάποια εχουν ηδη σβηστεί.
Αν θες και με p.m. ή εδώ.

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η δήλωση του Καρατζαφέρη έγινε "τυχαία" ή "παρασύρθηκε" από τους συνεργάτες του. Μάλλον στοχευμένη ήταν. Από το 2007 κ.ε. ο Καρατζαφέρης είχε αλλάξει πολιτικό λόγο κι είχε προσπαθήσει να θάψει όλες τις παρόμοιες δηλώσεις και να μεταβάλει το ΛΑΟΣ σε ένα καθαρά δεξιό κοινοβουλευτικό κόμμα με την ελπίδα να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ. Και θα έλεγα τα πήγε πολύ καλά σε αυτό.

Στη μάχη της διαδοχής δεν πήρε θέση καθώς περίμενε ότι η Ντόρα θα επικρατήσει, επομένως αυτός θα δεχόταν τα απόνερα του τσουναμιού, άρα θα ωφελούνταν πολιτικά. Η τελική επικράτηση Σαμαρά και μάλιστα σε ένα σώμα 800.000 ψηφοφόρων έδειξε ότι η ΝΔ θα μετακινηθεί σε πιο "καθαρές" δεξιές θέσεις, άρα ο πρώτος χαμένος θα είναι ο ίδιος ο Καρατζαφέρης.

'Ετσι η λύση για τον Καρατζαφέρη είναι να αλλάξει το πολιτικό λεξιλόγιο και να μεταβληθεί σε κύριο εκφραστή των μικροαστικών στρωμάτων που νιώθουν να συνθλίβονται από την παρουσία των μεταναστών. Και δεν είναι καθόλου μικρή δεξαμενή. Πρόκειται για 400.000-600.000 άτομα κυρίως στην Α' και Β' Αθηνών, στη νησιωτική Ελλάδα, στην Πάτρα.
.

Αυτό είναι μια πολύ καλή εξήγηση..... άρα έχουμε να απολαμβάνουμε πολλά στο μέλλον...

Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν...Εδώ γράφτηκε στο θέμα του πολυτεχνείου,ότι ο δολοφόνος Ντερτιλής είναι ήρωας και δεν είδα κανέναν απο εσάς,να ευαισθητοποιέιται ανάλογα...

Ωστόσο ούτε αυτό το μήνυμα σβήστηκε,ούτε ο συγγραφέας του,είχε καμία επίπτωση.

Αντίθετα μέλη του σωματείου έχουν μπαναριστεί,όταν παρεκτράπηκαν λιγότερο...

Last edited:
Θεωρώ ότι η ευαισθησία των μελών DIMA, BIOS για το τσουβάλιασμα των ψηφοφόρων Καρατζαφέρη είναι υπερβολική.
...

Οχι δεν θεωρώ οτι ήταν υπερβολική Βλασίδη...
Να στο πώ κι αλλοιώς... :
Ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιος έβρισε το Καρ, το κόμμα του, ή αν "πλήγωσε' τους ψηφοφόρους του... Απο το πρώτο ποστ μου είπα οτι αν μπαίνει κάποιος και αρχίζει και βρίζει (με αυτον τον τρόπο) πολιτικούς, κόμματα και ψηφοφόρους, θα γίνει μύλος εδώ μέσα. Είπαμε να κάνουμε κριτική, όχι να βρίζουμε και να προσβάλουμε. Πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε κάνει όλοι κριτική σε κόμματα και πολιτικούς, ο καθένας μας με τις απόψεις του, αλλά δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο απαξίωσης με την αιτιολογία μιας κακής δήλωσης ενός πολιτικού. Και φυσικά η κάλυψη της Διαχείρησης στην τροπή που πήρε η συζήτηση. Κι εκεί έθεσα το πρόβλημα της ύπαρξης πιά "δεδικασμένου". Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, το δεδικασμένο που υπάρχει πια σε τέτοιου είδους θέμα συζήτησης... ο Καρ, ο Παπ κι Σαμ, ας πάνε να... κοιμηθούνε.

Re: Απάντηση: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Δεν υπάρχει ασυλία για κανέναν...Εδώ γράφτηκε στο θέμα του πολυτεχνείου,ότι ο δολοφόνος Ντερτιλής είναι ήρωας και δεν είδα κανέναν απο εσάς,να ευαισθητοποιέιται ανάλογα...

Να είσαι σίγουρος ότι αν είχα άποψη περί του θέματος μια χαρά ευαίσθητος θα ήμουν... αλλά δε μ'αρέσει να μιλάω για πράγματα για τα οποία (κακώς φυσικά) δεν έχω ιδέα...

Απάντηση: Re: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Οχι δεν θεωρώ οτι ήταν υπερβολική Βλασίδη...
Να στο πώ κι αλλοιώς... :
Ποσώς με ενδιαφέρει αν κάποιος έβρισε το Καρ, το κόμμα του, ή αν "πλήγωσε' τους ψηφοφόρους του... Απο το πρώτο ποστ μου είπα οτι αν μπαίνει κάποιος και αρχίζει και βρίζει (με αυτον τον τρόπο) πολιτικούς, κόμματα και ψηφοφόρους, θα γίνει μύλος εδώ μέσα. Είπαμε να κάνουμε κριτική, όχι να βρίζουμε και να προσβάλουμε. Πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε κάνει όλοι κριτική σε κόμματα και πολιτικούς, ο καθένας μας με τις απόψεις του, αλλά δεν είχαμε φτάσει ποτέ σε αυτό το σημείο απαξίωσης με την αιτιολογία μιας κακής δήλωσης ενός πολιτικού. Και φυσικά η κάλυψη της Διαχείρησης στην τροπή που πήρε η συζήτηση. Κι εκεί έθεσα το πρόβλημα της ύπαρξης πιά "δεδικασμένου". Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, το δεδικασμένο που υπάρχει πια σε τέτοιου είδους θέμα συζήτησης... ο Καρ, ο Παπ κι Σαμ, ας πάνε να... κοιμηθούνε.

Για κάποιο λόγο προσπαθείς να εκμαιεύσεις την ύπαρξη δεδικασμένου. Αν στις προθέσεις σου είναι να δημιουργήσεις πρόβλημα εν ευθέτω χρόνω σε άλλη συζήτηση , θα πρότεινα να το ξεχάσεις . Ούτε δεδικασμένα υπάρχουν εδώ , ούτε δικαστήρια είμαστε .

Ωστόσο ούτε αυτό το μήνυμα σβήστηκε,ούτε ο συγγραφέας του,είχε καμία επίπτωση.

Αντίθετα μέλη του σωματείου έχουν μπαναριστεί,όταν παρεκτράπηκαν λιγότερο...

Κι ας ήταν Διονύση εξώφθαλμη προσβολή, και από τον γράφοντα αλλά και από όσους με τη σιωπή τους συμφώνησαν μαζί του...
Προσβολή προς όλους τους έλληνες πολίτες έναν προς έναν ήταν αυτό... αλλά μερικοί κατανοούν αλλιώς την έννοια "προσβολή" διακαιολγώντας και συμπλέοντας μαζί με τον εκάστοτε χυδαίο δημόσιο υβρεολόγο-δολοφόνο-φασίστα...
ας αναλογιστούν τι υπηρετούν οι ίδιοι... που δεν έχουν τη παραμικρή ιδέα για τις αξίες ενός λαού που μόνιμα παλεύει να διασώσει την ελευθερία του από τη στιγμή που υπάρχει..

Last edited:
Αδερφέ, μα το Θεό, δεν καταλαβαίνω....:nounder::nounder:

Ή αυτό ισχύει:

Οχι, είμαι σίγουρος οτι κανείς δεν είχε δόλο. Ο Καρ είναι αμελητέα ποσότητα και πολιτικές αυτού του είδους έχουν ημερ.λήξης... Αυτό που με ενόχλησε είναι η ανοχή που επικράτησε σε συγκεκριμένο ύφος δηλώσεων και χαρακτηρισμών. Γι'αυτό και η αρχική εμπλοκή μου ήταν όχι να "την πώ" σ'αυτούς που έκαναν τις δηλώσεις, ούτε να υπερασπιστώ τον Καρ, αλλά να "σκουντήξω" την Διαχείρηση, νομίζοντας οτι δεν είχε καταλάβει τι γινόταν (αλλά είχα λάθος σ'αυτό)...

Ή αυτό:

Και φυσικά η κάλυψη της Διαχείρησης στην τροπή που πήρε η συζήτηση. Κι εκεί έθεσα το πρόβλημα της ύπαρξης πιά "δεδικασμένου". Εμένα αυτό με ενδιαφέρει, το δεδικασμένο που υπάρχει πια σε τέτοιου είδους θέμα συζήτησης... ο Καρ, ο Παπ κι Σαμ, ας πάνε να... κοιμηθούνε.

Και τα δυο μαζί, αποκλείεται να ισχύουν γιατί κουτουλάνε. Άλλωστε, η Δ.Ο. δεν άλλαξε τον τίτλο του νήματος?

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τη ΓΔ:

μπορούμε να αρχίσουμε πολιτικές συζητήσεις ή όχι; Εννοώ συζητήσεις για πολιτικές κι όχι για πολιτικούς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δηλώσεις Καρατζαφέρη για Κούνεβα

Κι ας ήταν Διονύση εξώφθαλμη προσβολή, και από τον γράφοντα αλλά και από όσους με τη σιωπή τους συμφώνησαν μαζί του...
Προσβολή προς όλους τους έλληνες πολίτες έναν προς έναν ήταν αυτό... αλλά μερικοί κατανοούν αλλιώς την έννοια "προσβολή" διακαιολγώντας και συμπλέοντας μαζί με τον εκάστοτε χυδαίο δημόσιο υβρεολόγο-δολοφόνο-φασίστα...
ας αναλογιστούν τι υπηρετούν οι ίδιοι... που δεν έχουν τη παραμικρή ιδέα για τις αξίες ενός λαού που μόνιμα παλεύει να διασώσει την ελευθερία του από τη στιγμή που υπάρχει..

Κάτι που πρέπει να ξεκαθαριστεί:Oι οποιες ακραίες ιδεολογίες που στοχευουν στην καταπάτηση τών δικαιωμάτων τού Λαού και στην εξαρθρωση τής Δημοκρατίας πολεμούνται μονον με καθαρές ιδεες και ξάστερες τοποθετήσεις.

Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος ,στο ονομα τών ´σωστών ιδεών´που καποιος θεωρεί οτι υπηρετεί ,να καταφύγει στά ιδια μέσα με τον ´αντίπαλό´του.
Και αυτό τοχουμε ζησει στο Ιστορικό Παρελθόν..
Αυτό ως γενική παρατήρηση...

Μην ξεχνάμε επίσης πώς τά φτωχά στρώματα συχνά καταφεύγουν σέ ακραιες ιδεολογίες λογω του αδιεξόδου που νοιωθουν απο την οικονομική και κοινωνική πολιτική που ακολουθείται..

Οποτε δεν αρκει μονον η φραστικη καταδικη ,που καμια φορα δεν εχει και νοημα αλλά και η ανάλυση τών αιτίων που κάποιος στρέφεται σε ακραιες ιδεολογίες.
Αν ο φτωχός εργάτης μιας επαρχιας που ειναι εξη μηνες στην ανεργια θεωρεί πώς για ´ολα φταινε οι ξένοι´δεν ειναι δικη του ευθύνη.

Αυτο ως γενικό σχόλιο.

Για κάποιο λόγο προσπαθείς να εκμαιεύσεις την ύπαρξη δεδικασμένου. Αν στις προθέσεις σου είναι να δημιουργήσεις πρόβλημα εν ευθέτω χρόνω σε άλλη συζήτηση , θα πρότεινα να το ξεχάσεις . Ούτε δεδικασμένα υπάρχουν εδώ , ούτε δικαστήρια είμαστε .

Υπονοείς κάτι για τις προθέσεις μου ?
Τί ύφος και τι λόγια είναι αυτά που λες τώρα ?
Τέτοιου είδους συμπερασματικές υποθέσεις και προτροπές συμπεριφοράς να κάνεις αλλού και για άλλους... Οχι σε μένα, απ την στιγμή που δεν έχω δώσει δικαίωμα... ΟΚ ?
Δε φτάνει που σου δείχνω τη νάρκη, θα μου την χρεώσεις κιόλας ?

...
Και τα δυο μαζί, αποκλείεται να ισχύουν γιατί κουτουλάνε. Άλλωστε, η Δ.Ο. δεν άλλαξε τον τίτλο του νήματος?

Που εντοπίζεις την ασυμφωνία, δεν καταλαβαίνω...

Status
Not open for further replies.