Δημιουργία animated gif από αρχείο βίντεο.

Beren

Senior Member
24 November 2007
403
Δεν ξέρω αν διάλεξα τη σωστή ενότητα για να ανοίξω αυτό το thread. Αν έκανα λάθος ζητώ συγνώμη προκαταβολικά.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω ένα αρχείο κινούμενης εικόνας χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα frames από ένα βίντεο. Στην ουσία αυτό που χρειάζομαι είναι ένας video player που να μου δίνει τη δυνατότητα να προχωράω το βίντεο καρέ καρέ και ταυτόχρονα να μπορώ να κάνω capture τα frames που χρειάζομαι εξάγοντας τα σε αρχεία εικόνας. Υπάρχει κάποιος player που να δίνει αυτή τη δυνατότητα;

Δεν με καλύπτει και θα σου εξηγήσω γιατί. Έστω ότι με pause κάνω capture το συγκεκριμένο frame. Με τον media player δεν μπορώ να προχωρήσω το βίντεο στο επόμενο frame. Αυτό που θέλω είναι να μετατρέψω μια σκηνή 5-6 δευτερολέπτων σε αρχεία εικόνας, ένα capture ανα frame δηλαδή για τα συγκεκριμένα 5-6 δευτερόλεπτα. Είναι αδύνατον με pause-play να καταφέρεις να το κάνεις αυτό χειροκίνητα.

Με δεξί βελάκι δεν προχωράς 1 Frame, προχωράς περισσότερα. Ακόμα και αν αυτό δεν ήταν πρόβλημα όμως, o mpc μου βγάζει σφάλμα και δεν αποθηκεύει το αρχείο εικόνας. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια σου, το εκτιμώ πολύ.

Πολύ ενδιαφέρον. Αν και δεν με εξυπηρετεί γιατί το αρχείο του βίντεο είναι μεγάλο (κι εγώ χρειάζομαι μόνο 5-6 sec από αυτό) θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.

Πολύ ενδιαφέρον. Αν και δεν με εξυπηρετεί γιατί το αρχείο του βίντεο είναι μεγάλο (κι εγώ χρειάζομαι μόνο 5-6 sec από αυτό) θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ.

Πολύ ενδιαφέρον το εγχείρημα, εάν έχεις νέα, πες μας, με ενδιαφέρε κι εμένα:ernaehrung004:

Chop με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας video (εγώ χρησιμοποιώ το Studio της pinnacle) και μετά convert;

Chop με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας video (εγώ χρησιμοποιώ το Studio της pinnacle) και μετά convert;
Έχω το Ulead Video Studio. Ενώ τρέχει κανονικά το αρχείο (σε DivX μορφή είναι) όταν πάω να το κόψω στα σημεία που θέλω δεν με αφήνει να το αποθηκεύσω. Σε άλλα αρχεία που κάνω το ίδιο γίνεται. Στο συγκεκριμένο μου λέει πως δεν γίνεται. Το γιατί… ο θεός και η ψυχή του…
Γι’ αυτό κατέληξα στη λύση του player με τα snapshot. Είναι το μόνο που μπόρεσα να σκεφτώ.

Με δεξί βελάκι δεν προχωράς 1 Frame, προχωράς περισσότερα. Ακόμα και αν αυτό δεν ήταν πρόβλημα όμως, o mpc μου βγάζει σφάλμα και δεν αποθηκεύει το αρχείο εικόνας. Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια σου, το εκτιμώ πολύ.

Με δεξί βελάκι (στο σύστημά μου, σε MPC) προχωράω εξακριβωμένα ακριβώς 1 frame. Μου ακούγεται περίεργο στο δικό σου να συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μήπως χρησιμοποιείς τον Windows Media Player και όχι τον Media Player Classic?

Αν θέλεις να κόψεις κομμάτι από αρχείο AVI, υπάρχει το VirtualDub το οποίο σου δίνει ακρίβεια frame και είναι και free.

Και όμως δεν προχωράει ένα frame. Το κοίταξα ξανά για να βεβαιωθώ. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί έτσι και αλλιώς η ποιότητα του βίντεο είναι πολύ μεγάλη με πολλά fps. Το θέμα είναι ότι μου βγάζει σφάλμα στην αποθήκευση εικόνας. Συγκεκριμένα λέει:

"GetCurrentImage failed, hr = 8000ffff"

p.s. Όπως κατάλαβες έχω μπλέξει. Για μια δουλειά που υπό κ.σ. θα χρειαζόμουν 5 λεπτακια παιδεύομαι όλη μέρα! Το ένα πρόγραμμα κάνει snapshot αλλά δεν προχωράει καρέ καρέ, το άλλο το αντίθετο, το άλλο τα κάνει όλα αλλά δεν μπορώ να κόψω το αρχείο κ.ο.κ. Αστα να πάνε...