Δημιουργία Enigma2 Plugin

sermike75

New member
26 December 2008
24
Γνωρίζετε ποια tools χρειάζονται για τη δημιουργία plugin σε enigma2; Υπάρχει κάποιο tutorial;
Ο "πειραματισμός" αφορά το nabilo αφού είναι αυτό που κυριώς χρησιμοποιώ.

1. Μια original ιδέα (ΑΝ θέλεις να έχει επιτυχία το plugin, δηλαδή να ενσωματωθεί σε κάποια images).

2. Καλές γνώσεις προγραμματισμού (δεν είναι ανάγκη να είσαι expert, plugin φτιάχνεις, όχι control σύστημα για πυρηνικό αντιδραστήρα !).

3. Ενα manual για Python (φιλε dimfil, το programming είναι language-independent, οι γλώσσες είναι απλώς το μέσο για να εκτελείς αυτό που σκέφτεσαι και τίποτε περισσότερο).

4. Πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του image (αν έχεις βάλει σκοπό να κάνεις κάτι πολύ advanced).

5. Ελεύθερο χρόνο, διάθεση και μεράκι.

Φιλικά,

Φίλιππος

1. Μια original ιδέα (ΑΝ θέλεις να έχει επιτυχία το plugin, δηλαδή να ενσωματωθεί σε κάποια images).

2. Καλές γνώσεις προγραμματισμού (δεν είναι ανάγκη να είσαι expert, plugin φτιάχνεις, όχι control σύστημα για πυρηνικό αντιδραστήρα !).

3. Ενα manual για Python (φιλε dimfil, το programming είναι language-independent, οι γλώσσες είναι απλώς το μέσο για να εκτελείς αυτό που σκέφτεσαι και τίποτε περισσότερο).

4. Πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα του image (αν έχεις βάλει σκοπό να κάνεις κάτι πολύ advanced).

5. Ελεύθερο χρόνο, διάθεση και μεράκι.

Φιλικά,

Φίλιππος

Well said!

Απάντηση: Re: Δημιουργία Enigma2 Plugin

1...Ενα manual για Python (φιλε dimfil, το programming είναι language-independent, οι γλώσσες είναι απλώς το μέσο για να εκτελείς αυτό που σκέφτεσαι και τίποτε περισσότερο).

Τυγχάνει να το γνωρίζω πολύ καλά...

Ωστόσο, μιας και ο φίλος ζητά προτάσεις που αφορούν συγκεκριμένα το dreambox, πιστεύω ότι η Python είναι μια εξαιρετική λύση και ιδιαίτερα διαδεδομένη σε αυτό τον τομέα.
Ασφαλώς δεν είναι και ο μοναδικός δρόμος, είναι όμως ο γρηγορότερος...

Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία Enigma2 Plugin

Τυγχάνει να το γνωρίζω πολύ καλά...

Συνάδελφος είστε φίλτατε ? Γιατι το development το ασκώ επαγγελματικά τα τελευταία 17 χρόνια ;)

Ελάτε στην κοπή να ανταλλάξουμε απόψεις περί εξελίξεων :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημιουργία Enigma2 Plugin

...το development το ασκώ επαγγελματικά τα τελευταία 17 χρόνια ...

Τα σέβη μου...
Όχι, εγώ δεν είμαι developer με την ευρύτερη έννοια του όρου. Ασχολούμαι περίπου τα μισά σου χρόνια με περιορισμένη πλατφόρμα (MacOSX).
Δεν είναι το κυρίως επάγγελμά μου αλλά παράλληλη (ημι)επαγγελματική δραστηριότητα...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση...

ναι..αντε να δουμε..τοσοι προγραμματιστες ειμαστε εδω μεσα..δν μπορουμε να φτιαξουμε ενα image?!

ναι..αντε να δουμε..τοσοι προγραμματιστες ειμαστε εδω μεσα..δν μπορουμε να φτιαξουμε ενα image?!

Είπε κανείς οτι ΔΕΝ μπορούμε ? Πάνω σε OpenPLi θα το βασίζαμε και απο κεί και μετά είναι ζήτημα "τεχνικής" ..

ΧΡΟΝΟ είναι που ΔΕΝ έχουμε .... Ασε που θα πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα ...

Απάντηση: Re: Δημιουργία Enigma2 Plugin

Είπε κανείς οτι ΔΕΝ μπορούμε ? Πάνω σε OpenPLi θα το βασίζαμε και απο κεί και μετά είναι ζήτημα "τεχνικής" ..

ΧΡΟΝΟ είναι που ΔΕΝ έχουμε .... Ασε που θα πρέπει να δουλέψουμε συντονισμένα ...

Ακριβώς...
Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα. Είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο project εάν δεν ασχοληθούν άνθρωποι αφοσιωμένοι σε αυτό και με διάθεση να δώσουν πάααρα πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους. Ακόμα και τότε, δυσκολεύομαι να βρω σοβαρό λόγο ύπαρξης ενός τέτοιου image τη στιγμή που ήδη βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο κάποια άλλα.
Η εγωιστική θέση ότι "πρέπει να βγει και ένα ελληνικό image" δεν μου λέει κάτι. Δεν υπάρχει σημαντικό υλικό αποκλειστικά ελληνικού ενδιαφέροντος ούτε και τα υπάρχοντα λογισμικά υστερούν σε ελληνική υποστήριξη. Το "κενό" της ελλειπούς/λανθασμένης μετάφρασης των μενού στην ελληνική γλώσσα, κάλυψε και με το παραπάνω ο mcelliot_g.

Προσωπικά αδυνατώ να στερήσω την οικογένειά μου από τον ελεύθερο χρόνο που της αφιερώνω αποκλειστικά...

δεν εχεις κι αδικο.. κι εγω πιγμενος ειμαι.. αλλα με καλη συνεργασια κ συντονισμο ολα γινονται

δεν εχεις κι αδικο.. κι εγω πιγμενος ειμαι.. αλλα με καλη συνεργασια κ συντονισμο ολα γινονται

Οπως το βλέπω εγώ, ΑΝ ήταν να κάνουμε απο κοινού κάτι (και αυτο είναι ένα πολύ μεγάλο ΑΝ) που να μας "βάλει στο χάρτη" απο όλες τις απόψεις, θα ήταν να κάνουμε port ένα Linux Kernel optimised για Dreambox (ή QBox HD, AZBox HD, ή κάποιο άλλο τέλος πάντων) και να χτίσουμε πάνω του ένα Enigma 3 OS και να βάλουμε όλα τα "καλούδια" embedded στο OS (για να τρέχουν native ...)

Αυτό ΕΙΝΑΙ πρόκληση, απαιτεί ομάδα με περισσότερους απο 8-10 ανθρώπους, άψογο συντονισμό και 12 (τουλάχιστον) μήνες δουλειάς με ρυθμό 4 ώρες τη μέρα... Επίσης απαιτεί 2-3 μηχανήματα σαν πειραματόζωα (= θέλει και χρήματα).

Για κάτι τέτοιο, μάλλον θα ήμουν σοβαρά υποψήφιος, μιας και προσωπικά με ενδιαφέρει το να μάθω κάτι περισσότερο απο όσα ξέρω ήδη και αυτό είναι πολύ καλή περίπτωση. Αλλά να πώ οτι γράφω κώδικα 4 ώρες τη μέρα και ουσιαστικά απλά να χάνω 4 ώρες τη μέρα ξανα-ανακαλύπτοντας τον τροχό, δεν το κάνω ...

Ο dimfil έχει απόλυτο δίκιο: η οικογένεια προηγείται σε όλες τις περιπτώσεις. Εγώ θα έκοβα 4 ώρες ύπνου, όχι 4 ώρες ευτυχίας με την κόρη μου ...

Φίλιππος

..... Εγώ θα έκοβα 4 ώρες ύπνου, όχι 4 ώρες ευτυχίας με την κόρη μου ...

Φίλιππος

Εγώ που ασχολούμαι με θέματα εναλλακτικής ιατρικής θα σε συμβούλευα να μην αγγίξεις πάνω στις ώρες του ύπνου σου. Αντιθέτως οι ώρες ποιοτικού ύπνου πρέπει να αυξάνονται.

Και τώρα πίσω στο αρχικό θέμα: "Δημιουργία Enigma2 Plugin".

Τί χρειάζεται, 2-3 αρχικά βήματα για ένα πολύ απλό
πρόγραμμα στον Dreambox τύπου "Hello World!" ???

Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα και πιστεύω υπάρχουν μεγάλα κεφάλια εδώ στα φόρα που μπορούν να απαντήσουν.....

Θανάσης....

Ψάχνω στο image στο folder με τα plugins για δείγματα Code ίσως και καταλάβω τι γίνεται.

Στο Folder: \usr\lib\enigma2\python\Plugins\SystemPlugins\SkinSelector

Υπάρχουν 2 ιδών Files.
.py
.PYC

Τί είναι αυτά?

Εγω θέλω ένα plugin που να ενεργοποιεί τον 8000 όταν...πλησιάζει η καθαρίστρια κάθε 2 βδομάδες και να βγάζει έναν ...αποτρεπτικό ήχο που να την απομακρύνει απο το μηχάνημα και...γενικότερα απο τα υπόλοιπα μηχανάκια που βρίσκονται εκεί γύρω! Ειναι εφικτόν κύριοι;
Δεν είναι δυνατόν να σηκώνει τον 8000 και τα λοιπά μηχανάκια για να καθαρίσει απο κάτω και ειδικά να πειράζει τα διάφορα καλώδια! Ολο και κάτι δεν μου δουλεύει σωστά όταν περάσει απο εκεί!

Εγω θέλω ένα plugin που να ενεργοποιεί τον 8000 όταν...πλησιάζει η καθαρίστρια κάθε 2 βδομάδες και να βγάζει έναν ...αποτρεπτικό ήχο που να την απομακρύνει απο το μηχάνημα και...γενικότερα απο τα υπόλοιπα μηχανάκια που βρίσκονται εκεί γύρω! Ειναι εφικτόν κύριοι;
Δεν είναι δυνατόν να σηκώνει τον 8000 και τα λοιπά μηχανάκια για να καθαρίσει απο κάτω και ειδικά να πειράζει τα διάφορα καλώδια! Ολο και κάτι δεν μου δουλεύει σωστά όταν περάσει απο εκεί!

ipkg install enigma2-maid-go-away-2.6git20111124-r0_mipsel.ipk

Ψάχνω στο image στο folder με τα plugins για δείγματα Code ίσως και καταλάβω τι γίνεται.

Στο Folder: \usr\lib\enigma2\python\Plugins\SystemPlugins\SkinSelector

Υπάρχουν 2 ιδών Files.
.py
.PYC

Τί είναι αυτά?

.py είναι τα source αρχεία, σε python.

.pyc είναι τα compiled binaries, προερχόμενα από τα .py . Κάθε .py στο πρώτο του φόρτωμα γίνεται compile σε .pyc και αν δεν αλλάξει, τις επόμενες φορές φορτώνεται το .pyc αυτόματα.