Δημιουργία Enigma2 Plugin

Αγαπημένε Φίλε Μαλακούδι σε ευχαριστώ για την κατατοπιστική σου απάντηση αλλά να μου επιτρέψεις πρώτα να απευθυνθώ στον φίλο Voreios γιατί είπε κάτι που αφορά όλους.

Φίλε Βόρειε. Μην νομίζεις ότι είσαι μόνος. Όποτε έρθει η μάνα μου για να μου καθαρίσει στη καταραμένη μου σοφίτα με πιάνει ο πανικός και η έξαψης. Γιατί δεν κατάλαμβαίνουν μερικά πράματα αυτοί οι ανθρώμοι αδυνατώ να το καταλάβω.

Για να επανέλθω πίσω. Έκανα τα folders του image copy απο το dreambox σε ένα folfer στο PC μου και έκανα search & find με το πρόγραμμα "notepad++" και ανακάλυψα πολλά πράγματα σε σχέση με τη δημιουργεία plugin !!!

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα αναπάντητα φυσικά αλλά με το χρόνο θα τα ανακαλύψω.....

Νιώθω πολύ ωραία που ανακαλύπτω νέα πράγματα φίλοι μου !!!

Ευχαριστώ όλους όσους με υποστηρίζουν.

Θανάσης

Re: Απάντηση: Δημιουργία Enigma2 Plugin

Να οι καπιτάλες με τα DM 8000 και τις φιλιπ-πινέζες καθαρίστριες!

:-ppp

Κλώνος είναι, από το Μοναστηράκι, 200 ευρώ!

Η φιλιπ-πινέζα είναι φιλοξενούμενη (είδες τι φιλόξενος λαός είμαστε), όπως σε κάτι αναψυκτήρια ...

Re: Απάντηση: Δημιουργία Enigma2 Plugin

Να οι καπιτάλες με τα DM 8000 και τις φιλιπ-πινέζες καθαρίστριες!

:-ppp

Σε μένα πήγαινε αυτό!
Καπιτάλας μεγαλοπιατάς για την ακρίβεια!
Οσο για τον Αλμούνια, αν ερχόταν το βράδυ της Τσικνοπέμπτης....θα πάθαινε σοκ και το λιγότερο που θα έλεγε θα ήταν....Crisis, What Crisis? (Supertramp!)
Ομως εδώ ντεν έχει Φιλιππινέζες, δεχόμαστε μετανάστες μόνο απο Αλβανία! Δηλαδή και να έρθουν άλλοι θα τους διώξουν οι Αλβανοί και δεν θα βρουν πουθενά δουλειά!
(Να ξέρετε πάντως ότι τα πράγματα αλλάζουν και το τελευταίο δίμηνο δύο ελληνίδες ήρθαν να ζητήσουν δουλειά καθαρίστριας, αλλά δεν μπορούμε να διώξουμε την Αλβανίδα που την έχουμε απο το 90....όταν παρακαλούσαμε να βρούμε καθαρίστρια και δεν ερχόταν καμία!)

Μετά απο αρκετό διάβασμα κατάφερα να δημιουργήσω -μάλλον να τροποποιήσω- σε γλώσσα python ένα παράθυρο διαλόγου και να το ενσωματώσω στα ήδη υπάρχοντα plugins...

Τί έκανα;

Κατ' αρχήν όλα τα plugins εγκαθίστανται στο path /usr/lib/enigma2/python/Plugins/ και εκεί υπάρχει το directory Extensions, μέσα στο οποίο:
α) δημιούργησα ένα καινούριο directory με όνομα MyPluginTest όπου και αντέγραψα τρία αρχεία:
- __init__.py (κενό αρχείο)
- plugin.py (περιέχει τον κώδικα του plugin)
- basket.png (μια εικόνα που εμφανίζεται στο κεντρικό menu των plugins) και
β) restart enigma2 για να κάνει compilation τον κώδικα. Αν ο κώδικας δεν περιέχει λάθη, δημιουργούνται δυο ακόμη (εκτελέσιμα) αρχεία:
- plugin.pyc και
- __init__.pyc
γ) Απο τα plugins μπορώ να εκτελέσω το δικό μου...

Uninstall γίνεται πολύ εύκολα. Delete το directory "MyPluginTest" και restart enigma2.

:award:

Attachments

• screenshot.jpg
    screenshot.jpg
    65.1 KB · Views: 22
Ωραία φίλε Sermike75. Ξέχασες και το .xml file που βρίσκεται σε κάποιο μονοπάτι του συστήματος και περιέχει τα layouts όλων των plugin....

Να σε ρωτήσω όμως. Απο πού διάβασες, όπως λέεις; Υπάρχει κάποια πηγή;

Ευχαριστώ ,
Αθανάσης

Το να δημιουργήσεις ένα screen που θα εμφανίζεται στα plugins είναι συγκεκριμένη διαδικασία, και είναι κάτι σχετικά απλό αν έχεις λίγες γνώσεις!
Όμως από εκεί και πέρα το δύσκολο είναι ο υπόλοιπος κώδικας και το τι ακριβώς θα κάνει το συγκεκριμένο πρόσθετο!
Κάθε πρόσθετο επίσης έχει ενσωματωμένο το skin screen που ελέγχει τις παραμέτρους εμφάνισής του, δηλαδή πόσο μεγάλο θα είναι, πόσο μεγάλες γραμματοσειρές θα έχει και άλλα! Αυτό είναι ανεξάρτητο του skin.xml!
Το xml αυτό που κάνει είναι overriding, δηλαδή παίρνει τα resources από το plugin και το "αναγκάζει" να απεικονιστεί διαφορετικά από αυτό που ορίζει το py του!
Εννοείται ότι αν δεν υπάρχει ο αντίστοιχος προς το πρόσθετο κώδικας στο xml εκείνο θα εμφανιστεί όπως ορίζει το py του!

Για όποιον ενδιαφέρεται, σε άλλο forum βρήκα κάποιο tutorial που αφορά τη δημιουργία του γραφικού περιβάλλοντος των plugins:
h++p://www.i-have-a-dreambox.com/wbb2/thread.php?threadid=130135

PS
Αν παραβαίνω κάποιον κανόνα του forum με το παραπάνω link, παρακαλώ απο τους διαχειριστές να διαγράψουν το post.

Last edited:
Μπράβο Semike75 !!!

Το tutorial σου είναι και πολύ λαμπάτο και γαμάτο....

Η καλύτερη απάντηση που δόθηκε στο νήμα μέχρι στιγμής....

Μπράβο φίλε, και ευχαριστω !!!