Δημιουργία εργαστηρίου!

Νίκο καλώς ήλθες στην παρέα...
Να σου πω οτι εχεις μπλέξει αλλα ας προσεχές...
Καθώς επίσης να χαμε όλοι την τύχη σου να εχουμε ¨περισσεουμενα¨ 25μετρα δωμάτιο...
Όσον αφορά το ύψος του παγκου δες το παρακάτω...έχοντας δουλέψει σε πολλούς πάγκους και σε διαφορετικές τύπου εργασίες βλέπω οτι στο βίντεο καλύπτει σωστα το θέμα του ύψους...
Ναι κάθε είδους εργασίας εχει δικο της ¨ιδανικο¨ ύψος...

http://youtu.be/JFVjTda6U0Q

Όσο για την διάταξη του χώρου...
Θα ξεκίναγα με εναν σιδερένιο πάγκο σε μια πλευρά του δωματίου...δεν χρειάζετε να ειναι φαρδύς 1 μετρο πλάτος ειναι υπέρ αρκετό...μια καλη μεγγενη και ειςαι κομπλέ...ετσι εκει θα μπορείς να κανεις βαριά δουλειά είδα οτι ανέφερες βιδωλογους κτλ...και πλάτη για να ¨εκθετεις¨ τα εργαλεία σου...
θα ειναι πολυ σταθερός και θα μπορείς να βαράς χωρις τύψεις...
Θα ελεγα μηπως να τον έκανες ανακλινόμενο κιόλας για να μην πιάνει χώρο...
Κατι σαν αυτόν...
http://youtu.be/dZdB14qJrag

Και απο εκει και πέρα θα έφτιαχνα εναν ξυλουργικο τύπου πάγκο σε ροδάκια για τα ξυλουργικά σε ροδάκια σαν αυτόν (η ιδέα για τα ροδάκια εννοώ...)
http://youtu.be/Zcc-dW1vGH8

Τώρα τα υπόλοιπα θα τα βρεις όπως θα ¨συλλεγεις¨ εργαλεία θα δεις τι χρησιμοποιείς περιςςοτερο και ανάλογα θα προσαρμόσεις τον χώρο σου...στις ανάγκες σου...

Σταθερό δεν θα είχα σχεδον τίποτα πέρα απο τον σκλάβο πάγκο...ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις τον χώρο στις ανάλογες ανάγκες μαστορέματων...
Επίσης ράφια ψηλά ώστε να αποθηκευτικοί ρετάλια ξύλου σιδήρου η οτι άλλο τα οποία δεν θα σου πιάνουν χώρο στο πάτωμα ώστε να κινήσε άνετα...
Γενικότερα μην δεσμευτείς σε κατι το οποίο μετα δεν θα μπορείς να αλλάξεις...μέχρι να βρεις αυτο που θέλεις να κανεις με τον χώρο...

Όπως και να εχει καλώς ήλθες και οπότε θέλεις μοιράσου μαζι μας καμία δημιουργία σου...

Πολύ κατατοπιστικό,σε ευχαριστώ πολύ!Τιμή μου που είμαι σε παρέα μερακλήδων,μακάρι να καταφέρω να σας πλησιάσω λίγο!Όταν λές σιδερένιο πάγκο,εννοείς και καπάκι μεταλικό;

Νίκο αν χρειαστείς κανένα εργαλείο ειμαι στη διάθεση σου! Έχω αντίστοιχο δωμάτιο που προς το παρόν ειναι πιο πολύ αποθήκη και λιγότερο εργαστήριο! Τα εργαλεία πάντως υπάρχουν!

Νίκο με το καλό... :ernaehrung004: Βλέπω ξεκινάς γερά, με γκόλ απ´ τ´ αποδυτήρια....

Αν θες τη γνώμη μου, κι αφού θα ασχοληθείς κυρίως με ξυλοκατασκευές, ο πάγκος είναι must. Κι όταν λέω πάγκος δεν εννοώ απλά ένα μεγάλο τραπέζι. Εννοώ πάγκο που να παίρνει σίγουρα Router και μακάρι δισκοπρίονο και σέγα, εκτός αν υπάρχει κορδέλα.
Μια δεύτερη συμβουλή είναι να μη βιαστείς, αν δεν έχεις τη δυνατότητα να πάρεις καλά εργαλεία απ´ την αρχή κάνε υπομονή και "χτίσε" το εργαστήρι σου σωστά. Τα φτηνοπράγματα είναι καλά για χοντροδουλειές μια στο τόσο, αν θες κατασκευές σωστές και ποιοτικές θες καλό ξύλο και πολύ καλό μηχάνημα, απόλυτα ζυγισμένο, γιατί αν δεν είναι δουλειά σοβαρή δεν θα κάνεις ποτέ.
Άντε και καλή αρχή....

Πολύ κατατοπιστικό,σε ευχαριστώ πολύ!Τιμή μου που είμαι σε παρέα μερακλήδων,μακάρι να καταφέρω να σας πλησιάσω λίγο!Όταν λές σιδερένιο πάγκο,εννοείς και καπάκι μεταλικό;

Εννοώ μεταλλική κατασκευή...για να αντέχει κακοποίηση...
Λόγω οτι είδα οτι εχεις βιδωλογους κτλ άρα σωλήνες κτλ κτλ θέλεις πάγκο που να αντέχει...μια μεταλλική μεγγενη για αυτές τις δουλειές...
Τα αλλα ειναι για τα ξυλουργικά...

Παιδιά σας υπέρ ευχαριστώ,Μπάμπη σε αυτό θα με συμβουλεύετε εσείς,δεν ανησυχώ!
Χωριανάκι,ευπρόσδεκτη η προσφορά σου,να είσαι καλά!Το πιθανότερο είναι πως θα σε χρειαστώ περισσότερο σε επίπεδο face to face σεμινάριο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εννοώ μεταλλική κατασκευή...για να αντέχει κακοποίηση...
Λόγω οτι είδα οτι εχεις βιδωλογους κτλ άρα σωλήνες κτλ κτλ θέλεις πάγκο που να αντέχει...μια μεταλλική μεγγενη για αυτές τις δουλειές...
Τα αλλα ειναι για τα ξυλουργικά...
Αντελήφθην!Εννοείται πως θέλω και μεταλική μέγγενη!

Παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε σέγα,με προϋπολογισμό ας πούμε κοντά στα 100 ευρώ.Η αγορά θα γίνει απο Ελληνικό κατάστημα,δε θα ήθελα να εμπλακώ με ηλεκτρονικά καταστήματα εξωτερικού..

Απάντηση: Re: Δημιουργία εργαστηρίου!

Ναι είναι στο γκρούπ της Bosch. Η συγκεκριμένη που σου έχω προτείνει δεν είναι απλά skil είναι skil masters, η πιο καλή σειρά δηλαδή. Είναι καλά και κυρίως αξιόπιστα εργαλεία πάρτη άφοβα, την έχω και εγώ θα με θυμηθείς.....

Η σέγα αγοράστηκε μόλις,ευχαριστώ το φίλο KTM950 για τη βοήθειά του.Επόμενο εργαλείο θα είναι είτε ρούτερ,είτε δισκοπρίονο..Το ερώτημα είναι ποιό απο τα δυο ,με δεδομένο ότι δε μπορώ να τα αγοράσω όλα μαζί..Αν προτείνετε δισκοπρίονο θα ήθλα να μιλήσουμε για τον τύπο.Πχ,εγώ ζαχαρώνω αυτό
http://www.e-shop.gr/diskopriono-ilektriko-bosch-pro-gks-190-p-TLS.030246
Το θέμα είναι ότι είμαι εντελώς άπειρος στη χρήση του..Μήπως θα ήταν προτιμότερη μια λύση σε δισκοπρίονα με δικό τους πάγκο,όπως πχ κάποια της Einhell που έχω δει;

Η σέγα αγοράστηκε μόλις,ευχαριστώ το φίλο KTM950 για τη βοήθειά του.Επόμενο εργαλείο θα είναι είτε ρούτερ,είτε δισκοπρίονο..Το ερώτημα είναι ποιό απο τα δυο ,με δεδομένο ότι δε μπορώ να τα αγοράσω όλα μαζί..Αν προτείνετε δισκοπρίονο θα ήθλα να μιλήσουμε για τον τύπο.Πχ,εγώ ζαχαρώνω αυτό
http://www.e-shop.gr/diskopriono-ilektriko-bosch-pro-gks-190-p-TLS.030246
Το θέμα είναι ότι είμαι εντελώς άπειρος στη χρήση του..Μήπως θα ήταν προτιμότερη μια λύση σε δισκοπρίονα με δικό τους πάγκο,όπως πχ κάποια της Einhell που έχω δει;
Το δισκοπριονο πάγκου είναι πιο απαραίτητο εργαλείο σε σχέση με χειρός, φαλτσοπριονο κλπ. Αν μπορείς δες Bosch.

Tα βασικα κοπτικα για να αρχισει καποιος ειναι μια καλη σεγα και 1-2 καλα πριονια χειρος. Ενα τριβειο ειναι καλο να υπαρχει.

Απο κει και περα ο ενδιαφερομενος μπορει να δει τι αναγκες του δημιουργουνται για να επιλεξει περαιτερω. Πιθανως ποτε να μην χρειαστει ουτε ρουτερ ουτε φαλτσοπριονο.
Το παγκοπριονο σαν αυτο που βγαζει το lidl μου φαινεται ιδανικο, με την δικη του βαση και αυτονομο.

Νικο, να δεις να παρεις απο lidl η αλλου, αρκετα ζευγαρια σφιγκτηρες, μικρους μεσαιους και μεγαλους καθως και τα βασικα εργαλεια χειρος ξυλουργου.

p_SBI_024_02.jpg
p_SBI_024_03.jpg

Μιχάλη σε ευχαριστώ,ήδη έχω αρκετά απο αυτά,και εννοείται πως θα πάρω και άλλα.Το δισκοπρίονο πάγκου θα αγοραστεί σίγουρα,το πότε είναι το θέμα..Το άνω Einhell που παρέθεσα,ή το αντίστοιχο parkside του Lidl νομίζετε πως είναι αξιόλογα;Η αλήθεια είναι πως είμαι δύσπιστος πως σε τόσο λίγα χρήματα μπορούν να χωρέσουν τόσα υλικά,τεχνολογία,κτλ...

Νίκο αγόραζε κάθε φορά ότι χρειάζεσαι και σου λείπει και σιγά σιγά θα καταλάβεις τι είναι αυτά που λείπουν.
Ψιθυριστά: ("Ο Μιχάλης αγοράζει ότι κυκλοφορεί) :flipout::flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ θα πάρω το παγκοπρίονο του Lidl και τελείωσα !!!! (λέμε τώρα)