Δημιουργία home cinema 5.1

chatsa

New member
22 April 2010
30
Θεσσαλονίκη
Γεια σας... Σκέφτομαι να δημιουργήσω το δικό μου home cinema και χρειάζομαι τα φώτα σας. Θα τα κάνω όλα από την αρχή, δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, γι' αυτό σας χρειάζομαι.

Έχω έναν χώρο γύρω στα 60-70 τμ. και ύψος 4 μέτρα μέσο όρο και θέλω ένα home cinema που θα το συνδέσω σε μια τηλεόραση (κι αυτή καινούρια θα 'ναι, ή panasonic g20 ή lg 8500 - υπό σκέψη είναι).

Έχω ήδη για τα μπροστά ηχεία δύο αναμονές όπως και άλλες δύο για τα πίσω (θα είναι πίσω ή δίπλα από τον καναπέ). Θα βλέπω κυρίως ταινίες hd, αλλά το ηχοσύστημα το θέλω καλό, μιας και λάτρης της μουσικής (rock αλλά και κλασσικής). Το budget μου είναι γύρω στο χιλιάρικο.

Από το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει, έχω κατά νου σε ενισχυτή τον pioneer 819 ή τον denon 1610 και ηχεία roister 5.1 HT3300, μιας και θέλω κολώνες και μπρος και πίσω. Μου άρεσαν επίσης τα συγκεκριμένα και σαν design.
Ένας πωλητής μου είχε πει ότι καλό θα ήταν όλα τα ηχεία να είναι της ίδιας μάρκας. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τα ηχεία και ο ενισχυτής θα με καλύψουν για αυτόν τον χώρο; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Σας ευχαριστώ!

Γεια σας... Σκέφτομαι να δημιουργήσω το δικό μου home cinema και χρειάζομαι τα φώτα σας. Θα τα κάνω όλα από την αρχή, δεν έχω καμία σχέση με το αντικείμενο, γι' αυτό σας χρειάζομαι.

Έχω έναν χώρο γύρω στα 60-70 τμ. και ύψος 4 μέτρα μέσο όρο και θέλω ένα home cinema που θα το συνδέσω σε μια τηλεόραση (κι αυτή καινούρια θα 'ναι, ή panasonic g20 ή lg 8500 - υπό σκέψη είναι).

Έχω ήδη για τα μπροστά ηχεία δύο αναμονές όπως και άλλες δύο για τα πίσω (θα είναι πίσω ή δίπλα από τον καναπέ). Θα βλέπω κυρίως ταινίες hd, αλλά το ηχοσύστημα το θέλω καλό, μιας και λάτρης της μουσικής (rock αλλά και κλασσικής). Το budget μου είναι γύρω στο χιλιάρικο.

Από το λίγο ψάξιμο που έχω κάνει, έχω κατά νου σε ενισχυτή τον pioneer 819 ή τον denon 1610 και ηχεία roister 5.1 HT3300, μιας και θέλω κολώνες και μπρος και πίσω. Μου άρεσαν επίσης τα συγκεκριμένα και σαν design.
Ένας πωλητής μου είχε πει ότι καλό θα ήταν όλα τα ηχεία να είναι της ίδιας μάρκας. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τα ηχεία και ο ενισχυτής θα με καλύψουν για αυτόν τον χώρο; Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Σας ευχαριστώ!

Ο χωρος που θες να κανεις το home cinema ειναι 60~70 τετραγωνικα ή γενικα ειναι ολος ο χωρος σου? Γιατι αν θες να καλυψεις 60~70 το βλεπω υπερβολικα δυσκολο εως απιθανο να τα καταφερεις με αυτα που κοιτας.

Απο εκει και περα ο πωλητής σου ειπε γιατι να ειναι ολα της ιδιας μαρκας? Γιατι αν μιλας οτι σαν πακετο 5.1 θα σου ειναι ποιο οικονομικο ναι εκει το δικαιολογω. Σε διαφορετικη περιπτωση ομως οχι. Αυτο που ειναι σωστο να αποφυγεις ειναι να ειναι διαφορετικης "φιλοσοφιας". Δηλαδη να εχεις για παραδειγμα μισα ribbon και μισα κορνας.

Τα τετραγωνικά που αναφέρω αφορούν σαλόνι με τραπεζαρία μαζί. Φυσικά το ηχοσύστημα θα είναι στο σαλόνι, αλλά όταν βρίσκομαι στην τραπεζαρία θα ήθελα να ακούω μουσική κι από εκεί σχετικά καλά.
Όσον αφορά τα ηχεία που μου πρότεινε να είναι της ίδιας μάρκας μου είπε "να μην ακούς πρίμα εκεί που θα έπρεπε να ακούς μπάσα γιατί η κάθε εταιρεία έχει τα δικά της πρίμα-μπάσα" ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
(((Η ορολογία σου περί ribbon και κόρνας μου είναι παντελώς άγνωστη :-))) Για κάνε καμια μετάφραση!)))
Με αυτά τα δεδομένα τί μου προτείνετε;;;;

Τα τετραγωνικα του σαλονιου ποια ειναι?

Σχετικα με το tweeter. Καθε ηχειο εχει tweeter για να αναπαραγει τις υψηλες συχνοτητες. Υπαρχουν πολλοι τυποι tweeter οπως ribbon, κορνας, ηλεκτροστατικο κτλ. Αρα οπως σου ειπα παραπανω καλο θα ειναι ολα τα ηχεια να εχουν κοινο τυπο tweeter.

Ο χώρος αυτός είναι πολύ μεγάλος για να τον καλύψεις με ενισχυτή και 5άδα ηχείων με υπογούφερ συνολικής αξίας 1.000 ευρώ. Επίσης επειδή αναφέρεις ότι σε ενδιαφέρουν και τα μουσικά ακούσματα, καλό είναι να ξέρεις ότι τέτοιου είδους ηχεία θα σε απογοητεύσουν σε ακρόαση μουσικής. Κατ´εμέ θα πρέπει να διπλασιάσεις το budget σου, ειδάλλως θα πρέπει να είσαι έτοιμος για σοβαρούς συμβιβασμούς.

Σε αυτό το budget μόνο με PA καλύπτεις τέτοιον χώρο.

Εάν κινηθείς σε αυτά τα χρήματα θα σου πρότεινα να κοιτούσες κάποιο καλό ζεύγαρι ηχείων και ενισχυτή σε μεταχειρισμένο,και μετά από κει και πέρα βλέπεις για πολυκάναλο.

Με τέτοια ηχεία και ενισχυτή 20m2 δωμάτιο αν έχεις είναι οριακό και όλας.

Ευχαριστώ παιδιά. Για πείτε τώρα, προς τα πού να κινηθώ:

α) αν πάω σε μεταχειρισμένα, τί μου προτείνετε; (πού βρίσκεις αλήθεια μεταχειρισμένα και πώς καταλαβαίνει ένας "μη σχετικός" (sic) αν είναι σε καλή κατάσταση;) Συγγνώμη, αλλά τα PA τί είναι; Μάρκα ή τύπος ηχείων; (μη γελάτε)

β) αν διπλασιάσω πάλι το budget μου, τί θα προτείνατε;

Απ' ότι είδα, οι ενισχυτές είναι όλοι 7κάναλοι και μερικά σετ ηχείων 5.1. Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου, αλλά να φανταστώ ότι δεν πειράζει αν δεν "χρησιμοποιηθούν" και τα 7 κανάλια του ενισχυτή; Άλλωστε, δεν θα ήθελα να γεμίσω το χώρο με ηχεία. 5.1 είναι υπεραρκετά - αρκεί να έχουν καλή ισχύ.
Επίσης, χίλια ευχαριστώ για τις προτάσεις των ηχείων, θα τα μελετήσω μπας και μάθω για τα χαρακτηριστικά τους, αλλά υπάρχει κάτι σε πιο κομψό; (μπλέξατε με γυναίκα -γαρ- που αναζητά και ποιότητα και κομψότητα!!!)
Και πάλι ευχαριστώ

Απ' ότι είδα, οι ενισχυτές είναι όλοι 7κάναλοι και μερικά σετ ηχείων 5.1. Συγχωρέστε με για την ασχετοσύνη μου, αλλά να φανταστώ ότι δεν πειράζει αν δεν "χρησιμοποιηθούν" και τα 7 κανάλια του ενισχυτή;

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αλλωστε οι περισσότεροι έχουν επτακάναλο ενισχυτή και 5.1 ηχεία.

Επίσης, χίλια ευχαριστώ για τις προτάσεις των ηχείων, θα τα μελετήσω μπας και μάθω για τα χαρακτηριστικά τους, αλλά υπάρχει κάτι σε πιο κομψό; (μπλέξατε με γυναίκα -γαρ- που αναζητά και ποιότητα και κομψότητα!!!)
Και πάλι ευχαριστώ

Στα πιο κομψά συνήθως παίρνεις ότι πληρώνεις, δηλαδή μόνο το design. Kαι μπορεί να κάνουν δουλειά σε χρήση home cinema, αλλά για μουσικά ακούσματα δεν θα σε ικανοποιήσουν.

α) αν πάω σε μεταχειρισμένα, τί μου προτείνετε; (πού βρίσκεις αλήθεια μεταχειρισμένα και πώς καταλαβαίνει ένας "μη σχετικός" (sic) αν είναι σε καλή κατάσταση;) Συγγνώμη, αλλά τα PA τί είναι; Μάρκα ή τύπος ηχείων; (μη γελάτε)
Μπορείς να πάρεις εδώ ένα παράδειγμα για PA

http://images.google.gr/images?um=1...l+jrx+125&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&start=0

Οι άλλες ερωτήσεις σου απαντήθηκαν. :P