Δημιουργία htpc audio συστήματος

Επειδή ήμουν στη θέση του φίλου μας πριν όχι και τόσο πολύ καιρό (και ακόμα το ψάχνω), να πω (προσπαθώντας να βοηθήσω) ότι δεν πρόκειται για δοκιμή διαφορετικών συσκευών που τις κουμπώνεις και καταλαβαίνεις σχετικά εύκολα τι προτιμάς.
Πολλά εξαρτώνται απο τις δυνατότητες του συστήματος, αλλά και το configuration που θα γίνει στo pc στην περίπτωση usb. Επίσης τα καλώδια που θα χρησιμοποιηθούν παίζουν το ρόλου τους (δεν μιλάω για το usb, αλλά καλώδια και βύσματα rca για spdif coaxial και οπτική - πχ κρυσταλική έναντι πλαστικής ή διαφορετικά μήκη).

Όπως μου είπαν και λένε και σενα τώρα τα παιδιά πρέπει να δοκιμάσεις και να αποφασίσεις. Μην υποτιμάς δε και τον παράγοντα ευκολία. Να μην γίνει ψυχαναγκασμός το χόμπυ. Μουσικούλα θελεις να ακούς!

Ο low lattency kernel χρειάζετε η και αυτός κάνει δουλειά μόνο για μίξεις και γενικά για επεξεργασία ήχου και στο θέμα της αναπαραγωγής δεν έχει καμία σημασία?

Τα chipset γενικά έχουν περιορισμούς στο τι θα σερβίρουν σε ένα dac η δεν έχει σημασία. Δλδ μπορούν να σερβίρουν αρχεία υψήλης ανάλυσης σε ένα dac?

επειδη βλεπω ειστε ψαγμενοι κ γνωστες του αντικειμενου(εγω κανα απλο πισακι ξερω να μονταρω) θα παρακαλουσα ειδικα τον φιλο που το αρχισε-chek2fire να μας ενημερωσει για τις κινησεις που εχει κανει ή που προκειτε να κανει
κ εγω ενδιαφερομαι για τελειος fanless htpc το οποιο θα δινει εικονα & ηχο(οτι καλυτερο γινεται-δεν ειμαι κ πολυ γνωστης,τωρα μαθαινω) κ wifi & bluetooth αν ειναι εφικτο στον ενισχυτη μου - Marantz sr 4003
ευχαριστω!

μαλλον με βλεπω μονο για οικονομικο htpc κ να κανει οσα περισσοτερα μπορει
παντως η msi (απο τις γνωστες)σχεδον παντα ειχε κ το κατι διαφορετικο κ πιο ψαγμενο στις μητρικες της,οπως κ η zotac απο τις αγνωστες

Αν σκέφτεστε ένα πλήρως αθόρυβο htpc ρίξτε μια ματιά εδώ.

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική (βρίσκω το squeezebox πιο εύκολο), αλλά η μητρική διαθέτει ψηφιακή έξοδο.
Για θέαση ταινιών δεν το συζητάω, είναι ιδανικό.

Το εχω διαβάσει το θέμα και νομίζω έχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και φυσικά το έχω και αυτό σαν οδηγό μου.