δημιουργια htpc

t.chrisostomou

Established Member
25 December 2006
262
με ενδιαφερει ποια μητρικη με hdmi που να μπορει μελοντικα να αναβαθμιστη αν χρειαστει, αλλα περισσοτερο ποιον ελαχιστου κοστου επεξεργαστει (amd η intel) χρειαζεται που να μπορει να παιξει απροβληματιστα blu ray 3d(1080X1920) με F.I-ffdshow(με αρκαιτες ρυθμισεις)-ac3 filter decoding 5.1 σε τελικον ενυσχιτη απο τις εξοδους της asus d1 καρτα ηχου που διαθετω .οταν χρησιμοποιω το ffdshow μια καρτα γραφικων θα μου εναι αχρειστη,γιατι η τις ρυθμισεις του ffdshow θα εχω η τις καρτας .δεν γινεται και απο τα δυο ταυτοχρονα ετσι?και στην περιπτωση με ffdshow το βαρος το σηκωνει ο επεξεργαστει και καθολου η καρτα γραφικων ετσι?

Last edited:
για αναπαραγωγή 1080 πιστεύω ότι ένα σύγχρονος διπύρηνος είναι υπεραρκετός. για frame interpolation που αναφέρεις τα πράγματα μπλέκουν. δεν ξέρω ποια μέθοδο χρησιμοποιείς (script avisynth ή svp). σε κάθε περίπτωση τα σκριπτάκια frame interpolation μπορούν για πλάκα να γονατίσουν οποιονδήποτε επεξεργαστή.

για επεξεργαστή θα κοίταζα τουλάχιστον ένα i5 ή ένα αντίστοιχο τετραπύρηνο και άνω amd. αν χρησιμοποιήσεις svp για frame interpolation θές και δυνατή κάρτα γραφικών μιας και αυτό δουλεύει με hardware acceleration (opencl).

εγω δεν καταλαμβαινω κατι.πως ενας βιτεοπροβολεας μπορει και κανει το f.i και τοσες αλλες ρυθμισεις εικονας ταυτοχρονα?τοσο δυνατο υπολογιστει διαθετει?

Για το ίδιο λόγο που οι παιχνιδοκονσόλες έχουν παιχνίδια που τα PC τα βλέπουν με το κιάλι: Εξειδίκευση. Όταν οι επεξεργαστές ειναι φτιαγμένοι για γενική χρήση και οι κάρτες γραφικών για παιχνίδια κατά 99% μην περιμένεις θαύματα στον τομέα HTPC

εγω δεν καταλαμβαινω κατι.πως ενας βιτεοπροβολεας μπορει και κανει το f.i και τοσες αλλες ρυθμισεις εικονας ταυτοχρονα?τοσο δυνατο υπολογιστει διαθετει?

άλλη αρχιτεκτονική έχει ένα SoC που υπάρχει σε ένα μηχάνημα άλλη ένας επεξεργαστής που δουλέυει για όλες τις x86 εφαρμογές.

δες το πολύ απλά για το decoding ή το de-interlacing πόσο πιο εύκολα το κάνει μια κάρτα γραφικών από έναν επεξεργαστή.

Από την άλλη απο τηλεοράσεις δεν έχω ιδέα αλλά κι οι προβολείς με Frame Interpolation δεν είναι και τα πιο φθηνά μηχανάκια.

Μετά το πιο σημαντικό είναι τι ρυθμίσεις και πόση παραμετροποίηση έχεις σκοπό να κάνεις,

κατα κανόνα οι commercial κλειδωμένες λύσεις έχουν πάντα την τάση να σε κοροϊδέουν ,
να σου σερβίρουν κάτι έτοιμο , χωρίς να μπορείς να το πειράξεις και να τις φέρεις στα μέτρα σου.

Υπάρχουν προγράματα όπως o Splash Pro, ή το TrueTheater Motion του Power DVD ή το SimHD του TMT
που λένε οτι κάνουν frame interpolation με διάφρους τρόπους
που ζητάν ελάχιστους πόρους σε σχέση με το Svp η τα σκριπτάκια του Γιαννη Χ αλλα δεν σε αφήνουν να πειράξεις τίποτα
ενώ ρίχνουν και την ανάλυση στο μισό.

δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει στις τηλεοράσεις,
αλλα δεν σου κάνει εντύπωση που δεν βγαίνει
ούτε ενας σοβαρός Player ή ενας Video Processor με F.I.?

Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να κοιτάξεις και απο AMD μεριά. Οι καινούργιοι Α επεξεργαστές είναι εξαιρετικοί και σε δυνατότητες άλλα και σε τιμή. Ο Α8 π.χ στα 125 ευρώ είναι τετραπύρηνος και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά HD6550 με directX 11!Με μιά καλή motherboard ,π.χ αυτή καθάρισες με σύνολο 215 ευρώ.

Απάντηση: Re: δημιουργια htpc

Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να κοιτάξεις και απο AMD μεριά. Οι καινούργιοι Α επεξεργαστές είναι εξαιρετικοί και σε δυνατότητες άλλα και σε τιμή. Ο Α8 π.χ στα 125 ευρώ είναι τετραπύρηνος και διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά HD6550 με directX 11!Με μιά καλή motherboard ,π.χ αυτή καθάρισες με σύνολο 215 ευρώ.

+1
+ την Gigabyte Socket FM1 GA-A75M-UD2H ~65
+ ram @1600mhz πχ Kingston Hyper X 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz ~38

Last edited:
Συμφωνώ για την πλατφόρμα Fusion. Ακόμη και αν δε σε καλύπτει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών αργότερα παίρνεις μια 6670 για crossfire και είσαι αρχηγός!