Δημιουργία Ηome Cinema, 5,1 ή 2,1?

Καλορίζικος ο ενισχυτής σου! Τα clicktronic είναι αρκετά καλά. Εχω πάρει κι εγώ δύο 3μετρα από το Πλαίσιο.

Σύνδεσε το ps3 στην HDMI που αναγράφεται ως BD in, και ακολούθως σε μία απ' τις επόμενες εισόδους HDMI σύνδεσε το HTPC.

Θα χρησιμοποιήσεις ένα καλώδιο HDMI για να συνδέσεις την HDMI out του ενισχυτή με μία HDMI in της τηλεόρασης. Αναλόγως με ποια είσοδο θα επιλέγεις στον ενισχυτή (BD ή HDMI 1, 2 κ.λ.π.) θα έχεις και την εικόνα απ' την αντίστοιχη συσκευή στην τηλεόραση.

Υ.Γ. Διάβασε καλά το manual. Είναι αναλυτικό και κατατοπιστικότατο.... -bye-

Nα σαι καλά! Τώρα θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο, επειδή θα αγοράσω καλύτερα ηχεία σε ένα μήνα περίπου, έχω τα logitech z5500. Μπορώ μέσω optical να συνδέσω τα ηχεία αυτά με τον ενισχυτή έτσι ώστε να παίρνω ήχο?
Το manual το είδα, χρόνο δεν έχω να το διαβάσω! Ευχαριστώ για τις συμβουλές!

Κάτι τελευταίο, το κατάστημα που πήρα τον ενισχυτή στο κέντρο της Αθήνας μου πρότειναν αντί για ηχεία δορυφόρους να πάρω τα chario piccolo, καθώς και 2 8ίντσα subs τα οποία θα τα βάλω αρίστερα και δεξιά για να αποφύγω το μπουμάρισμα. Ποια είναι η άποψη σου για το σκεπτικό αυτό, μιας και σαν ήχος που τα άκουσα δεν μου φάνηκαν κάτι το ιδιαίτερο..

Nα σαι καλά! Τώρα θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο, επειδή θα αγοράσω καλύτερα ηχεία σε ένα μήνα περίπου, έχω τα logitech z5500. Μπορώ μέσω optical να συνδέσω τα ηχεία αυτά με τον ενισχυτή έτσι ώστε να παίρνω ήχο?

Η optical των logitech είναι είσοδος (in) για να συνδέσεις πάνω τους DVD ή blue ray player αφού έχουν δικό τους ενισχυτή. Αρα δεν γίνεται.

Κάτι τελευταίο, το κατάστημα που πήρα τον ενισχυτή στο κέντρο της Αθήνας μου πρότειναν αντί για ηχεία δορυφόρους να πάρω τα chario piccolo, καθώς και 2 8ίντσα subs τα οποία θα τα βάλω αρίστερα και δεξιά για να αποφύγω το μπουμάρισμα. Ποια είναι η άποψη σου για το σκεπτικό αυτό, μιας και σαν ήχος που τα άκουσα δεν μου φάνηκαν κάτι το ιδιαίτερο..

Αν τα άκουσες και δεν σε ικανοποίησαν μην ασχολείσαι παραπέρα. Σίγουρα θα βρεις κάποια που να σου αρέσουν και σχεδιαστικά και ηχητικά.

Μπορείς να τα συνδέσεις αναλογικά στον ενισχυτή αν έχει pre-out,αν δεν κάνω λάθος θα χρειαστείς RCA to 3,5mm Jack adaptor.

Αν θες Digital σύνδεση για αποκωδικοποίηση από το DAC των ηχείων κτλ,η αναλογική σου κάνει:

1) Γιατί θα κάνει ο ενισχυτής αποκωδικοποίηση σε ότι format υποστηρίζει.

2) Τα συγκεκριμένα ηχεία είναι κάτι περισσότερο από μέτρια ακόμα και στην τιμή τους,αλλά παρ'όλα αυτά θα ακούσεις ένα αποτέλεσμα που δεν θα χεις ακούσει από καμιά κάρτα ήχου.

Τί να κάνω ο καψερός, έχω τέτοιο ενισχυτή και δεν έχω ακόμα ηχεία!!! Αλλά που θα μου πάει, σε 1 μήνα θα το ολοκληρώσω το home cinema, απλώς είναι η προσμονή που με κάνει να προσφεύγω σε τέτοια ημίμετρα......

Σήμερα ξεκοκάλιασα το manual, έχει τόσες ρυθμίσεις που πραγματικά ζαλίστηκα...... Αλλά πώς να χαρώ όταν για να προχωρήσω στο setάρισμα πρέπει να βάλω το μικροφωνάκι χωρίς ηχεία.....!!:BDGBGDB55:

Παρεπιπτώντος δεν ζεσταίνεται πολύ, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Σύνδεσα πάνω του το PS3 και το htpc μέσω hdmi με ένα καλώδιο clicktronic hdmi και ένα noname hdmi (chiqitta) κλπ και ευτυχώς τα πάντα αναγνωρίζονται μια χαρά.

Αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο...... Να χρησιμοποιήσεις τον LX-52 ως προ-ενισχυτή για τα Logitech Z-5500!!!! :speechless-smiley-0

Χαχαχα! Τι να κάνει ο άνθρωπος, προσωρινά είναι!!!

Nα σε ρωτήσω, ποιόν από τους 2 αντάπτορες εννοείς?

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17738&cat=564&page=1

Ή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.752613
Χμμ... Αν δεν κάνω λάθος χρειάζεσαι 3 τέτοια (Front,Center-Subwoofer,Back):

c216_042p2.gif

Αν όμως το σκεφτείς καλά... Δεν ξεχνάς τον ενισχυτή και να τα συνδέσεις στο ps3 κτλ όπως είναι;:flipout:

Last edited:
Eπανέρχομαι με μία ερώτηση, πήρα από το πλαίσιο ένα απλό καλώδιο οπτικής ίνας clicktronic και παρατήρησα το εξής. Ενώ στην optical out του pioneer κουμπώνει μια χαρά και κρατιέται σταθερό, στις 3 optical in δεν στεκεται σταθερό με τίποτα.. Σαν να είναι πολύ μεγάλη η διατομή του καλωδίου και έτσι δεν κουμπώνει με τίποτα, με το παραμικρό κούνημα ξεκολλάει από την υποδοχή. Σας έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο? Λογικά τα καλώδια είναι One size έτσι δεν είναι? Μου κάνει εντύπωση που το ίδιο καλώδιο στην optical out κουμπώνει μια χαρά....

Σπρώξε το καλά μέσα στην υποδοχή μέχρι να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος του κουμπώματος. Δεν το έχεις τοποθετήσει σωστά, δεν εξηγείται αλλιώς. Επίσης πρόσεξε το περίγραμμα της εισόδου optical. Δεν είναι όπως το coaxial, μόνο όταν το βάλεις με την σωστή φορά κουμπώνει, αλλιώς "παίζει".

Last edited:
Τί να πω, να φανταστείς έβγαλα τον ενισχυτή από το έπιπλο, τον γύρισα και όπως κούμπώνω το καλώδιο στο out, αμέσως το βάζω στο in και τπτ...
Καταλαβαίνω αυτό που λες για το κλατς αλλά όσο και να προσπαθώ δεν το πετυχαίνω... Άσε που φοβάμαι μην αχρηστεύσω καμιά υποδοχή αν το παρακάνω στο σπρώξιμο...... Αν είσαι <<κουλός>> αυτά παθαίνεις...!

Βασίλη θα με τρελάνεις εσύ. Κι εγώ καλώδια optical clicktronic έχω. Μια χαρά κούμπωναν και στον VSX-1017 πριν, και στον SC-LX82 τώρα.

Πρέπει να είναι τελικά θέμα καλωδίου, το δοκίμασα στην είσοδο του ps3 αλλά και της tv και στα Logitech z5500 και σε όλα <<παίζει>>, δεν κουμπώνει σε κανένα να κάνει το κλάτς. Άρα η συγκεκριμένη παρτίδα μάλλον είναι μούφα...