Δημιουργια Menu DVD σε σκληρο απο πολλαπλα full DVD

pmitsios

Established Member
28 February 2010
184
Τρικαλα
Θα ηθελα να δημιουργησω ενα menu DVD στον σκληρο δισκο απ' το οποιο θα επιλεγω διαφορα full dvd (σε video και audio ts) τα οποια επισης εχω στον σκληρο δισκο. Και για να γινω πιο κατανοητος εχω μια σειρα τηλεορασης σε full dvd (dvd1, dvd2 κτλ.) στον σκληρο μου δισκο και θελω να φτιαξω ενα μενου το οποιο θα περιλαμβανει ολα τα επεισοδια που θα μπορουν να παιζουν σε ενα media player (egreat) διαλεγοντας το επιθυμητο καθε φορα.
Οπως με το convertDVD παλιοτερα που βαζαμε 4-5 αρχεια avi και δημιουργουσαμε ενα DVD για να παιζει στον dvd player κατι αντιστοιχο με full dvd ομως και να παιζουν απ' τον σκληρο δισκο με egreat. Υπαρχει software που να το κανει? Αν υπαρχει αντιστοιχο thread (εκανα αναζητηση και δεν βρηκα κατι) παρακαλω ποσταρετε το.
Ευχαριστω προκαταβολικα.

χωρις να ειμαι σιγουρος, με ενα dvd authoring software σαν το dvdlab pro, πρεπει να γινεται. η λογικη ειναι ιδια με του convertxtodvd απλα το μεν το κανει αυτοματα ενω σε αυτο που σου λεω πρεπει να τα φτιαξεις μονος σου.

Μήπως εννοείς ISO αρχεία;

Εννοω οτι εχω ριπαρισμενα DVD στον δισκο (με φακελους video kai audio_ts).

Θα δοκιμασω αυτο που λεει ο φιλος vaskag με το dvdlab pro. Φαινεται ενδιαφερον και εχει και try εκδοση.

Αν εννοείς να φτιάξεις ένα μενού που θα είναι σε DVD-VIDEO format, τότε ίσως και να γίνεται. Δηλαδή θα έχεις φτιάξει ένα "custom" φάκελο dvd (VIDEO_TS), που θα ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του dual-layer dvd σε χωρητικότητα, καταστρατηγώντας φυσικά τις προδιαγραφές του dvd format, και που θα παραπέμπει σε άλλα βίντεο. Βέβαια, το μενού ενός dvd δεν μπορεί να παραπέμπει σε άλλα δισκάκια dvd, γιατί το δισκάκι είναι... ένα. Μπορείς να το φτιάξεις όμως έτσι, ώστε να παραπέμπει σε άλλους "τίτλους", δηλ. ο κάθε επιπλέον φάκελος VIDEO_TS που έχεις (ή μάλλον, το κάθε βίντεο/επεισόδιο), θα μετατραπεί σε νέο dvd title (χωρίς τα menu τους, αυτό θέλει δουλειά και ίσως γίνεται με το DVD Remake Pro) στο αρχικό σου τεράστιο DVD. Τέτοια custom dvd σε σκληρό δίσκο μπορεί όντως να δημιουργήσει το DVD LAB Pro και το TMPGEnc Authoring Works. Δεν ξέρω όμως αν υπάρχει επάνω όριο στο τελικό μέγεθος, και αν θα υπάρξει πρόβλημα με τους players, αν έχεις φτιάξει πχ. έναν φάκελο VIDEO_TS μεγέθους 70GB.
Φυσικά, αν δεν ξεπερνάς το όριο του dual-layer, τότε γίνεται και θα παίζει απροβλημάτιστα.

update: Από το site του DVD Remake Pro:

"Put multiple DVDs together preserving original menus"

Last edited:
widescreenman καταλαβες ακριβως αυτο που θελω. Κατεβασα ηδη το dvdlab pro. Ελπιζω να μην εχω περιορισμους γιατι ειναι try η εκδοση (και ακριβο σαν λογισμικο). Αν και διαβαζω τωρα και για το dvd remake pro και το βλεπω πιο ενδιαφερον.
Θα τα δοκιμασω και τα δυο και επανερχομαι.
Ευχαριστω ολους προς το παρον για τις απαντησεις σας.