Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Φίλε μου όπως είδες έλαβες την απάντησή σου αρμοδίως. Μην πιστεύεις αγενείς και παραληρηματικούς τύπους σαν και εμένα που λένε ότι rainbow κατά πάσα πιθανότητα θα βλέπεις και είτε θα κάνεις ότι δεν το βλέπεις, είτε θα το συνηθίσεις και δεν θα σε ενοχλεί, είτε θα σε ξενερώσει σε σημείο να πας σε άλλη τεχνολογία. Μην πιστεύεις ούτε καν την πλειοψηφία του φόρουμ που συμμετέχεις και ζητάς συμβουλές, η οποία πλειοψηφία έχει εκφραστεί σε σχετική ψηφοφορία. Ποιούς να πιστεύεις? Αυτούς που με τόση ευκολία απαγορεύουν (μπανάρουν στην καθομιλουμένη) την διαφορετική από την δική τους άποψη με την επίφαση ότι δήθεν είναι αγενής ή παραληρηματική, απαξιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα ψηφοφορίας του forum που οι ίδιοι υπηρετούν. Όσον αφορά την ερώτησή σου, θα σου έλεγα να αγοράσεις dlp γιατί έχουν πλεονεκτήματα που ισοφαρίζουν και υπερκαλύπτουν το μειονέκτημα του rainbow (το οποίο αν και υπαρκτό για εμένα προσωπικά δεν είναι τόσο τραγικό) και κυρίως είναι πολύ φθηνοί. Αν μάλιστα τον θέλεις για επαγγελματική χρήση ασυζητητι dlp, με φώτα ανοιχτά δεν πρόκειται καν να διακρίνεις rainbow.

WOW!!

Από την τελεία απαξία, περάσαμε στην τέλεια ειρωνεία και θυματοποίηση (μην με πειράζετε, είμαι καλό παιζάκι..).

Παλληκάρι, το έχουμε ξαναδεί αυτό το έργο δεκάδες φορές...δεν συγκινούμαι, ούτε βλεφαριάζω. Ένα τρολάρισμα και μισό κάνεις, τίποτ' άλλο. Γνωστά αυτά. Δεν απαντάς τίποτα, ούτε βοηθάς καθόλου παρά μόνο συνεχίζεις το flame. Προβλέποντας δε ότι θα σου έρθει και καμπανιά, άρχισες να μας κάνεις τον Βασιλάκη Καΐλα....ξαναγνωστά και αυτά...

Οι δε συκοφαντικές και προσβλητικές ατάκες περί του φόρουμ και του πολ, σου επιστρέφονται αυτούσιες, μιας και πουθενά δεν ανέφερα το οτιδήποτε...Βασιλάκη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άσε βρε Γιάννη τώρα...τι κάθεσαι και γράφεις στο τρολ?

Παιδιά αν ήξερα ότι θα κάνω ανω κατω το φόρουμ και θα δημιουργούσα εντάσεις δε θα άνοιγα το θέμα, απο το 2006 που είμαι μέλος του φόρουμ εχω βοηθηθεί και έχω βοηθήσει αρκετες φορές άλλα τέτοια αντιπαραθεση δε μου εχεί τύχη, παρολα αυτά πάντα πιστευα και πιστευω ότι καθε αντιπαράθεση σε όποιο βαθμό έντασης κι αν διεξάγετε βγαινουν θετικα συμπεράσματα, το να υπερασπιζεται κάποιος με πάθος τις απόψεις του είναι στο dna πολλών ανθρώπων και είναι θεμιτό, τώρα αν ξεφευγουμε και λιγο νομίζω ότι πάλι όλοι φιλοι είμαστε και κάτι παραπάνω αφου σε αυτον εδω το χώρο μοιραζόμαστε όλοι την ίδια "τρελα".:ernaehrung004:

Να κάνω κι εγώ ένα γρήγορο σχόλιο περί rbe.
Όπως είπε παραπάνω και ο Γιάννης ,έτσι κι εγώ σπίτι μου έχω προβάλει σε φίλους (περίπου 40-50 άτομα) με dlp προβολέα ουκ ολίγες ταινίες. ΚΑΝΕΙΣ ,μα κανείς δεν παραπονέθηκε για rainbow.
Aλλά και στην εταιρεία που δούλευα και είχα δείξει διάφορα dlp προβολικά (από το 2004 - 2009 - το λέω γιατί ήταν παλιότερης τεχνολογίας σε σχέση με τα σημερινά) σε μερικές εκατοντάδες άτομα,πάλι κανείς δεν παραπονέθηκε για το φαινόμενο. Ανέφεραν όλοι ότι το είδαν μόνο όταν τους εξήγησα το φαινόμενο rainbow και 'προσπάθησαν' να το δουν.
Είναι κάτι σαν τις δακρυσμένες εικόνες που ξεφυτρώνουν ανα περιοχές στην Ελλάδα, που βλέπουν ότι δακρύζουν ΜΟΝΟ οι πολύ πιστοί!!!
Αν δεν σου εξηγήσει κανείς τι είναι το rainbow ,πως μπορείς - αμα προσπαθήσεις αρκετά - να το δεις ,τότε δεν θα έχεις κανένα θέμα με δαύτο.
Για μένα η επιλογή LCD ή DLP έχει να κάνει πιο πολύ με τα χαρακτηριστικά του προβολέα και όχι με το ποιά από τις 2 τεχνολογίες χρησιμοποιεί.

Αν είναι τρολάρισμα ή θεωρείται συκοφαντικό και απαξιωτικό το να επικαλείται κάποιος τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας στο φόρουμ που συμμετέχει για να στοιχειοθετήσει και τεκμηριώσει μια άποψη τότε πραγματικά οι λέξεις έχουν χάσει κάθε έννοια. Εσύ όμως δεν έχεις ούτε την ευθιξία και το θάρος μετά από το προσωπικά προσβλητικό σου ποστ να αυτοτιμωρηθείς (αυτομπαναριστείς), ούτε βεβαίως είχες την τόλμη και το θάρος να συκώσεις το γάντι που σου πέταξα και να με τιμωρήσεις, προφανώς φασιστικά και αυθαίρετα, αλλά προτίμησες να το ρίξεις στην κερκίδα που βρίσκονται οι οπαδοί σου. Νόμιζα ότι είσαι δικηγόρος αλλά από τις αντιδράσεις σου και το λεξιλόγιό σου ούτε για καντιλαναύτης στην Αγία Παρασκευή δεν κάνεις. Ελπίζω τώρα γιαννάκη να βρεις το θάρος να με τιμωρήσεις, έτσι και αλλιώς ότι και να κάνεις οι οπαδοί σου θα σε χειροκροτήσουν. Εγώ σε παραδίδω στην κρίση των υπολοίπων, την πλειοψηφία του φόρουμ, σε αυτούς επί παραδείγματι που συμμετέχουν στις ψηφοφορίες που και εσύ διοργανώνεις, τις οποίες (ψηφοφορίες) και τους οποίους (ψηφίσαντες) απαξιώνεις με τόσο ιταμό τρόπο στην συνέχεια.

Απάντηση: Re: Δημιουργία νέου play room και αγορα projector

Αν είναι τρολάρισμα ή θεωρείται συκοφαντικό και απαξιωτικό το να επικαλείται κάποιος τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας στο φόρουμ που συμμετέχει για να στοιχειοθετήσει και τεκμηριώσει μια άποψη τότε πραγματικά οι λέξεις έχουν χάσει κάθε έννοια. Εσύ όμως δεν έχεις ούτε την ευθιξία και το θάρος μετά από το προσωπικά προσβλητικό σου ποστ να αυτοτιμωρηθείς (αυτομπαναριστείς), ούτε βεβαίως είχες την τόλμη και το θάρος να συκώσεις το γάντι που σου πέταξα και να με τιμωρήσεις, προφανώς φασιστικά και αυθαίρετα, αλλά προτίμησες να το ρίξεις στην κερκίδα που βρίσκονται οι οπαδοί σου. Νόμιζα ότι είσαι δικηγόρος αλλά από τις αντιδράσεις σου και το λεξιλόγιό σου ούτε για καντιλαναύτης στην Αγία Παρασκευή δεν κάνεις. Ελπίζω τώρα γιαννάκη να βρεις το θάρος να με τιμωρήσεις, έτσι και αλλιώς ότι και να κάνεις οι οπαδοί σου θα σε χειροκροτήσουν. Εγώ σε παραδίδω στην κρίση των υπολοίπων, την πλειοψηφία του φόρουμ, σε αυτούς επί παραδείγματι που συμμετέχουν στις ψηφοφορίες που και εσύ διοργανώνεις, τις οποίες (ψηφοφορίες) και τους οποίους (ψηφίσαντες) απαξιώνεις με τόσο ιταμό τρόπο στην συνέχεια.

https://www.youtube.com/watch?v=0LsJcP26T9o

Ευτυχώς που είμαι δικηγόρος και γνωρίζω τι σημαίνουν οι εκφράσεις ''στοιχειοθετώ'' και ''τεκμηριώνω''. Το τρολάρισμά σου δεν έχει ούτε κανένα στοιχείο, ούτε καμμιά τεκμηρίωση. Η επιχειρηματολογία του στυλ φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης δεν δουλεύει καλά ούτε εντός ούτε εκτός των αιθουσών. Το δε συγκεκριμένο φόρουμ που επικαλείσαι είναι η ζωή μου εδώ και 9 χρόνια. Για σένα, απλώς, ένας χώρος για να βγάλεις τα απωθημένα σου. Δεν έχεις καμμιά διάθεση για κουβέντα, ούτε να προσφέρεις κάτι εποικοδομητικό στη συζήτηση βοηθώντας τον φίλο μας. Είσαι ο ορισμός του τρολ που πετάγεται μες τη μέση για να κάνει μανούρα και μετά να το παίξει θύμα. Δεν έχω κανέναν οπαδό, ούτε έχω καμμία ανάγκη επιβεβαίωσης τόσα χρόνια εδώ μέσα. Εδώ βρίσκομαι για να βοηθάω και μόνο αυτό μου προσφέρει χαρά. Δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να σε τιμωρήσω. Ούτε καν αυτή τη λέξη δεν γνωρίζεις..

Θάρρος χρειάζεται σε κάποιον που σφάλλει να παραδεχτεί το σφάλμα του και να ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο που εκφράστηκε εντελώς απρόκλητα προσβάλλοντας συλλήβδην ένα χώρο και ένα σωρό απόψεις σε μια κουβέντα καθ' όλα ήρεμη και όμορφη. Μπέρδεψες τις λέξεις...το θράσος δεν είναι θάρρος. Είναι η κλασσική τακτική που ακολουθούν κάτι τρολάκια σαν και σένα. Τώρα, πάω να ανάψω τα καντήλια σε κάποιο άλλο νήμα που ζητούν βοήθεια για αγορά προβολέα και η ζωή θα συνεχιστεί κανονικά. Αρκετά με ζάλισες με την μπουρδολογία σου...

Manmayer, ο τρόπος που επικαλείσαι το poll είναι το θέμα αγαπητέ. Δηλαδή βάζεις ως πρόβλημα κάτι που βλέπει η πλειοψηφία ενώ το poll ξεκάθαρα λέει ότι το πρόβλημα το έχει η μειοψηφία. Πιο καθαρά δεν μπορώ να το πω. Πρόβλημα είναι η ενόχληση όχι αν το βλέπεις.

εγώ πάντως λέω να πας στον άλλο τοίχο και να φτιάξεις οθόνη από γυψοσανίδα ή να κάνεις γυψοσανίδα όλο τον τοίχο ακόμα καλύτερα. 4μ. άνοιγμα είναι μικρούλι για να στήσεις σωστά τις ηχειάρες που βλέπω στις φωτό και να ανοίξεις και φαρδυά πλατιά οθόνη με τα γράμματα στο 0,80μ ύψος. Στον τοίχο που λες χάνεις ακόμα παραπάνω από το κλιμακοστάσιο. Μου κολλάει και πιο λειτουργικό βρε παιδί. Σηκώνεται κάποιος να φέρει μπύρες και δεν περνάει μπροστά από τα πάντα...
Δε θα φαίνονται τόσο και τα καλώδια πίσω από το ρακ.

Για μένα η επιλογή LCD ή DLP έχει να κάνει πιο πολύ με τα χαρακτηριστικά του προβολέα και όχι με το ποιά από τις 2 τεχνολογίες χρησιμοποιεί.

Αυτό ακριβώς.
Επίσης το rainbow δεν είναι θέμα τεχνολογίας DLP ακριβώς. Είναι θέμα μονότσιπου που χρησιμοποιεί χρωματικό τροχό.

Όπως γράφω και στον τίτλο μετακομίσαμε πρόσφατα με τη συμβία σε μια τριώροφη μεζονέτα και τη χωρίσαμε δημοκρατικά, αυτή πήρε τους δυο πάνω ορόφους και εμένα μου άφησε τον κάτω για να κάνω όπως λέει το ψώνιο μου, λοιπόν έχουμε και λέμε ο χώρος στο υπόγειο είναι 30 τμ περίπου και θα γίνει εξ ολοκλήρου play room, το σχήμα του χώρου είναι παραλληλόγραμμο με μήκος 6,65 μέτρα, πλάτος 4 μέτρα και ύψος 2,60 μέτρα, (ανεβάζω φωτογραφίες του χώρου), η θέαση θα γίνετε σε συνθήκες συσκότισης και η απόσταση θέασης αφού σκέφτομαι να ανοίξω στις 120 ίντσες θα είναι 4 μέτρα περίπου, για οθόνη χρησιμοποιηθεί ο τοίχος αφού στοκαριστεί και βαφτεί σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει ο καλός φίλος Γιάννης Χατζηγεωργίου, ή σκέφτομαι και τη λύση να βαφτεί είτε μουσαμάς, είτε μελαμίνη, η κάτι άλλο και να τοποθετηθεί στον τοίχο . Το κύριο θέμα είναι η επιλογή βιντεοπροβολέα, γιατί μπορεί με το home theater να ασχολούμαι από 1997, αλλά στην εικόνα πάντα άλλαζα λόγο χώρου του παλαιού σπιτιού τηλεοράσεις και αυτή τη στιγμή έχω κρεμασμένη στο σαλόνι μια LG pz950 60’’ όπου πριν είχε αναλάβει το ρόλο του μέσου προβολής εικόνας του συστήματος. Άρα όπως καταλαβαίνετε στο θέμα της βιντεοπροβολής είμαι παντελώς άσχετος και μόνο τον τελευταίο μήνα μαθαίνω το χώρο από site εντός και εκτός Ελλάδος.
Τώρα, το μπάτζετ είναι αρχικά 700 με 1000 ευρώ και σε περίπτωση που δε βρεθεί κάτι αξιόλογο για το χώρο μπορεί να φτάσει βία τα 1500 ευρώ, έχω διαβάσει έως τώρα για τον optoma 141, τον benq 1070+ σε dlp και από lcd τον Epson 6600, στους dlp αυτό που φοβάμαι είναι το rainbow effect και πάνω σε αυτό αν ξέρει κάποιος να μου συστήσει κάποιο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη που να έχει χώρο επίδειξεις, η θα εκτιμούσα κάποιος φίλος από τη Θεσσαλονίκη που έχει projector dlp να μου επιτρέψει να κάνουμε μια δοκιμή ώστε να δούμε αν είμαστε από τους λίγους άτυχους που μας πιάνει το rainbow effect.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας και θα διαβάσω με προσοχή όλες τις προτάσεις σας. View attachment 113313View attachment 113312View attachment 113314View attachment 113315
Φίλε portof, επειδή εύλογα καταθέτεις μια ανασφάλεια για το rbe στους dlp θέλω να σου πω τα εξής με βάση κάποια αντικειμενικά δεδομένα και με βάση την δική μου εμπειρία, προσπαθώντας να σε βοηθήσω, καθώς και εγώ όταν αποφάσισα να αγοράσω προβολέα είχα την ίδια ανασφάλεια. Κατ' αρχήν με βάση τα αντικειμενικά δεδομενα της ψηφοφορίας που "τρέχει" σ' αυτό το φόρουμ το πιο πιθανό είναι να δεις rainbow αν αγοράσεις dlp προβολέα (εκτός και αν ανήκεις στη μειοψηφία του 17%, σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της ψηφοφορίας σ' αυτό το φόρουμ, που δηλώνει ότι αγνοεί το φαινόμενο αυτό). Άρα λοιπόν μην έχεις ανασφάλεια ως προς το αν το δεις, κυρίως να σκέφτεσαι αν θα σε ενοχλεί όταν το παρατηρήσεις, πράγμα καθαρά υποκειμενικό, οπότε πάμε τώρα στην προσωπική μου εμπειρία από τους dlp προβολείς. Εγώ είχα αγοράσει σύγχρονο προβολέα dlp. Στο κατάστημα που τον είδα δεν αντιλήφθηκα rainbow. Όταν όμως τον τοποθέτησα στο σπίτι μου άρχισα να το αντιλαμβάνομαι, αρχικά αρκετά συχνά, αλλά μετά από λίγο καιρό το συνήθισα σε βαθμό που δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα (προσοχή, πάντα ήταν ενοχλητικό αλλά όχι σε βαθμό να μην μπορώ να παρακολουθήσω ταινία). Κατά συνέπεια πάντα κατά την δική μου εμπειρία και να δεις demo σε κατάστημα είναι πιθανό να μην αντιληφθείς rbe, το οποίο όμως υπάρχει (καθώς αυτό ενυπάρχει στην τεχνολογία όλων των μονότσιπων dlp) και κάποια στιγμή το πιο πιθανό είναι να το αντιληφθείς. Επίσης είναι δύσκολο να το αντιληφθούν οι φίλοι σου, η γυναίκα σου ή τα παιδια σου, γιατί το "ψώνιο" το έχεις εσύ που τον αγόρασες, άρα κριτική παρακολούθηση ταινιών εσύ μόνο θα κάνεις και όχι οι φίλοι σου που τους ενδιαφέρει να ψυχαγωγηθούν για δυο ώρες και τίποτα παραπάνω. Τώρα στο ερώτημα πότε και που θα δεις rainbow, σύμφωνα με την δική μου εμπειρία, θα το δεις σε ασπρόμαυρες ταινίες (αν βάλεις πχ. την ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο είναι πολύ πιθανό να το δεις), στους υπότιτλους των ταινιών και επίσης σε ταινίες με σκοτεινά πλάνα που μέσα τους υπάρχει και ένα ή περισσότερα φωτεινά σημεία (πχ. ηλεκτρικές λάμπες σε σκοτεινό φόντο). Αν θες να κάνεις ένα demo αν το βλέπεις και σε ποια έκταση βάλε αυτή τη ταινία http://www.imdb.com/title/tt2209418/?ref_=nm_flmg_act_15, στην τελευταία της σκηνή, βράδυ στο λιμανάκι της Πύλου, είναι ιδιαίτερα εμφανές στους στύλους της ΔΕΗ που περιβάλλουν το καφενεδάκι (κάτι σαν flames που πετάγονται από τις λάμπες). Ανακεφαλαιώνοντας, πάντα η αγορά dlp είναι ρίσκο όσον αφορά το rbe, καθώς μπορεί να ανήκεις στο 20% αυτών που συμμετείχαν σε σχετική ψηφοφορία σ' αυτό το φόρουμ, οι οποίοι δεν μπορούν να το ανεχθούν κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας, ωστόσο είναι ένα ρίσκο λελογισμένο, που ισοσταθμίζεται από την πολύ φθηνή τιμή των μικρών dlp. Άλλωστε ουδείς προβολέας τέλειος, οπότε πιο εύκολα "καταπίνεις" ένα ελάττωμα ενός προβολέα που κοστίζει 500 ευρώ από ενός άλλου που στοιχίζει 5000 ευρώ. Αυτά και ελπίζω εγώ τουλάχιστον να σε βοήθησα λίγο.

Last edited by a moderator:
Φίλε μου portof,

το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις μόνος σου κατά πόσο αντιλαμβάνεσαι το φαινόμενο και αν και κατά πόσο σε ενοχλεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του αέρα. Υπάρχουν συμφορουμίτες που δοκίμασαν έναν DLP προβολέα, είδαν το ουράνιο τόξο, τρόμαξαν και πήγαν κατευθείαν σε LCD μεριά. Απολύτως θεμιτό και λογικό. Προσωπικά, όταν αγόρασα τον πρώτο μου προβολέα, το rainbow το είδα από την πρώτη στιγμή. Όχι, δεν το έβλεπα σε όλη την ταινία, όχι, δεν έκανα εμετό ή είχα ζαλάδες...το έβλεπα, όμως. Μια φλασιά για δέκατα του δευτερολέπτου χρωματιστής δέσμης πέρναγε στο πανί μου. Με τον καιρό, όσο ξεθύμαινε και η λάμπα, το φαινόμενο μειωνόταν σε σημείο που αυτή τη στιγμή να το διακρίνω πολύ πολύ δύσκολα! Μπορεί να φταίει ο εγκέφαλος, μπορεί να φταίει ότι το punch που δίνουν οι DLP τις πρώτες 100-200 ώρες μειώνεται σταδιακά. Η ουσία είναι πως το rainbow (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) δεν είναι το τέρας του Λοχνές. Ναι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που ενοχλούνται τραγικά από αυτό και είναι πολύ ευαίσθητοι...λίγοι, όμως, πολύ λίγοι. Αυτό θα το κρίνεις μόνος σου.

Και εγώ σου προτείνω να αφήσεις κατά μέρος τα poll και τις αερολογίες και να δείς τους προβολείς dlp που σε ενδιαφέρουν και να διαπιστώσεις μόνος και με τα ίδια σου τα μάτια αν βλέπεις rbe και πόσο σε ενοχλεί. Το rbe που κάποιου του φαίνεται ανυπόφορο και ψηφίζει στο Poll εσένα μπορεί να σου φαίνεται αμελητέο ή και το αντίθετο. Θα σου πρότεινα να κάτσεις να δείς κάποιες σκηνές και να βγάλεις από το μυαλό σου το θεμα rbe. Αυτό θα έλειπε να βασιστείς σε Poll για να διαλέξεις προβολέα.

Εγώ δεί benq 1000, 1000+, 8720, 20000 και ποτέ δεν είχα δεί rbe. Μια φορά ήμουν στο σπίτι ενός κατόχου benq 7000 (τώρα εχει 7500) και κάθε τρείς και λίγο έλεγε πω πω παναγιά μου νάτο το rainbow βλέπω rainbow. Ποιό rainbow που το είδες ρε ?? να εκεί στους υποτίτλους δεν το βλέπεις, όχι του έλεγα νάτο νάτο πάλι μου λέει. Δεν ήθελα και πολύ μια φορά που ανοιγόκλεισα τα μάτια μου τσουπ νάτο. Βάλαμε μετά 3d και το έβλεπα και σε 3d απίστευτο πράγμα. Μετά είδα τον 1070 και το έβλεπα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Τηντελευταία φορά που ήμουν στον 1070 για calibration δεν είδα τίποτα ίσως κάτι πολύ ελάχιστο σε υποτίτλους. Σε καμμια περίπτωση δεν μου φάνηκε ενοχλητικό. Κάπου είναι και ψυχολογικό το θέμα.

Αν δεν θές να προχωρήσεις σε αγορά dlp κατηγορίας χιλιάρικου, τότε σε lcd υπάρχει ο epson 6600 στα 1400 που έχει κάποια καλούδια (ίριδα, lens shift) αλλά σε συγκριτικό που τον είδα δίπλα στον 1070, το contrast ήταν στα ίδια επίπεδο ενώ το μαύρο του μου φάνηκε μάλλον χειρότερο αλλά όχι σημαντικά. Σημαντική αναβάθμιση στο contrast είναι ο 9200 όμως φεύγει αρκετά στην τιμή

Για το χώρο θα σου πρότεινα αν δεν θέλεις να βάψεις τοίχους να βάλεις σιδηρόδρομους στο ταβάνι (το δεξί δοκάρι που εξέχει δημιουργεί ένα θέμα αλλά θα βάλεις 2 αναγκαστικά και θα ακολουθήσεις τον τοίχο) και να κρεμάσεις μαύρες κουρτίνες τις οποίες θα τραβάς όταν δεν έχεις προβολή. Αν βάλεις σταθερή οθόνη τότε οι κουρτίνες θα πέφτουν στο πάνω μέρος και στα πλάγια, ενώ στο κάτω μέρος μπορείς να κολλήσεις ένα κομμάτι μαύρο ύφασμα μέχρι το πάτωμα με ταινία διπλής όψης. Το ίδια θα κάνεις και στους πλαινούς τοίχους (ο σιδηρόδρομος θα είναι μπροστά από τα κουρτινόξυλα των παραθύρων).

Last edited:
Φίλε protof είσαι πολύ τυχερός γιατί ακούγονται, με λίγο "τσίγκλησμα" βέβαια, αλήθειες και όχι γενικότητες του στυλ "ελάχιστοι παρατηρούν το rainbow" κλπ. Και αυτό είναι τελικά το σημαντικότερο, να ακούγονται αλήθειες. Πάντως και εγώ και ο Γιάννης παρατηρούμε το rbe, μαζί με άλλο ένα ποσοστό 80% περίπου σ' αυτό το φόρουμ, χωρίς να μας ενοχλεί σε βαθμό .... κακουργήματος, με διάφορες βεβαίως διαβαθμίσεις στην ενόχληση που ο καθένας υφίσταται (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, άλλος καθόλου). Επειδή ωστόσο έχεις έναν πολύ όμορφο χώρο, που μπορείς να τον εξελίξεις σε ένα "bat cave" όπως λένε και στο Αμέρικα, καλό είναι να σου πω ότι και αντικειμενικά αλλά εν πάσει περιπτώσει, για να μιλήσω για εμενα προσωπικά, υποκειμενικά το μεγαλύτερο θέμα με τους dlp δεν είναι το rainbow αλλά το μαύρο. Δηλαδή αυτό που με έκανε να αλλάξω τεχνολογία και από dlp να πάω σε LcoS ήταν το μαύρο ή μάλλον το γκρι των dlp σε σκοτεινές σκηνές. Βάλε αυτή την ταινία, http://www.imdb.com/title/tt0765443/, η οποία για εμένα είναι reference για νυχτερινές σκηνές, και δες την παράλληλα ή διαδοχικά σε dlp και κάποιον καλό lcd, πχ. τον epson 9200, ή ακόμη καλύτερα σε κάποιον jvc ή sony, πιστεύω ότι εύκολα θα αντιληφθείς την διαφορά. Κατά συνέπεια, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη, από την στιγμή που φτιάχνεις ένα τόσο όμορφο χώρο, ίσως είναι σωστό να πάρεις και έναν καλύτερο προβολέα από τους εισαγωγικούς dlp που έχεις στη λίστα σου, ή εν πάσει περιπτώσει τσέκαρέ τους σε αντιπαραβολή με κάποιους καλούς lcd για να δεις αν η διαφορά είναι σημαντική για 'σένα.

Manmayer θα σε παρακαλεσω οταν αναφερεσαι σε ψεμματα και αληθειες που...εσυ προκαλεις σαν αυτοκλητο τσιγκλιτηρι οπως λες, να εισαι περισσοτερο σαφης ως προς το ποιους συγκεκριμενα θεωρεις ψευτες ή λιγοτερο αληθεις ς προς την αποψη τους.

Και ειλικρινα δεν θα το συνεχιζα εαν δεν ενοιωθα οτι με θιγει προσωπικα.
Μιας και ημουν και εγω ενας απο αυτους οπου η αποψη του ειναι οτι στατιστικα (οπως θες να το πας) δεν ειναι μονο το 20% αυτοι που δεν βλεπουν rbe
Θελεις να αναφερεσαι στο poll. ? Καλως.

Μιας ομως και στην καθημερινοτητα μας τρεχει κι αλλο "poll" με τους καλεσμενους που βλεπουν απο τον προβολεα μας, εχουμε το δικαιωμα να βγαζουμε μια δικη μας ποσοστωση σχετικα με την εκταση του προβληματος.

Μπορεις να θεωρεις την δικη σου "αληθεια" πιο αληθινη απο τη δικη μου. Σεβαστο και καλοδεχουμενο.

Με το να συνεχιζεις ομως να μιλας για αληθειες που δεν εκφραζονται (σκοπιμως ή εστω βλακωδως ή δεν ξερω και εγω τι) απο τους αλλους, εμενα προσωπικα με θιγει.
Ουτε προσπαθω να πεισω, ουτε να κανω προπαγανδα, ουτε να επιβαλλω την αποψη μου.

Και αυτο που κανεις οτι δεν εχεις καταλαβει απο την πρωτη στιγμη της αντιπαραθεσης ειναι οτι εχεις δικαιωμα να πιστευεις οτι θες.

Μην συνεχιζεις ομως το τροπαριο το οτι αυτοι που θεωρουν λιγο διαφορετικα τα πραγματα με το rbe εχουν σκοπιμοτητες, ευλογουν τα γενια τους ή παραπληροφορουν σκοπιμως ή απλως ειναι βλακες και δεν καταλαβαινουν τι λενε.

Θα σε παρακαλεσω λοιπον για τελευταια φορα μιας και αισθανομαι θιγομενος απο την επαναλαμβανομενη δηλωση σου αυτη να μου ζητησεις συγνωμη, γιατι δεν ειμαι τιποτε απο τα παραπανω.
Εξεφρασα μονο την δικη μου εμπειρια οσον αφορα το rbe.

Το ιδανικο βεβαια θα ηταν να ειχες καταλαβει τη λαθος διατυπωση και να ειχες ζητησει συγνωμη απο μονος σου.
Αν και μια συγνωμη που ζητας να στη δωσουν δεν αξιζει και τοσο πολυ.

Και απο οσο κρινω απο το τελευταιο σου ποστ και παλι περι...αληθειας, προφανως δεν ηταν λαθος διατυπωση εως τωρα, αλλα η αποψη σου οτι καποιοι δεν λενε "αληθειες"

Θα σε παρακαλεσω λοιπον οσον αφορα το ατομο μου και μονο μιας και νιωθω θιγομενος, να αποσαφηνισεις εαν μεσα σε ολους αυτους που θεωρεις οτι δεν λενε τις..." αληθειες" βαζεις και μενα.

Last edited:
Φιλε portof σου οφειλω μια συγνωμη διοτι συνετελεσα στο βαθμο που μου αναλογει στο να βγει το θεμα σου off topic και εν μερη να σου προκληθει μια συγχυση οσον αφορα την επιλογη σου.
Απευθυνομαι σε εσενα λοιπον ως αμεσα ενδιαφερομενο.

Εχουμε μια υποθετικη ερωτηση: "Θα εχω θεμα με το rbe. ?"
Θα παρεις υποθετικη απαντηση: " Στατιστικα δεν θα εχεις θεμα"

Εδω να αποσαφηνισω οτι απο οσο ειδες και εσυ, ευκολο ειναι να παρερμηνευσεις ακομα και ενα Poll αν πιανεσαι απο τις λεξεις. Η ανησυχια σου ειναι το αν θα βλεπεις εστω και για λιγα δευτερολεπτα μεσα στην ταινια RBE ή αν το RBE θα ειναι σε τετοιο βαθμο που θα κανει την θεαση την ταινιας αδυνατη ή κουραστικη. ?
Απαντω για σενα υποθετοντας οτι εννοεις το δευτερο.
Αυτα οσον αφορα μια θεωρητικη ερωτηση-απαντηση.

Παμε τωρα στην πραγματικη ερωτηση και οχι στην υποθετικη.

- Παιδια θα βλεπω rbe. ?
- Αυτο μονο ο θεος το ξερει και εσυ οταν θα δεις τον προβολεα.

Για αυτο και λοιπον ειδες τις απαντησεις του γενικου κανονα που ισχυει τοσο για τον ηχο, οσο και για την εικονα.
Θα πρεπει να πας να δεις απο μονος σου. Γιατι πολυ απλα, αλλο η στατιστικη και αλλο τι πραγματικα θα συμβει.

Προσπερνωντας λοιπον τις ανουσιες τοποθετησεις καποιων να εμμενουν στην...στατιστικη αναλυση (που την ερμηνευσαν και λαθος) μιας και η απαντηση θα δοθει απο σενα τον ιδιο, θα σου προτεινω και εγω το εξης:

Να πας να δεις dlp προβολεα και μαλιστα το μοντελο που σε ενδιαφερει προς αγορα. Καποιο αλλο μοντελο μπορει να εχει διαφορετικο rbe. Επισης, αν θα θελαμε να εισαι πιο κοντα σε πραγματικες συνθηκες θεασης στο χωρο σου, θα ελεγα οτι καλυτερη γνωμη θα εχεις εαν καταφερεις να πεσεις σε προβολεα που οχι μονο θα ειναι το ιδιο μοντελο, αλλα και θα εχει καποιες ωρες λειτουργιας η λαμπα του και δεν θα εχει στο καταστημα ολες τις ρυθμισεις του τσιτωμενες.
(λαμπα, κοντραστ, B.C. κλπ)
Τοτε και μονο τοτε, θα εισαι 100% σιγουρος για το αν θα εχεις ή οχι προβλημα με το RBE.

Πιστευω οτι με τις μεχρι τωρα απαντησεις εχεις καταλαβει οτι αυτο σου προτεινουμε.
Επισης πιστευω να σε ξεμπερδεψα (αν μπερδευτηκες κι εσυ) ποια ειναι η διαφορα της υποθετικης ερωτησης με την υποθετικη απαντηση βασιζομενοι σε μια στατιστικη που λιγο πολυ ολοι εχουμε, με την ουσια της ερωτησης για το αν τελικα ΕΣΥ θα βλεπεις ή οχι rbe.

Υποθετικα λοιπον, οχι.
Στατιστικα σημερα δεν θα πεσεις στην περιπτωση του να σε ενοχλει το rbe ωστε να καθιστα τη θεαση μη ανεκτη.
Πραγματικα τι θα συμβει, θα το διαπιστωσεις μονο οταν δεις τον προβολεα με τα ματια σου.

Υπαρχουν και καποια tip για να μειωνεις και το φαινομενο rbe ειδικα τις πρωτες ωρες της λαμπας. (π.χ. μειωμενο κοντραστ, γκρι υποτιτλους, κλπ)

Οτι κι αν διαλεξεις, ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις τις σωστες επιλογες και ο χωρος που εχεις θα σε ανταμειψει.
Σου ευχομαι απο πλευρας μου απειρη διασκεδαση στο play room σου.
-bye-

Φίλε protof είσαι πολύ τυχερός γιατί ακούγονται, με λίγο "τσίγκλησμα" βέβαια, αλήθειες και όχι γενικότητες του στυλ "ελάχιστοι παρατηρούν το rainbow" κλπ.

Ναι, εσένα περιμέναμε να μας τσιγκλίσεις για να βοηθήσουμε έναν συμφορουμίτη στην αγορά προβολέα ή να γράψουμε για το rainbow. Κατέβα λίγο απ' το γαϊδούρι μην τ' αφαλοκόψεις που λέει και ο Σταυρίδης..

Last edited:
Τα ίδια έχω γράψει ένα εκατομμύριο φορές...ρώτα τους ''οπαδούς'' μου. Αν διάβαζες λίγο την κατηγορία και δεν βιαζόσουν να εξαπολύσεις επιθέσεις στους ''κακούς'' μπορεί και να το γνώριζες.

Χώρο καλό (βλ. Συσκότιση) έχεις.

Άρα δεν υπάρχει λόγος (βλ. Πολύ υψηλή φωτεινότητα) να πας σε DLP και να χασεις σε μαύρο αλλά και να ρισκάρεις προβλήματα τύπου rainbow.

Πας σε ένα Epson-ακι που και φως έχει και πολύ καλύτερο μαύρο από DLP (ίδιας κατηγορίας τιμής - και ίσως και γενικά) και τελείωσες.

Χώρο καλό (βλ. Συσκότιση) έχεις.

Άρα δεν υπάρχει λόγος (βλ. Πολύ υψηλή φωτεινότητα) να πας σε DLP και να χασεις σε μαύρο αλλά και να ρισκάρεις προβλήματα τύπου rainbow.

Πας σε ένα Epson-ακι που και φως έχει και πολύ καλύτερο μαύρο από DLP (ίδιας κατηγορίας τιμής - και ίσως και γενικά) και τελείωσες.

Ποιο LCD στο χιλιάρικο βγάζει καλύτερο μαύρο από τα DLP?