ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Το έχω ακούσει, γιαυτό έχω μπέρι Α500! :grinning-smiley-043

Είναι μπόλικο.. Μπορεί να πέσει αρκετά. :grandpa:

Θα δεις..

Όμως Α500 να οδηγεί 2 peavey 18ιντσα λίγο δύσκολο!

Πώς το μειώνεις? Μάγος είσαι?

Απάντηση: Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

αυτο πως σας φαινεται??

Πρός αναβάθμιση σε ένα χρονάκο το κόβω!

Δεν βλέπω κάτι πολύ ποιοτικό επάνω

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Όμως Α500 να οδηγεί 2 peavey 18ιντσα λίγο δύσκολο!

Ευτυχώς που δεν μου χρειάζονται δυο 18ιντσα στον χώρο μου..

(τα δυο 12ιντσα μου μια χαρά τα οδηγεί.. :smile: )

Πώς το μειώνεις? Μάγος είσαι?

Μπα.. Απλά στο BIOS υπάρχουν ρυθμίσεις και για τους ανεμιστήρες. Πολύς κόσμος δεν τις προσέχει, με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες να τρέχουν στις μέγιστες στροφές, ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙ

Ευτυχώς που δεν μου χρειάζονται δυο 18ιντσα στον χώρο μου..

(τα δυο 12ιντσα μου μια χαρά τα οδηγεί.. :smile: )

Μπα.. Απλά στο BIOS υπάρχουν ρυθμίσεις και για τους ανεμιστήρες. Πολύς κόσμος δεν τις προσέχει, με αποτέλεσμα οι ανεμιστήρες να τρέχουν στις μέγιστες στροφές, ενώ αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Μα αυτά έχουν ρυθμιστεί μέσω του probe-2 της ΑSUS! Δεν χρειάζεται να μπείς bios!

Eγώ σκέφτομαι να αλλάξω τους ανεμιστήρες του silverstone με ότι πιο αθόρυβο κυκλοφορεί !Για το psu ψάχνω κανένα με παθητική ψύξη αλλά δεν βρίσκω!Μην χάσουμε την εγγύηση....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙ

Μα αυτά έχουν ρυθμιστεί μέσω του probe-2 της ΑSUS! Δεν χρειάζεται να μπείς bios!

Eγώ σκέφτομαι να αλλάξω τους ανεμιστήρες του silverstone με ότι πιο αθόρυβο κυκλοφορεί !Για το psu ψάχνω κανένα με παθητική ψύξη αλλά δεν βρίσκω!Μην χάσουμε την εγγύηση....

Επειδή έχω δει πολλά "κουλά" με το probe-2, πάντα μπαίνω και στο bios και κάνω εκεί τις βασικές ρυθμίσεις. Just to be on the safe side..

Καλά, εννοείτε ότι οι "μαμά" ανεμιστήρες θα φύγουν στην πρώτη ευκαιρία.

Όσο για PSU, αν επιμένεις στα πολλά Watt, τα πράγματα είναι δύσκολα με τα passively cooled..

Για 3 λόγους:

1) Θερμοκρασία. Οι Intel Core2Duo έχουν μικρότερο TDE, άρα είναι και πιο αθόρυβοι.

Οι καινούργιοι ΑΜ2 Χ2 έχουν πλέον thermal power 65w (όπως και οι Core2Duo) αντί για 89w που ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Βέβαια αυτό είναι κακό για τους overclockers... Οπότε σε θερμοκρασίες υπάρχει νομίζω αντιστοιχία.

Εξάλλου, η AMD (καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνω για σύστημα) έχει ρίξει κατακόρυφα τις τιμές της. Ο 4200+ πάει 97 και ο 4600+ 112 ! Σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης μάλιστα. Ο 4600+ γενικότερα είναι νομίζω ταχύτερος από τον Ε6300 (το αρχικό θάψιμο το είχε φάει γιατί τιμολογιακώς τον συνέκριναν με τον Ε6600 οπότε έτρωγε σκόνη), ούτε και στις "κρίσιμες" για ένα HTPC εφαρμογές (όπου οι Core2Duo είναι γενικώς ταχύτεροι, κάτι που δεν ισχύει για όλες γενικώς τις εφαρμογές) έχει ο 4600+ άξια λόγου διαφορά από τον Ε6300. Οπότε δεδομένης της τιμής, που είναι -30% (ή 60 ) κάτω, γιατί να μην τον προτιμήσει κανείς και να βάλει, φερ' ειπείν, άλλο ένα gb μνήμη όπως σωστά νομίζω προαναφέρθηκε;

Οι καινούργιοι ΑΜ2 Χ2 έχουν πλέον thermal power 65w (όπως και οι Core2Duo) αντί για 89w που ίσχυε μέχρι πρόσφατα. Βέβαια αυτό είναι κακό για τους overclockers... Οπότε σε θερμοκρασίες υπάρχει νομίζω αντιστοιχία.

Εξάλλου, η AMD (καθώς τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνω για σύστημα) έχει ρίξει κατακόρυφα τις τιμές της. Ο 4200+ πάει 97 και ο 4600+ 112 ! Σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης μάλιστα. Ο 4600+ γενικότερα είναι νομίζω ταχύτερος από τον Ε6300 (το αρχικό θάψιμο το είχε φάει γιατί τιμολογιακώς τον συνέκριναν με τον Ε6600 οπότε έτρωγε σκόνη), ούτε και στις "κρίσιμες" για ένα HTPC εφαρμογές (όπου οι Core2Duo είναι γενικώς ταχύτεροι, κάτι που δεν ισχύει για όλες γενικώς τις εφαρμογές) έχει ο 4600+ άξια λόγου διαφορά από τον Ε6300. Οπότε δεδομένης της τιμής, που είναι -30% (ή 60 ) κάτω, γιατί να μην τον προτιμήσει κανείς και να βάλει, φερ' ειπείν, άλλο ένα gb μνήμη όπως σωστά νομίζω προαναφέρθηκε;

αρα δηλαδη επομενη κινηση για καλυτερες επιδοσεις παμε στον 6600 που σημαινει 300ευρο??

Γιατί ενώ το 1GB επιπλέον μνήμης πηγαίνει εντελώς χαμένο σε ένα HTPC, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής δεν πηγαίνει ποτέ χαμένος. -bye-

Νομίζω σε γενικές επιδόσεις ο 4600+ είναι ισοδύναμος ίσως και ταχύτερος με τον Ε6400, στις εφαρμογές όμως που ενδιαφέρουν ένα HTPC είναι περισσότερο συγκρίσιμος με έναν Ε6300. Βέβαια ο τελευταίος υπερχρονίζεται ευκολότερα και περισσότερο από τον AMD, αλλά εάν δεν πρόκειται να υπερχρονίσουμε... Υπόψιν ότι πριν ένα μήνα που μιλούσαμε ο AMD κόστιζε +50% παραπάνω.

Γιατί ενώ το 1GB επιπλέον μνήμης πηγαίνει εντελώς χαμένο σε ένα HTPC, ο μεγαλύτερος επεξεργαστής δεν πηγαίνει ποτέ χαμένος. -bye-

έστω, να επενδυθούν σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εφόσον πάντοτε μιλάμε για σύστημα περιορισμένου κόστους. Η κάρτα των 160 από την κάρτα των 100 δεν θα υπερκαλύψει την όποια διαφορά μεταξύ 4600+ και Ε6300? Όπως αντίστοιχα η κάρτα των 200 σε σχέση με μία κάρτα των 100 δεν μπορεί να γεφυρώσει τη διαφορά μεταξύ 4600+ και Ε6400?

Αυτή την εποχή, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο value for money το έχει ένας Core2Duo. Οπότε, εκτός από έναν X2 4600 που έχω, έχω και έναν Core2Duo 6400. Το Σ/Κ που μόλις πέρασε, έκανα "τράμπα" τα εντόσθια του HTPC μου (Amd X2) με του PC μου (Intel). Η διαφορά που είδα (με ίδια κάρτα γραφικών & μνήμες) ήταν εμφανέστατη.

Λίγο το "εμφανέστατη" μπορείς να το αναλύσεις; Σημαίνει λχ "τραγική" ή απλώς αισθητή διαφορά; Επίσης οι μητρικές είναι συγκρίσιμου κόστους? Γιατί αυτή τη στιγμή ο Ε6400 έχει διπλάσια σχεδόν τιμή από τον 4600+.

Απάντηση: Re: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ -ΗΧΟ

Λίγο το "εμφανέστατη" μπορείς να το αναλύσεις; Σημαίνει λχ "τραγική" ή απλώς αισθητή διαφορά; Επίσης οι μητρικές είναι συγκρίσιμου κόστους? Γιατί αυτή τη στιγμή ο Ε6400 έχει διπλάσια σχεδόν τιμή από τον 4600+.

Μsi 965 neo-f 90Ε!
Gigabyte 965p-s3 100Ε
ΑLBATRON 975PX 100E

έστω, να επενδυθούν σε καλύτερη κάρτα γραφικών, εφόσον πάντοτε μιλάμε για σύστημα περιορισμένου κόστους. Η κάρτα των 160 από την κάρτα των 100 δεν θα υπερκαλύψει την όποια διαφορά μεταξύ 4600+ και Ε6300? Όπως αντίστοιχα η κάρτα των 200 σε σχέση με μία κάρτα των 100 δεν μπορεί να γεφυρώσει τη διαφορά μεταξύ 4600+ και Ε6400?

Αυτή τη στιγμή το HD Hardware Acceleration είναι σε κακά χάλια, ειδικά αν μιλάμε για Ati, οπότε η διαφορά μεταξύ μιας π.χ. 1650 και μιας 1950 σε HD playback είναι ανύπαρκτη, οπότε δεν έχει νόημα. Στο μέλλον, με καινούργια drivers, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση, μπορεί και όχι. Για την ώρα πάντως, CPU και πάλι CPU.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ PC ΑΠΟΚΛ

Επειδή έχω δει πολλά "κουλά" με το probe-2, πάντα μπαίνω και στο bios και κάνω εκεί τις βασικές ρυθμίσεις. Just to be on the safe side..

Καλά, εννοείτε ότι οι "μαμά" ανεμιστήρες θα φύγουν στην πρώτη ευκαιρία.

Όσο για PSU, αν επιμένεις στα πολλά Watt, τα πράγματα είναι δύσκολα με τα passively cooled..

Τα αποτελέσματα του probe-2 τα έχω επαληθεύσει με speedfan κ.λ.π. και η διαφορά στην ταχύτητα των ανεμιστήρων φαίνεται και από τις θερμοκρασίες!

Μαλλον θα πάω σε αλλαγή ανεμιστήρων στο silverstone και σε ρυθμίσεις στροφών! Θα δείξει!