σε ορισμένα εγκλήματα πρέπει να υπάρχει θανατική ποινή (έμποροι ναρκωτικών, βιαστές, παιδεραστές, παιδοκτόνοι κλπ),
το αν η εκτέλεση γίνεται σε δημόσια θέα είναι άλλο θέμα , είναι θέμα μάρκετινγκ ...
Ναι καλά ...ο λύκος κι αν εγέρασε τομάρι δεν αλλάζει.![]()
Ένα άλλο ζήτημα είναι και το εξής:
Είναι πάντα εύκολο να χαρακτηρισθεί ο δράστης ως ψυχικά ασθενής (σύμφωνα με την Ψυχιατρική επιστήμη) ή απλά εκδηλώνων ακραία αποκλίνουσα συμπεριφορά;
Μερικές φορές τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα;
Aκραια κατασταση ειναι να αφαιρεις μια ανθρωπινη ζωη. Ποιος, που, ποτε, γιατι, ειναι δευτερευουσας σημασιας. Το Γεγονος μετραει.
Και ποιός είπε οτι ηδονίζεται το πλήθος οταν βλέπει κάτι τέτοιο;
Ισα-ισα νομίζω οτι θα το σκεφτεί πάρα πολύ σοβαρα κάποιος ανάμεσα στο πλήθος να υποπέσει σε ανάλογη εγκληματική πράξη..
Και εδω ειναι το αγεφυρωτο χασμα της δομης της σκεψης μας.
Για μενα μετραει βεβαιως ΤΙ εγινε ΠΩΣ εγινε ΓΙΑΤΙ εγινε και στη συγκεκριμενη περιπτωση η τιμωρια ειναι παραδειγματικος ΘΑΝΑΤΟΣ.
Δεν μπορω να σε πεισω για το αντιθετο ουτε εσυ εμενα οποτε κουβεντα να γινεται.
Προσωπικά πάντως τάσσομαι με τις απόψεις Chris 85,Emilot και Βλασσίδη ως πρός την Θανατική Ποινή.
Σπύρο αν γινόταν κάτι τέτοιο στο παιδί σου και είχες στα χέρια σου τον δράστη?
Πρώτον:Θάταν απαράδεκτο απο την Συντεταγμένη Πολιτεία νά μού παρέδιδε τον δράστη..Δεν θάταν Πολιτεία αλλά Μπάχαλο.
Δεύτερον και βασικό γιά μένα τουλάχιστον:O δικός μου πόνος δέν θά μειωνόταν απο την εκτέλεση τού εγκληματία...Θα παρέμενε ακριβώς ο ίδιος.
Πρώτον:Θάταν απαράδεκτο απο την Συντεταγμένη Πολιτεία νά μού παρέδιδε τον δράστη..Δεν θάταν Πολιτεία αλλά Μπάχαλο.
Δεύτερον και βασικό γιά μένα τουλάχιστον:O δικός μου πόνος δέν θά μειωνόταν απο την εκτέλεση τού εγκληματία...Θα παρέμενε ακριβώς ο ίδιος.
Ουδέποτε το Μίσος απαλύνει τον Πόνο..
Μπορεί να τον συγκαλύπτει γιά λίγο.
....................
Καλά πρέπει να δείτε τις στιγμές ηδονής όταν πετροβολούν κάποια γυναίκα.
Δυστηχώς το χάσμα μεταξύ αρρώστων ψυχολογικά ανθρώπων και ψυχικά υγιεί τείνει να μεγαλώσει και άλλο....
απλά ξεχνούμε και τον παράγοντα "Βρασμός Ψυχής".
Και δεν αναφέρομαι στου δράστη αλλά στον δικό μας .μπροστά στο κακό που μας βρίσκει..
Σπύρο προφανώς ερώτησε τί θα έκανες αν εσύ έπιανες τον δράστη να κακοποιεί (Θεός φυλάξοι) το παιδί σου..
Αυτό που περιγράφει το πρώτο ποστ δεν είναι βρασμός ψυχής............
Νομίζω πώς απάντησα Δημήτρη μου σέ προηγούμενο πόστ .
Πιστεύω ακράδαντα πώς το νάβλεπα τον Εγκληματία σκοτωμένο(είτε απο το Κράτος ,είτε απο τά χερια μου) δεν θα μού απάλυνε τον πόνο.
Σπύρο αν γινόταν κάτι τέτοιο στο παιδί σου και είχες στα χέρια σου τον δράστη?
Εντάξει,όλα καλά με το political & social correct.
Κι εγώ είμαι κατά της αφαίρεσης ζωής !
απλά ξεχνούμε και τον παράγοντα "Βρασμός Ψυχής".
Και δεν αναφέρομαι στου δράστη αλλά στον δικό μας .μπροστά στο κακό που μας βρίσκει..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.