Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Όταν λέμε ισόβια όμως, να εννοούμε ισόβια. Μην τα θυμόμαστε μόνο σε περιπτώσεις ...συνταγματαρχών.

Υπ' αυτή την άποψη, καλώς υπήρχε η ποινή του θανάτου σε εμάς, εννοώ αμέσως πριν καταργηθεί, όταν ούτως ή άλλως δεν εφαρμοζόταν. Τη διακρίναμε τουλάχιστον από τα ισόβια. Υπάρχουν κάποια εγκλήματα εξαιρετικά βαρειά, για να βλέπεις τον δράστη τους να κυκλοφορεί έξω μετά 20, έστω, χρόνια.

Γι'αυτο διευκρινησα ...."μεχρι τελους".

Διαφωνω ξεκαθαρα με την ποινη που του επιβληθηκε. Οποιοι τον σκοτωσαν, δεν διαφερουν στο ελαχιστο απ αυτον.

Μην λεμε και οτι θελουμε τωρα.

Ας το ισοπεδωσουμε τελειως λοιπον χωρις να λαβουμε υποψην τι εγινε και πως εγινε απλα να κρινουμε το αποτελεσμα.

ΥΓ. 1 I hate "screaming liberals"

YΓ. 2 Και πολυ ευγενικοι σταθηκαν μαζι του.Ο ακαριαιος θανατος ειναι "ευγενικη" "συμπονετικη" πραξη.Αλλα ηθελε :mad:

Ισόβια από μόνα τους δε λένε τίποτα. Δεν είναι ποινή σοβαρή.
Ισόβια κάτεργα πρέπει να θεσπιστούν. 7 μέρες σκληρής δουλειάς την εβδομάδα.
το πιάτο φαί που τους δίνουν να ματώνουν να το βγάλουν...

Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

1000+ συμφωνω με την ποινη. Και κριμα που το εφαρμοζουν μονο εκει. Οσο για τα περι ψυχικης ανωμαλιας κτλ ειναι απλα του κ@λου για να υπαρχουν παραθυρακια και να γλυτωνουν τα καθαρματα.

Καλα απο τέτοιου είδους επιχειρήματα....

Ας πούμε ένα παράδειγμα...

Ζώ στην Υεμένη και τρωώ αμέριμνος το κολατσίο μου στο παρκακι που βρίσκεται έξω απο τον χώρο εργασίας μου.

Ξαφνικά κάπου απόμερα βλέπω ένα κοριτσάκι το οποίο έχει ξεφύγει της προσοχής των γωνιών του, το πλησιάζω και το ρωτάω 5 πράγματα να καταλάβω τι συμβαίνει. Εκείνη την ώρα τρέχωντας με "βουτάνε" τρείς και με σαπίζουν στο ξύλο, φωνάζωντας παιδεραστής, παιδεραστής....

Την συνέχεια την αφήνω στην φαντασία σας.

Τίποτε άλλο...

Ας το ισοπεδωσουμε τελειως λοιπον χωρις να λαβουμε υποψην τι εγινε και πως εγινε απλα να κρινουμε το αποτελεσμα.

YΓ. 2 Και πολυ ευγενικοι σταθηκαν μαζι του.Ο ακαριαιος θανατος ειναι "ευγενικη" "συμπονετικη" πραξη.Αλλα ηθελε :mad:

Αν βέβαια κοιτάμε μόνο το τι έγινε και πως έγινε, βγάζουμε σωστές λύσεις έτσι??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Καλα απο τέτοιου είδους επιχειρήματα....

Ας πούμε ένα παράδειγμα...

Ζώ στην Υεμένη και τρωώ αμέριμνος το κολατσίο μου στο παρκακι που βρίσκεται έξω απο τον χώρο εργασίας μου.

Ξαφνικά κάπου απόμερα βλέπω ένα κοριτσάκι το οποίο έχει ξεφύγει της προσοχής των γωνιών του, το πλησιάζω και το ρωτάω 5 πράγματα να καταλάβω τι συμβαίνει. Εκείνη την ώρα τρέχωντας με "βουτάνε" τρείς και με σαπίζουν στο ξύλο, φωνάζωντας παιδεραστής, παιδεραστής....

Την συνέχεια την αφήνω στην φαντασία σας.

Τίποτε άλλο...

Βοηθησε λιγο την φαντασια μου. Το κοριτσακι το σκοτωσες και το εκοψες κομματακια οπως και ο δραστης του θεματος???

Το ισλαμ (κατα κορον τουλαχιστον) εχει υιοθετησει τροπους εξετελεσης θανατικης ποινης που δεν εχουν να κανουν με την απονομη δικαιοσυνης αλλα τον κατευνασμο παθων καταπιεσμενων και ημιπολιτισμενων πολιτων. Οι "θεαματικες" και σε επιδειξη εκτελεσεις δεν σημαινει "παραδειγματικη" τιμωρια αλλα ενα πρωτογονο σοου εκτονωσης βαρβαρων ενστικτων. Σιγα μην τους μαρανε η παιδεραστια πολιτες που αρεσκονται σε λιθοβολισμους, κοψιμο χεριων για κλοπες (ε!!), ξυλοδαρμους και θανατωση γυναικων ανευ λογου και αιτιας και χωρις τιμωρια κοκ

Το αν πρεπει η θανατικη ποινη να υπαρχει σε συγκεκριμενα αδικηματα ειναι αλλο θεμα. Σιγουρα οποιος ερθει στη θεση των συγγενων των θυματων δεν χρειαζεται συζητηση για το τι θελει. Και ποιος επιλεγει ποια ειναι αυτα τα αδικηματα. Και ποιος βεβαιωνει για την απουσια λαθων απο την πλευρα της δικαιοσυνης. Και σας κανω μια απλη ερωτηση ποιος κανει χειροτερο εγκλημα ενας ψυχικα αρρωστος παιδεραστης ή ενας πολ. μηχανικος και ο φιλος του νομαρχης που κατασκευαζουν ενα δρομο λαθος για κονομα με αποτελεσμα φονικα τροχαια? Ενας ψυχικα αρρωστος βιαστης ή ενας υπουργος και ο φιλος του εμπορος οπλων που παιρνουν ασυμφορα και λαθος οπλα για την αμυνα της χωρας για την κονομα με κινδυνο χιλιαδες ζωες και την ακεραιοτητα της χωρας?

Toν χαρακτηρισμο ''λεμε οτι θελουμε'' στον ανταποδιδω στο ακεραιο.

Κανεις δεν εχει δικαιωμα να σκοτωσει. Απ τον τελευταιο πολιτη, μεχρι το επισημο κρατος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Βοηθησε λιγο την φαντασια μου. Το κοριτσακι το σκοτωσες και το εκοψες κομματακια οπως και ο δραστης του θεματος???

Νομίζω απο το κείμενο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, οπότε...όχι.

Αρα το συμπέρασμα είναι σωστά η δολοφονία λόγω πετσοκόματος και τους βιαστες παιδόφιλους μην τους δολοφονούμε.-bye-

Το ισλαμ (κατα κορον τουλαχιστον) εχει υιοθετησει τροπους εξετελεσης θανατικης ποινης που δεν εχουν να κανουν με την απονομη δικαιοσυνης αλλα τον κατευνασμο παθων καταπιεσμενων και ημιπολιτισμενων πολιτων. Οι "θεαματικες" και σε επιδειξη εκτελεσεις δεν σημαινει "παραδειγματικη" τιμωρια αλλα ενα πρωτογονο σοου εκτονωσης βαρβαρων ενστικτων. Σιγα μην τους μαρανε η παιδεραστια πολιτες που αρεσκονται σε λιθοβολισμους, κοψιμο χεριων για κλοπες (ε!!), ξυλοδαρμους και θανατωση γυναικων ανευ λογου και αιτιας και χωρις τιμωρια κοκ

Το αν πρεπει η θανατικη ποινη να υπαρχει σε συγκεκριμενα αδικηματα ειναι αλλο θεμα. Σιγουρα οποιος ερθει στη θεση των συγγενων των θυματων δεν χρειαζεται συζητηση για το τι θελει. Και ποιος επιλεγει ποια ειναι αυτα τα αδικηματα. Και ποιος βεβαιωνει για την απουσια λαθων απο την πλευρα της δικαιοσυνης. Και σας κανω μια απλη ερωτηση ποιος κανει χειροτερο εγκλημα ενας ψυχικα αρρωστος παιδεραστης ή ενας πολ. μηχανικος και ο φιλος του νομαρχης που κατασκευαζουν ενα δρομο λαθος για κονομα με αποτελεσμα φονικα τροχαια? Ενας ψυχικα αρρωστος βιαστης ή ενας υπουργος και ο φιλος του εμπορος οπλων που παιρνουν ασυμφορα και λαθος οπλα για την αμυνα της χωρας για την κονομα με κινδυνο χιλιαδες ζωες και την ακεραιοτητα της χωρας?

+1

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Νομίζω απο το κείμενο δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, οπότε...όχι.

Αρα το συμπέρασμα είναι σωστά η δολοφονία λόγω πετσοκόματος και τους βιαστες παιδόφιλους μην τους δολοφονούμε.-bye-

Μην βγαζεις λαθος συμπερασματα. Για μενα οποιοσδηποτε βλαψει με οποιονδηποτε τροπο καποιο παιδι του αξιζει η αυστηρωτερη ποινη. Αν αυτη ειναι θανατικη τοτε αυτη.
Δεν ξερω αν εχεις παιδια αλλα αν εχεις ισως να δεχτεις και αυτην μου την θεση.

Έχω βαρεθεί τις ακραίες συζητήσεις αυτου του τύπου...

Ο Δυτικός πολιτισμος έχει λύσει αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια, ο,τιδήποτε άλλο είναι επιστροφή στον σκοταδισμό. Μόνη λύση για τις πολιτισμένες κοινωνίες είναι η εφαρμογή των νόμων και ο παράλληλος σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία υποχωρούν μόνο στο αναγκαίο μέτρο για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Μην βγαζεις λαθος συμπερασματα. Για μενα οποιοσδηποτε βλαψει με οποιονδηποτε τροπο καποιο παιδι του αξιζει η αυστηρωτερη ποινη. Αν αυτη ειναι θανατικη τοτε αυτη.
Δεν ξερω αν εχεις παιδια αλλα αν εχεις ισως να δεχτεις και αυτην μου την θεση.

Όχι και δεν έχω καταλήξει αν αυτός ο κόσμος αξίζει για να φέρω και άλλο άνθρωπο να ζήσει πάνω σε αυτόν, αλλά αυτο είναι άλλο θέμα.

Όπως είπε και ο Σταύρος πρίν, αν είσαι ο γονέας σίγουρα θα διαλέξεις να πεθάνει ο άνθρωπος που έκανε αυτό στο παιδί σου, αλλα...αν δεν είσαι πρέπει να σκεφτείς καλύτερα τις συνέπειες που θα έχει να σκοτώσεις και εσύ κάποιον.

Σϊγουρα αξίζει την αυστηρότερη ποινή, αλλά για μένα υπάρχει πάντα ένα ανθρώπινο όριο και όταν το περνάμε γυρνάμε εκεί που είμασταν κάποτε, στην ζωώδη περίοδο της εξέλιξης μας.

Όχι στη θανατική ποινή. Για κανένα λόγο. Όμως στην περίπτωση αυτή θα πρότεινα ισόβια (πραγματικά ισόβια) και απομόνωση εφ όρου ζωής. Για να μην έρχεται σε επαφή με άλλους άνδρες.

Έχω βαρεθεί τις ακραίες συζητήσεις αυτου του τύπου...

Ο Δυτικός πολιτισμος έχει λύσει αυτά τα θέματα εδώ και χρόνια, ο,τιδήποτε άλλο είναι επιστροφή στον σκοταδισμό. Μόνη λύση για τις πολιτισμένες κοινωνίες είναι η εφαρμογή των νόμων και ο παράλληλος σεβασμός των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία υποχωρούν μόνο στο αναγκαίο μέτρο για την εξασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας.

Τι ακριβώς θα πει "εφαρμογή των νόμων"; Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, ο 20χρονος που θα βιάσει και ακολούθως θα σκοτώσει τρία 10χρονα (συρροή 9 συνολικώς βαριών κακουργημάτων), θα τιμωρηθεί με τρις ισόβια και 25ετή κάθειρξη. Και θα είναι έξω περίπου υποχρεωτικώς (όπως έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις της απόλυσης με όρους) μετά από 25 χρόνια έκτισης ποινής. Σου φαίνεται δίκαιο αυτό;

Το Ισλάμ βρισκεται σήμερα εκεί που βρισκόταν ο Δυτικός κόσμος 6 αιώνες πριν. Το θεωρώ φυσικό και τους εύχομαι να περάσουν κι αυτοί γρήγορα τη δική τους περίοδο 'Διαφωτισμου'.

Οι δημόσιες εκτελέσεις, υπήρξε σκέψη στην χώρα των βάρβαρων (Αμερική) να επανέλθουν: με τηλεοπτική μετάδοση.
Φαντάζομαι θα πουλούσαν και πολύ ακριβά τον διαφημιστικό χρόνο.
Ευτυχώς, προς το παρόν, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, ο 20χρονος που θα βιάσει και ακολούθως θα σκοτώσει τρία 10χρονα (συρροή 9 συνολικώς βαριών κακουργημάτων), θα τιμωρηθεί με τρις ισόβια και 25ετή κάθειρξη. Και θα είναι έξω περίπου υποχρεωτικώς (όπως έχουν αλλάξει οι προϋποθέσεις της απόλυσης με όρους) μετά από 25 χρόνια έκτισης ποινής. Σου φαίνεται δίκαιο αυτό;

Nα σου πω την αλήθεια, όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον, 25 χρόνια στη φυλακή είναι αρκετά για να σωφρονίσουν κάποιον άνθρωπο, ΑΝ αυτός έχει ελπίδες να σωφρονισθεί... Εκτός αν η φυλάκιση έχει απλά σκοπό το να προστατεύσει την κοινωνία απ'αυτόν....

... με άλλα λόγια, θα πρέπει κάθε άτομο να αντιμετωπίζεται διαφορετικά, και να αξιολογείται το κατά πόσο έχει αφήσει "πίσω" του τις παλιές του συνήθειες. Το λέω αυτό επειδή θεωρώ ότι τα 25 χρόνια φυλάκισης είναι μια ζωή...(έτσι το σκέφτομαι εγώ που είμαι 26 δηλαδή). Είναι αρκετό σαν τιμωρία το να χάσεις την πιο αποδοτική περίοδο της ζωής σου και να βγεις γέρος στην κοινωνία. Αρκεί όμως να έχεις αλλάξει και μυαλά.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία του ποινικού συστήματός μας, το οποίο ευαγγελίζεται τον σωφρονισμό (τώρα πώς επιτυγχάνεται αυτός στις φυλακές μας, αναγεται στην προαιώνια διάσταση θεωρίας από την πράξη).

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από τους επιμέρους σκοπούς του σωφρονιστικου συστήματος, υπάρχει ο βασικότερος σκοπός του δικαίου, η διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης. Πρέπει να συντηρείται και η αίσθηση ότι έχει "αποδοθεί δικαιοσύνη", ότι ο δράστης εισέπραξε και πραγματικά εκτίει μια δίκαιη ποινή.

Αυτός ακριβώς ήταν και ο -μόνος- λόγος που τα ισόβια των συνταγματαρχών ήταν πραγματικά ισόβια. Ή θα έβγαιναν στα 80 τους και θα ξανάρχιζαν τα πραξικοπήματα;

.Το λέω αυτό επειδή θεωρώ ότι τα 25 χρόνια φυλάκισης είναι μια ζωή...(έτσι το σκέφτομαι εγώ που είμαι 26 δηλαδή). Είναι αρκετό σαν τιμωρία το να χάσεις την πιο αποδοτική περίοδο της ζωής σου και να βγεις γέρος στην κοινωνία.

Δηλαδή 51 ετών είναι γέρος κάποιος...;;;;
Δε μας τα λες καλά Maestro μου... :mad:

;)

Ένα άλλο ζήτημα είναι και το εξής:

Είναι πάντα εύκολο να χαρακτηρισθεί ο δράστης ως ψυχικά ασθενής (σύμφωνα με την Ψυχιατρική επιστήμη) ή απλά εκδηλώνων ακραία αποκλίνουσα συμπεριφορά;
Μερικές φορές τα όρια δεν είναι δυσδιάκριτα;