Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Η ερώτηση ήταν υποθετική και φυσικά αν έχεις κάποια υποθετική απάντηση είμαι όλος αυτιά :grinning-smiley-043-bye-

Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο έδωσα απάντηση, τουλάχιστον όπως κατάλαβα εγώ το θέμα. Ίσως όμως να μην κατάλαβα κάτι γιατί δεν διάβασα όλες τις σελίδες...

Όσο για το θέμα της θανατικής ποινής... μάλλον δεν έχω γνώμη. Αν γινόταν δημοψήφισμα και έπρεπε να ψηφίσω, θα ψήφιζα εναντίων, ειδικά επειδή γίνονται λάθη και μάλιστα με διανοητικά ανάπηρους. Όμως καταλαβαίνω και την αντίθετη άποψη, ειδικά στις ακραίες περιπτώσεις....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Μαλλον θα ζεις σε αλλη χωρα , δεν ξερεις πως δουλευει αυτο το συστημα? γραφετε αστεια πραγματα με το συμπαθειο :flipout::flipout: , θυμιζετε πολιτικους που τα βλεπουνε ολα ωραια και ροδινα απο τις βιλες τους

Εχεις υποψιν σου , οτι η φυλακη χειροτερευει την κατασταση αυτων των ανθρωπων , διαβασε να δεις τι λενε κορυφαιοι ψυχολογοι και πως αναλυουν τετοιες συμπεριφορες μεσα στην φυλακη
Οχι μονο δεν σωφρονιζωνται αλλα συνεχιζουν το εργο τους ακομα και μεσα στην φυλακη γινοντας ακομα χειροτεροι

...? Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφω?

Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Δεν νομίζω ότι θα γίνουν κάποτε πραγματικότητα τα παραπάνω.

Από την άλλη, πρόθεση του συστήματος νομίζω ότι είναι ταυτόχρονα:

1) Να τιμωρήσει τον εγκληματία.
2) Να τον εμποδίσει να κάνει κι άλλα εγκλήματα.
3) Να αποτρέψει άλλους να γίνουν εγκληματίες βλέποντας ότι το έγκλημα τιμωρείται.

Δεν νομίζω ότι διαχωρίζονται αυτά, ούτε καν στη θεωρία.

Dalanik αυτή είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σου, δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. Χρειάζονται και τα τρία σε ένα σωφρονιστικό σύστημα.

Ένας άνθρωπος από τη στιγμή που φτάσει να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου, έχοντας σώας τας φρένας, σημαίνει ότι κάτι τρέχει στο σύστημα διαβάθμισης των αξιών στο μυαλό του. Ένα απαραίτητο στοιχείο που θα διορθώσει το πρόβλημα είναι και η τιμωρία. Απαραίτητο μεν, όχι αρκετό δε....

Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Και να δώσω ένα απλό παράδειγμα. Έστω ότι έχουμε το τέλειο σύστημα φυλακών που θεραπεύει την εγκληματικότητα και αμέσως μετά αφήνει ελεύθερο τον "πρώην" εγκληματία.

Γιατί να μην πάω αμέσως να ληστέψω μια τράπεζα; Αν δεν με πιάσουν, θα γίνω πλούσιος. Αν με πιάσουν θα με θεραπεύσουν και θα με αφήσουν. Δεν έχω να χάσω τίποτα.

Πολύ ωραία ...

Εσύ είσαι λοιπόν της άποψης ότι μπορούμε να παραβαίνουμε τους νόμους της πολιτείας εφόσον δεν υπάρχουν επιπτώσεις ...

Και γιατί δεν το κάνεις και τώρα ? Μήπως φιλάει κανένας τις τράπεζες και δεν το ξέρω? -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Νομίζω ότι κατά κάποιο τρόπο έδωσα απάντηση, τουλάχιστον όπως κατάλαβα εγώ το θέμα. Ίσως όμως να μην κατάλαβα κάτι γιατί δεν διάβασα όλες τις σελίδες...

Όσο για το θέμα της θανατικής ποινής... μάλλον δεν έχω γνώμη. Αν γινόταν δημοψήφισμα και έπρεπε να ψηφίσω, θα ψήφιζα εναντίων, ειδικά επειδή γίνονται λάθη και μάλιστα με διανοητικά ανάπηρους. Όμως καταλαβαίνω και την αντίθετη άποψη, ειδικά στις ακραίες περιπτώσεις....

Είμαι και εγώ της ίδιας άποψης. Το ζήτημα είναι πέραν των δυνατοτήτων της κρίσης μου. Απλά εγώ θα ψήφιζα λευκό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Μαλλον θα ζεις σε αλλη χωρα , δεν ξερεις πως δουλευει αυτο το συστημα? γραφετε αστεια πραγματα με το συμπαθειο :flipout::flipout: , θυμιζετε πολιτικους που τα βλεπουνε ολα ωραια και ροδινα απο τις βιλες τους

Trisalon, περιορίσου στην κατάθεση της άποψής σου, αποφεύγοντας στο μέλλον χαρακτηρισμούς όπως τους παραπάνω. Κανένας δεν έχει γράψει αστειότητες στο συγκεκριμένο νήμα. Ο καθένας εκφράζει τη γνώμη του.

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Dalanik αυτή είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σου, δε θα μπορούσα να το θέσω καλύτερα. Χρειάζονται και τα τρία σε ένα σωφρονιστικό σύστημα.

Ένας άνθρωπος από τη στιγμή που φτάσει να αφαιρέσει τη ζωή κάποιου, έχοντας σώας τας φρένας, σημαίνει ότι κάτι τρέχει στο σύστημα διαβάθμισης των αξιών στο μυαλό του. Ένα απαραίτητο στοιχείο που θα διορθώσει το πρόβλημα είναι και η τιμωρία. Απαραίτητο μεν, όχι αρκετό δε....

Μaestro έχεις κάποια στοιχεία όσον αφορά τα παραπάνω και τα αποτελέσματ'α τους στη μείωση της εγκληματικότητας?

Το #264 είναι πολύ απλό και φθάνει μια απάντηση ναι/όχι και γιατί.
Είστε όλοι πανέξυπνοι και μορφωμένοι και απ'όλα.
Την ώρα που θα απαντάται θα καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι σε ένα τέτοιο ζήτημα.
Τουλάχιστον έτσι λειτουργεί με μένα ...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Πολύ ωραία ...

Εσύ είσαι λοιπόν της άποψης ότι μπορούμε να παραβαίνουμε τους νόμους της πολιτείας εφόσον δεν υπάρχουν επιπτώσεις ...

Και γιατί δεν το κάνεις και τώρα ? Μήπως φιλάει κανένας τις τράπεζες και δεν το ξέρω? -bye-

Λέμε για την υποθετική περίπτωση που οι φυλακές είναι ένα είδος σανατορίου που σε "διορθώνουν" και σε αφήνουν. Ουμανιστικά, έτσι θα θέλαμε να είναι. Στην πράξη όμως μάλλον θα πολλαπλασιαζόταν οι εγκληματίες.

(Δεν διαφωνώ με κάτι από αυτά που λες. Κουβέντα κάνουμε...)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Γιατι φοβαστε να απαντησετε στην ερωτηση μου?
Δεν θα σας κακοχαρακτηρησει κανεις αν εισατε υπερ της θανατικης ποινης για καποιον που θα σκοτωνε ατομο η ατομα του στενου συγγενικου περιβαλοντος σας - μας κλπ , δημοκρατια εχουμε δεν ζουμε στην κινα αλλωστε -bye-

Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Γιατί να μην πάω αμέσως να ληστέψω μια τράπεζα; Αν δεν με πιάσουν, θα γίνω πλούσιος. Αν με πιάσουν θα με θεραπεύσουν και θα με αφήσουν. Δεν έχω να χάσω τίποτα.

Αυτό έγραψες, σε αυτό απάντησα!

Αν εννοείς ότι αυτό θα ισχύει για τους υπόλοιπους και όχι για σένα τότε νομίζω ότι δεν έχεις καμία εμπιστοσύνη στους συνανθρώπους μας ...

Τροποντινά και αυτό είναι μια "βλάβη" του ανθρώπου. Έτσι δεν είναι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Δεν θα σας κακοχαρακτηρησει κανεις αν εισατε υπερ της θανατικης ποινης για καποιον που θα σκοτωνε ατομο η ατομα του στενου συγγενικου περιβαλοντος σας - μας κλπ , δημοκρατια εχουμε δεν ζουμε στην κινα αλλωστε -bye-

Δεν βγάζει κάπου αυτός ο τρόπος σκέψης. Πιθανότατα οποιοσδήποτε από μας να ήθελε την θανατική ποινή όχι μόνο στην περίπτωση δολοφονίας κοντινού μας προσώπου, αλλά και στην περίπτωση βιασμού. Ποινή θανάτου ίσως να θέλαμε και στην περίπτωση που κάποιος μεθυσμένος πάτησε συγγενή μας με το αυτοκίνητο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα έπρεπε να τα υλοποιήσει αυτά.

Last edited:
Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Άλλη μια προβοκατόρικη ερώτηση και προς τα δύο "στρατόπεδα" ...

Για τους προτείνοντες την θανατική ποινή:
Αν υπήρχε η δυνατότητα να τους ναρκώσουμε ώσπου να ανακαλυφθεί η αιτία των παραβατικών συμπεριφορών και η θεραπεία της, θα το προτιμούσατε από τον θάνατο σε ρωμαική αρένα με λιοντάρια, δήμιους, γδαρσίματα & οινοπνεύματα κτλ που προαναφέρθεισαν?

Θανατικη ποινη , σε ορισμενες κατηγοριες εγκληματων που αναφερα πιο πανω , με συνοπτικες διαδικασιες express , και προβολη σε δημοσιο πανελλαδικο δυκτυο με συμμετοχη ανωτερων αξωματικων της αστυνομιας και ανωτερων κρατικων λειτουργων, ωστε να εχει την βουλα της πολιτειας
Να δω εσυ ποτε θα απαντησεις στο δικο μου :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολ

Αντε να σου απαντήσω, αφού δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τα προγραφόμενα.
Προσωπικά θα ήθελα να μπορούσα να γδάρω τον υποθετικό βιαστή και φονιά του παιδιού μου (χωρίς ή με κοινό δεν με νοιάζει...)

Αν όμως με ρωτήσεις ποιός θα ήθελα να ήταν ο νόμος της πολιτείας θα ήμουν κατά της θανατικής ποινής αφού έτσι στερείς το υπέρτατο αγαθό της ζωής αλλά και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μετανοήσουν.
Και επειδή τα παραπάνω καταδυκνύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά εκ μέρους μου, δεν τοποθετούμε θετικά για καμιά απο τις δύο απόψεις. Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω! Είσαι λάθος σ'αυτό!

Last edited:

Δεν βγάζει κάπου αυτός ο τρόπος σκέψης. Πιθανότατα οποιοσδήποτε από μας να ήθελε την θανατική ποινή όχι μόνο στην περίπτωση δολοφονίας κοντινού μας προσώπου, αλλά και στην περίπτωση βιασμού. Ποινή θανάτου ίσως να θέλαμε και στην περίπτωση που κάποιος μεθυσμένος πάτησε συγγενή μας με το αυτοκίνητο.

Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα έπρεπε να τα υλοποιήσει αυτά.

Μην μπλεκεις την προθεση και την προμελετη ενος εγκληματος , με το κατα λαθος , υπαρχουν σωστοι νομοι που δικαιολογουν το φονο εξ αμελειας ακομα και κατα συρροη , σε αυτη την περιπτωση , τετοιοι ανθρωποι ειμαι τις γνωμης να τιμωρουνται οπως οριζει ο νομος , ισως και λιγακι πιο αυστηρα , ετσι και αλλιως δεν ηθελαν να προκαλεσαουν εγκλημα απλα ηταν απροσεκτοι , οποτε τους δικαιολογουμε απολυτα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Θανατικη ποινη , σε ορισμενες κατηγοριες εγκληματων που αναφερα πιο πανω , με συνοπτικες διαδικασιες express , και προβολη σε δημοσιο πανελλαδικο δυκτυο με συμμετοχη ανωτερων αξωματικων της αστυνομιας και ανωτερων κρατικων λειτουργων, ωστε να εχει την βουλα της πολιτειας
Να δω εσυ ποτε θα απαντησεις στο δικο μου :flipout:

Μαζί γράφαμε ...

Άρα η δική σου λογική έιναι η εκδίκηση. Οφθαλμός αντί οφθαλμού.
Είσαι υπέρ μιας εκδικητικής κοινωνίας?

Και κάτι ακόμα (αν και δεν μου αρέσουν οι επαναλήψεις) Αν ο φονιάς και βιαστής ήταν το παιδί σου?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή -

Αντε να σου απαντήσω, αφού δεν κάνεις τον κόπο να διαβάσεις τα προγραφόμενα.
Προσωπικά θα ήθελα να μπορούσα να γδάρω τον υποθετικό βιαστή και φονιά του παιδιού μου (χωρίς ´´η με κοινό δεν με νοιάζει...)

Αν όμως με ρωτήσεις ποιός θα ήταν ο νόμος της πολιτείας θα ήμουν κατά της θανατικής ποινής αφού έτσι στερείς το υπέρτατο αγαθό της ζωής αλλά και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων να μετανοήσουν.
Και επειδή τα παραπάνω καταδυκνύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά εκ μέρους μου, δεν τοποθετούμε θετικά για καμιά απο τις δύο απόψεις. Δεν βγάζω την ουρά μου απ'έξω! Είσαι λάθος σ'αυτό!

Γιατι ο αλλος δεν στερησε το υπερτατο αγαθο πολλων ανθρωπων?
Γιατι τοσοι εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου που μπαινουν στην φυλακη γινονται χειροτεροι και ξανακανουν τα ιδια βγαινοντας απο την αυτη?

Αν ειχες το χιτλερ , τον πολ ποτ , παπαδοπουλο κλπ μπροστα σου ως δικαστης τι ποινη θα εβαζες και γιατι?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή -

Γιατι ο αλλος δεν στερησε το υπερτατο αγαθο πολλων ανθρωπων?
Γιατι τοσοι εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου που μπαινουν στην φυλακη γινονται χειροτεροι και ξανακανουν τα ιδια βγαινοντας απο την αυτη?

Αν ειχες το χιτλερ , τον πολ ποτ , παπαδοπουλο κλπ μπροστα σου ως δικαστης τι ποινη θα εβαζες και γιατι?

Ισόβια...τίποτα άλλο.

Τα έχουμε πει απο την αρχή...

Όμως αυτό το απόλυτο των μερικών ανθρώπων δεν θα το χωνέψω ποτέ...

Re: Απάντηση: Re: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Εχεις υποψιν σου , οτι η φυλακη χειροτερευει την κατασταση αυτων των ανθρωπων , διαβασε να δεις τι λενε κορυφαιοι ψυχολογοι και πως αναλυουν τετοιες συμπεριφορες μεσα στην φυλακη
Οχι μονο δεν σωφρονιζωνται αλλα συνεχιζουν το εργο τους ακομα και μεσα στην φυλακη γινοντας ακομα χειροτεροι

Υπάρχει κάποιο Link να διαβάσουμε και εμείς??

Μην μπλεκεις την προθεση και την προμελετη ενος εγκληματος , με το κατα λαθος , υπαρχουν σωστοι νομοι που δικαιολογουν το φονο εξ αμελειας ακομα και κατα συρροη , σε αυτη την περιπτωση , τετοιοι ανθρωποι ειμαι τις γνωμης να τιμωρουνται οπως οριζει ο νομος , ισως και λιγακι πιο αυστηρα , ετσι και αλλιως δεν ηθελαν να προκαλεσαουν εγκλημα απλα ηταν απροσεκτοι , οποτε τους δικαιολογουμε απολυτα

Αν ένας μεθυσμένος πατήσει το παιδί σου, δεν τον "δικαιολογείς απόλυτα". Ούτε λίγο, ούτε καθόλου δεν τον δικαιολογείς!... Για εσένα που υποφέρεις, η εγκληματική αμέλεια του άλλου δεν ξεχωρίζει και πολύ από την προμελέτη, το αποτέλεσμα για σένα είναι το ίδιο. (Όχι όμως και για την κοινωνία στο σύνολό της).

Άλλωστε γι αυτό οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τα θύματα δεν μπορούν να είναι δικαστές ή ένορκοι. Και γι αυτό δεν έχει νόημα το αρχικό ερώτημα που έκανες. Δεν φτιάχνονται οι νόμοι από τα θύματα, γιατί τότε θα είχαμε πάρα πολύ βαριές ποινές, σε όλα! Και στις κλοπές και τους βιασμούς και σε οτιδήποτε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημόσια εκτέλεση παιδεραστή - δολοφόνου

Μαζί γράφαμε ...

Άρα η δική σου λογική έιναι η εκδίκηση. Οφθαλμός αντί οφθαλμού.
Είσαι υπέρ μιας εκδικητικής κοινωνίας?

Και κάτι ακόμα (αν και δεν μου αρέσουν οι επαναλήψεις) Αν ο φονιάς και βιαστής ήταν το παιδί σου?

Δεν καταλαβες , ειμαι υπερ της θανατικης ποινης ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ επικυνδυνων εγκληματων , αυτα ειναι οι σειριαλ κιλερς , οι εμποροι ναρκωτικων που σκοτωνουν την νεολαια παγκοσμιως κλπ κλπ
Για κανε ενα γκαλοπ να δεις ποσοι συμφωνουν μαζι μου σε αυτες τις κατηγοριες
Δεν ειπα να παρουμε ολοι κουμπουρια και να γινουμε ολοι εκτελεστες
Γαι τους εγκληματιες του κοινου ποινικου δικαιου υπαρχουν σωστοι νομοι , απλα δεν εφαρμοζονται , απλα και εκει να γινουν αυστηροτεροι , καταργηση αδειων , αυστηροτερες ποινες πχ ισοβια για καποιες κατηγοριες οπως εμποριο λευκης σαρκας και λαρθεμπορια μεταναστων οσοι πιανονται

Ξερεις ποσα ατομα σκοτωνουν οι λαθρεμποροι που τους χαρακτηρησεις ανθρωπους με δικαιωματα , εκατομβες μεταναστων βουλιαζωντας πλοια , οχι μονο τους πληρωνουν καποιοι εξαθλιωμενοι για καλυτερη τυχη το ευχαριστω ειναι τους πνιξουν κιολας :rifle: