δημοσιογραφια...

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Αντιγραφω απο το blog του Βασσιλη Κοντοπουλου (http://vassilisk.blogspot.com)

"Εμπιστεύεστε, λοιπόν, ακόμη τα κείμενα στα "έγκριτα" έντυπα της "Ελλάς-Ελλάς";

Ιδού ένα τεστ: το κείμενο στην Ελευθεροτυπία και το αυθεντικό στον Guardian.

Τα συμπεράσματα δικά σας."

Last edited:
Το να αντιγράφεις δεν ειναι κακό.Το να μην λές όμως απο ποιόν τοκανες -εάν εισαι επαγγελματίας δημοσιογράφος-συνιστά θεμα δεοντολογίας.....Μα Πετρο στην Ελλάδα υπάρχουν παπαγαλακια και μάλιστα ακριβοπληρωμένα,πού δεν σχολιάζουν,αλλά υποστηρίζουν, κομματικά σαν οπαδοί.Ειναι πολλά τα λεφτάαααα.Να μη λέμε ονόματα τώρα,αλλά όποιος έχει ματια βλέπει...

ε τι ; Το κείμενο στην Ελευθεροτυπία είναι σύντμηση του αυθεντικού κειμένου , με ένα τουλάχιστον σοβαρό λάθος , μάλλον μεταφραστικό , όσον αφορά τα συναισθήματα των ακροατών της Alicia keys , και έναν άσχετο προβοκατόρικο τίτλο . Το πνεύμα πάντως του άρθρου σε γενικές γραμμές αποδίδεται σωστά .

το θεμα ειναι το cλopy-paste και η ατιμωρησία. δεν μπορω αλλο να τα βλεπω ολα στραβα. βαρεθηκα ηδη και ειμαι μολις 32...

Πέτρος Μακρής said:
το θεμα ειναι το cλopy-paste και η ατιμωρησία. δεν μπορω αλλο να τα βλεπω ολα στραβα. βαρεθηκα ηδη και ειμαι μολις 32...

Eλα ρε σύ.Η ζωή ειναι σκληρή.Μην απογοητευεσαι,απο τα 32.Μολις σαρανταρίσεις θα εισαι πιό ήρεμος.Δεν διορθώνονται ολα τα κακώς κειμενα.Αλλά εχει και πλάκα το πράγμα.Αμα θές ηρεμια τάφου τραβα ελβετία.Σε 5 μερες ,αφού θα εχεις ευχαριστηθεί για λίγο τήν τάξη,θα γυρίσεις κολυμπωντας απο πλήξη.:flipout: :flipout:
Υ.γ
Θυμήσου την μεγαλοδημοσιογράφο κυρία Αρμανπούρ του c.n.n,που καλυψε τα γεογνότα στο ιράκ στη προηγούμενη κρίση.Εκεί να δείς τσιράκι.

Σπύρος Σούρλας said:
Eλα ρε σύ.Η ζωή ειναι σκληρή.Μην απογοητευεσαι,απο τα 32.Μολις σαρανταρίσεις θα εισαι πιό ήρεμος.Δεν διορθώνονται ολα τα κακώς κειμενα.Αλλά εχει και πλάκα το πράγμα.Αμα θές ηρεμια τάφου τραβα ελβετία.Σε 5 μερες ,αφού θα εχεις ευχαριστηθεί για λίγο τήν τάξη,θα γυρίσεις κολυμπωντας απο πλήξη.:flipout: :flipout:
Υ.γ
Θυμήσου την μεγαλοδημοσιογράφο κυρία Αρμανπούρ του c.n.n,που καλυψε τα γεογνότα στο ιράκ στη προηγούμενη κρίση.Εκεί να δείς τσιράκι.

απογοητευομαι γιατι βλεπω να επιπλεουν τα σκ...α και επιπλεον να θεωρειται αυτος ο δρομος αποδεκτος και τελικα ο μονος που οδηγει στην "επιτυχια" (μπλιαχ!!!)

Πέτρος Μακρής said:
απογοητευομαι γιατι βλεπω να επιπλεουν τα σκ...α και επιπλεον να θεωρειται αυτος ο δρομος αποδεκτος και τελικα ο μονος που οδηγει στην "επιτυχια" (μπλιαχ!!!)

Πρώτος διδάξας Πετρος Κωστόπουλος.Η γενιά σου τσίμπησε πολυ στο life-style,τού Κλίκ και τού Νιτρο.Και τώρα έγινε θεσμός η ψευτογκλαμουριά τού Νεοέλληνα.Πες μου πόσα καγιέν έχεις να σού πώ άν θα σού λεω καλημέρα.....:bang:

Εγώ ήθελα να ήξερα από μια πλευρά, ο εκδότης δεν αισθάνεται και λίγο μαλάκας που τον πληρώνει για να γράφει, ενώ ο αρθρογράφος απλά αντιγράφει; Η ταρίφα για την μετάφραση είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν για τη συγγραφή.

Συγνωμη, αλλα ο δημοσιογραφος της Ελευθεροτυπιας αναφερεται δυο μαλιστα φορες οτι ειναι του Πετριδη της 'Guardian'..........
για ξαναδιαβαστε το

Last edited:
Stellios papa said:
Συγνωμη, αλλα ο δημοσιογραφος της Ελευθεροτυπιας αναφερεται δυο μαλιστα φορες οτι ειναι του Πετριδη της 'Guardian'..........
για ξαναδιαβαστε το

Στέλιο , απ' ότι φαίνεται , τόσον ο συντάξας το blog κ. Κοντόπουλος , όσο και οι αξιότιμοι συνφορουμίτες κ.κ. Μακρής και Σούρλας :flipout: είναι οι καχύποπτοι , ενώ εγώ και εσύ προφανώς είμαστε καλόπιστοι ή έχουμε διαφορετική οπτική . Από την αρχή θεώρησα ότι είναι σαφές ότι πρόκειται για μεταφρασμένο κείμενο , γι αυτό και μάλλον δεν αναφέρεται Ελλην συντάκτης . Το μόνο του πρόβλημα είναι μερικές -ελάχιστες - μεταφραστικές αστοχίες , ως προερρήθη , και ο αβανταδόρικος τίτλος του .
Τέλος πάντων ...

Προφανώς ο blogger , από τήν πρόχειρη ματιά που έρριξα στο blog του , ανήκει και αυτός στην γνωστή κατηγορία των γκρινιάρηδων που γενικώς αποδίδει και φοριέται πολύ . Δυστυχώς όλο και περισσότερο αποδεικνύεται ότι το διαδίκτυο είναι το μέρος όπου κυκλοφορούν οι πιό απίθανες βλακείες ( που δυστυχώς γίνονται πιστευτές - καλή ώρα σαν αυτούς που περιμένουν σήμερα να δούνε και τον πλανήτη Αρη ως διδύμους μαζί με το φεγγάρι ) , ή το μέρος όπου κάθε πικραμένος λέει το μακρύ και το κοντό του ( κάτι σαν το Χαϊντ Πάρκ , αλλά εκεί τουλάχιστον βλέπεις τον ομιλητή και γελάς - εδώ σου περνάει ως γνώση και αυθεντία ) .

Δημήτριος Ντοκατζής said:
όσο και οι αξιότιμοι συνφορουμίτες κ.κ. Μακρής και Σούρλας :flipout:

Τό χειρότερο δεν ειναι πού με´λές καχύποπτο,αλλά κύριο.:flipout: :flipout: Θά αρχίσουν πάλι τα διάφορα κουτσομπολιά,τους τύπου με ποιό δικαιωμα τον λες´κυριο κ.λ.π.

Εγώ βρήκα ευκαιρία να αναφερθώ στα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια,με αφορμή το κειμενο τού Πετρου.Δεν ήθελα να χτυπήσω το σαμάρι.Τον γάιδαρο ήθελα:flipout: :flipout:

Σπύρος Σούρλας said:
Τό χειρότερο δεν ειναι πού με´λές καχύποπτο,αλλά κύριο.:flipout: :flipout: Θά αρχίσουν πάλι τα διάφορα κουτσομπολιά,τους τύπου με ποιό δικαιωμα τον λες´κυριο κ.λ.π.

Εγώ βρήκα ευκαιρία να αναφερθώ στα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια,με αφορμή το κειμενο τού Πετρου.Δεν ήθελα να χτυπήσω το σαμάρι.Τον γάιδαρο ήθελα:flipout: :flipout:

Λές στο τέλος να καταλήξει βρισιά ; Αντε ρε κύριε ..:flipout: .
Καλά κάνεις και βαράς το σαμάρι . Κι εγώ την απίστευτη σαβούρα του διαδικτύου ήθελα να επισημάνω .
Θυμήσου υπερπληροφόρηση σημαίνει αποπληροφόρηση. Ποιός θα ταξινομήσει και θα αξιολογήσει τι και με ποιόν τρόπο ; Αρα όλα έχουν την ίδια βαρύτητα . Αμ δε .

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Λές στο τέλος να καταλήξει βρισιά ; Αντε ρε κύριε ..:flipout: .
Καλά κάνεις και βαράς το σαμάρι . Κι εγώ την απίστευτη σαβούρα του διαδικτύου ήθελα να επισημάνω .
Θυμήσου υπερπληροφόρηση σημαίνει αποπληροφόρηση. Ποιός θα ταξινομήσει και θα αξιολογήσει τι και με ποιόν τρόπο ; Αρα όλα έχουν την ίδια βαρύτητα . Αμ δε .

Οχι το σαμάρι ,τον γάιδαρο,οπου γαϊδούρια διαφοροι ακριβοπληρωμενοι υπηρέτες τής παραπληροφόρησης.Φυσικά και το εν λόγω κείμενο δεν ανηκει σε αυτήν την κατηγορία.Οσο για τα blog,θυμίσου πώς διαφοροι γινανε διάσημοι γραφοντας κοινοτοπίες.Το διαδίκτυο τάχει δυστυχώς αυτά ,δηλαδή πληροφόρηση πολλαπλή,που αρκετές φορές ειναι αναξιόπιστη.Σκεψου όμως οτι παλιότερα-στα χρονια μας :flipout: :flipout: -ενημερωνόμαστε μονον απο τήν Υ.Ε.Ν.Ε.Δ.,και ο συμφορουμίτης stelios πρόλαβε και το Ε.Ι.Ρ:award:

Σε καποιο καναλι που δουλευε ο Ευαγγελατος ειχε ενα ρεπορταζ που περιεγραφε την κατασταση στο ΠΑΚΙΣΤΑΝ και ηταν γυρισμενο σε αλλη χωρα
ο Σ. ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ τους ειχε λοιπον ξεσκεπασει....
την αλλη ημερα, εκει που εκανα ζαπινγκ βλεπω την Τατιανα [ οχι την δικια μας ] να πεταη την μεγαλη της ατακα ´ και ποιος ειναι αυτος ο Κουλογλου που μπορει να διαψευσει τον διευθυντη ενος εγκριτου τηλεοπτικου καναλιου ? δεν τον ξερει κανεις, ενω τον κ Ευαγγελατο τον γνωριζει ολη η Ελλαδα
τα σχολια δικα σας.............

Οι αστέρες -δημοσιογράφοι,ειναι φαιδρή ιστορία.Το ίδιο και διάφοροι δημοσιογράφοι γνώμης ,πού προβάλλουν ενα σοβαροφανές προφίλ,και τελικά λιβανίζουν πρωθυπουργούς ,αρχηγούς αντιπολίτευσης,και προσφέρουν άθλια υπηρεσία στόν τόπο.Οι δευτεροι ειναι χειρότεροι κατά τήν γνώμη μου,γιατί κουβαλάνε και τον μανδύα τού ´σοβαρού δημοσιογράφου´Το τι έχει γραφτεί την οκταετια 1996-2004,και το τί λιβάνισμα έπεσε,θυμίζει εποχές Σαββα Κωνσταντόπουλου επί χούντας.

Re: Απάντηση: δημοσιογραφια...

Σπύρος Σούρλας said:
Το να αντιγράφεις δεν ειναι κακό.Το να μην λές όμως απο ποιόν τοκανες -εάν εισαι επαγγελματίας δημοσιογράφος-συνιστά θεμα δεοντολογίας.....Μα Πετρο στην Ελλάδα υπάρχουν παπαγαλακια και μάλιστα ακριβοπληρωμένα,πού δεν σχολιάζουν,αλλά υποστηρίζουν, κομματικά σαν οπαδοί.Ειναι πολλά τα λεφτάαααα.Να μη λέμε ονόματα τώρα,αλλά όποιος έχει ματια βλέπει...

Συμφωνώ απολύτως. Άλλωστε λίγοι είναι αυτοί πιστεύω που λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι όσους ξέρω λένε ότι αν θέλουν να δούν πραγματικές ειδήσεις βάζουν Nετ... Eίναι τραγικό να βλέπεις ανθρώπους σε τόσο επηρρεαστικά πόστα να είναι συμφεροντολόγοι...

Η ΝΕΤ πλέον είναι φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας, εδώ και αρκετό καιρό. Ανεξάρτητη πληροφόρηση μόνο από το Ιντερνετ....

Re: Απάντηση: δημοσιογραφια...

Maverick said:
Η ΝΕΤ πλέον είναι φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας, εδώ και αρκετό καιρό. Ανεξάρτητη πληροφόρηση μόνο από το Ιντερνετ....

Δεν μου έχει φανεί κάτι τέτοιο εμένα. H αναφορά σου από το web πάντως είναι και αυτή μέσα στο παιχνίδι αλλά θέλει ψάξιμο...