Δημοτικές Εκλογές

Εγώ θα προτιμούσα το 40% της αποχής να είχαν ψηφίσει μικρά κόμματα και να βγουν δήμαρχοι που δεν ανήκουν στους δύο (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ).

Τότε πραγματικά θα άλλαζαν τα πράγματα. Τώρα θα πουν τα σαχλά τους σήμερα ... και από αύριο μια από τα ίδια. Αυτό που θέλουν τα κόμματα είναι να τους ψηφίζουν μόνο φίλοι και γνωστοί. Αυτοί τους αρκούν.

Και εγώ Νικόλα αλλά έχει συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο?
Επίσης γιατί να ψηφίσω κάποιον που δεν πιστεύω που αποδέχεται μάλιστα το κάλπικο πολιτικό σύστημα?
Από αντίδραση?
Φτάνει αυτό? λύνει κάποιο πρόβλημα?

Απάντηση: Re: Δημοτικές Εκλογές

Για μια ακόμη φορά λοιπόν, έχουμε τους πολιτικούς που μας αξίζουν... τόσο αυτοί που τους ψήφισαν, όσο και οι πολύ περισσότεροι, που τους επέτρεψαν με την ανοχή τους να βγούν...

:a0210:

Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

αναφερω ενα παραδειγμα απου εκανα απο το επισημο σιτε του υπουργειου εσωτερικων . στο 9,99% των εκλογικων τμηματων στην περιφερεια αττικης με εγγεγραμενους 278.222 ατομα ο πρωτος μεχρι τωρα αναφερεται με ποσοστο 23,80 % και ψηφους 32.971

στην πραγματικοτητα ομως αν υπολογισει τους ψηφους οχι στα εγκυρα που ειναι 138.518 αλλα στο 278.222 βλεπει κανεις οτι τοτε το ποσοστο ειναι 11,85% με αναλογα πιο κατω τους αλλους υποφηφιους...και αυτο το συστημα το ονομαζει πλεον πλειοψηφια..και βολευεται.

Όχι, δεν ήταν ποτέ έτσι, ούτε θα μπορούσε ποτέ να είναι έτσι.

Όποιος δεν ψηφίζει, δεν υπάρχει. Και πολύ σωστά. Απλώς αδιαφορεί για το πολίτευμα. Αν δεν τον εκφράζουν τα υπάρχοντα κόμματα, ας βάλει ο ίδιος υποψηφιότητα. Απλή αποχή δεν σημαίνει τίποτα απολύτως, για κανέναν. Με την αποχή δεν αλλάζει τίποτα. Ούτε πρόκειται να χάσει τον ύπνο του κανένα κομματόσκυλο επειδή έκαναν 40% αποχή. Ακόμη και 90% να φτάσει η αποχή, το μόνο που θα σημαίνει είναι ότι έχουμε πολίτες που κοιμούνται όρθιοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Αλλά απ'τη στιγμή που τίθεται σαφώς το θέμα ναι ή όχι στο μνημόνιο, και μάλιστα τέθηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού, και όχι της αντιπολίτευσης, είναι υποχρέωση της κοινωνίας να δώσει εστω και συμβολικά αυτή την εικόνα. Και μια συσπείρωση όλων των δυνάμεων κατά της κατάστασης αυτής, ακόμη κι αν γίνει συμβολικά, είναι σίγουρα προτιμότερη από μια εμφατική νίκη του GAP.

Έχεις παγιδευτεί στα ψευτοδιλλήματα, δυστυχώς... Kαι οι δύο είναι ίδιοι - πανομοιότυποι...

Με ίδιες πολιτικές και ίδιο σκοπό... το πούλημα της χώρας μας...
Και οι υπόλοιποι νάνοι (όχι μόνο στα ποσοστά) που κατα κανόνα τους κάνουν τα χατήρια...

Ποιος ήρθε ?????

Μάλλον πλάκα κάνεις Νίκο....:D

Στην απέξω ναι, είναι κατά........

Τι πλάκα κάνω βρε?
Ότι αυτοί μας έφεραν εμπρός στην επιλογή μνημόνιο ή πτώχευση λέω...
Και το ίδιο μνημόνιο θα υπέγραφαν, αν όχι σκληρότερο, συνενώνοντας με τις επιθυμίες των αφεντικών τους...

Ούτε πλάκα δεν μπορώ να κάνω με αυτά...:BDGBGDB55:

-bye-

Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Όσοι δεν ψήφισαν δε θα έριχναν κανέναν απ'τους δύο, απλά υφίστανται οι εξής πιθανότητες (η σειρά είναι σειρά βαρύτητας, όπως την έχω αντιληφθεί προσωπικά από τους γνωστούς και φίλους μου, δεν είναι κάτι το επίσημο)

α. Τους εκφράζει κάποιο μικρό κόμμα, αλλά λένε "σιγά μη βγει, τσάμπα θα κατέβω
β. Θεωρούν γενικά ότι η παρουσία τους δεν επηρρεάζει το τελικό αποτέλεσμα
γ. Βαριούνται
δ. Το κάνουν συνειδητά ως διαμαρτυρία για ένα σύστημα που δεν τους εκφράζει.

Μια και υφίστανται όλα τα παραπάνω, κατά τη γνώμη μου η αποχή ΔΕΝ μπορεί να αποτελέσει διαμαρτυρία, καθώς καθένας μπορεί να την ερμηνεύσει με οποιαδήποτε από τις παραπάνω εκδοχές, όποια δηλαδή τον βολεύει.

Ξέχασα να αναφέρω και το (ε), το οποίο δεν το συνάντησα στους φίλους μου μεν, το άκουσα πολλές φορές όμως στα ΜΜΕ, κάτι που σημαίνει ότι το άκουσαν και πολλοί άλλοι, και ενδεχομένως να τους επηρρέασε:

"Να κατέβω να ψηφίσω αντιΠΑΣΟΚ γιατί εχω φτάσει στα όρια μου με τις μαλακίες τους... αλλά αν δεν βγουν, και γίνουν όντως εκλογές, και χρεωκοπήσουμε λόγω εκλογών, τι γίνεται;"

Ψεύτικο δίλημμα.... κατευθυνόμενο από τα ΜΜΕ (και φυσικά από τον GAP)... που σίγουρα οδήγησε κόσμο τόσο στο PASOK όσο και στην αποχή...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση. Προφανώς η ΝΔ δεν είναι κατά ενός μνημονίου (το συγκεκριμένο αμφιβάλω ότι θα το επέλεγε πάντως, καθώς πλήττει ακόμα και τους βιομήχανους, που παραδοσιακά χάιδευε η ΝΔ), προφανώς η ΝΔ δεν είχε ποτέ κάποια σοβαρή κοινωνική πολιτική να επιδείξει, προφανώς η ΝΔ δε μας έβγαλε από το αδιέξοδο όσο κυβέρνησε, παρά μόνο το διεύρυνε.

Αλλά απ'τη στιγμή που τίθεται σαφώς το θέμα ναι ή όχι στο μνημόνιο, και μάλιστα τέθηκε από τα χείλη του πρωθυπουργού, και όχι της αντιπολίτευσης, είναι υποχρέωση της κοινωνίας να δώσει εστω και συμβολικά αυτή την εικόνα. Και μια συσπείρωση όλων των δυνάμεων κατά της κατάστασης αυτής, ακόμη κι αν γίνει συμβολικά, είναι σίγουρα προτιμότερη από μια εμφατική νίκη του GAP.
Εδώ διαφωνώ..
Δέν βλέπω διαφορά μεταξύ τών δύο.
Ή ευκαιρία ήταν σήμερα καί πήγε χαμένη.
Δές στά (κωλο)κάναλα, όλοι, πράσινοι μπλέ, μέσ' τή καλή χαρά είναι.
Αναμένεται καί η δήλωση τού Γιώργου, νά βάλει τήν ταφόπλακα..

Του κ.Τσακίρογλου..

"Πρέπει να προσεχτεί το ποσοστό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το οποίο μαζί με αυτό του ΛΑΟΣ δείχνει τη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης. Στην Αττική με τα πολλά προβλήματα, τη μεγάλη ανεργία και την έντονη παρουσία μεταναστών οι δυνάμεις της ακροδεξιάς κάνουν αισθητή την παρουσία τους. "

Του κ.Τσακίρογλου..

"Πρέπει να προσεχτεί το ποσοστό της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το οποίο μαζί με αυτό του ΛΑΟΣ δείχνει τη "σκοτεινή πλευρά" της Σελήνης. Στην Αττική με τα πολλά προβλήματα, τη μεγάλη ανεργία και την έντονη παρουσία μεταναστών οι δυνάμεις της ακροδεξιάς κάνουν αισθητή την παρουσία τους. "

Σωστή παρατήρηση..
Τσίμπησαν κι αυτοί ελέω "αντισυστημικής" μή-ψήφου.

Aναμενόμενο... όσο σύσσωμη η Αριστερά αντιμετωπίζει τα προβλήματα με τους μετανάστες σε δύσκολες περιοχές ως απλό "ρατσισμό" των κατοίκων, τέτοιες αυξήσεις ποσοστών σε τέτοια κόμματα είναι επόμενες...

Κάτι που δεν έχει επισημάνει κανείς στα (κωλο)κάναλα...

Περίπου 250.000 συμπολίτες μας, ενώ ψήφισαν κάποιον για δήμαρχο αρνήθηκαν να ψηφίσουν περιφερειάρχη! Δηλαδή κομματάρχη... οποιονδήποτε κομματάρχη!

Τα ποσοστά λευκού/άκυρου στις δημοτικές εκλογές, αυτήν την ώρα, είναι περίπου 5,25% ενώ στις περιφερειακές 9%!

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Του κ.Τσακίρογλου..

Αχ, αχ! Τα έχω πει χρόνια τώρα (τουλάχιστον 3) ότι ο Καρατζαφύρερ θα δει μεγάλες μέρες. Βρέθηκε με 9 βουλευτές και σήμερα με 17. Από το σημερινό 40 % της αποχής μπορεί εύκολα να ξεπηδήσει ένα ποσοστούλι για το κόμμα του. Τέταρο κόμμα στη βουλή και τέταρτοι και πέμπτοι οι υποψήφιοί του στις δημοτικές (Άδωνις, Βορίδης, Ραντούλης). Οι "μεγάλοι" αρχηγοί στην αρχή τον χλεύαζαν και τώρα τον γλείφουν. Εν κατακλείδι σίγουρα δεν έχει την τρέλλα του Χίτλερ (δεν ξέρω γι αυτούς που τον περιβάλλουν), αλλά ότι θα αυξηθεί η δύναμή του, είναι σίγουρο. Αργά ή γρήγορα θα αποτελέσει την "άλλη λύση" των απογοητευμένων. Έτσι γίνεται πάντα, όταν η δημοκρατία (ή το όποιο πολίτευμα τέλος πάντων) αποτυχαίνει η κοινωνία προσπαθεί να δοκιμάσει άλλες γεύσεις.
Σμβουλή: Να απέχετε από τις εκλογές, να απέχετε...:stupid:

50% οί νικητές "αντισυστημικοί" στήν Αθήνα !!!
Τό ελικόπτερο γυροφέρνει πάνω απ' το Μαξίμου !!
Καταρρέει τό πολιτικό σύστημα καί κανείς δέν είναι στούς δρόμους νά τό αποτελειώσει η έστω νά πανηγυρίσει ???
Ούτε τώρα δέν αφήνουν μερικοί τόν καναπέ ??? :nounder:

Νίκο απο ότι είδες την αποχή κανείς δεν την μετράει....

Πάνε και οι εθνικές εκλογές...άλλα κατάλαβε ο ΓΤΠ...

Αλλά καλύτερα θα τσούξει και θα έχει και δίκιο.....

Ετοιμαστείτε για κατέβασμα....

Βρε εδώ ο καθένας πίνει στην υγεία και ευημερία του κόμματός του, που νίκησε και έδωσε το "μήνυμα" σε αυτές τις εκλογές!@#$%#@!
Τι προσπαθούμε να επιτύχουμε με την αποχή; Τι συζητάμε;
40 %!!!!! Οι μισοί να ψηφίζανε συντονισμένα θα είχαν εκλέξει περιφερειάρχη τον τρίτο της σειράς των αποτελεσμάτων.
Μην ακούσω όμως τους απέχοντες να γκρινιάζουν μετά!

Αιμίλιε προφανώς δεν κάνεις zapping ή κλείνεις αυτιά και μάτια όποτε αναφέρεται το θέμα της αποχής...

Δεν περίμενα προκήρυξη εκλογών ακόμα και αν έχανε και στα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ.
Έχει ένα έργο να επιτελέσει ο άνθρωπος μέχρι να του πουν να παραδώσει στο φιλαράκι και συμφοιτητή του...

Περιμένω όμως να είναι το κυρίαρχο ζήτημα τις επόμενες ημέρες και να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων. Για μένα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Η εκτίμησή μου είναι ότι θα σκέφτονται διπλά από εδώ και εμπρός και φυσικά δεν τέλειωσε τίποτα... Και θα κατέβουμε και θα αντιδράσουμε όπως μπορεί ο καθένας καλύτερα... ο σκοπός είναι κοινός!

ΥΓ Ελπίζω να άκουσες τι είπε η Παπαρήγα για την αποχή...
Όλοι, μα όλοι, αναφέρονται στην αποχή και την ισχυρή αποδοκιμασία του κομματικού συστήματος...

Βρε εδώ ο καθένας πίνει στην υγεία και ευημερία του κόμματός του, που νίκησε και έδωσε το "μήνυμα" σε αυτές τις εκλογές!@#$%#@!
40 %!!!!! Οι μισοί να ψηφίζανε συντονισμένα θα είχαν εκλέξει περιφερειάρχη τον τρίτο της σειράς των αποτελεσμάτων.

Όχι, εγώ θέλω νά τούς ακούω !! :D

Αιμίλιε προφανώς δεν κάνεις zapping ή κλείνεις αυτιά και μάτια όποτε αναφέρεται το θέμα της αποχής...

Δεν περίμενα προκήρυξη εκλογών ακόμα και αν έχανε και στα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ.
Έχει ένα έργο να επιτελέσει ο άνθρωπος μέχρι να του πουν να παραδώσει στο φιλαράκι και συμφοιτητή του...

Περιμένω όμως να είναι το κυρίαρχο ζήτημα τις επόμενες ημέρες και να επηρεάσει την πορεία των πραγμάτων. Για μένα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα για το τι μπορεί να ακολουθήσει.

Η εκτίμησή μου είναι ότι θα σκέφτονται διπλά από εδώ και εμπρός και φυσικά δεν τέλειωσε τίποτα... Και θα κατέβουμε και θα αντιδράσουμε όπως μπορεί ο καθένας καλύτερα... ο σκοπός είναι κοινός!

ΥΓ Ελπίζω να άκουσες τι είπε η Παπαρήγα για την αποχή...
Όλοι, μα όλοι, αναφέρονται στην αποχή και την ισχυρή αποδοκιμασία του κομματικού συστήματος...

Για ποιό zapping αναφέρεσαι Νίκο, το ότι όλοι συζητάνε για την αποχή?? Ε, και?? Στο ΣΚΑΙ λένε ότι ίσως είναι και δείγμα ΑΝΟΧΗΣ η αποχή....
Πριν λίγο ανεφερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που λένε ότι δεν μας μαύρισαν, αν ήθελαν θα μπορούσαν, αφου δεν το έκαναν συνεχίζουμε...

Νίκο αναφέρομαι στο χάσιμο της ευκαιρίας να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό σήμερα, γιατί αύριο έρχονται τα δύσκολα....

Τώρα αν θα το σκεφτεί διπλά, κρατάω μικρό καλάθι.
Αν κερδίσαμε κάτι απο την αποχή θα το δούμε....

Η άποψη μου είναι ότι μόνο στον δρόμο λύνονται τα προβλήματα, τα υπόλοιπα υπολείπονται....-bye-

Last edited:

Αδερφέ είσαι νομίζω λίγο επιθετικός στο λόγο σου, αν μου επιτρέπεις.

Απλά να σου πω για την σκέψη σου ότι ο πολυκερματισμός των αριστερών κομμάτων μαθηματικά οδηγεί στην αποτυχία αυτού που προτείνεις.
Επίσης υπάρχει η άποψη ότι η αθέτηση του Συντάγματος (περί ίσης ψήφου και απουσίας της καταμέτρησης στο εκλογικό αποτέλεσμα/αντιπροσώπευση της λευκής ψήφου), κατά την ταπεινή μου άποψη, άρει κάθε επιλογή σε υπερψήφιση οποιουδήποτε κόμματος που συμμετέχει στην διαδικασία...

Εν τω μεταξύ τρεις στους τέσσερις στα κανάλια αναδεικνύει την αποχή ως κυρίαρχο θέμα που πρέπει να προβληματίσει (χωρίς να βάλει εναντίον της)...

Φαίνεται ότι και ταρακουνήθηκαν αλλά και αναγνωρίζουν ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια δεν μπορεί να "βαρέθηκαν" ή να απολιτικοποιούνται 1,5εκ και πλέον πολίτες...

Η στρούγκα άνοιξε... είτε μας αρέσει είτε όχι...

Καλό βράδυ από μένα και μακάρι να έρθουν τα πράγματα όπως τα ονειρευόμαστε όλοι... και ας διαφωνούμε για τον τρόπο...

-bye-