Δημοτικές Εκλογές

Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Κάποιοι νομίζουν ότι καταψηφίζοντας τους υποψήφιους του pasok θα βγούμε απ το μνημόνιο. Μιλάμε για το ορισμό της βλακείας αλλά και το πόσο καλά στημένο είναι το σύστημα.
Η συμμετοχή είναι συνενοχή.

Αν θυμάσαι από το δίπλα νήμα, απ'την αρχή η προσωπική μου γνώμη ήταν ότι εδώ που φτάσαμε, κάποιου είδους δανεισμός ήταν απαραίτητος, γιατί αλλιώς θα τελειώναμε σα χώρα, για πολλούς λόγους που έχω απαριθμήσει...

Ως εκ τούτου, το πρόβλημά μου δεν είναι το να υπάρχει κάποιο μνημόνιο, το πρόβλημα μου είναι ότι το συγκεκριμένο μνημόνιο έγινε με όρους ξεπουλήματος της χώρας. Η τέχνη της Διπλωματίας υπάρχει εδώ και 5 χιλιάδες χρόνια σ'αυτόν τον κόσμο, κάνοντας λαούς να υπογράφουν συμφωνίες από τις οποίες κι οι δύο μπορούν να φεύγουν κερδισμένοι. Ο GAP, όντας σε εντεταλμένη υπηρεσία, απλά πέταξε τα πάντα στα σκουπίδια ξεπουλώντας τη χώρα, χωρίς να διεκδικήσει οτιδήποτε.

Επίσης, ακόμη κι αυτό το κατάπτυστο μνημόνιο, γράφει (ή θα έπρεπε να γράφει), εξοικονομήστε τόσα ευρώ ετησίως. Δεν γράφει πουθενά "εξοικονομήστε τα κόβοντας συντάξεις, ασφαλιστικές παροχές" Η τακτική αυτή είναι η σοσιαλΗστική πολιτική του PASOK. Όσο και να βρίζω την κάθε Αλέκα, και τον κάθε Τσίπρα, δε μπορώ να φανταστώ ότι θα ξεκινούσαν την εξοικονόμηση πόρων από εκεί.

Είπαμε βέβαια, είμαι βλάκας... αλλά ό,τι μπορώ κάνω.

Κάποιοι νομίζουν ότι καταψηφίζοντας τους υποψήφιους του pasok θα βγούμε απ το μνημόνιο. Μιλάμε για το ορισμό της βλακείας αλλά και το πόσο καλά στημένο είναι το σύστημα.
Η συμμετοχή είναι συνενοχή.

Προσυπογράφω πλήρως και δηλώνω ότι έχω αρχίσει και να εκνευρίζομαι με τους "ανεύθυνους" δήθεν δημοκράτες που όπως έγραψα και σε άλλο νήμα θεωρούν υπεύθυνους για το σημερινό κατάντημα, όχι τις δικές τους επιλογές αλλά τις μη-επιλογές των πολιτών που απέχουν!
Πρόκειται περί παγκόσμιας πρωτοτυπίας. Σε λίγο ας πούμε μπορεί να ακούσουμε ότι για τα χάλια του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, φταίνει αυτοί που παίζουν...μπάσκετ διότι αν έπαιζαν ποδόσφαιρο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα...:flipout:
Σοβαρευτείτε και αναλάβετε τις ευθύνες σας (ορισμένοι κατήγοροι) για το γεγονός ότι συντηρείτε ένα σάπιο σύστημα εξουσίας, το τροφοδοτείτε με ενέργεια και χρήμα και του δίνετε το δικαίωμα να υπάρχει και να καταδυναστεύει όχι μόνο εσάς αλλά και εμάς που δεν το επιλέξαμε.
Η ερμηνεία της αποχής είναι μόνο μία και πραγματική και φυσικά ξεπερνά σε σημασία τα νουμεράκια ποσοστών που καταγράφει το κάθε κομματόσκυλο ή ο κάθε "υπερκομματικός" που είναι και της μόδας...
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες απορρίπτουν είτε τα πρόσωπα, είτε το σύστημα, είτε και τα δύο. Αυτό είναι η μεγαλύτερη πολιτική κίνηση των τελευταίων πενήντα ετών και η μόνη που έχει πραγματική αξία. Αν οι μισοί από αυτούς, ακόμα και το 1/3, αποφασίσει να ακολουθήσει άλλους τρόπους συμμετοχής και καταλάβει ότι διαθέτει τεράστια δύναμη άμεσης παρέμβασης τότε στο άμεσο μέλλον θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

Όποιος δε, θεωρεί ότι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης έχει διαφορετική λειτουργία από το τηλεκοντρόλ της κάλπης μάλλον αυταπατάται. Απλά αλλάζεις κανάλια και κόμμα περιμένοντας να έρθει ξαστεριά. Το παν και στα δύο είναι να βρεις το κόκκινο κουμπάκι που κλείνει τα πάντα...

:grinning-smiley-043 μαζι σας και εγω παιδια

Έτσι μάλιστα. Προσωπικά πάντως, εξαιρώντας εσένα (που δεν σε ξέρω απλά υποθέτω απ'όσα έχεις γράψει κατά καιρούς), δε γνωρίζω κανέναν που να προχώρησε την αποχή του σε οποιονδήποτε ουσιαστικότερο τρόπο παρέμβασης.

Στις 5/5 γνώρισα άλλους 200.000 περίπου τους οποίους κάποιοι, "δημοκράτες" και "σοβαροί", εντός και κυρίως εκτός φόρουμ, λίγο-πολύ τους ονόμασαν ως ηθικούς αυτουργούς και συνενόχους των θανάτων στη Marfin. Δυστυχώς κάποιοι (φυσιολογικά) "ψάρωσαν", άλλοι φοβήθηκαν και γενικά κόπηκε η φόρα. Ελπίζω να το σκέφτηκαν πιο ψύχραιμα τώρα που έχουν περάσει μήνες και υπάρχει και το γαλλικό παράδειγμα που τρέχει ακόμα.
Είναι γνωστό ότι δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά πολύ θα ήθελα να δω αυτούς που το ψήφισαν να κατεβαίνουν στο συλλαλητήριο της Δευτέρας. Τους υπόλοιπους θα ήθελα πολύ να τους δω στην πορεία της 17/11.
Θα έχουμε ευκαιρίες στο μέλλον Maestro και δυστυχώς πολλές αφορμές για να αποδειχθεί ποιος θα δικαιωθεί.

Όπως έγραψα και πριν τις εκλογές σε άλλο νήμα, όσοι απείχαν για το χψζ δικό τους λόγο στην πράξη επικρότησαν το status quo και άφησαν άλλους να αποφασίσουν για λογαριασμό τους. Το ποσοστό της αποχής ήταν όντως μεγαλύτερο, αλλά θα ξεχαστεί πολύ σύντομα και δεν ενοχλεί κανέναν! (Βέβαια κι εγω σκέφτομαι να απέχω στον β γύρο για να μην αναγκαστώ να επιλέξω ....μεταξύ "σκύλας και χάρυβδης" -ειδικά στον δήμο- αλλά εν γνώσει του ότι έτσι θα εκχωρήσω σε άλλους το δικαίωμα να πάρουν την τελική απόφαση για λογαριασμό μου...)

Εγώ πάντα συμμετέχω και ψηφίζω το μή χείρον...

Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κατέβει κάποιος:

1. χωρίς υποψήφιους (η τους ελάχιστους που επιτρέπεται για πανελλήνια εκπροσώπηση)
2. με όνομα συνδυασμού "ΑΠΟΧΗ" και
3. σαφή δέσμευση ότι αν πάρει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως θα προκηρύξει εκλογές

λέτε να πάρει 40% ;;;

Αν γίνει αυτό μόνο τότε θα πεισθώ ότι η αποχή πράγματι εκφράζει διαμαρτυρία... Και στο κάτω-κάτω τι θα πεί διαμαρτυρία; Προτάσεις χρειαζόμαστε, όχι άλλες διαμαρτυρίες...

Εγώ πάντα συμμετέχω και ψηφίζω το μή χείρον...

Αν στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κατέβει κάποιος:

1. χωρίς υποψήφιους (η τους ελάχιστους που επιτρέπεται για πανελλήνια εκπροσώπηση)
2. με όνομα συνδυασμού "ΑΠΟΧΗ" και
3. σαφή δέσμευση ότι αν πάρει εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης αμέσως θα προκηρύξει εκλογές

λέτε να πάρει 40% ;;;

Αν γίνει αυτό μόνο τότε θα πεισθώ ότι η αποχή πράγματι εκφράζει διαμαρτυρία... Και στο κάτω-κάτω τι θα πεί διαμαρτυρία; Προτάσεις χρειαζόμαστε, όχι άλλες διαμαρτυρίες...

+1000
Ειχε κατέβει πάντως κάποτε ενας συνδυασμός με την ονομασία ΛΕΥΚΟ και πήρε κάπου 0.3%

To λευκό είναι μια επιλογή ψήφου που εκφράζει είτε την εν λευκώ αποδοχή της εντολής της πλειοψηφίας του λαού, είτε την απόρριψη όλων των λύσεων που προτείνονται από τα κόμματα...

Αν το πολιτικό σύστημα ήταν δίκαιο θα έδινε ίση αξία, ως οφείλει, στη λευκή ψήφο καταμετρώντας την... Δεν το κάνει... Άκυρα/Λευκά λέει...

Αν το πολιτικό σύστημα ήταν δίκαιο, σε περίπτωση πλειοψηφίας λευκών ψήφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να μην δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σε κανένα κόμμα ή κομματικό σχηματισμό, αφού η εντολή του λαού θα ήταν σαφής και ρητή "δεν αποδέχομαι κανένα κόμμα" αφού δεν θα το ψήφιζε... Έτσι θα έπρεπε να διαλυθούν τα υπάρχοντα κόμματα και να ιδρυθούν άλλα, πιθανώς μέσω δημοψηφισμάτων...

Άρα όσοι δεν εκφράζονται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και επιθυμούν να ανατρέψουν αυτήν την αδικία, που επέβαλε με το έτσι θέλω το πολιτικό σύστημα, χωρίς να ρωτήσουν το λαό αλλά και κρυφά δίχως καν να μας ενημερώσουν... δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να απέχουν...

Η άποψη το "μη χείρον" οδηγεί μαθηματικά στη διαιώνιση του προβλήματος... όπως άλλωστε αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφισβητήσεως, από τις δεκάδες εκλογικές αναμετρήσεις τα 35 τελευταία χρόνια...
Η μόνη απάντηση που μπορώ προσωπικά να σκεφτώ για κάποιον που είναι υπέρ της συμμετοχής είναι ότι "δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα"... όλα τα άλλα είναι σοφίσματα...

Last edited:

9600342342.0.jpg

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Περί Φωτίσεως"

"Σε κάποια χώρα γίνονται εκλογές.
Η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%.
Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.
Μπροστά στο διαφαινόμενο κενό εξουσίας, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κρατικός μηχανισμός και οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη,
καταστρώνοντας αστυνομικά σχέδια για να ανακαλύψουν τον υποκινητή.
Μια έκπληξη όμως περιμένει τους κρατούντες: ο πληθυσμός της πόλης αφυπνίζεται, "φωτίζεται",
και ανακαλύπτει από την αρχή τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσωπικής ευθύνης, της αλληλοβοήθειας.

Το κράτος όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη."

Τρομακτικό , ρεαλιστικό απαισιόδοξο ...

9600342342.0.jpg

Ζοζέ Σαραμάγκου: "Περί Φωτίσεως"

"Σε κάποια χώρα γίνονται εκλογές.
Η καταμέτρηση των ψήφων στην πρωτεύουσα αναδεικνύει πρώτη δύναμη το λευκό με ποσοστό περίπου 70%.
Οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή και το λευκό ξεπερνά το 80%.
Μπροστά στο διαφαινόμενο κενό εξουσίας, τα δύο μεγάλα κόμματα, ο κρατικός μηχανισμός και οι δημόσιες υπηρεσίες εγκαταλείπουν την πόλη,
καταστρώνοντας αστυνομικά σχέδια για να ανακαλύψουν τον υποκινητή.
Μια έκπληξη όμως περιμένει τους κρατούντες: ο πληθυσμός της πόλης αφυπνίζεται, "φωτίζεται",
και ανακαλύπτει από την αρχή τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσωπικής ευθύνης, της αλληλοβοήθειας.

Το κράτος όμως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη."

Τρομακτικό , ρεαλιστικό απαισιόδοξο ...

"Τρομακτικό", "ρεαλιστικό" και "απαισιόδοξο" για ποιους;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες απορρίπτουν είτε τα πρόσωπα, είτε το σύστημα, είτε και τα δύο. Αυτό είναι η μεγαλύτερη πολιτική κίνηση των τελευταίων πενήντα ετών και η μόνη που έχει πραγματική αξία. Αν οι μισοί από αυτούς, ακόμα και το 1/3, αποφασίσει να ακολουθήσει άλλους τρόπους συμμετοχής και καταλάβει ότι διαθέτει τεράστια δύναμη άμεσης παρέμβασης τότε στο άμεσο μέλλον θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί.

.

Ποιό σύστημα απορρίπτουν βρέ Γιάννη? Καί μήν μού πείς και εσύ τά γνωστά περί διεφθαρμένου συστήματος γιατί έχουμε πολλάκις συμφωνήσει ότι η διαφθορά είναι συστατικό τού συγκεκριμένου συστήματος.
Γιατί ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι οι γενικολογίες περί ''σάπιου συστήματος'' μιά χαρά συμπεριλαμβάνουν και άλλες ''κρυφές καί ανομολόγητες επιθυμίες''.Ασε πού μερικοί μπορεί και νά ονειρεύονται ''χειρουργικές επεμβάσεις'' καί ''γύψους'' κατά τού ''ασθενούς''-πράγματα πού τά ζήσαμε από τό 67-74-..
Αν θεωρείς ότι οσοι απείχαν διακατέχονται από τάσεις αντικαπιταλιστικής ανατροπής θά μού επιτρέψεις νά διαφωνήσω.Μια συνειδητοποιημένη μικρή μειοψηφία πιθανώς ναί.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Ποιό σύστημα απορρίπτουν βρέ Γιάννη? Καί μήν μού πείς και εσύ τά γνωστά περί διεφθαρμένου συστήματος γιατί έχουμε πολλάκις συμφωνήσει ότι η διαφθορά είναι συστατικό τού συγκεκριμένου συστήματος.
Γιατί ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι οι γενικολογίες περί ''σάπιου συστήματος'' μιά χαρά συμπεριλαμβάνουν και άλλες ''κρυφές καί ανομολόγητες επιθυμίες''.Ασε πού μερικοί μπορεί και νά ονειρεύονται ''χειρουργικές επεμβάσεις'' καί ''γύψους'' κατά τού ''ασθενούς''-πράγματα πού τά ζήσαμε από τό 67-74-..
Αν θεωρείς ότι οσοι απείχαν διακατέχονται από τάσεις αντικαπιταλιστικής ανατροπής θά μού επιτρέψεις νά διαφωνήσω.

Ακριβώς επειδή όπως έχουμε συμφωνήσει και στο παρελθόν οι λόγοι της αποχής είναι ποικίλοι και ενίοτε καθόλου θεμιτοί, γι' αυτό και προσβλέπω στο ότι ακόμα και το 1/3 αυτών που απείχαν να το έκαναν συνειδητά, αυτό σχηματίζει μια κρίσιμη μάζα συμμετοχής σε άλλες μορφές αγώνα. Ελπίζω να μην αποδειχθώ υπεραισιόδοξος.

ΥΓ. Ανέβασα σε διπλανό thread περί ακύρου-λευκού μια ανάλυση του Παπακωνσταντίνου που εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο Σπύρο, νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικός. Αναγκαστικά σε αυτές τις περιτπώσεις υπάρχουν και αρκετά "αν".

http://aristerovima.gr/details.php?id=1057

Last edited:

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το σενάριο του βιβλίου που είναι να ξυπνήσουν μια μέρα οι πολίτες και να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους ενώ οι άρχοντες να ξεκουμπιστούν μια και καλή, είναι τρομακτικό και απαισιόδοξο;!

Καθησυχαστικό και αισιόδοξο τι είναι, να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο μας κι εμείς να τους αναθέτουμε τη οργάνωση των ζωών μας;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Δημοτικές Εκλογές

Ακριβώς επειδή όπως έχουμε συμφωνήσει και στο παρελθόν οι λόγοι της αποχής είναι ποικίλοι και ενίοτε καθόλου θεμιτοί, γι' αυτό και προσβλέπω στο ότι ακόμα και το 1/3 αυτών που απείχαν να το έκαναν συνειδητά, αυτό σχηματίζει μια κρίσιμη μάζα συμμετοχής σε άλλες μορφές αγώνα. Ελπίζω να μην αποδειχθώ υπεραισιόδοξος.

ΥΓ. Ανέβασα σε διπλανό thread περί ακύρου-λευκού μια ανάλυση του Παπακωνσταντίνου που εν πολλοίς με βρίσκει σύμφωνο Σπύρο, νομίζω ότι είναι αρκετά διαφωτιστικός. Αναγκαστικά σε αυτές τις περιτπώσεις υπάρχουν και αρκετά "αν".

Ξέρω όντως ανθρώπους τής ευρύτερης αριστεράς(καί όχι τών life style ''αριστερούληδων'' τύπου Ψαριανού,πού τούς στηρίζει ο ψευτοεστέτ Πανούτσος)πού απείχαν απογοητευμένοι από τήν πολυ-διάσπαση...Αν σέ αυτούς προσθέσεις και ανθρώπους πού ριζοσπαστικοποιούνται βάσει τών σημερινών συνθηκών δέν ξέρω άν θάναι τό 1/3 αλλά μπορεί όντως νά δημιουργηθεί αυτό πού ονομάζουμε ''κρίσιμη μάζα''..
Ως πρός τήν αισιοδοξία μαζί σου και άς διαψευσθούμε..Δέν θάναι η πρώτη φορά..:flipout::a0210:
Ομως κάποιοι άλλοι πού απλά πήγαν γιά καφέ θά επιστρέψουν στά μαντριά ή στίς παραφυάδες τους ή θά γοητευτούν απο ''καθαρούς'' επιχειρηματίες πού θά επιθυμήσουν νά μάς ''σώσουν''..
Εδώ ακόμα και ο Γιωργάκης θεώρησε οτι οσοι απείχαν ήταν διαμαρτυρόμενοι θαυμαστές του...Οπότε υπάρχουν πολλαπλές ερμηνείες τής αποχής πού η κάθε μιά έχει και ένα ψήγμα αλήθειας.

Last edited:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, το σενάριο του βιβλίου που είναι να ξυπνήσουν μια μέρα οι πολίτες και να πάρουν τις ζωές στα χέρια τους ενώ οι άρχοντες να ξεκουμπιστούν μια και καλή, είναι τρομακτικό και απαισιόδοξο;!

Καθησυχαστικό και αισιόδοξο τι είναι, να συνεχίσουν να κάθονται στο σβέρκο μας κι εμείς να τους αναθέτουμε τη οργάνωση των ζωών μας;

εμ δε μπορώ να σου πω το τέλος , μπορώ ;

Αυτά πού γράφει ο αγαπητός Παπακωνσταντίνου γενικώς γιά μιάν ακόμα φορά μέ βρίσκουν σύμφωνο πάντως..
Τώρα τό γιατί τό πιό δογματικό κομμάτι τής αριστεράς κυριαρχεί στόν χώρο ας αναρωτηθούν οι υπόλοιποι.
Ισως γιατί ο απλός άνθρωπος ψηφίζει χωρίς νά αναλύει βαθειά τίς διαφορές ή τήν έλλειψη αυτοκριτικής ,αλλά βλέπει απέναντί του μιά δύναμη ,πού παρά τά χίλια προβλήματα πού κουβαλάει,είναι παρούσα εκτός τών γραφείων της ,όπως συμβαίνει μέ άλλες δυνάμεις πού σπαταλούν τήν δυναμική τους σέ έναν ναρκισσιστικό αυλόγυρο...
Ας προβληματιστούν οι υπόλοιποι πού κάνουν λάθος.
Πάντως είναι όντως κομματάκι λυπηρό νά βλέπεις ένα 25% πολυδιασπασμένο σέ τέτοιες εποχές..Ισως τελικά οι ''βάσεις'' δημιουργήσουν τήν κατάλληλη δυναμική γιά κοινά μέτωπα απέναντι στούς νεοφιλελεύθερους ''εγκληματίες''.

εμ δε μπορώ να σου πω το τέλος , μπορώ ;

Πες μου ότι είναι "απαισιόδοξο" σεναριακά να σε καταλάβω άνθρωπέ μου, μη με κοψοχολιάζεις μεσημεριάτικα και είμαι στο τσακ να σε αρπάξω...:flipout:

Οπως εχω πει και σε αλλες τετοιες κουβεντες η λυση μπορει να δωθει μονο απο "κατω", χωρις κομματικκους φορεις (τουλαχιστον σαν τους σημερινους) που να λυμαινονται το εκαστοτε ρευμα.
Η χθεσινη αποχη οντως δεν μπορει να μεταφραστει απο μια μονο μερια, ο καθενας απειχε για δικους του λογους. Αλλοι λογοι ειναι θεμιτοι και αλλοι ειναι απορρεια του καναπε...

Αλλα τελικα ειναι μια ταση. Και οπως σωστα λεει και McZab (καθε φορα που παω να γραψω κατι διαβαζω την απαντηση σου και με εχει ηδη καλυψει, τι θα γινει με εσενα ρε φιλε; :Ρ ) μια κρισιμη μαζα μαλλον εχει δημιουργηθει ή τουλαχιστον αρχιζει να διαμορφωνεται. Δεν ξερω ποτε θα βγει στους δρομους, η προπαγανδα τοτε με τη Marfin εκανε πολυ καλα τη δουλια της, αλλα ευελπιστω οτι τελικα θα ξεπερασει τις "τυψεις" που της φυτεψαν τα καναλια επειτα απο αυτο το γεγονος και θα ξαναβγει.

Απλα πολυ φοβαμαι οτι για να ξανακινητοποιηθει ο κοσμος μαζικοτερα (ο κοσμος που κατεβαινε στις πορειες συνεχιζει και κατεβαινει ετσι κι αλλιως) πρεπει να γινει ξανα καποιο λαθος οπως εκεινη τη βραδυα του Δεκεμβρη... Αλλα πια ειναι πιο προσεκτικοι...

Ας ελπιζουμε ομως, ετσι κι αλλιως ειναι το μονο που αφησαν νομιμο, προς το παρον...

EDIT: Ξαναδιαβαζοντας τις τελευταιες μου γραμμες ενοιωσα οτι μπορει να ερμηνευθει παραξενα και γιαυτο και εξηγουμαι, δεν εννοω επ ουδενι να γινει ξανα κατι τετοιο...

Last edited:
Τωρα, το να ειναι το μεγαλυτερο μερος των απεχοντων, ετεροδημοτες, που ειτε δεν εχουν λεφτα για βενζινες, ειτε δεν εχουν που να αφησουν το σκυλο, μαλλον δεν παιζει για κανεναν, ετσι....? Δεν εχει καμμια γοητεια ή μυστηριο...:grandpa: