Δημοτικές Εκλογές

Ξέρει κάποιος νομικός να μας πει τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος που έχει περάσει στον 2ο γύρο, πεθάνει πριν τη δεύτερη ψηφοφορία; Αυτό έγινε στο δήμο μας στη Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, όπου ο 46χρονος Αποστολάκης πέθανε εχτές (μεγάλο κρίμα για τον νέο άνθρωπο), και ενώ είχε βγει πρώτος σε προτιμήσεις με 36%. Συνεχίζει η παράταξή του στο Β' γύρο ή συνεχίζει η τρίτη παράταξη; Και αν συνεχίζει η παράταξη του θανόντος του, ποιος πάει για δήμαρχος σε αυτή την περίπτωση;

Αν και δεν ειμαι νομικός, ειχα ρωτήσει σχετικά και για την περίπτωση του Λεντάκη, υποψήφιου του ΣΥΝ για τον Πειραιά, που πέθανε πριν τις εκλογές, αλλά αφού ειχε κλείσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων. Στην περίπτωση εκείνη η απάντηση ήταν ότι συνεδριάζει ο συνδυασμός και επιλέγει νέο υποψήφιο δήμαρχο, υποθέτω πως το ίδιο θα ισχύσει και εδώ (άλλωστε αν ειχε πεθάνει μετα την εκλογή του αυτό θα ειχε γίνει....)
Φαντάζομαι πάντως πως για συναισθηματικούς και πρακτικούς λόγους (αποφυγή ενδεχόμενης διαμάχης) θα επιλέξουν να μείνει το ψηφοδέλτιο ως έχει και η εκλογή του αντικαταστάτη του να γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές...

Thanks για την απάντηση Βόρειε. Αν γίνει αυτό στο δήμο μου, τα πράγματα περιπλέκονται όσο δεν φαντάζεστε...

Αυτό θα γίνει Φώτη, τα νεώτερα λένε για εκλογή νέου υποψήφιου Δημάρχου μέσα από το συνδιασμό...

Προσπαθείς κάτι να μου πείς Άκη, αλλά δεν το λές, όχι τουλάχιστον ξεκάθαρα...

Μεγάλα παιδιά είμαστε θα το αντέξω... ρίχτο...

-bye-

Όχι ωρέ..-bye-
Δέν σέ φοβάμαι εσένα !!

Τίποτα συνοδοιπόροι σου τής αποχής σκιάζομαι μή λιγοψυχίσουν καί πάνε νά βγάλουν τά σώψυχά τους τήν άλλη Κυριακή υπέρ τής Σκύλλας η τής Χάρυβδης..

Η επόμενη Κυριακή θα φύγει με τη μία. Δημοτικές δεν έχουμε, καθώς ο νυν νδ δήμαρχος επανεκλέχτηκε μετά βαϊων και κλάδων, οπότε μένουν μόνο περιφερειακές. Μπόλαρης εναντίον Ζορρό, σε μια μάχη με ήδη γνωστό αποτέλεσμα. Εγώ έχω κρατήσει ένα ψηφοδέλτιο της Ανταρσίας, το οποίο και θα ρίξω.
Υ.Γ. Ευτυχώς είχα 2 από την εφορευτική και τα πράγματα κύλησαν ομαλά. Απλά τους έδιωξα κατά τις 12, τα παιδιά ήταν εκεί από το πρωί. Μου είπαν ότι θα ξανάρθουν πάντως. Δεν είχαμε σε καμία φάση μπούγιο, η ροή ήταν ψιλοσυνεχής. Το μεσημέρι καθόμασταν για καμιά 1-1.30 ώρα, δεν είχε τίποτα.

Η επόμενη Κυριακή θα φύγει με τη μία. Δημοτικές δεν έχουμε, καθώς ο νυν νδ δήμαρχος επανεκλέχτηκε μετά βαϊων και κλάδων, οπότε μένουν μόνο περιφερειακές. Μπόλαρης εναντίον Ζορρό, σε μια μάχη με ήδη γνωστό αποτέλεσμα. Εγώ έχω κρατήσει ένα ψηφοδέλτιο της Ανταρσίας, το οποίο και θα ρίξω.

Το ήξερα ότι είσαι "δικός μου" εσύ....-bye-

δεν ξερω τι λετε εσεις
αλλα ο δημος μου εχει τους καλυτερους πολιτες
διαλεξε δυο χουντικους να διαγωνιστουν στο δευτερο γυρο

δεν ξερω αν το καταφερε αλλος δημος

:BDGBGDB55:

δεν ξερω τι λετε εσεις
αλλα ο δημος μου εχει τους καλυτερους πολιτες
διαλεξε δυο χουντικους να διαγωνιστουν στο δευτερο γυρο

δεν ξερω αν το καταφερε αλλος δημος

:BDGBGDB55:

Xουντικοι δεν ξερω αν ειναι . Δεξιοι φερονται....

Αν και ο ενας (ο Ξυδης του Παπαγου) ηταν πρωην αξιωματικος του Ναυτικου με κοινο που αγαπουσε βασιλεις και Παπαδοπουλικους :D

Τωρα βεβαια Στελιο κατσε να δουμε γιατι το γελιο θα πεσει οταν δουμε την σταση των "δημοκρατικων" παραταξεων (Πασοκ που εχασε τον επαναληπτικο με 150 ψηφους διαφορα , Συριζα, ΚΚΕ ) στον επαναληπτικο γυρο...

Εχεις ακουσει ποια θα ειναι η σταση τους ? ? :BDGBGDB55:

όλοι νικητές ?? ο χολαργός έβγαλε πρώτο τον Δεμερτζή, ο Παπάγος τον Ξύδη ενώ ο νέος δήμος Παπάγου-Χολαργού τον Νικολάου, μία πρωτιά για τον καθένα λοιπόν .... και Νικολάου-Ξύδης για την επόμενη Κυριακή ...

οι συμμαχίες του β γύρου θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, αίμα - δάκρυα και γέλια .....

Θα ξεφτιλιστουν και οι υπερανω ξεφτιλας λεμε Δημητρη...

Εχω ακουσει διαφορα απο στοματα αλλα πριν ακουσω επισημες θεσεις δεν λεω τιποτα.

Παντως για τον νεο δημο ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ.....

Λες και ειμαστε Αθηνα-Σπαρτη....

ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ Ο ΟΜΕΡ ΠΡΙΟΝΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΗ Π.....Ο ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΘΟΤΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΕΓΙΝΕ ΝΤΟΡΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΑΝ ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΟΙ. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ.....

Last edited by a moderator:
«Θα ψηφίσω Σγουρό»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2010, 01:01

«Τα προγράμματα, το πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει ή εγγυώνται ότι θα επιδείξουν, η φερεγγυότητα των προσώπων, τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά των υποψηφίων, καθώς και οι δεσμεύσεις που θα αναλάβουν αυτοί για την αξιοπιστία του θεσμού της αυτοδιοίκησης», θα είναι τα κριτήρια της Δημοκρατικής Αριστεράς, όσον αφορά στο β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ύστερα από πολύωρη συζήτηση η Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και την στάση του κόμματος στον δεύτερο γύρο.

Εν τω μεταξύ σε παρέμβασή του ο Γρηγόρης Ψαριανός, που ήταν υποψήφιος στη Περιφέρεια Αττικής, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος, στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον Γ. Σγουρό.
zougla.gr

ή

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=41234948

Last edited:
Απάντηση: Re: Δημοτικές Εκλογές

όλοι νικητές ?? ο χολαργός έβγαλε πρώτο τον Δεμερτζή, ο Παπάγος τον Ξύδη ενώ ο νέος δήμος Παπάγου-Χολαργού τον Νικολάου, μία πρωτιά για τον καθένα λοιπόν .... και Νικολάου-Ξύδης για την επόμενη Κυριακή ...

οι συμμαχίες του β γύρου θα έχουν πολύ ενδιαφέρον, αίμα - δάκρυα και γέλια .....

Θάναι μιά χαλαρή Κυριακή γιά εμάς..
Βέβαια οι τού Πασόκ άρχισαν τίς γνωστές υβρεις κατά τής αριστεράς..Λές καί η αριστερά χρωστάει τού κάθε υποψήφιου Πασόκου..πού υμνεί τό Μνημόνιο..
Ας πρόσεχαν..
Κατέβηκαν τρείς δεξιές παρατάξεις και τρείς αριστερές ..
Από τίς 3 δεξιές έχασε ο Δεμερτζής γιά 150 ψήφους..
Ας λύσουν μόνοι τους τίς ''διαφορές'' τους..

Προσωπικά θά πάω στήν κάλπη γιά λόγους αρχής(δέν απέχω απο θέση,ως γνωστόν) και φυσικά θά ρίξω τό άσπρο ψηφοδελτιάκι..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Δημοτικές Εκλογές

Προσωπικά θά πάω στήν κάλπη γιά λόγους αρχής(δέν απέχω απο θέση,ως γνωστόν) και φυσικά θά ρίξω τό άσπρο ψηφοδελτιάκι..

Αφού θα είναι άσπρο, ζωγράφισε και κάτι...:antlers: