- 17 June 2006
- 14,350
τα παλιά μου βινύλια των Byrds γιατί πρόσφατα αγόρασα τα αντίστοιχα CDs.
Από μία άποψη έκανα μαλακία: τα έχουν παραγεμίσει με bonus tracks και alternative takes και οι δίσκοι χάνουν την ισορροπία τους - χάνουν αυτό το τρομαχτικό original impact που ήταν τέλειο ούτως ή άλλως: there's no way to improve on a Masterpiece. Aλλά ας είναι καλά το track programming: ξέρω τα originals απέξω κι ανακατωτά και θα προγραμματίζω να τα ακούω μόνα τους όποτε θέλω να τα παίξω. Anyway...
τα βινύλια λοιπόν, είναι σε κατάσταση mint, όλα τους ευρωπαϊκά ή Αμερικάνικα pressings και τα εξώφυλλα σε καλή εως άριστη κατάσταση.
Οι δίσκοι είναι ελάχιστα παιγμένοι γιατί ούτως ή άλλως τους είχα αγοράσει 3 ή 4 φορές τον καθένα (τους αγόραζα και τους έλιωνα από το 1972-και μετά τους ξανα αγόραζα) και κυριολεκτικά τους είχα σκίσει, πολύ καιρό πριν αγοράσω αυτές εδώ τις κόπιες που δίνω τώρα. Οι Byrds ήταν -και είναι- το πιο αγαπημένο μου κατεξοχήν Αμερικάνικο γκρούπ ever.
Δεν διανοούμαι φυσικά να τους πουλήσω :speechless-smiley-0. Ποτέ δεν πουλάω δίσκους αλλά, ακόμη και αν το έκανα, αυτοί εδώ είναι ανεκτίμητοι, χώρια το συγκινησιακό φορτίο που κουβαλάνε για μένα: με 'μεγάλωσαν', με διαμόρφωσαν (παντοιοτρόπως...), ήταν εκεί κάθε φορά που χαιρόμουν ή έκλαιγα ή οτιδήποτε άλλο τα τελευταία 38 χρόνια. Είναι τα βασικά ('Mr. Tambourine Man', 'Turn! Turn! Turn!', '5th Dimension', 'Younger Than Yesterday', 'The Notorious Byrd Brothers', 'Dr. Byrds and Mr. Hyde' και 'Sweetheart Of The Rodeo'), λείπει το όνειδος 'Byrdmaniax' και το 'Untitled' που μου το σούφρωσαν σε κάποιο ραδιοφωνικό σταθμό 20 χρόνια πριν.
Θα τα εμπιστευθώ μόνο σε χέρια διατεθειμένα να τα προσέξουν και να τα φροντίσουν και, αν είναι ...τυχερά

Οποιος τα θέλει, πρέπει πρώτα να με πείσει.
Και, φυσικά, να έρθει να τα πάρει από το σπίτι ο ίδιος.