Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

το διαβασα σε ενα δορυφορικο φορουμ ακουστο στην ελλαδα,και ειπα να το βαλω και εδω.
Πειτε μου τωρα αν αυτο ειναι νομιμο?διοτι δεν παει αλλο,θα παρω χαπια!!!ριχτε και μια ματια και εδω:
http://diodiastop.blogspot.com/

Γράψε την πινακίδα μου αλλά εγώ δεν πληρώνω και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα άλλο. Και άνοιξε μου αλλιώς θα ανοίξω μόνος μου. Και ότι οι Ελληνικοί αυτοκινητόδρομοι είναι παράνομοι (σύμφωνα με την ΕΕ είναι και δεν πρέπει να έχουνε διόδια)

Δεν μάθαμε όμως αν τους ήλθε η κλήση στο σπίτι....
Κι αν τους έρθει και δεν την πληρώσουν, όλα μέλι γάλα;
Αν παρέχουν και ομαδική νομική κάλυψη για τις ενδεχόμενες κλήσεις και τις προσαυξήσεις και την μή χορήγηση φορολογικής ενημερότητας να το σκεφτούμε...
Αν το αφήσουν πάντως να μαζικοποιηθεί την έχουν πολύ άσχημα σε εποχή που τα ταμεία είναι άδεια κιόλας, οπότε πιστεύω ότι μαλλον οι πρώτοι που θα κάνουν... την επανάσταση, θα την φάνε κατακέφαλα για παραδειγματισμό!

Στα διαφορα blogs γραφει ο καθενας οτι του κανει κεφι.Οταν μας ερθει το τσεκ στο σπιτι ,θα τα πληρωσουν αυτοι?

Re: Απάντηση: Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

Στα διαφορα blogs γραφει ο καθενας οτι του κανει κεφι.Οταν μας ερθει το τσεκ στο σπιτι ,θα τα πληρωσουν αυτοι?

Αυτό πράγματι είναι σοβαρό, βέβαια μένει να περιμένουμε για να αποδειχθεί.
Τώρα εάν είναι παράνομα τα διόδια στην Ελλάδα, αυτό δεν το ξέρω.

Και να το λέει ευρωπαϊκή οδηγία, έχει ενσωματωθεί στο δίκαιό μας;

Αυτό που ξέρω για τα διόδια είναι ότι σε περίπτωση άρνησης-αποφυγής πληρωμής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο, στο 20πλάσιο του διοδίου. ΝΔ 3905/1958

OK, λογικό σαν κίνηση, λίγο υποκριτικό όμως το ότι μας έπιασε το 2009, όπου βρίσκονται σε πυρετώδη προετοιμασία βασικά οδικά δίκτυα. Τόσες δεκαετίες, και ενώ η Ευρώπη απολάμβανε απίστευτους δρόμους κι εμείς σκοτωνόμασταν σαν τα ποντίκια καθημερινά, κάναμε τουμπεκί, και τώρα που άρχισαν μέρα με τη μέρα να παραδίδονται σύγχρονοι οδικοί άξονες (Εγνατία, μεγάλα κομμάτια της ΠΑΘΕ), αποφασίσαμε ΤΩΡΑ να διαμαρτυρηθούμε??

Ας το κάνουμε, δεν έχω αντίρρηση, εξάλλου εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε τους τραγικούς υπάρχοντες δρόμους μέχρι να παραδοθούν οι καινούριοι, απλά διαφωνώ με το timing.

Σίγουρα η Κορίνθου-Πατρών παραμένει ένας από τους φονικότερους δρόμους της Ευρώπης, όμως κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή, και με ρυθμούς που προσωπικά γνωρίζω ότι είναι ταχύτατοι. Πριν λίγες μέρες βρισκόμουν σε δύο από τις σήραγγες οι οποίες προχωράνε με εντυπωσιακό ρυθμό, παρόλες τις κατασκευαστικές δυσκολίες που συναντήθηκαν, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάζονται επιχώματα οδοποιίας σε πολλά σημεία της χάραξης. Πηγαίνοντας προς Βορρά, γλυτώσαμε τον Μαλλιακό, σε λίγο καιρό θα γλυτώσουμε τα Τέμπη, ενώ ήδη κατασκευάζεται και ο δρόμος που θα ενώνει Τρίπολη με Καλαμάτα... Καλά να'μαστε, και το 2015 θεωρώ ότι θα έχουμε ένα αξιοπρεπέστατο δίκτυο (κεντρικό τουλάχιστον, γιατί τα γύρω γύρω ας μην τα συζητάμε...)

Last edited:
Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ πιθανότητα να στέκει νομικά αυτό που αναφέρεται στον τίτλο του θέματος. Παρακαλώ πολύ να σκεφτούμε όλοι λογικά. ΝΟΜΙΚΑ είναι σίγουρα καλυμένο το θέμα των διοδίων.

Αντιλαμβάνομαι οτι δεν είναι ηθικά λυμένο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Αυτό που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τρόπους να μην περνάτε από τα διόδια. Κατά καιρούς κυκλοφόρησαν ΣΑΦΕΙΣ οδηγίες για το πως γίνεται αυτό.

Σίμος

Απάντηση: Re: Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!

και τώρα που άρχισαν μέρα με τη μέρα να παραδίδονται σύγχρονοι οδικοί άξονες (Εγνατία, μεγάλα κομμάτια της ΠΑΘΕ), αποφασίσαμε ΤΩΡΑ να διαμαρτυρηθούμε??
Τετοιους δρομους που κανουν εδω ελλαδα να τους χεροντε,σαμαρια,λακουβες,τρυπες,αν ειναι δυνατον δηλαδη εν 2009.
Ακομα για να πιασουμε την ευρωπη σε δρομους θελουμε πολλα χρονια.
Και εκτος αυτου μας βαζουν να πληρωνουμε και διοδια......για μ@λ@κ@ς μας εχουν!!!

Last edited:
Αυτό που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τρόπους να μην περνάτε από τα διόδια. Κατά καιρούς κυκλοφόρησαν ΣΑΦΕΙΣ οδηγίες για το πως γίνεται αυτό.

Σίμος

Εννοεις χρηση παρακαμτηριων οδων ?

Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ΚΑΜΜΙΑ πιθανότητα να στέκει νομικά αυτό που αναφέρεται στον τίτλο του θέματος. Παρακαλώ πολύ να σκεφτούμε όλοι λογικά. ΝΟΜΙΚΑ είναι σίγουρα καλυμένο το θέμα των διοδίων.

Αντιλαμβάνομαι οτι δεν είναι ηθικά λυμένο, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας.

Σίμος

Εννοεις χρηση παρακαμτηριων οδων ?

Ακριβώς αυτό εννοώ

Σίμος

Τυπικά ούτε η χρήση παρακαμπτηρίων είναι νόμιμη, καθώς ο νόμος θεωρεί και αυτή ως έναν τρόπο αποφυγής πληρωμής διοδίων, ωστόσο εδώ θεωρώ ότι υπάρχει αφενός μεν ένα θέμα απόδειξη -εγώ πχ λέω ότι πήγα από εκεί για την ομορφιά της διαδρομής- αφετέρου δε θέμα συνταγματικότητας με την ελευθερία μετακίνησης.

Τυπικά ούτε η χρήση παρακαμπτηρίων είναι νόμιμη, καθώς ο νόμος θεωρεί και αυτή ως έναν τρόπο αποφυγής πληρωμής διοδίων, ωστόσο εδώ θεωρώ ότι υπάρχει αφενός μεν ένα θέμα απόδειξη -εγώ πχ λέω ότι πήγα από εκεί για την ομορφιά της διαδρομής- αφετέρου δε θέμα συνταγματικότητας με την ελευθερία μετακίνησης.

Μα κανοντας χρηση των παρακαμπτηριων επιλεγεις λιγοτερη ανεση και περισσοτερο χρονο αρα δεν νομιμοποιειται κανεις να σου ζητησει τα ρεστα.

Πρακτικα κερδιζεις κατι με τους παρακαμπτηριους η τα δινεις σε βενζινη ?