Διόδια

Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Εξάλλου, ο μαξιμαλισμός είναι απόλυτα σεβαστός, ωστόσο δεν αντέχουν όλοι να περιμένουν για το πότε θα υπάρξει η τέλεια λύση. Πολύς κόσμος είναι ήδη στα όριά του, και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν τώρα, και όχι όοοταν οι συνθήκες είναι αρκετά ώριμες.

Καλά αυτά πες τα στο ΚΚΕ.

Ο πολύς ο κόσμος είναι στα όρια του λόγω του συστήματος που υπάρχει. Αλλά ο κόσμος όταν έφτανε στα όρια του, διάλεγε "δρόμους"... Τον ποιο θα διαλέξει αυτή την φορά δεν το ξέρεις, ούτε εσύ, ούτε και εγώ.

Οι συνθήκες είναι αρκετά ώριμες για το επόμενο βήμα και ο κόσμος μπορεί να το κάνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Ένα μικρό παράδειγμα γιατί πάλι δε γίνομαι κατανοητός, αφού συμφωνώ σε όσα γράφεις παραπάνω, με μικρές διαφωνίες μόνο.

Αν ο γιος μου, στον οποίο λόγω εμπιστοσύνης έχω δώσει το ελεύθερο να χειρίζεται τον λογαριασμό μου, πάει αύριο το πρωί και τον αδειάσει τελείως για να πάρει μια SLK, δε θα πάω να την πέσω στο μαγαζί της Mercedes μετά, αν αυτό έκανε κανονικότατα την πώληση στην τιμή που είχε συμφωνηθεί. Θα πρέπει να τα βάλω με τον γιό μου που φάνηκε ανάξιος της εμπιστοσύνης μου.

Η ίδια ακριβώς αντιστοιχία ισχύει κι εδω. Μια κοινοπραξία είναι ένα σύνολο "μαγαζιών" που πουλάει ένα προϊόν, σε συγκεκριμένη τιμή, και με συγκεκριμένους όρους. Αν οι όροι αυτοί καλύπτονται από την πλευρά της, δε μπορεί να μου φταίει αυτή αν το κάθε Pasok/ΝΔ θεώρησε συμφέρουσα συμφωνία τα 3 ευρώ ανά διέλευση. Άρα το να σπάω τη μπάρα, να "χαίρομαι" το έργο κάποιου, να το παίζω αντάρτης σ'αυτόν, και μετά να πηγάινω να ψηφίζω πάλι pasok το θεωρώ τσάμπα μαγκιά. Αν θες όντως να το μποϋκοτάρεις, μπορείς ωραιότατα να πας απ'την παλιά εθνική, κάτι που θα έχει και μεγαλύτερο αντίκτυπο, αφού η μείωση διελεύσεων σε καινούριο αυτοκινητόδρομο κάνει μπαμ.

Αυτά για τους έτοιμους αυτοκινητόδρομους.

Για τους υπό κατασκευή, με επικίνδυνα σημεία, το πιθανότερο είναι ότι η κοινοπραξία ερμηνεύει με δικό της τρόπο το συμβόλαιο, και εκεί μάλιστα, έχει νόημα η ολομέτωπη επίθεση. Καλύτερα βέβαια όχι με σπασμένες μπάρες αλλά με εξώδικο, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση και η κοινοπραξία είτε να πληρώσει ένα συμπαθητικό πρόστιμο, είτε να μας χαιρετήσει, είτε να αλλάξει πολιτική. Αυτά γίνονται με καταδικαστική απόφαση, αλλιώς οι μπάρες αλλάζονται σε μια ώρα και με μηδαμινό για την εταιρία κόστος. Χ@στηκε η φοράδα στ'αλωνι.

Από κει και πέρα, για το θέμα της ΔΕΗ νομίζω ότι ουκ ολίγες φορές έχω γράψει εδώ μέσα ότι κανείς δεν πρέπει να πληρώσει αφού το τέλος είναι εκτός από καταφανώς ανήθικο και απόλυτα παράνομο και αντισυνταγματικό. Κι εκεί ευτυχώς υπάρχει κόσμος που έχει κινηθεί νομικά, και εκτός από το αντάρτικο θα έχουμε το πιθανότερο και ουσιαστικά νέα σύντομα.

Όπως βλέπεις λοιπόν, δεν τηρώ καθόλου μετριοπαθή στάση. Απλά κάθε θέμα μ'αρέσει να το βλέπω ξεχωριστά, διότι κάθε θέμα ΕΙΝΑΙ ξεχωριστό. Η ισοπέδωση δε βοηθάει.

Όσο για τον λαό που άνοιξε το μυαλό του με την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου; Δε θέλω να πάω μακριά και να γράψω περί Γαλλικής Επανάστασης κλπ... ας μείνουμε εντός συνόρων και εντός διετίας. Δες τα ποσοστά Πασοκ/ΝΔ σήμερα και πριν δύο χρόνια. Αν αυτό δεν είναι άνοιγμα μυαλού τότε τι είναι;

βρε παληκαρι μ',αυτες οι εταιρειες-μαγαζια ειναι που ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις,τη μια ανεβαινει η ΝΔ την αλλη το μΠΑτΣΟΚ.
Στη συνεχεια η εκαστοτε κυβερνηση,εχει την ''υποχρεωση'' να αποδωσει στις εταιρειες τα ''ανταποδοτικα οφελη''.
Η εταιρεια που αναφερεις στο παραδειγμα σου,ειναι νομιμη,πουλαει νομιμα τα προιοντα της,ενω οι μεγαλοεταιρειες που εχουν βαλει το ''χερακι'' τους για να ανεβει το πασοκ για παραδειγμα στην εξουσια,ειναι 100% παρανομες,γιατι θα λειτουργουν ανεξελεγκτες στο παρασκηνιο.
Εντελως αστοχο δηλαδη το παραδειγμα σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

βρε παληκαρι μ',αυτες οι εταιρειες-μαγαζια ειναι που ανεβαζουν και κατεβαζουν κυβερνησεις,τη μια ανεβαινει η ΝΔ την αλλη το μΠΑτΣΟΚ.
Στη συνεχεια η εκαστοτε κυβερνηση,εχει την ''υποχρεωση'' να αποδωσει στις εταιρειες τα ''ανταποδοτικα οφελη''.
Η εταιρεια που αναφερεις στο παραδειγμα σου,ειναι νομιμη,πουλαει νομιμα τα προιοντα της,ενω οι μεγαλοεταιρειες που εχουν βαλει το ''χερακι'' τους για να ανεβει το πασοκ για παραδειγμα στην εξουσια,ειναι 100% παρανομες,γιατι θα λειτουργουν ανεξελεγκτες στο παρασκηνιο.
Εντελως αστοχο δηλαδη το παραδειγμα σου.

Συνεχίζουμε όμως να αγνοούμε επιδεικτικά ότι με το ισχύον κιόλας εκλογικό σύστημα, 5 ή 6 εκατομμύρια Έλληνες (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Pasok, ΝΔ και ΛΑΟΣ (τα άλλα δυο τα αφήνω, χωρίς να σημαίνει ότι τα θεωρώ άμοιρα ευθυνών), να εξαφανιστούν σε μονοψήφια και αν ποσοστά.

Συνεπώς, ναι μεν μας φταίνε όλα, και μαζί σου, οι μεγαλοεταιρίες ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, αλλά όλα αυτά γίνονται κάτω από τα στραβά μας μάτια. Και κάθε φορά που έρχεται η στιγμή να έχουμε μπροστά μας την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ουσιαστικό, που θα αλλάξει τα πάντα αύριο το πρωί, σφυράμε αδιάφορα, και κρυβόμαστε πίσω από μαξιμαλιστικές δικαιολογίες, του τύπου ναι μεν αλλά δεν είναι αυτό η λύση... Πως θα βρούμε τη λύση ρε αδέρφια αν πάμε αύριο και εκλέξουμε αύριο αυτοδύναμη ΝΔ, ή έστω συγκυβέρνηση με pasok; Τι κάνει αυτό το απέχον 50%; Συζητάει μόνο στα fora; Καλά κάνει, αλλά όχι να σταματάει εκεί... δεν είναι φιλοσοφικό το ζήτημα, είναι απολύτως πρακτικό.

Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

υπαρχει δυσπιστια και καχυποψια.
Τα υπαρχοντα κομματα ειναι ολα μερος του συστηματος,οποτε το να δημιουργηθει καποιο νεο που θα κανει τη διαφορα και θα εχει την εμπιστοσυνη του 50% του εκλογικου σωματος,δηλαδη αυτων που απεχουν τωρα,ειναι εξαιρετικα χλωμο εως αορατο.
Λυση ειναι μονο η επανασταση και ανατροπη του πολιτικου βαλτου.

Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Καλά αυτά πες τα στο ΚΚΕ.

Ο πολύς ο κόσμος είναι στα όρια του λόγω του συστήματος που υπάρχει. Αλλά ο κόσμος όταν έφτανε στα όρια του, διάλεγε "δρόμους"... Τον ποιο θα διαλέξει αυτή την φορά δεν το ξέρεις, ούτε εσύ, ούτε και εγώ.

Οι συνθήκες είναι αρκετά ώριμες για το επόμενο βήμα και ο κόσμος μπορεί να το κάνει.

Το ΚΚΕ το θεωρούσα ανέκαθεν κωμωδία, μάλιστα πριν 2 χρόνια μου βάζατε και "χέρι" όταν γελούσα με τις γραφικότητές του... Δεν είναι η ελπίδα μας το ΚΚΕ, είναι μια ομάδα που θα πορεύεται για πάντα μόνη της, και δεν αξίζει καν η προσπάθεια ιδεολογικής προσέγγισης.

Απ'ότι δείχνουν τα γεγονότα, οι συνθήκες για ολοκληρωτική αλλαγή είναι ώριμες για ένα ποσοστό του πληθυσμού, το οποιό παραμένει μάλλον μικρό. Γι'αυτό και η μειωμένη συμμετοχή στις συνελεύσεις του Συντάγματος, και η όλο και μικρότερη συμμετοχή στις πορείες. Όταν πεινάσουμε, θα επαναστατήσουμε. Όσο δεν πεινάμε, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα φτιάξουν σύντομα. Όμως πολύς κόσμος, πεινώντες και μη, έχουν καταλάβει ότι κάτι πάει ενοχλητικά λάθος σε σχέση με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Άρα το ζήτημα είναι το αν θα ξεκινήσουμε πολλοί μαζί για τη διόρθωση, ή ελάχιστοι για την κατάργηση (ως έχει) και εκ νέου επανίδρυση της κοινωνίας. Στα δικά μου μάτια, το πρώτο ξεκινάει σήμερα, το δεύτερο όταν πεινάσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δηλαδή σε κάποια χρόνια από τώρα.

Δυστυχώς για να τα δώσεις όλα, και να τα παίξεις όλα, θα πρέπει να μην έχεις τίποτα να χάσεις. Και αυτό αργεί ακόμα για τον πυρήνα του πληθυσμού. Όταν αντέχεις ακόμα, έστω και με το ζόρι, γίνεσαι άτολμος. Και επανίδρυη της κοινωνίας από 100 ή 200 χιλιάδες "γραφικούς" δε γίνεται, θα αντιδράσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Γι'αυτό και τάσσομαι υπέρ του πρώτου, χωρίς να εγκαταλείπουμε την ιδέα του δεύτερου.

Last edited:

Και τώρα που καταλήξαμε να συμφωνούμε για τη μελλοντική επανάσταση, που θα ακολουθήσει την πείνα, ξαναγυρνάμε στο θέμα μας για να σε ρωτήσω Μαέστρο, θα πρέπει μέχρι την επανάσταση να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τις νόμιμες εταιρίες που επιβάλλουν ...νόμιμα διόδια και να διαφοροποιούμαστε μόνο για τα τάδε χιλιόμετρα που ακόμη κατασκευάζονται κλπ. κλπ. ;
Ή μήπως όσο δεν πεινάμε (και δεν πεινάς ούτε εσύ) θα ζούμε (θα ζεις κι εσύ μαζί μας) με την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα φτιάξουν σύντομα;... αντιφάσκουμε ή κάνω λάθος;
Δηλαδή όσο ακόμη είμαστε "χορτάτοι" δεν δικαιούμαστε τις επαναστατικές σκέψεις; Όταν ξεκαθαρίσετε τη "νομιμοφροσύνη" σας θα βρούμε άκρη...

Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Μέχρι τότε, όπως εγώ το βλέπω τουλάχιστον, ο πιο εύστοχος τρόπος, είναι να πάιξεις το χαρτί σου στο δικό τους παιχνίδι. Ελεύθερη αγορά δε θέλουν; Μην πατήσεις στον δρόμο τους. Κι εσύ, κι εγώ, κι όλοι μας. Βάσει των απλών νόμων της ελεύθερης αγοράς, ο εκάστοτε Μπόμπολας βλέποντας την κίνηση να μην ανταποκρίνεται στις μελέτες του, είτε θα αρχίσει να κόβει διόδια, είτε θα μπει μέσα και θα κλείσει το μαγαζί του. Θα έλεγα το ίδιο και για το Μετρό, αλλά είναι πιο δύσκολο, εκεί ναι, να μην κόψεις εισιτήριο, γιατί τα ΜΜΜ έχουν μονοπώλιο.

... αλλά στις εθνικές, με το να περνάνε κάποιοι χωρίς να πληρώνουν, και να τρέχουν μετά στις αστυνομίες να ψάχνουν το δίκιο τους, τι κερδίζουμε; Νομίζω το παραπάνω είναι πιο απλή και αποτελεσματική λύση.

Και κυρίως, νόμιμη. Όχι επειδή έχω κάποια κάβλα να τηρώ τους νόμους, χέστηκα, ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει τλευταία. Αλλά επειδή δε μ'αρέσει να χαλάνε την προσπάθεια μου μπάτσοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν και εντολή να το κάνουν. Μερικές φορές η στρατηγική είναι καλύτερη από το ντου. Μερικές φορές το να αφοπλίζεις τον αντίπαλό σου, είναι το καλύτερο όπλο σου. Ποιός θα σε σταματήσει μετά, αν η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να το κάνει; Οι μπράβοι του;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Το ΚΚΕ το θεωρούσα ανέκαθεν κωμωδία, μάλιστα πριν 2 χρόνια μου βάζατε και "χέρι" όταν γελούσα με τις γραφικότητές του... Δεν είναι η ελπίδα μας το ΚΚΕ, είναι μια ομάδα που θα πορεύεται για πάντα μόνη της, και δεν αξίζει καν η προσπάθεια ιδεολογικής προσέγγισης.

Απ'ότι δείχνουν τα γεγονότα, οι συνθήκες για ολοκληρωτική αλλαγή είναι ώριμες για ένα ποσοστό του πληθυσμού, το οποιό παραμένει μάλλον μικρό. Γι'αυτό και η μειωμένη συμμετοχή στις συνελεύσεις του Συντάγματος, και η όλο και μικρότερη συμμετοχή στις πορείες. Όταν πεινάσουμε, θα επαναστατήσουμε. Όσο δεν πεινάμε, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα θα φτιάξουν σύντομα. Όμως πολύς κόσμος, πεινώντες και μη, έχουν καταλάβει ότι κάτι πάει ενοχλητικά λάθος σε σχέση με τη νέα τάξη πραγμάτων.

Άρα το ζήτημα είναι το αν θα ξεκινήσουμε πολλοί μαζί για τη διόρθωση, ή ελάχιστοι για την κατάργηση (ως έχει) και εκ νέου επανίδρυση της κοινωνίας. Στα δικά μου μάτια, το πρώτο ξεκινάει σήμερα, το δεύτερο όταν πεινάσει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δηλαδή σε κάποια χρόνια από τώρα.

Δυστυχώς για να τα δώσεις όλα, και να τα παίξεις όλα, θα πρέπει να μην έχεις τίποτα να χάσεις. Και αυτό αργεί ακόμα για τον πυρήνα του πληθυσμού. Όταν αντέχεις ακόμα, έστω και με το ζόρι, γίνεσαι άτολμος. Και επανίδρυη της κοινωνίας από 100 ή 200 χιλιάδες "γραφικούς" δε γίνεται, θα αντιδράσουν όλοι οι υπόλοιποι.

Γι'αυτό και τάσσομαι υπέρ του πρώτου, χωρίς να εγκαταλείπουμε την ιδέα του δεύτερου.

Και πάλι η Ιστορία σε διαψεύδει..... Η πείνα πουθενά και ποτέ δεν έφερε κάτι καλύτερο. Το αντίθετο...Άνοδο της ακροδεξιάς...Δολοφονίες αλλόθρησκων, κλπ κλπ...

Απο την άλλη ο λίγος κόσμος έκανε πάντα την αρχή. Και σε αυτό η Ιστορία είναι ακριβής(Πολυτεχνείο, Μάης, κλπ)....

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι εσύ είσαι υπερ της "διόρθωσης" του συστήματος και εγώ υπέρ της κατάργησης του....

Οκ, σεβαστό...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Και πάλι η Ιστορία σε διαψεύδει..... Η πείνα πουθενά και ποτέ δεν έφερε κάτι καλύτερο. Το αντίθετο...Άνοδο της ακροδεξιάς...Δολοφονίες αλλόθρησκων, κλπ κλπ...

Απο την άλλη ο λίγος κόσμος έκανε πάντα την αρχή. Και σε αυτό η Ιστορία είναι ακριβής(Πολυτεχνείο, Μάης, κλπ)....

Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι εσύ είσαι υπερ της "διόρθωσης" του συστήματος και εγώ υπέρ της κατάργησης του....

Οκ, σεβαστό...

Υπέρ της κατάργησης είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει διαβάσει 5 πράγματα. Το ζήτημα είναι ότι το σύστημα είναι πολύ οργανωμένο αυτή τη στιγμή για να καταργηθεί έτσι απλά. Έχει στη διάθεσή του εκτός από τα εκβιαστικά διλήμματα τύπου δραχμής, που μπορεί σ'εμάς να φαίνονται αστεία, αλλά πολλούς τους τρομάζουν και αποπροσανατολίζουν, έχει επιπλέον και άλλου τύπου δυνάμεις, την αστυνομία, τον στρατό, ο οποίος είναι άμεσα στη διάθεση του κάθε Παπαδήμιου, όταν θεωρήσει ότι απειλείται σοβαρά το καθεστώς. Επίσης, έχει στη διάθεσή του ολόκληρη καπιταλιστική Ευρώπη και Αμερική. Θυμήσου λίγο τις επεμβάσεις "σωτηρίας" της Αμερικής σε Γιουγκοσλαβία και Κόλπο.

Όταν μιλάς για κατάργηση του συστήματος, πρέπει να εχεις στο μυαλό σου ότι πρόκειται να τα βάλεις με όλο αυτό το τέρας, όχι μόνο με 100 ματατζήδες. Οι ματατζήδες είναι η πρώτη γραμμή, όλα τα υπόλοιπα είναι εκεί έτοιμα να σε κατασπαράξουν όταν τους ζητηθεί.

Ενδοσυστημικά όμως δε μπορεί κανένας να σ'αγγίξει. Και μπορείς να φέρεις το σύστημα στα μέτρα σου, να το αποδυναμώσεις, μέχρι το σημείο που εσύ θα το ελέγχεις και όχι αυτό εσένα.

Φιλοσοφική συζήτηση, όμως αξίζει τον κόπο.

Οκ Ιάσων δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση....

Μιλάς για ένα πανίσχυρο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να το νικήσει....απο έξω. Και ο μόνος τρόπος είναι να το αποδυναμώσεις απο "μέσα". Και μετά τι??

Να το διορθώσεις όπως ανέφερες πριν? και να το ξαναμεγαλώσεις?, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές στην Ιστορία εδώ και 300+ χρόνια???

Οκ.

Μέχρι τότε, όπως εγώ το βλέπω τουλάχιστον, ο πιο εύστοχος τρόπος, είναι να πάιξεις το χαρτί σου στο δικό τους παιχνίδι. Ελεύθερη αγορά δε θέλουν; Μην πατήσεις στον δρόμο τους. Κι εσύ, κι εγώ, κι όλοι μας. Βάσει των απλών νόμων της ελεύθερης αγοράς, ο εκάστοτε Μπόμπολας βλέποντας την κίνηση να μην ανταποκρίνεται στις μελέτες του, είτε θα αρχίσει να κόβει διόδια, είτε θα μπει μέσα και θα κλείσει το μαγαζί του. Θα έλεγα το ίδιο και για το Μετρό, αλλά είναι πιο δύσκολο, εκεί ναι, να μην κόψεις εισιτήριο, γιατί τα ΜΜΜ έχουν μονοπώλιο.

... αλλά στις εθνικές, με το να περνάνε κάποιοι χωρίς να πληρώνουν, και να τρέχουν μετά στις αστυνομίες να ψάχνουν το δίκιο τους, τι κερδίζουμε; Νομίζω το παραπάνω είναι πιο απλή και αποτελεσματική λύση.

Και κυρίως, νόμιμη. Όχι επειδή έχω κάποια κάβλα να τηρώ τους νόμους, χέστηκα, ειδικά μετά από όσα έχουν γίνει τλευταία. Αλλά επειδή δε μ'αρέσει να χαλάνε την προσπάθεια μου μπάτσοι, οι οποίοι μάλιστα έχουν και εντολή να το κάνουν. Μερικές φορές η στρατηγική είναι καλύτερη από το ντου. Μερικές φορές το να αφοπλίζεις τον αντίπαλό σου, είναι το καλύτερο όπλο σου. Ποιός θα σε σταματήσει μετά, αν η αστυνομία δεν έχει δικαιοδοσία να το κάνει; Οι μπράβοι του;

Θεωρείς δηλαδή Maestro ευκολότερο να χειραγωγήσεις τις μάζες ( έστω την κρίσιμη) σε ένα τέτοιο κίνημα. Πες μου τον τρόπο που θα το καταφέρεις γιατί μετά θα μπορούμε να κάνουμε πολλά μα πάρα πολλά.
Αλήθεια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι δύσκολο για το σύστημα να περάσει ένα ειδικό τέλος στην φορολογία και να παίρνει τα λεφτά του από φόρους και να τα δώσει μετά στο μπόμπολο

Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Δεν θα περνάς από τη μοναδική Εθνική Οδό, μέχρι να φτωχύνει ο Μπόμπολας... λες και ξόδεψε ποτέ 1 ο Μπόμπολας να τη φτιάξει, και θα πέσει έξω η επιχείρηση. Έτοιμη την παρέλαβε, τα μόνα έξοδά του είναι οι μισθοί για τους ζήτουλες υπαλλήλους και τα διευθυντικά μπόνους. ΟΚ, έστω θα πάμε με καίκια παραθαλάσια και με μουλάρια από το πέρασμα, όπως ο προπάπος μου...
Επίσης θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, καταργώντας το ηλεκτρικό από μόνοι μας, λυχνάρι και κεριά (για λάμπες πετρελαίου δεν το συζητάμε, έχει φτάσει στα ύψη, χώρια που κάνουμε εμπάργκο στους τρομοκράτες και αντιδημοκράτες Ιρανούς). Να δει τι θα πάθει η κακιά ΔΕΗ και οι φορομπήχτες με τα χαράτσια.
Και μπορούμε να μην ξαναπατήσουμε πόδι στα Μάρκετ που χειραγωγούν την αγορά τροφίμων, να κόψουμε τις τηλεπικοινωνίες για να σπάσει το τράστ, ακόμη και να αυτοπυρποληθούμε ή να κάνουμε απεργία πείνας, που είναι και αποτελεσματικά όπως μας δίδαξαν οι ινδουϊστές!
Γενικώς, θα πολεμάμε από μέσα το σύστημα, σιωπηλά και κόσμια! (μέχρι την πείνα και την επανάσταση...)

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Οκ Ιάσων δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση....

Μιλάς για ένα πανίσχυρο σύστημα που κανείς δεν μπορεί να το νικήσει....απο έξω. Και ο μόνος τρόπος είναι να το αποδυναμώσεις απο "μέσα". Και μετά τι??

Να το διορθώσεις όπως ανέφερες πριν? και να το ξαναμεγαλώσεις?, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές στην Ιστορία εδώ και 300+ χρόνια???

Οκ.

Αυτό το "μετά τι" ρωτάω κι εγώ ρε Αιμίλιε τόσους μήνες τώρα, και κανείς δε μου έχει απαντήσει... Τι θα πει επανάσταση; Τι θα πει κατάργηση; Πως θα γίνει αυτό; Και με ποιόν τρόπο θα κουκουλώσεις ένα παγκόσμιο σύστημα που θα σε κυνηγήσει με λύσσα και με κάθε μέσο.

Πως θα ξεκινήσει η επανάσταση; Πες ότι κατεβαίνουμε στο δρόμο 2 εκατομμύρια άνθρωποι και πάμε να γκρεμίσουμε τη Βουλή. Τι θα εμποδίσει τον κάθε Παπαδήμιο να μιλήσει για πραξικόπημα και να βγάλει τα τανκς; Η διεθνής κατακραυγή; Ίσως, αλλά παντού ως "συνταγματική εκτροπή" θα περάσει αυτό. Ως "κατάλυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη".. και δώστου μετά ενισχύσεις από ευρωπαϊκές αστυνομίες κλπ...

Μπορεί να συζητάμε χρόνια για τα δεινά της Παγκοσμιοποίησης, αλλά ακόμα δεν έχουμε χωνέψει τις τεράστιες άμυνες που έχει διαμορφώσει τόσα χρόνια. Και πες ότι καταφέρνουμε και απομονονώμαστε για την ώρα απ'όλους, και φτιάχνουμε το δικό μας κοινωνικό σύστημα εδώ. Πόσος χρόνος θεωρείς ότι θα περάσει μέχρι την πρώτη επέμβαση του ΝΑΤΟ που θα θελήσει να μας σώσει από το "πολιτικό χάος" όπως θα το ονομάσουν;

Φοβάμαι ότι αν όντως ξεκινήσει αύριο η επανάσταση, θα πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή. Έτσι, θα έχει μέλλον. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να σου αναλύσω εγώ πόσο δύσκολο είναι. Μπορεί κινήματα να υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως συντονισμός δεν υπάρχει, και κάθε μέρα που περνάει, με τα διάφορα ACTA κλπ θα είναι ακόμα δυσκολότερος.

Προφανώς λοιπόν οι αμέτρητες χαμένες ζωές, ο υποσιτισμός στα παιδιά και στους μεγάλους, η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο, και άλλα χίλια δύο κακά, δεν μας πειράζουν...

Το θέμα σας είναι να το "διορθώσουμε" για να συνεχίσουμε την "ζωούλα" μας όπως πριν...ή "λίγο" διαφορετικά.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Αυτό το "μετά τι" ρωτάω κι εγώ ρε Αιμίλιε τόσους μήνες τώρα, και κανείς δε μου έχει απαντήσει... Τι θα πει επανάσταση; Τι θα πει κατάργηση; Πως θα γίνει αυτό; Και με ποιόν τρόπο θα κουκουλώσεις ένα παγκόσμιο σύστημα που θα σε κυνηγήσει με λύσσα και με κάθε μέσο.

Πως θα ξεκινήσει η επανάσταση; Πες ότι κατεβαίνουμε στο δρόμο 2 εκατομμύρια άνθρωποι και πάμε να γκρεμίσουμε τη Βουλή. Τι θα εμποδίσει τον κάθε Παπαδήμιο να μιλήσει για πραξικόπημα και να βγάλει τα τανκς; Η διεθνής κατακραυγή; Ίσως, αλλά παντού ως "συνταγματική εκτροπή" θα περάσει αυτό. Ως "κατάλυση της δημοκρατίας στην Ευρώπη".. και δώστου μετά ενισχύσεις από ευρωπαϊκές αστυνομίες κλπ...

Μπορεί να συζητάμε χρόνια για τα δεινά της Παγκοσμιοποίησης, αλλά ακόμα δεν έχουμε χωνέψει τις τεράστιες άμυνες που έχει διαμορφώσει τόσα χρόνια. Και πες ότι καταφέρνουμε και απομονονώμαστε για την ώρα απ'όλους, και φτιάχνουμε το δικό μας κοινωνικό σύστημα εδώ. Πόσος χρόνος θεωρείς ότι θα περάσει μέχρι την πρώτη επέμβαση του ΝΑΤΟ που θα θελήσει να μας σώσει από το "πολιτικό χάος" όπως θα το ονομάσουν;

Φοβάμαι ότι αν όντως ξεκινήσει αύριο η επανάσταση, θα πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή. Έτσι, θα έχει μέλλον. Αλλά αυτό δε χρειάζεται να σου αναλύσω εγώ πόσο δύσκολο είναι. Μπορεί κινήματα να υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως συντονισμός δεν υπάρχει, και κάθε μέρα που περνάει, με τα διάφορα ACTA κλπ θα είναι ακόμα δυσκολότερος.

Μα Ιάσων δεν το ρωτάς το "μέτα"....Το έχεις ήδη απαντήσει μέσα σου και έχεις διαλέξει....Την "διόρθωση" του...

Εφόσον ο άλλος δρόμος ειναι σκληροτράχηλος τότε διαλέγουμε τον χωμάτινο που θα τον ασφαλτοστρώσουμε κάποια στιγμή.....(όταν οι συνθήκες είναι "ευνοϊκές"...)..

Μίλησε κανείς για απομόνωση?? Μάλλον δεν παρακολουθείς τα άλλα νήματα...

Για την ενδυνάμωση του συστήματος τόσα χρόνια τα λέμε εδώ και 2 χρόνια που η κρίση έφερε στην επιφάνεια τα σκατά...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Δεν θα περνάς από τη μοναδική Εθνική Οδό, μέχρι να φτωχύνει ο Μπόμπολας... λες και ξόδεψε ποτέ 1 ο Μπόμπολας να τη φτιάξει, και θα πέσει έξω η επιχείρηση. Έτοιμη την παρέλαβε, τα μόνα έξοδά του είναι οι μισθοί για τους ζήτουλες υπαλλήλους και τα διευθυντικά μπόνους. ΟΚ, έστω θα πάμε με καίκια παραθαλάσια και με μουλάρια από το πέρασμα, όπως ο προπάπος μου...
Επίσης θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, καταργώντας το ηλεκτρικό από μόνοι μας, λυχνάρι και κεριά (για λάμπες πετρελαίου δεν το συζητάμε, έχει φτάσει στα ύψη, χώρια που κάνουμε εμπάργκο στους τρομοκράτες και αντιδημοκράτες Ιρανούς). Να δει τι θα πάθει η κακιά ΔΕΗ και οι φορομπήχτες με τα χαράτσια.
Και μπορούμε να μην ξαναπατήσουμε πόδι στα Μάρκετ που χειραγωγούν την αγορά τροφίμων, να κόψουμε τις τηλεπικοινωνίες για να σπάσει το τράστ, ακόμη και να αυτοπυρποληθούμε ή να κάνουμε απεργία πείνας, που είναι και αποτελεσματικά όπως μας δίδαξαν οι ινδουϊστές!
Γενικώς, θα πολεμάμε από μέσα το σύστημα, σιωπηλά και κόσμια! (μέχρι την πείνα και την επανάσταση...)

Βλέπεις που πάλι ισοπεδώνεις; Ποιός δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ; Σε πληροφορώ ότι δεν είναι όλα τα έργα ίσα κι όμοια, κάποια έγιναν όπως το περιγράφεις, κάποια χρηματοδοτήθηκαν εξ'ολοκλήρου από εταιρίες. Και δε μιλάμε για μερικές χιλιάδες ευρώ, αλλά μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Θυμίζω ότι με ένα απλό εξώδικο, θα είχαμε στη διάθεσή μας (σαν κίνημα πολιτών) τις συμβάσεις που σύναψε ο Μπόμπολας, και πλήρη άποψη για το ποιός έκλεψε και τι. Για τέτοια θέματα υπάρχουν και ευρωπαϊκα δικαστήρια, που για την ώρα (σε αυτά) είναι αντικειμενικά. Τώρα απλά τσακωνόμαστε με κάναν μπάτσο στα διόδια. Αυτό επειδή μου μιλάς για αποτελεσματικότητα..

Τελοσπάντων, καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, και συμφωνώ στα περί ΔΕΗ και λοιπά, το ξεκαθάρισα απ'την αρχή. Απλά επιμένω ότι κάθε περίπτωση οφείλει να αντιμετωπίζεται με τα δικά της δεδομένα.

htgnb.JPG

kyjhngb.JPG

http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2012/07/90.html

Σχόλιο αναγνώστη...

Ανώνυμος14 Ιουλίου 2012 6:56 π.μ.

Εγώ το 2003-4 είχα δουλέψει Αττική οδό με το μηχάνημά μου (Εκσκαφέας)...
ενώ δούλευα μέσα στο έργο..
μου λέει ένα βράδυ ο εργολάβος .. θα έρθει νταλικα αύριο το πρωί να σε πάρει με το μηχάνημα και να πάτε στο Καπανδρίτι... 20 στρέματα οικόπεδο ήτανε..
Λοιπόν έκανα την εκσκαφή 500 τ.μ και μετά από 1 μήνα τελείωσα και έκοψα τιμολόγιο Αττική οδό..
Από ότι άκουσα ήτανε λέει το σπίτι ενός εργοταξιάρχη της Αττικής οδού !!!
Βάλτε τα μπετά.... βάλτε και τα υλικά...
και καταλαβαίνεται πως τελικά πληρώνουμε και τα σπίτια των λαμογιών..

Υ.Γ Επειδή σε αυτό το thread "διάφοροι" λέγανε "διάφορα".....

Re: Απάντηση: Όχι άλλα Διόδια....στον δρόμο για ΔΕΘ.

Επαναφέρω λιγο το νήμα με βάσει το παρακάτω πρόστιμο 14.000 λόγω μη καταβολής διοδίων κατ επανάληψη...

http://www.enikos.gr/society/104621,Prostimo_14000€_epeidh_den_plhrwne_diod.html

Γνωρίζει κανείς πού μπορούμε να βρούμε πού έχουν γίνει προσφυγές από τις εταιρείες και για ποιούς;;

Επίσης, κανονικά δεν πρέπει να σου έρθει πρώτα ειδοποιητήριο στο σπίτι και μετά να γίνει δικαστήριο;;;

Δεν είναι η πιο απλή-ιστορία πάντως από όσο καταλαβαίνω. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση.