Διόρθωση χρωμάτων στο Lightroom

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,476
Εάν θέλω σε κάποια φωτογραφία περισσότερο κόκκινο , πως μπορώ να το επιτύχω ?

Μου δημιουργήθηκε η απορία καθώς εχθές , έκανα την πρώτη σοβαρή προσπάθεια να εξάγω αρχείο jpg από RAW της pl-5 .
Το αποτέλεσμα , εμφανώς καλύτερο του έτοιμου jpg της μηχανής (τράβηξα την φωτό σε RAW+JPG) ακόμη και με το olympus image viewer 2 βάζοντας τις ρυθμίσεις που είχε η μηχανή στο jpeg , το παραγόμενο στο pc αρχείο είναι καλύτερο .
Πρόσεξα όμως πως στην στην συγκεκριμένη φωτό (μια φιγούρα κλόουν ) ενώ όλα τα χρώματα είναι παραπλήσια των πραγματικών , το κόκκινο δεν είναι τόσο έντονο ούτε στα raw , ούτε και στα jpg .
Γράφω εδώ την απορία μου , καθώς το καλύτερο αποτέλεσμα μετατροπής σε jpg , το πέτυχα με το Lightroom 4 (αν και στο lens correction δεν έχει τίποτε σε olympus) και αυτό θα χρησιμοποιώ στο εξής , εάν πρέπει να μεταφερθεί ζητώ συγγνώμη .

Κάτι ακόμη , το jpg της μηχανής είχε μέγεθος 6,7mb το RAW 14mb , το jpg του olympus image 4,5 και το jpg του Lightroom μόνο 3,19mb , σαν φαίνεται κανονικό ?
Τα μόνα που πείραξα ήταν noise clarity exposure saturation .

Υπάρχει δυνατότητα να παίξεις με την χροιά και τον κορεσμό συγκεκριμένου χρώματος. Νομίζω είναι ξεχωριστή καρτέλα. Παίξε λίγο και θα το βρεις. Δεν είναι κάτι δύσκολο αυτό που θέλεις. Για αρχή ίσως κάνεις τη δουλειά σου και με το saturation και το exposure μόνο.

Πειράζοντας το hue και saturation του συγκεκριμένου χρώματος θα το πετύχεις ως ενα βαθμό. (όχι υπερβολές και ίσως χρειαστεί να πειράξεις και άλλα χρώματα π.χ πορτοκαλι)

Ευχαριστώ , συνδυασμός hue και saturation βοήθησε ,όχι όπως περίμενα αλλά το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό .