Λοιπον Λιακο, πολυ δουλεια εκανες και ακομα περισσοτερη μου βαζεις με ολα αυτα που εγραψες... αντε να τα ... εμπεδωσω...:smash:
Προφανως, ενα μεγαλο λαθος ειναι η επεξεργασια, που πρεπει να ηταν κυριολεκτικα για τα μπαζα, ειδικα και σαν πρωτη προσπαθεια για HDR και tone mapping, αρα λογικη η θολουρα, αλλα ειπαμε... εχω και τη μυγα με αυτον τον φακο...
Θαμβωση λογω ελλειψης σκιαστρου, μεγαλη αποσταση, ατμοσφαιρα, εεε δε θελει και πολυ... τελος παντων...
παμε στα βασικα...
το πιθανο προβλημα εστιασης που ειπες...
χρησιμοποιω εστιαση μονου σημειου και μονο το κεντρικο... αλλα με f9 και εστιαση σε τοσο μακρινη αποσταση, συν τα 43 mm, δε νομιζω να δημιουργει προβλημα... ολα τα σπιτια εκει θα πρεπει να ειναι μεσα στο πεδιο και να ειναι νετ...
για το HTP και τα 200 ισο ελαχιστο που χρησιμοποιω, στηριχτηκα σε λεγομενα του send οτι ανεβαζει αφοβα ισο, και σε συνδυασμο με τους αργους φακους που εχω, συν τη σχεδον μονιμη συνεφια εδω περα, ειπα να το εκμεταλλευτω για λιγη ταχυτητα παραπανω... να σου πω την αληθεια, αν θυμαμαι καλα, το ειχα πρωτοβαλει ετσι, οταν δοκιμαζα εκεινα τα περι UniWB, για να κερδισω σε φωτεινοτητα (φοβουμενος μη καψω λευκα) .... και εμεινε απο τοτε... θα το αλλαξω να δω τι γινεται...
Ενα αλλο προβλημα ειναι το εξης... ποσο αξιοπιστο ειναι το ιστογραμμα στη μηχανη? 9 στις 10 ληψεις, σε ολα τα Modes (φωτομετρησης, εστιασης, προτεραιοτητας, και ολους τους πιθανους συνδυασμους τους) βγαινουν υποφωτισμενες... δηλαδη απο τις 5 ζωνες που εχει ο πινακας, σπανιως σπανια θα απλωθει σε ολες... 9 στις 10 θα φτανει με το ζορι στη 4η ζωνη... οπως το υπολογιζω ενα στοπ κατω... λες να φταιει το ΗΤΡ? Φταιει το ιστογραμμα που δεν ειναι ακριβες? Φταιει η μηχανη? Δε θα επρεπε απο τη στιγμη που δουλευω σε προτεραιοτητα ειτε κλειστρου ειτε διαφραγματος, και εφ οσον ειμαι στα ορια του φακου, να μου δινει τελεια φωτομετρηση? αντε να το ψαξω κι αυτο...
Επισης, αυτες τις τιμες στο σαρπενινγκ, φανταζομαι τις βαζεις με το ματι... η μετρας με καποιο σαμπλερ? Προσφατως, παρατησα το USM και ασχολουμαι με το High Pass... και ως συνηθως κοτσαρισα και τα κολορ σαμπλερ και εβγαλα δικη μου θεωρια... εχεις ασχοληθει με το συγκεκριμενο? διαβασα οτι ειναι καλυτερο απο το USM.... τι λες?
Σε σχεση με τον 70-300 που με ρωτησες, εχει διαφορα... μερα με... απογευμα θα ελεγα... πιο καλος ο 70 - 300 σε χρωματα και ευκρινεια... αλλα... εχω την εντυπωση οτι ο 70-300 (ο δικος μου) μηχανικως ειναι λιγο χαλιας... εκτος απο ενα μπαλατζαρισμα στη μοντουρα με τη μηχανη (της ταξης του χιλιοστου αλλα ενοχλητικο στο κρατημα και δεν ξερω αν επηρεαζει και οπτικα) εχει και μια ασαφεια στο φοκους, δηλαδη σα να κλειδωνει την εστιαση αλλα ψιλοκουνιεται και λιγο μεχρι να σταθεροποιηθει... αν βαλεις και τους κραδασμους απο τη σταθεροποιηση, εντεινεται το προβλημα... και νομιζω οτι χανω πολυ απο την ευκρινεια του... τελος παντων... αυτα ειναι κουτσομπολια, να χαμε να λεγαμε... θα τα πουμε απο κοντα...