Διόρθωση φωτογραφιών

Ανέβασε ενα RAW να το ξεψαχνίσουμε.

Ασε τα raw και -μια και εισαι καλος στις μαθηματικες πραξεις- αν βρεις χρονο και το εχεις ψαξει (και δεν ρωταω και χαζομαρα) απαντησε μου (ή και οποιος αλλος γνωριζει) στο παρακατω...

Εστω οτι εχουμε μια κροπ κανον 10mp και ενα φακο 50mm (που γινεται 80 εν προκειμενω).

Στα ποσα μετρα αποσταση απο το φακο, πρεπει να στησω ενα μοντελο (μια κοπελα ας πουμε) ωστε σε landscape mode, να μου γεμιζει ακριβως τον αισθητηρα (και το καδρο) απο κατω μεχρι πανω?

Μη μου δωσεις τυπους, υπολογισε υψος μοντελου στο 1,70μ.

Αντιστοιχως, αν θελω να κανω κροπ στο καδρο μου (χωρις να αλλαξω αναλογιες), εως και 50% και να εχω παλι το μοντελο ολοκληρο απο πανω μεχρι κατω, στα ποσα μετρα πρεπει να το στησω?

Αυτα για 50ρη φακο σε κροπ μηχανη και θα ηθελα και τον ιδιο υπολογισμο για 35ρη φακο...

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043 :damnyou:

Αν δεν τα γραφω κατανοητα πειτε μου....

Last edited:
Καλά ούτε που πήγε το μυαλό μου στο πίο απλό ... την συννεφιά..

Μιλάμε για αποκλειστικά φως από διάχυση = ο ορισμός της αντικοντραστ συνθήκης. Το παρασολειγ δεν βοηθάει.

Σωστό φώς εννοείς το κατευθυντικό ετσι. Εφόσον δημιουργεί φωτοσκιάσεις βοηθάει να σχηματοποιούνται περιγράμματα ογκοι, δίνει κοντραστ και άρα καλύτερο καθορισμό - ευκρίνεια.

Για τα κάδρα αποστάσεις κλπ κατέβασε το
http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/ και παίξε με αποστάσεις - εστιακά μήκη. Σου δίνει και το κάδρο μαζι με dof diffraction etc.

Για τα κάδρα αποστάσεις κλπ κατέβασε το
http://www.stegmann.dk/mikkel/barnack/ και παίξε με αποστάσεις - εστιακά μήκη. Σου δίνει και το κάδρο μαζι με dof diffraction etc.

Το ειχες ξαναδωσει, αλλα δεν το ειχα κατεβασει... μπερδεμενο φαινεται αλλα εχει πολλα μαζεμενα και χρησιμα... νομιζω βρηκα και αυτο που ηθελα...:worshippy:

Κατι αλλο... κατω δεξια, οταν φορτωνεις μια φωτο, γραφει...

"the current set up matches a scene luminance of 0"

Τι ακριβως μας δειχνει αυτο και ποιο πρεπει να ειναι το σωστο νουμερο (αν υπαρχει σωστο)?