Διπλό κινητό;

Re: Σε αναζήτηση παντόφλας

που το ξέρεις ότι τρέχει απλά ικανοποιητικά το dest?
ικανοποιητικά είναι το να οδηγείς πχ με 40-50 μέσα σε πόλη και να κάνει ρηφρες σε λογικό χρόνο real time?
Γιατι σαν inteface μου άρεσε...

Γιατι το S200 που χρησιμοποιώ εχει τον ιδιο επεξεργαστη και το ιδιο λειτουργικό και επίσης το 3300 + dest το έχει γνωστός μου.

Κατα την χρήση δεν έχει πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση για βέλτιστες επιδόσεις εγκαθιστάς τον πλοηγό στην κύρια μνήμη και τους χάρτες στην κάρτα μνήμης. Αν τα βάλεις (και χωράνε) στην κύρια τότε είσαι άρχοντας (αλλα οι χάρτες πιάνουν πολύ χώρο)

Μετά από διάφορες σκέψεις, εκτός από το 3300 έρχονται στο μυαλό μου ξανά το Μιο 701 και το glofiish.
Ενεχομένως ίσως και ένα mio 550 ή 510 αντίστοιχα pda+gps ή gps σκέτο.

Ερωτήματα για όσους έχουν ασχοληθεί:

1. Το 701 τρέχει 2005 και έχει 520 επεξεργαστή. Σημαίνουν κάτι όλα αυτά σε σχέση με τα windows 5 και τους επεξεργαστές των 400 mhz ή των 200?

2. Παρατηρώ ότι ορισμένα σκέτα gps ή pda-gps έχουν τεράστια rom. Πχ το 510 έχει 640 ενώ ένα ipaq 1000. Αυτό με βάζει σε σκέψεις όταν πχ ένα 701 ή 550 έχουν 128...

3. Επίσης πόσο πιάνουν οι χάρτες και πόσο η εφαρμογή?
Βασικά προανατολίζομαι γιά destinator.
Φαντάζομαι ότι το destinator είναι καλό γιά εδώ, αλλά γιά έξω μόνο χάρτες από εξωτερικό πάροχο πρέπει να παίζουν (καλά εννοώ).
Αρα πχ αν έχω destinator γιά εδώ, έξω τι κάνω?
Η εφαρμογή δουλεύει με άλλους χάρτες? Θεωρώ ότι οι χάρτες πρέπει να συμβατοί με όλες τις εφαρμογές... Είναι όμως?
Αν πάρω άλλους χάρτες ή και εφαρμογή γιά να τους τρέχει τι κάνω?
Βάλε βγάλε?
Ή παράλληλα?

??

Last edited:

1. Τα wm05 ειναι λιγότερο ενεργοβόρα και θέλουν μικροτερο επεξεργαστή για να δουλέψουν σωστά. Αν τους βάλεις ενα σπιντάτο επεξεργαστή θα πηγαινουν σφαίρα μεν αλλα θα καίνε και περισσότερο... βέβαια υπάρχουν και προγράμματα που ελέγχουν το ζορι της CPU και την χρησιμοποιούν ανάλογα, έτσι γίνονται ποιο οικονομικά και αυξάνουν την αυτονομία τους.

2 οι τιμες που λες για τις ROM μου φαίνονται περίεργες. Μην σε προβληματιζει καθόλου μιας και εκει το χέρι μας σχεδόν δεν επεμβαίνει

Στην ελευθερη μνήμη όπου παίζεται το παιχνίδι οριακά τα 128 αλλαστην πραγματικότητα η πραγματική ελευθερη μνήμη ειναι μικρότερη γιατι καταλαμβάνέι χώρο το OS και τα παρελκόμενα βασικά προγραμματα

3 το dest 6 εχει χάρτες γύρω στα 35mb και το προγραμμα άλλα 15 περίπου.
Μπορείς να τα έχεις ξεχωριστά (το ένα κύρια μνήμη το άλλο στην κάρτα)

Δε κατάλαβα τι θες να κάνεις με τους χάρτες, repetez vous sil vous plait

Last edited:

Εννοώ ότι το destinator προφανώς δεν καλύπτει εξωτερικό.
Επειδή ταξιδεύω αρκετά έξω θεωρώ σίγουρο ότι γιά εκεί θα θέλω άλλους χάρτες και ενδεχομένως και άλλο λογισμικό.

Ρωτάω:
αν βάλω άλλους χάρτες αυτοί θα είναι άμεσα συμβατοί με το destinatοr?
ή θα θέλει άλλο λογισμικό....
και στην περίπτωση αυτή μήπως θα πρέπει να κάνω uninstall το destinator ?

Καμιά καλή συμβουλή γιά το 1 2 δεν έδωσες...
πχ γιά το Μιο σε σχέση με το 3300?

Εννοώ ότι το destinator προφανώς δεν καλύπτει εξωτερικό.
Επειδή ταξιδεύω αρκετά έξω θεωρώ σίγουρο ότι γιά εκεί θα θέλω άλλους χάρτες και ενδεχομένως και άλλο λογισμικό.

Το destinator δουλεύει μια χαρά και στο εξωτερικό. Το ίδιο λογισμικό απλά του φορτώνεις ΚΑΙ άλλους χάρτες (υπάρχουν για κάθε χώρα ξεχωριστά αλλά και ένα bundle για όλη την ΕΕ)...

Απάντηση: Σε αναζήτηση παντόφλας

..ντάξει χάρτες για ένα ταξιδάκι εξω βρίσκονται....

Το Mio εχει περίεργο σχεδιασμό και ειναι λιγο ποιο ογκώδες
Απο χαρ/κα OK κ εαν σε ενδιαφέρει η κορυφαία ταχύτητα τοτε εδω σταματάς να ψάχνεις, αλλα βρίσκω το 3300 ποιο ολοκληρωμένο/λειτουργικό/κομψό σαν συσκευή.
Απο την άλλη το 3300 σαφώς εχει drawbacks και ενα απο αυτα οτι η κάρτα μνήμης δεν μπαινοβγαίνει ευκολα (βρισκεται κάτω απο την sim!!!!) εχει ομως ραδιοFM!

Βάλτα στην ζυγαριά όλα και δες που γέρνει, μια απόφαση ειναι οτι και να πάρεις δε θα το μετανοιωσεις... μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο τουλάχιστον

Last edited:
Re: Απάντηση: Σε αναζήτηση παντόφλας

..ντάξει χάρτες για ένα ταξιδάκι εξω βρίσκονται....

Το Mio εχει περίεργο σχεδιασμό και ειναι λιγο ποιο ογκώδες
Απο χαρ/κα OK κ εαν σε ενδιαφέρει η κορυφαία ταχύτητα τοτε εδω σταματάς να ψάχνεις, αλλα βρίσκω το 3300 ποιο ολοκληρωμένο/λειτουργικό/κομψό σαν συσκευή.

θεωρείται κορυφαία ταχύτητα?
λίγο δύσχρηστο στο joystick του φαίνεται...

Απο την άλλη το 3300 σαφώς εχει drawbacks και ενα απο αυτα οτι η κάρτα μνήμης δεν μπαινοβγαίνει ευκολα (βρισκεται κάτω απο την sim!!!!) εχει ομως ραδιοFM!

αυτό με την κάρτα κακό...
Επίσης το θέμα ράδιο. Πήρα το Κ800 δήθεν και γιά το ράδιο. Το έβαλα μιά φορά να παίξει γιά να δώ πως παίζει μέσα στους 5 μήνες.
Αυτά είναι γιά νεολαίους. Σιγά μην κάνω το κεφάλι μου κεραία γιά να ακούω ράδιο...

Βάλτα στην ζυγαριά όλα και δες που γέρνει, μια απόφαση ειναι οτι και να πάρεις δε θα το μετανοιωσεις... μέχρι να βγει το επόμενο μοντέλο τουλάχιστον

Εκείνο που φοβάμαι πραγματικά είναι να μην πάρω ένα γκατζετ που τα κάνει όλα καλά, έχει καλό gps, χάρτες, μνήμη, λειτουργία κλπ, αλλά δεν πιάνει το τηλέφωνο, κάνει reset στις κλήσεις, ή τέτοια.
Γιατι αν είναι να μπλέξω με τέτοια, παίρνω ένα gps pda και ένα τηλεφωνάκι της πλακός....

Τελικά αυτά τι κάρτες επέκτασης παίρνουν? απεριόριστη?

Το τηλέφωνο σε αυτες τις συσκευές ,πλέον, δεν έχει να ζηλέψει κάτι απο τις αυτόνομες συσκευές.
Μολις μάθεις να το δουλευεις κιόλας there's no way back....

Εμένα το S200 διαβάζει SD 2gb άνετα...

Εαν δε σε ενδιαφέρει το ράδιο και το mio ειναι φτηνότερο τότε προτίμησε αυτό....
Δες το πρώτα όμως...

Το Σάββατο επαιξα με ενα του κουτιού 3300 φίλου, το trackball με το slide το βρήκα ευκολο στην χρήση και με λίγη εξοικείωση θα λύνει χέρια.....

Κορυφαία ταχύτητα, ναι σε σχέση με το 200οmap, ειναι ποιο γρήγορος (και ενεργοβόρος)...

50-50 ο ζυγός....

Last edited:

έχω to X500 της ΕΤΕΝ εδώ και 1 μήνα και δεν έχω παρατήρηση κανένα πρόβλημα.Η βασική διαφορά με το HTC P3300 είναι ότι το ΕΤΕΝ Χ500 έχει 400ΜΗz επεξεργαστή ενώ το HTC P3300 έχει 200 MHz.

Αγόρασε το με κλειστά τα μάτια

Υποθέτουμε ότι οδηγάμε, το τηλέφωνο είναι σε κατάσταση κελιδώματος και θέλουμε πχ να πάρουμε τηλέφωνο τον Παπαδόπουλο.

Πως γίνεται αυτό με το ΕΤΕΝ?

Υποθέτω με το 3300 αφού το ξεκλειδώσεις και πας στις επαφές, γυρνάς τη ρόδα μέχρι να βρείς αυτό που θες....

Με το ΕΤΕΝ κλικάρεις μέχρι να πάθει αγκύλωση ο αντίχειρας?

Όσο γιά το 3300...
χτες ήμουνα στο κατάστημα.... και το 3300 γιά test drive ήταν σε φάση calibration.
ήθελε να βάλεις τον κέρσορα σε ένα σταυρό και να το πατήσεις.
Το έβαζα αλλά δεν....
Και δεν έβγαινε από την κατάσταση αυτή.

αυτό μου είπε ορισμένα πράγματα γιά την ποιότητα του ποντικιού του....

αντίθετα δοκίμασα γιά λίγο ένα μιο 701 και αν και ήταν πιό δύσχρηστο δούλευε τουλάχιστον

Δε ξέρω τι ακριβώς αντιμετώπισες με το calibration της οθόνης αλλα πίστεψε με δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ποτε δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα με την οθόνη σε κάποιο pd qtek - htc και έχουν περάσει απο τα χέρια μου γύρω στις 10 συσκευές.

Οσο για το scroll λογικά κλικάρεις στο joystick το κάτω και πηγαίνει συνέχεια στις επαφές μέχρι να πετύχεις αυτη που ψάχνεις.Δε πατάς δηλαδή ενα ενα αλλα μια φορά. Αν το πατήσεις δε εκτεταμένα αρχιζει αλφαβητικά και πάει Α Β Γ Δ και βρίσκεις αυτο που θές πολύ γρήγορα.
Σε δοκιμή που εκανα με το 3300 η ρόδα με δυσκόλεψε σε σχεση με το joystick και όχι το ανάποδο. Ειμαι θέμα συνήθειας οπότε δεν ανησυχώ.

PS δε κοιτάς και το ETEN φαινεται εξίσου καλό χωρίς ρόδα ομως αλλα ομορφο και γρήγορο...

Last edited:

το ετεν μεγάλο νούμερο....παντόφλα..

μιά σημερινή (νέα) επαφή με τα τρία:
eten: μεγάλο αλλά δίνει στιβαρή κατασκευή και έχει τουλάχιστον ένα δυό χάρντ κουμπάκια
mio: πιό σοβαρό στην οθόνη, αλλά παντελής έλλειψη χάρντ κουμπιών και μου δημιουργόταν συνέχεια η τάση να περιστρέφω το dial του (ελέω 3300)... Με ένα χέρι με δυσκόλεψε.
3300: μαγεία. Αλλά... η ταχύτητα?

Γενικά επίσης πρασινάδα αχώνευτη το 3300, προτοκαλάδα το eten πιό μαύρο και σοβαρό το mio....

Αντε βγάλε άκρη.

Μαα τα χρώματα αλλάζουν!!!!!!!!!!!!!
Η ταχύτητα τι? συνάντησες πρόβλημα ή έχεις αμφιβολίες.

Γιατι δε κοιτάς -πλέον- και το 3600 που ειναι καλλίτερο και ποιο "σοβαρό", 3G και πλεον εχει και gps? τα ιδια χρήματα έχει νομίζω...
no jog though....

θέλω φίλοι μου να σας ρωτήσω απλά, τι γνώμη έχετε για κινητό 7390 της Νοκια, απλό σχετικά τηλ, χωρίς λειτουργικό από αυτά που έχουν τα μεγάλα τηλέφωνα.
Με ενδιαφέρει να το αγοράσω, συγνώμη που σας ρωτώ μέσα από αυτό το θέμα.
Ξέρει κανένας για αυτό το μοντέλο (ή αν το έχει) αν είναι καλό για έναν απλό χρήστη; Με ενδιαφέρει απλά να έχει πορτάκι και αυτόματη εστίαση η κάμερα.:ernaehrung004:

spcav η HTC ανακοίνωσε επίσημα ότι θα διαθέσει δωρεάν αναβαθμίσεις σε WM6για τα περισσότερα σύγχρονα κινητά της, οπότε όταν έρθει η ώρα θα γίνει και η αναβάθμιση...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=10124