Διπλοκαλωδίοση ή οχι?

8 June 2007
1,008
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Καλησπέρα παιδια!

Μια ερωτηση εχω μονο.

Εχω τον Yamaha RX-V640 με τα Audio Monitor Bronze6, fx ,cent τα προηγουμενα.
Tα 6 και τα FX περνουν διπλοκαλωδιοση ,να το κάνω ή να τα αφήσω με τις γεφυρες και ποια η διαφορά τους?

Σας ευχαριστω!

Την διαφορα θα την ακουσεις αν την ακουσεις μονος σου. Κατα την γνωμη μου αφησε τα με την γεφυρωση εκτος και αν ηθελες να κανεις διπλοενισχυση.

Πιστεύω ότι εαν εξαιρέσεις τον ψυχολογικό παράγοντα και ακούσεις ανεπιρέαστα απο αυτόν και με το συγκεκριμένο setup δεν θα ακούσεις διαφορές.
Κάποτε διπλοκαλαωδίωσα Αίολους με όχι και τόσο καλά σε αναλογίες ενισχυτικά και διαφορές δεν άκουσα ποτέ σε σχέση με μονοκαλοδίωση.

Last edited:
Συμφωνω με τα οσα ειπε ο Γιαννης και επιπλεον να ξερεις οτι, αναλογα παντα με τα μηχανηματα και τα ηχεια, μπορει ο ηχος που θα παρεις να ειναι και χειροτερος...

Σε καθε περιπτωση ομως κανε το πειραμα, μονο τ' αυτια σου θα σου πουν.:ears:

ok παιδια :smile: καταλαβα !!!

Θα το αφησω οπως ειναι ,σας ευχαριστω πολυ.

Α!!!

Τα Bronze 6 πισω εχουν κανονικα επιχρυσες γεφυρες ,ενω τα FX για γεφυρα μου εχουν το γνωστο ''μαυρο-κοκκινο'' καλωδιάκη με καλαι περασμενο στις ακρες του ,αυτο το αφηνω ως εχει ή να βρω κατι αναλογο για γεφυρα οπως εχουν και τα Β6?

και γω την ιδια ερωτηση παιδια εχω να κανω.Εχω τον ONKYO TX-8522 και ηχεια κολωνες Mission 703,να δοκιμασω διπλοκαλωδιωση?θελει μεγαλη μανουρα για να γινει καθως το ηδη υπαρχον μονο καλωδιο ειναι 7 μετρα απο τη μια και αλλα τοσα απο την αλλη με καναλι πανω απο πορτες κτλπ.αξιζει τον κοπο?

μια δοκιμη θα σε ψησει τι κανει
αν ακους και συ διαφορες βεβαια
γιατι οπως ειχε πει ο κατασκευαστης της synergistic
υπαρχουν ανθρωποι που δεν ακουνε διαφορες
αλλαζουν πηγες αλλαζουν ηχεια και μια απο τα ιδια
αν παλι εσυ ακουσεις καντο

Αγαπητοί φίλοι, καινούργιος στο forum όμως .... στον ήχο πολλά χρόνια πειραματιζόμενος (περίπου 20) με σκοπό το best buy διότι... καλύτερο από αυτό που έχουμε.... πάντα θα υπάρχει...

Η άποψή μου θα είναι πάντα... ναι στην διπλοκαλωδίωση.

Όταν αγοράζετε κάτι… φτάστε το στα άκρα του, ξεζουμίστε το….
Πάρτε ότι έχει να σας δώσει και πιστέψτε με… πολλές φορές…. έχει να σας δώσει πολλά…
(Ζω ο ίδιος ένα τέτοιο παράδειγμα καθημερινά στο χώρο μου…τόσο στο σπίτι όσο και στο αμάξι).

Μερικά από τα μυστικά μιας επιτυχημένης βελτίωσης είναι τα εξής:

Ακούτε πάντα μια εγγραφή αναφοράς (original cd κατά προτίμηση !!!) και μόνο αυτή στην ίδια πάντα ένταση.
Ζήστε το κομμάτι, νιώστε το, μην αφήσετε να ‘κοροϊδέψει τα αυτιά σας μια αλλαγή’, ναι μπορεί να συμβεί…
Μην αντικαταστήσετε κάτι στην αλυσίδα του ήχου σας με κάτι που απλά σας φαίνεται καλύτερο αλλά με κάτι που….. η διαφορά βγάζει μάτι, οτιδήποτε άλλο δεν αξίζει τα λεφτά σας (best buy).
Πείτε και σε ένα φίλο σας να ακούσει τη διαφορά χωρίς να ξέρει τι κάνετε, αν η διαφορά…. βγάζει μάτι, σίγουρα θα ακούσει κι αυτός κάτι….

Τέλος, μη ξεχνάτε πως…. δεν έχουμε όλοι τα ίδια αυτιά.